Roadtripp

I morgon bitti drar vi till Charlestown, återkommer under helgen någon gång. Vi kommer därför inte att blogga så mycket som vi brukar. MEN om det krisar kan vi rekomendra er att läsa gamla inlägg alternativt ringa SOS och begära lyckligaparet. Vi tror inte att det kommer att funka men vad gör man. Trevlig Hälg!!

Vaktläge

Jag skulle stänga själv idag för första gången. Tio i sju kommer det in en gubbe och vill byta en tröja, med sig har han två kvitton jag får själv kolla vilket kvitto som passar på tröjan. han ville byta tröjan för att den hade krympt i tvätten. min första fråga var i vilken temperatur hjan tvättade den i. Han svarade i 30 grader, sen la han till att han  tyckte att det var en obefogad fråga. Där och då blev jag hatisk men eftersom jag är en utpräglad servicemänniska så visade jag det inte. Istället försökte jag hitta priset på tröjan som var inköpt för länge sedan. Eftersom kvittot inte stämde och eftersom prislappen var borta så tänkte jag titta på tvättlappen där artikelnummret står. Då fann jag att tvättlappen var bortklippt. - Ett ögonblick sa jag, och gick och hämtade kollegan som fick rådda klart det där innan jag begick något brottsligt.

10 över sju har vi fått iväg honom och stänger kassan, då ringer min fru och frågar om jag kan komma hem och leta reda på hennes fingertopp som hon tror sig skurit av. Jag upplyser kollegan om att jag åker och beger mig skyndsamt. Eftersom jag fick en slö kombijävel framför mig HELA vägen hem mer eller mindre så kunde jag inte stå på som jag ville. Detta var nog tursamt då det är halare än FAN ute nu. När jag nästan är hemma så ringer lilla frun och säger åt mig att slå av på takten (som värsta LKC proffset för er som fattar). Fingret var hittat under en sjö av blod, vi tvättar och plåstrar om, sen käkar vi och nu ska vi kolla på kräkmedlet Anna Skipper på TV. Över å ut!

Fördomar.

En vänligt illasinnad person omtalade och tilltalade mig idag. Vad denne sade behöver vi inte gå in på. Däremot vill jag bara reda ut begreppen kring mig sjäv.

-Jag lyssnar på Sven-Ingvars och Lasse Stefanz för att jag tycker att dom är bra. Inget annat. Sen lyssnar jag på en sjudundrans massa annat också. Dock gärna inte dödsmetall för den typen av musik förstår jag mig inte på.

-Jag kör BMW för att jag tycker att det är en bra och fin bil. Lite för dyr att köra dock. Därmed inte sagt att jag inte kan köra annat. Skulle nog i stort sett kunna äga vilken bil som helst förutom en Saab. Detta för att jag tycker att dom varken har comfort eller utrustning bra nog. Dessutom är dom fula.

-Jag tycker inte att det är häftigt att sova på hotell i jobbet varje vecka. Det är snarare bland det tråkigaste som finns. Därför blir jag snål och kräsen när jag ska bo på hotell. Det är inga divalater, snarare något jag pysslar med för att få en drägligare vardag.

-Jag är hopplös vad gäller mode. Jag köper gärna kläder. Det som är snyggt och som passar mig. Däremot vet jag sällan om det är riktigt inne eller inte. Och jag kan inga fräsiga märken eller så.

-Jag KAN laga mat. Men jag VILL inte. Det är en jävla skillnad.

-Jag är helt oengagerad i politik. Detta eftersom jag inte kan ett enda jota om politik och är alldeles för lat för att lära mig (men jag borde).

-Jag älskar att ha det kliniskt rent runtomkring mig. Mest för att på något sätt kontrollera kaoset inuti kroppen gissar jag. Men jag har inte alltid så rent runt om mig för det. Och inte så välorganiserat inombords heller.

Jag är en människa. Ingenting jag gör, görs särskilt ofta för att hävda mig själv längre. Jag vet vem jag är (oftast), jag har otroligt starka åsikter men jag står för dom allihopa. Däremot gillar jag (efter en stund) att bli utmanad och övertygad när någon annan är duktigt på att argumentera för sin sak. Jag gillar inte särskilt mycket de människor som inte törs stå för sig själv och sina åsikter. Jag är säkert jävligt jobbig att ha att göra med och lite obekväm ibland. Men jag är social och tillbakadragen när det krävs.

Slutligen är jag eoner ifrån att vara perfekt och det tycker jag är jävligt bra. För då kan jag fortsätta utvecklas. De som stagnerat i sin personliga utveckling är förlorarna. Och jag har aldrig varit en sådan. Sådeså.

// Anna

Btw så har jag själv också en massa fördomar om allting. Så hugg inte på det heller.Hmmm...

Är man arbetsskadad när man anser att julstämningen inte infinner sig på riktigt förrän man får skylta om ett skyltfönster??
Strunt samma. Det blir väääldigt fint iallafall. //Anna

Upprörd på Telia

Jag sa upp mitt internetabonemang i början av september. Det skulle enligt mannen jag talade med i telefonen löpa ut den sista september. Nu har jag ändå fått en räkning som sträcker sig fram till i januari. När jag ringer Telia så hamnar jag i en telefonkö som enligt rösten skall vara i 24 minuter. Det finns ingen mailadress som man kan skicka sina frågor via inte heller tycks Telia som sysslar med komunikation ha telefonister så  de hinner hantera sina kunders ärenden under en rimlig tid. Är detta en gammal kvarleva från monopoltiden då man inte behövde tänka på service eller kundens bästa utan att man gjorde som man ville för att kunden inte hade något annat val av operatör? Isf är det inte svårt att fatta varför Teliaaktien störtdök så fort den kom ut, ett annat företag som hade haft monopol var ABAB. När deras 25 års kontrakt med staten löpte ut i början av 90 talet så dröjde det inte ett år ens förens dom vart uppköpta, dom hade då tappat stora delar av deras kundbas. Anledningen var att dom inte hade en säljorganisation eller rutiner för serviceärenden. - telia, det finns en läxa att lära här/Patrik

Appropå chokladbollar...

Jag snabbzappade (mellan våra fyra kanaler, jag har minsann hört att det inte bara räcker med TV. Man ska uppenbarligen ha minst femtio kanaler för att vara något oxå. *suck*) på TV:n igår och fastnade framför "Carin 21.30". Ett program som tar upp vitt blandade ämnen, med en programledare som jag inte tål. Så jag stannade för att irritera mig lite över henne. Programmet handlade igår om språk och författaren Jonas Hassen Khemiri var inbjuden för att prata bland annat om sin debutroman.

Så, appropå negerbollar. Han totalsågade ProgramledarCarin på ett så snyggt sätt så jag blev alldeles rörd. Och kära Carin blev alldeles upprörd. Hon hade nämligen ställt fram ett fat med dessa godsaker vars namn är så omdebbaterat och frågat Jonas vad han tyckte att man skulle kalla godiset på fatet. Han själv använde ju det så laddade ordet "neger" i sin roman minsann. Jonas ansåg mest att diskussionen blev missriktad då den handlade om vad man skulle kalla, eller inte kalla, godiset på fatet och försökte förklara att diskussionen snarare borde handlat om varför man ens behövde uttrycka sig på ett sådant sätt när man vet att man kränker andra människor.

ProgramledarCarin vägrade släppa fatet med bollar på bordet och log stelt och högrött mot sin gäst. Väldigt underhållande.

Vart jag står i ämnet? Jag tycker man kan säga nåt annat än "negerboll" faktiskt.
Annars kan det gå som för en man jag känner till. Han blev förmanad av sin fru att INTE beställa en "negerboll" av den mörkhyade mannen bakom cafédisken. Så mycket som han övade och grubblade och vred och vände på det där innan han kom fram. Så när det blev hans tur sa han:

-Hej. Jag vill ha en sån där chokladboll med negersocker tack.
Ridå.

Nu ska jag jobba lite också. //Anna

Jobb och jobb och jobb.

Trötta dagar. Men jag får leka jobbare på hemmaplan i alla fall vilket måste ses som ett stort plus. Det vidriga med detta är dock att jag ibland måste laga mat?!! Och dammsuga? Och tvätta? l Jag blir alldeles förvirrad av det här hemmasliteriet.

Patrik påvisade även idag, i ett kritiskt läge såklart, att jag inte alls är så pedant som jag vill påskina. Jag svarade att jag inte alls är så pedant men jag vill heller inte låta påskina det. Så säger han att det är precis vad jag påskiner. Och mitt svar är att ja, det kanske jag gör, men det är inget jag vill som jag sa. Helt logiskt resonemang och jag har rätt och jag vinner alla pokaler i hela världen för att jag är bäst.

I helgen ska det firas syster systerligt, ätas nostalgirätter hemma hos Mamma och uppdateras av broder. Det ska bli jätteskoj att se sina hemtrakter åter en svängom. Antar att jag kommer att vistas därnere en hel del under sommaren som kommer. Patrik säger att jag kommer vara i sällskap av en något mindre varelse även men han svamlar ofta nuförtiden. Han har blivit så stor på sig nu när han har ett jobb.

Annars inget att förtälja. Jag längtar tills den tiden kommer då jag får sova i samma säng längre än en vecka i sträck. Det har inte inträffat under två år nu har jag roat mig med att räkna ut.
//Anna

kaffe å fikaDå kom vi äntligen hem från dagens äventyr. Jag har jobbat och jobbat över, tvättat BMW,n för att hamna på plus hos tanten och sen käkat en fullkomligt ljuv middag komponerad av min vackra fru. Sen vart den taxitjänst åt AnABananA och fika på ett dunkelt cafe i stan där viktiga saker avhandlades.

Jag har fått skittorra händer och fingrar, tror att dom fick sig mer än vad dom tålde i går då jag skar sönder dom på dessa förbenade miljöpåsarna som jag använde mig till att packa minst 444 kunders inköp. Till detta kommer den norrlänska vinterns stränga kyla (minst - 5). Funderar på att kräva en solresa av landstinget, det är jag värd för mitt bidrag.

 Nu har jag en hård arbetsdag kvar på jobbet, ska jobba den ovärdiga tiden 16-19 i morgon, hade det inte vart för den tiden så hade vi åkt till värmland i mogon ist. Nu blir det fredag morgon ist, typ 0600!! galet, med den avresetiden borde vi vara i Sundsvall när solen går upp. Sen blr det nog till en lunchrast på BK i Aros där ska jag passa på att träffa en av mina bestman's som jag tänker tvinga dit. Appropå BK, Annasnackade med Jenny i telefon idag och då berättade Anna om att jag i min ungdom vart Hamburgergeneral på BK, Jennys respons var något i stilen med - My god!! Med det menade hon då tydligen att det var drömjobbet.......dom skulle bara veta.

Vilken stor nege, chokladboll!!


JOBBANDET

I dag kan man söka jobbet som samordnare i miljöpartiet här i Uemå. Jag äter hellre krossat glas och får pungen mortlad av en same än att fika med Wetterstrand, så jag sökte det inte mao. Däremot har jag kvalificerat mig till den i landet bästa varupackaren, detta är givetvis en inofficiell utnämning där jag själv kan ha haft ett finger med i spelet i själva utnämningen. men ändå, lite bra är det ju. Sen vart det fin middag med Anna och Anna på Maxim, jag tillät mig själv ta två enheter alkohol efter det vart det hemfärd i vinterkylan. -11,5 grader och gnistrande snö, vackers så det förslår men kallt som fan.  nu ska jag betala räkningar. överväger att göra det i morgon ist så man känner sig rik en dag till, jaa så får det bli. I morgon ska jag jobbar 3 timmar ist för dagens 9. Efter jobbet i morgon blir det biltvätt och fruhämtning sen kommer jag givetvis att blogga mig blodig i morgon, men det lär ni ju märka/Patrik

Slit

Alltså, det här med jobb innebär om jag nu har förstått det hela rätt att jag inte får gå och sova middag när jag vill, att jag måste befinna mig på en viss plats mellan fast beslutade tider samt att jag inte får be folk att dra åt H-vete hur jag vill. Ändå vill folk jobba, ändå SÖKER folk aktivt jobb? Äh jag förstår ingenting, 4,5 år i skolan kunde inte förbereda mig på det här, och dessutom så måste jag gå upp en viss tid varje morgon även fast jag är trött och kanske behöver sova lite. Nää jag tog ut mig fullständigt nu, undrar om det finns någon organisation som kunde tillvarta mina intressen och slåss för mig, men nää det är väl en utopi. Allt ska man behöva göra själv..../Patrik

Finanskris??

Jag blir ganska ledsen i ögat när lönekontoret gör fel och behöver korrigera dessa fel på kommande löner. Min lönespec, som kom idag hade kolumnen "korrigering st. kort: 2886.-". Hade jag inte varit snabb och sett detta i tid så hade summan varit den dubbla.

Appropå finansbekymmer så hörde jag ett program på radion som handlade om finanskrisen och dess konsekvenser och påföljder. Det handlade om resande och fyra svenska röster menade på att finanskrisen drabbat dom och deras resande hårt. I stället för att resa all inclusive i lyxländer hade man bara råd med en tvåveckors charter på kreta. På ett trestjärnigt hotell. Stackars, stackars svensken...

Och stackars, stackars Rickard Palm som blev omplacerad på SVT och är förpassad att jobba nattetid. Jävligt hårt. Stort uppbåd kring denne man (men inte kring de tusentals andra svenskar som blivit varslade eller uppsagda på Sveriges övriga företag, inklusive SVT).

ja, kontentan är att vi är jävligt bortskämda. Det är inte stackars mig att jag får 3000.- mindre i lön den här månaden. Jag fick ju det dubbla extra på Aprillönen och jag har fortfarande ett jobb.

Så, nu bör jag väl laga lite mat då. Inte ett spår av fantasi. Det torde alltså resultera i fil och sås.

SNÖ

Nu stormar det ute, snön yr och fönstrena vibrerar, najs. Har köpt kläder för kommande tillställningar och tittat på film, inte mycket annat att göra denna dag då vädret inte tillåter en att vistas ute. I morgon jobbar både Anna och jag i Umeå. Vi kommer att köra heldagar båda två pga någon form av galen rea som butikerna skall ha. Få se vad det ger i pengar och rastlöshet. Återkommer i morgon med berättelser om stordåd och kravaller/Patrik

Ståckholm....som min fru säger

Hon sitter just nu i soffan och övar på sin Stockholmsdialekt. Vi fick ett kollektivt spel när vi i expressens lilla fredagsbilaga såg ett inlägg om vad folk hade på sig. Givetvis var det från storstan, en av tjejerna hade egenhändigt gjorda örhängen på sig och om dessa sa hon - vadå, de e såå Södermalm. En annan tjej berättade att hennes favvoassescoar är en kaffe med mjölk från 7- eleven. 
Och så undrar folk varför man har flyttat därifrån!!!! Ni som bor kvar, det är ju ni som behöver komma till insikt att NI lever i förnekelse. Å jaa vi vet att vi är hemskt ute som läster pappersversionen av expressen, eller ens för att vi läser expressen. Men som en Stockholmstjej sa till min fru när min fru på skoj sa - det är såå ute med latte. - Det är såå ute att säga att det är ute med latte. I love i't

Nu ska vi ner på våran stad och titta på kläder till mig, detta är om vi hittar bilen som har snöat över inatt. väldigt mycket snö kom det och det är mer på g som det ser ut/Patrik 

Tog det med ro


HundhångelSjälv tog jag fel på tjej efter några glas...

mer.....Samtal och hushörn...

LandetVi tog Drivan till landet.

Åter bas

Nu har vi efter 6 härliga biltimmar kommit hem. Anna är arg, dels på världen och dels på att bvi inte har några pengar. detta resulterar i att jag ??!! fått rumsarrest med stängd dörr. Så om någon kan skicka mat och dryck så vore det bra för jag kommer inte åt kylen härifrån.

I Vallsta (som ligger utanför Bollnäs out of Hälsingland) så stod vi mest på gårdsplan och väntade på björnen som inte kom, efter ett tag så nöjde vi oss med att se en varg men när inte heller den behagade dyka upp så nöjde vi oss med att klappa gårdshunden och sen gick vi in och drack sprit. Anna fick en krash kurs i vaktmentalitet och upplevde det hela som omskakande men skojs. Nästa gång hoppas jag att vi hinner snacka om annat också!

Nu väntar en DVD kväll då vi snodde med oss väl valda filmer från söderbona, kort kommer snart/Patrik

nu är det fixat:

Har fixat den lilla konstiga texten på inlägget "Re: kommentar osv".....Så nu kan det läsas som det var tänkt.

Fritid

Vi har alltså landat i Vallsta by där vi har spisat rullkött och choklad. Mycket gott kan tyckas. Vi råkade såra ett mackbiträde i Delsbo. Vi slogs om var Dalarna kontra stockholm låg, vi gick in på macken och bad om en karta. Vi fick en sådan och förklarade vårt dilemma, frågan löstes och vi gick vidare med att fråga honom om han ansåg att han bodde i norrland eller inte. Han svarade att - allt norr om Dalälven är väl norrland? - Ha! skrattade jag fräckt, jag vann. Anna sa åt den slokörade mackbiträdet att vi inte menar att vara nednåtande och bad om att få låna toaletten. Svaret fick oss båda att komma av oss och skratta på oss. - Vi har utedass.

Vi återkommer i morgon med bilder och utförlig redogörelse/Patrik


I’ve got the hottest chick in the gameGrattis lilla frun, i går hade vi vart tillsammans i 3 månader. Vi har på den tiden flyttat ihop, förlovat oss blivit med barn, undrar hur det kommer att se ut om 3 månader till......." All I need in this life of sin is me and my girlfiend" Jay-Z vet som vanlig vad han pratar om/Patrik

Re: kommentar av anonym

Jag fick en kommentar på inlägget "jag blir illamåeende" som handlar om facket. Egentligen tar det lite emot att bemöta anonym kritik då jag anser att om man inte kan stå för sina åsikter så kan man lika gärna hålla dom för sig själv. Men det är ju alltid lättare att vara modig om man slipper stå för sina handlingar. Själv så står jag gärna för mina åsikter, därav detta bemötande. Här är kommentaren i sin helhet:  

"Postat av: Diss. Utan facket hade du nog tyvärr inte haft de rättigheter och den lön du har idag, så du kan nog inte ta åt dig äran för att det är du som fixat det så bra för dig."

Kära Diss jag anser att facket har haft en stor och viktig del utvecklandet av vår välfärd, detta skall inte negligeras. MEN, det har spelat ut sin roll och är nu en kvarleva från ett kollektivistiskt samhälle som vi längre inte lever i. Därav borde det i dess fundament omkonstrueras eller läggas ner. En organisation som inte tar hänsyn till den värld som den verkar i har alltid ett bäst före datum. Dom verkar inte i ett vackum utan nu i en kapetalistiskt styrt marknadsekonomi där individuella prestationer premieras, detta har facket som jag ser det missat helt då deras paroller och slagord är en kvarleva från Mäster Palms dagar. Vi har på några årtionden gått ifrån ett kollektivistiskt samhälle till ett individualistiskt, man har inte längre ett jobb under en livstid, inte heller måste man bli kvar inom den samhällsklass som man är född inom hela livet. Faktum är att de traditionella samhällsklasserna som stipulerades av Marx och Engel inte längre kan särskiljas ifrån varandra, utöver det har det tillkommit nyanser i kassificeringen, dessa ställer också till det om man skall applicera en 120 år gammal teori på vårt samhälle. Idag har dessutom en majoritet av befolkningen i vårt land en möjlighet att själv bemästra sitt öde så till vida att alla har rätt att gratis studera och därigenom slå sig fri från sin "klass" (om vi nu ändå pratar klasser). Detta innebär att individen kan påverka genom sina egna handligar och behöver således inte kollektivet som följdaktligen har spelat ut sin roll.


Facket förlamar och alienerar som jag ser det individen från sitt eget ansvar över sin situation och är ett black om foten på de som anser att lönen inte bör bestämmas av hur gammal jag är eller hur länge jag har jobbat utan av vad jag faktiskt tillför. JAG tillför, inte kollektivet/Patrik


Relevans!!Det är tydligen en masa saker man inte får göra när man är gravid, man får inte röka inte dricka alkohol. Det är en uppsjö med saker man inte skall äta som kan störa fosteret på ett eller annat sätt. Det är också viktigt att inte stressa mm mm. Kort sagt sköt dig som en katolsk vegan i ett kloster för gör du inte det så har samhället (dvs ALLA andra som går dig nära) rätt att ifrågasätta din lämplighet som förälder. Det finns en uppsjö med med påtryckningsmedel som spelar på att DU är en DÅLIG förälder om du gör si eller så. Detta hjälps vi alla åt med att upprätthålla och det medför två ogynsamma effekter.

1: Den blivande mamman går runt och tvivlar på om hon är lämplig som människa överhuvudtaget om hon tillåter sig att slappna av lite för ett ögonblick och bara tänker på sig själv. Att mamman sen kanske mår bra av detta och att det i sin tur kanske är väldigt gynsammt för fostret är det ingen som tänker på.

2: Företagare som riktar sig mot föräldrar är inte sena att spela på den känsliga strängen då de har samhällets samvete med sig på sin sida. Köper du inte den dyraste blöjan med nanoteknik eller vällingen som är berikad med ditt eller datt så är du inte en bra förälder och då ska du må dåligt.

Jag uppmanar inte blivande föräldrar att knarka eller kröka ner sig, allt jag ber om är en gnutta relevans. En klok gumma i min närhet sa en sak som satte allt i perspektiv för mig.  I medelhavsländerna så dricker gravida sina glas vin som vanligt och de 100- tals miljoner som bor däromkring är inte mer efterblivna eller mer handikappade än vi häruppe i präktiga norden. Inte heller har vi som är födda för 20 år sedan mer inlärningssvårigheter eller störningar än vad ungarna av idag har. Och min mamma drack sig nog berusad både en och två gånger under sina graviditeter, utöver det så röktes det nog rätt friskt båda här och där på den tiden. Återigen, - Relevans/Patrik  

UthusDenna mugg hittade vi på en tur vi förtog oss i augusti. Så här kan det gå om man inte spolar eller nåt. Vem sa att det inte luktar blommor man man ......jaa det går säkert att hitta på fler roliga saker att säga om den men lite kul var det.

Beda- 9 och kalla skor, ingen hitt. Nu saknar jag min fru samt sommaren. Detta kort är ett flygfoto från den sista färden i sommras. Två dagar innan jag mötte min fru för första gången. I min inbox hade jag 11 st kanotrelaterade mail nu när jag kom hem från jobbet. Tycker det var hög tid att dra igång planeringen nu, det är ju trots allt bara 7-8 månader inna vi ska iväg igen.

Har alltså jobbat idag, självklart var jag grymt duktigt så min fru slipper skämmas för mig.

Har funderat lite idag över hur det där med mognad fungerar. Eller kanske inte fungerar, det verkar som att ju äldre man blir ju barnsligare blir man, ju mer vill man springa med skvaller och sina egna tillkortakommanden vill man dölja genom att försöka få andra att se sämre ut. Detta är lite lustigt då jag jobbade på Burger king i mina unga år och de människor jag där arbetade med har så här med facit i hand visat sig vara de mest mogna. Detta då en tonåring visar vad dom tycker och inte, och vad konstigare är att dom visar det för den det gäller. Tänk vad VI som skall vara vuxna har att lära av dom som unga är. Frågan är när går det fel? När blir dom infasade i det svekfulla FEGA sättet att förhålla sig till varandra? (ovanstående utlägg handlar alltså INTE om mitt jobb för att slå ihäl alla ryckten INNAN dom börjar)/Patrik 

Tänkvärda tankar

Sitter och försöker hetsa igång mitt gamla kompisgäng via vår mailkedja, vi är nu bestående av småbarnsföräldrar och övervintrade ungdommar men vi brinner för dumheter så fort vi kommer hemifrån. Vi har 4 år i rad träffats och paddlat kanot med varierande resultat och till nästa år så har vi snackat om allt ifrån hästridning till vikingablot medels husbil. Tänkte här ta hjälp av er dear lyssners (på svengelska), vad skall vi hitta på för dumheter?

Vi är snåla, glada och ofta berusade med mer vilja än kondition. Aktiviteten borde hålla på 3-4 dagar och inte kosta mer än 2000 pix per skalle. Goda förslag belönas rikligt givetvis.

I morgon skall jag jobba och där passa på att hitta lämpliga kläder till det stundande brölloppet (inte vårt so chill). Därefter ska jag bli kontaktat av Henry som vill hyra ut sin parkeringsplats åt oss så att Drivan äntligen kan få en egen stolpe. En vanlig dag mao. På torsdag kväll är det avfärd mot sundsvall där lilla gumman huserar. Vi drar sen vidare till Vallsta By i Hälsingland för alkohol (inte Anna, haha) och otukt. Nu väntar den tomma sängen på min späda flickkropp/Patrik

Back again

Så fort frugan åker bort så ramlar jag tillbaks till gamla rutiner. Har skrämt 2 småtjejer som funderade på att snatta samt köpt färdigmat (plinglåda för er som kan språket).

Har alltså jobbat idag, gick grymt bra, tycker jag iaf. Har bra folk att jobba med och en fin arbetsplats. Om sen bara lönen kommer in med en viss regelbundenhet så är jag nöjd med det. Tre timmar om dagen lär dock inte medföra att jag blir den rikaste mannen i byggden men ändå. Vi började dagen med att vinterrusta Volvon, den är nu frostskyddad ner till -43. Behövs det mer frostskydd än så så flyttar jag, bytte torkarblad och fyllde i K-sprit (det är en förgasarmotor). Anna tittade på vädret och sen så tog hon Drivan till Östersund, BMW i all ära men nu är det vinter och då åker man 740.

Får se vika tokigheter som kvällen bjuder på, lutar åt TV och jobbsök på nätet men vem vet. Om det vill sig riktigt illa så kanske man somnar i soffan, jag är ju så tokig/Patrik 

Jag är illamående

Jag är inte helt kry eftersom min gamla problemmage fick för sig att straffa mig för att jag lever igen. Så här kommer en kort historia om en händelse idag. (Ja, idag är vi bittra som FAN, men hey, det är väl också ett sätt att leva).

I butiken:
- Hej jag heter (någont ointressant) och jag är uppsökande ombud för handels, är du ansluten till oss?

Blink, klonk, något i mig brast. FÖR många valalternativ, hur ska jag slakta honom var min första tanke. Min första dag på jobbet och så denna jackpot!! Jag sansade mig under ett stort leende och kom och tänka på att jag är en representant för företaget, FAN.

 - Nej tack, jag är inte intresserad.

- Men, om vi är många som är anslutna så står vi starka när företagen försöker skära i våra löner och rättigheter.

- Så vad du menar (nu ansträngde jag mig för att inte kränka honom) att om vi går samman till ett stort kollektiv så kan jag alienera mig ifrån mitt individuella ansvar över mitt eget liv och skjuta över det på ett luddigt kollektiv som styrs av folk med sitt eget ekonomiska intresse i första rummet?

- Eh, tror du att din kollega har tid ett ögonblick.

- Ja, jag skall se efter.

Mod är att bryta i tid för i helvete!

Jag är hemsk lessen. Jag orkar inte ens ironisera över alla DUMMA klyschor som florerar runtomkring mig för tillfället. I vanliga fall, om jag hade fått vara mitt vanliga jag, så hade jag säkert inte ens reflekterat speciellt mycket över dom. Kanske hade jag t o m slängt mig med en och annan helt obetänksamt. MEN, idag är fel dag.

Bara idag har jag läst och hört:

"Fyll inte livet med år, fyll åren med liv..." (Fyll livet med vin känns mer som min melodi för tillfället).

"Fånga dagen" (Ingen kommentar............)

"Du lever bara en gång" (Vad fan vet nån om det EGENTLIGEN?)

"Att våga är att förlora fotfästet för en stund. Att inte våga är att förlora sig själv." (Kom bara ihåg att glappar du för mycket kan du lika gärna skita dig i näven)

"Var dig själv!" (Ja, vem i glödheta skulle jag annars vara?)


Dessutom fick jag ett tips av en bekant som läst Mia Törnblom. Efter att jag berättat att jag var lite nere och kände mig väldigt ful och tjock och eländig så tyckte hon att jag kunde prova att ställa mig framför spegeln och säga till mig själv att jag var vacker och smal och fin och duger som jag är.

 -Vaddå, sa jag. För att ingen annan kommer göra det eller??
-Eh, svarade hon. Jo, ja, jag tror att det är därför. Jag har inte läst så långt än.

Snälla.... G E M I G S T Y R K A !

Sov gott.

28 mil gånger 70km i timmen...

Mellan Lycksele och Umeå är det 14 mil. I Mars 2007 totaldemolerade jag min bmw 328ci med extrautrustning i kurvan i Benders. Alltsedan dess har jag total respekt för de norrländska vintervägarna (nåja, kanske förstärktes denna respekt efter vurpa nummer två i Arvidsjaur September 2007). Första riktiga vinterväglaget har nu infunnit sig på väg e12 och detta innebar en transporttid på 2h 10min denna sträcka. Sommartid tar samma sträcka ca 1h 10min.

Så idag har jag mestadels kört bil, jobbat lite i min f d hemmabutik, fikat med gamla kollegor och hunnit luncha med två nära och kära vänner.

Vi åt en kulinarisk måltid bestående av makaroner och köttbullar. Och då är det väl egentligen bara att invänta läggdags. Imorgon bör jag nämligen försöka ta mig till Östersund innan mörkret lägger sig igen. Jag pratade med min chef från sthlm som var ute på turné vid fyrasnåret och hon sa att det redan började skymma och att det därför kändes som att köra på natten. Hon befann sig då i Trollhättan. Jag svarade sådär översittande norrländskt att det varit natt hos mig sedan klockan två.

Patrik har idag blivit erbjuden att ansluta sig fackligt samt att bli handelsombud för butiken han extraknäcker på. Han sitter nu i tystnad i ett hörn i soffan. Skyller på må-illa-syndrom men jag är lite lur på att han är i chock.

/Anna

Solen skiner på Tomtebo

Här är vädret vacket men vad gör väl det när man ska åka och jobba. Jag minns en svunnen tid då dagarna ägedes av en själv och ledigheten var självklar. Då och där var jag lycklig, då och där var jag arbetslös. Nu, förslavad löntagare utan framtidstro....Stackars mig. Anna är i lycksele och jag drar till Ersboda. Återkommer med fantabulösa storys från det där arbetslivet i kväll/Patrik

I've got 99 problems
Det drar ihop sig, imorgon börjar jag jobba, iaf deltid, iaf tills jul. Ja ni fattar det är att käka alvedon. Det riktigt livet och den riktiga karriären står nog att finna i nästa annhalt på vår stadsturne. Våra tankar på att dra dit kommer allt närmre, får jag jobb så sticker jag.

Känslan av att vara ensam här är total emellanåt, klaustrofobisk nästan speciellt när frun är ute och reser. Både Anna och jag har erfarenheter av att bo på annan ort än hemorten men ibland kan man sakna de små sakerna. Att bara kunna åka hem och fika oanmäld hos någon. Att kolla på en film tillsammans osv. Vi har valt det här själva och vi trivs med det som oftast men emellanåt så blir det mer påtagligt än annars. Jag känner väl att jag har mina vänner kvar trots X antal år ifrån storstan, Anna upplever det lite annorlunda men hur det kommer att se ut i framtiden vet jag inte. Nu stundar kvällsrutin och i morgon sånt där arbete/Patrik

(Tack Elton för bilden) 

 

LjummetVi förtog oss med en liten roadtripp idag. Vi skulle egentligen ha åkt runt på husvisningar och förhört oss om ränteläget (givetvis med full ironi eftersom vi varken kan eller bryr oss om detta). Men eftersom man i Umeå inte har visningar på söndagar(??) utan endast via kontakt med mäklare så sket vi i det. Vi prövade två olika vägar mot Lycksele och vid en korsning i byn Tavelsjö så fann vi svaret på en fråga som man mången kalla mornar har frågat sig...Men det är klart någonstans ska man ju förvara det å varför inte här.

Återkommer när vi har blivit glada igen, kanske om en timme, kanske om två/Patrik

Utvecklingsstadier

En av de stora klassikerna inom barns utveckling är Piaget, han skapade ett teoriverk kring 4 olika stadier som barn under deras resa till vuxen ålder går igenom. Under varje stadie så tillkommer det färdigheter hos barnet som i sin tur för det vidare kognitivt.

MEN, vad som händer innan barnet blir ett barn har vi (lyckliga paret) endast hittat en massa skräpvetenskaplig information om. Här kommer en sammanställning av vad vi har lärt oss om det som VI kallar fosterstadierna:

- 0-6 V, Här någonstans bör det gå upp för mamman att oskyddad sex inte alltid bara är skoj. Fosteret är här inte till så stort besvär, men inte heller till någon riktigt nytta.

- 6-12V, Här tar fostret mänsklig form och hår på bröst och bak framträder i slutet av detta stadie.

- 12-18V, Under mitten av detta stadie bör fostret kunna vissla. Spontana fotrörelser uppstår även mot väl valda delar av mammans inre då det autonoma nervsysstemet kickar igång. Fostret kommer ofta undan med detta då mamman inte vet vart hon skall slå.

- 18- 24V, Fostret är nu kapabel till att umgås med andra foster, detta påskyndar den sociala utvecklingen och är en del i frigöringsprocessen.

- 24-30V, Här förväntas fostret att börja kunna ta ansvar hemma. För att stimulera denna utveckling rekomenderas ett mindre husdjur.

- 30-36V, Här utvecklar barnet ett rationellt tänkande samt förmågan att ha egna uppfattningar om saker och ting. Böcker av  Mia Törnblad och Kaj Polack blir således överflödiga härefter.

- 36-40V, I början av detta stadie bör barnet anmäla flytt till berörda instanser. Även förbereda hemgiften samt retroaktiv hyra för upplåtet utrymme. Denna skuld betalas som oftast i manuellt arbete. Mot slutet av stadiet så förbereder sig fostret på att möta sin skapare. Den andre av de båda alltså.  

KlädprovningI vår strävan efter att bli modebloggsläsarnas förstahandsval så kommer här ett mode inlägg av rang. Eh, få se nu hur brukar dom göra?

Idag provade Anna en skitfin klänning i en affär (har glömt vilken, förstår att det är viktigt att ha med det men nu vart det inte så) Den var rimligt prissatt och inte så vintage (har även förstått att det är viktigt att dom är så där vintage). Trots att hon har jeans under klänningen så tycker iaf jag att den satt skitfint på henne.

När snön kom till bynIdag började det snöa, nu äntligen kanske jag får uppleva den omtalade vintern.

Långlån

När vi i går kväll skulle sätta in en dvd så låg det redan en sådan där, en som vi lämnat tillbaka! Vi måste nog ner på stan idag mao. Sen ska vi lämna in Annas mobil på lagning då hon har haft sönder den rejält. Annars så står det inte mycket på vår agenda idag, mycket frost med ingen snö är det här iaf!  Vi är öppna för förslag!/Patrik

Rull... eh. rullkött?

Vi åt kanske den godast middagen som någon har ätit. Trasselstackspäron och fläskbaugette i egen sås. Problemet är att jag ville tillaga det på norrländskt vis och därigenom få döpa det till "rulle någonting". Detta sket sig med stora mått så jag sträcker nu ut min hand och delar av armen i ett försöka att få er kära lyssnare att komma på vad det borde heta.

Detta är min sista helg i frihet på måndag börjar jobbandet och sen tre helger framöver har vi våra späda stjärtar fulla med aktiviteter. Helgerna kommer att spenderas så som förljer:
- Vallsta
- Karlstad
- Stockholm

Vi kommer mao att bli ännu mer beresta, najs. Nu väntar övningen "DVD-kväll", denna övning kommer att genomföras i halvklätt tillstånd i eller invid soffan/Patrik

Uppdatering jobbfrågan.

Jag sökte även ännu ett jobb idag. Sökområdet har förflyttats något så numer söker jag i de Värmländska regionerna och min fru vill fortfarande inte erkänna att jag faktiskt redan talar det värmländsak språket helt utan några som helst flytningar.
Jobbet i fråga var som Management Trainee Lidl.
Sedan säger min svärmor att dom skriker efter beteendevetare i Värmland men det verkar mest som ännu ett övertalningstrick för att ro den här flytten i land.
En möjlighet är ju även att ta det här med rullmat i alla dess former steget vidare ner till de sydvästra skogarna i Svedala. Utredning fortgår. /Patrik

Fredagsrutiner

- Snabbmarch med packning 3 km på 18 minuter.
- Stridshinderbana i halvgrupp under 40 minuter.
- Vattenfys 2 timmar.
- Städning.

Så såg min fredagsrutin ut i lumpen, det var designad så att man skulle vara så trött på helgen att man inte orkade hitta på något dumt. Min nuvarande redagsrutin är då tydligen som följer:

- Tandläkaren med frun.
- Gemensam lunch.
- Städning.
- Kvällsgöromål alt vuxenaktiviteter.

Som ni ser så kvarstår städniningen, undrar vad det betyder?/Patrik

Tandläkarfredag

På fredagar brukar vi gå till tandläkaren, så även denna fredag. Den här gången var det mans tur att vara åskådare. Doktorn började med att säga - den här gången tar vi utan bedövning. Mitt stöd här i livet log stort och läste vidare i sin biltidning.  Så istället för att köpa kläder till min kropp i förvandling så väljer jag att lägga dom på min mun i förfall.

Nu måste jag ner och rädda världen på en av butikerna här sen tänker jag städa och hänga tvätt, inte för att jag vill utan för att jag tydligen har lovat.

//Anna

Men jag är inte bitter...

Jaha, jag fick blogga ändå då.
Två dagar i misär för fröken Tväråna. Gårdagen började med uppstigning i  ottan för att sätta sig i en överfull buss med överjävligt hårda säten. I Skellefteå klev deras invandrare på bussen (jag har inget mot invandrare vill jag bedyra men vill påpeka att jag tror att det är Skellefteås enda för jag har inte sett någon annan. Kanske killen på torget som jag gav bort inredning till för ett år sedan men som ni ser är detta ändå bara en lång parentes som inte fyller någon som helst egentlig funktion.).
 Denne man behagade i vilket fall som helst sätta sig i sätet bakom mitt och han hade en febless för lim och målarfärg som gärna skulle inhaleras via mun eller näsa som det verkade. Då jag har blivit överkänslig för lukter nu av någon outgrundlig anledning satt jag med kväljningar i 10 mil till Luleå innan jag kunde byta säte eftersom bussen i övrigt var överfull.

I Luleå gjorde bussen ett pitstop och jag sprang in på stationen för lunch bestående av en grillad med bröd. Jag hann äta halva innan bussen till Boden skulle avgå.

Klockan 1400 rullade jag in i Boden och där hade det precis börjat mörkna. Jag julskyltade butiken och höll på att trilla av stegen fyra gånger under förflyttandet av takskenor.

Kom till hotellet, käkade middag bestående av en minichipspåse från minibaren, ringde min sambo och förklarade fenomenet rullsallad, somnade ovaggad.

I dag vaknade jag i okristlig tid, mötte promenaden till bussen i sällskap av årets första riktiga snö, åkte 1,5 h buss till Kalix och där körde vi igenom butiken. Myckat mysig stad med varmhjärtade människor och hade det inte varit för dessa hade alternativet att skära lite i handlederna inte låtit alltför tokigt.

Min findresserade man hämtade mig i volvon och jag fick den äran att pröva årets vinterföre i 30 mil på hemvägen innan Patrik ville att vi skulle byta eftersom jag så okoncentrerat framförde fordonet.  2100 strandade vi hemmavid och jag fick stämpla ut.

Ja, som sagt. Stackars, stackars mig. Om ni inte fattat än så är det jag som är martyren. Imorrn ska jag till tandläkaren igen också. Och öka på skulden lite till runt 8000.- samt lida lite när han borrar upp mitt tandkött. Så fint man kan ha det.

//Anna

Om ni undrar

Jag är bara så less, det är därför han inte låter mig blogga.

Detta är då KalixKlockan var väl kring 1600 tiden då jag rullade in i city. Tog detta kort på huvudgatan, det hade redan vart mörkt i 1,5 timme. Sen hälsade jag på två kollegor till Anna, käkade en baugette och åkte hem. 70 mil i snö och mörker, men vad gör man inte för den man älskar (usch, jag kan vara söt tydligen). Nu får inte jag blogga mer för Anna ville så gärna göra det och vem är jag att stå emot.

Btw: Hämtade mitt schema på butiken idag, vart en hel del 3 timmarpass men även lite mera vissa dagar. Ska jobba där fram tills jul. Och då ringer dom från det där andra jobbet och sägar att jag får provjobba där om jag vill!!!!   Så nu har jag två jobb/Patrik

Snö

Fick ett mms av lilla frun i morse. Det är snö i Kalix, MYCKET snö. Så nu åker kameran med så ska jag dokumentera den norrlänska vintern sen måste det ju bara finnas renar så långt uppe. Jag tar Volvon, den har extraljus och det gör ju inte så mycket ifa man sätter den i diket heller.

Innan jag åker ska jag till butiken och hämta mitt schema, det skulle räcka fram tills jul enligt utsago. Får se hur mycket timmar det ger. Nää nu ska jag röja det sista här och sen köra 70 mil/Patrik

Starta egetDet var dåligt med jobb att söka den här veckan. I båda länen!! Men kanske skulle göra som den här driftiga kvinnan har gjort och starta eget.

Skillnader

Två skillnader mellan mina gamla trakter och Norrlandet!

1: Anna sa i morse, - jag går ut och startar bilen så den blir varm. Jag sa, - gör så men du stannar i eller bredvid bilen. Annas tanke var att gå till parkeringen och starta bilen och sen gå in igen. Jag förbjöd henne och hänvisade till dumhet, hon menade att jag var lite väl paranoid för att bo på Tomtebolyckan. Jag vann som tur var den kampen. Har inte ännu bestämt mig för vem som var dummast där.

2: Gick förbi en skylt till en pizzeria och läste på deras windmaster att man där kunde köpa en "rullsallad". Nu får dom väl för fan ta sig samman ändå. Läsare med gott minne minns mitt utbrott för någon månad sedan om rullpizzor och rullkebaber. Och nu det här med sallader, det är ju för fan oförlåtlig, jag ger upp/Patrik

Kalix

På grund av ett trasigt däck så var min kära fru tvungen att ta busssen till Boden idag. Jag skjutsade ner henne allt för tidigt till stationen som den hjälte jag är. Hon fick inte ta mig bil för då hade ju jag missat mina jobbgrejjer. Hur som helst, detta innebär att jag i morgon får åka och hämta henne i Kalix där hon då kommer att befinna sig ELLER låta henne ta bussen därifrån vilket skulle innedbära 6 timmar på buss för henne.  Det här ser ju jag som an fantastisk möjlighet att äntligen få se en sån där ren som alla pratar om. Fortfarande är jag tveksam till dess existens, utöver det så får jag se en stad norr om Luleå som är den nordligaste staden jag har sett hitintills.

På det där Internet kan man om Kalix utläsa att "Kalix ligger 5 mil från finska gränsen" samt att dom har 7 340 invånare. Hur dom kan få kalla sig stad vet jag inte, men det verkar vara lite att ta i. I Husby (min betongförort) så har jag för mig att det bor mellan 17,000-20,000 pers, och vi kallas bara för ort. Erfarenheter därifrån, någon?/Patrik

Jobbfrågan igen då

Då har man vart på en väldigt kort intervjuv. 15 minuter för att vara exakt, jag fick leda den själv och det gick sådär. Förstod inte riktigt vad jag gjorde där men kontentan var att jag kan komma att få timmar om det skulle dyka upp. I ärlighetens namn så är jag inte så het på att jobba där men  vafan gör man. Att sitta på en stol utanför ett rum i 12 timmars pass är väl inte riktigt drömjobbet.

Bättre gick det med telefonsamtalet därefter, jag får jobba fram tills jul nu iaf. Som butikssäljare, skitbra och ska bli skönt med rutiner och framförallt pengarna. I morgon em ska jag ner till aktuellt butik och få mitt schema.

FÖR STEFAN:
1. Det satt en liten klisterlapp (även kallad: Stalkersame) på mig från en frukt i går. Anna satte nog dit den i ett försök att skoja till vår tokiga vardag. När jag såg den tänkte jag spontant ta bort den. Men jag lät den sitta med motiveringen att jag snart är ett päron.

2. Jag stod i köket och Anna gick fram till mig och sa, - så still. Eftersom jag är livrädd för henne så gjorde jag det. Hon gick ett varv runt mig och gick sen och satte sig ner. - Vad gjorde du? frågade jag. - Antikrundan, svarade hon. Jag vill skilljas varje dag.

Jag får också blogga om det härI dag var vi som sagt på MV (mödravården, min egen förkortning). Här kommer min upplevelse av det hela.

Helena (VÅR barnmorska) var en frodig kvinna i sina bästa år  som vitt och brett berättade om det lilla underverket. Själv ville jag mest veta om barnet i magen. Även barnet avhandlades men kontentan var att jag är nu den stolta fader till en tre centimeters människa, dock är den inte arbetsför de närmsta månaderna. Eftersom min kvinna (det heter så i mammaboken vi fick) är ett praktexemplar av fantastiska gener och snygga kromosomer så hade hon grymt bra socker, järn och blodtryck. Hade inte väntat mig något annat med den maten jag serverar.

Hur som helst tänker jag läsa på lite om det här med barn då det tydligen är en omfattande historia. Men jag hoppar över det där med fördseln då det är ett begränsat deltagarantal på den tillställningen.

I morgon ska jag träffa Två!! arbetsgivare samt skicka iväg min lilla familj till Boden (inte ett uthus utan staden). Kommer att blogga lite mer under veckan, idag vart det inte så mycket för att jag var tvungen att ta igen mig på soffan i tre timmar efter MV/Daddy P 

Jag älskar mitt meningslösa liv-för det är mitt liv.

Jahapp.
Dagen:
-Besök på MVC-alla världen utmärkta och jag är ung, frisk, stark och vacker (det sa faktiskt barnmorskan och dom har ju ALLTID rätt).
-Jobb och telefonväkteri på butiken.
-Beslutsfattande av värdigt färdmedel i svartaste norrbotten inför imorgon. Volvon har extraljus, då ser jag renarna bättre.
-Fika med mammalediga BC:n i Umeå. Se där, nu börjas det umgås med småbarnsföräldrar också. Poäng? Mkt trevligt iaf.

Barnmorskan var mycket pedagogisk och svarade PK på alla frågor. Underströk som alla andra att en graviditet inte är ett sjukdomstillstånd. Vafan, är det verkligen någon som tror det? Jamen, försäkringskassan måste väl trycka lite på det förstås.

Nu ska vi vardaga oss lite, korvstroganoff och maratonhängning av tvätt. Jag borde någonstans låta påskina att vi är kreativa och spännande och fartfyllda. Men det vet ni väl redan?

//Anna

Eh

Jaa just D, jag håller med.  (det är inte mig hon menar alltså)

Rocky XXV

Imorgon ska vi till MVC för första gången. Jag tänker kräva att få bevis på att det finns nåt därinne för nu börjar allting kännas precis som vanligt igen (förutom piporna då). Om jag kan bevara den lilla ilska jag har i kroppen idag, som genererat fetingpoäng i personlig utveckling idag, lär det inte vara problem att få till nåt slags bevis.
Jag är beredd att ta gisslan om så krävs.

Idag har nämligen den berömda droppen runnit över och alla små petitesser i mitt liv fick sig en törn. Vad som utlöst denna (väldigt bra och utvecklande) reaktion i mig är för ovärdig för att ens omnämnas men jag är glad att jag uppenbarligen är sådan att jag efter alltför många sparkar reser mig och sparkar tillbaks. Det trodde jag inte.

Mentalt är jag dessutom flera (ca 90) mil härifrån samt väldigt tillfreds med mitt liv för tillfället.
//Anna

Lektion 6
Då har vi presenterat dagens familjetips. Och till alla er som har undrat så kom inget viktigt barn till skada under dessa bilders skapande.

Nu ska jag tydligen ner till stan för att luncha med min lilla gumma. I'll be back/Patrik

Lektion 5


Lektion 4
Dagens första rubrik

I veckan kommer jag att skaffa jobb. Mycket talar för det, främst att jag är trött på den här arbetslösheten som har infunnit sig. Men även att jag ska träffa två representanter för organisationer som kanske vill/behöver mig. Det där med karriär får vänta tills värmland känns det som, och det ska väl inte dröja allt för länge får man hoppas.

Lilla frun jobbar i stan i dag så henne slipper jag inte undan heller, hon hotade med att komma hem på lunchen och då skulle det minsann vara städat. Återkommer under dagen med mer föräldrartips/Patrik

Middagsfunderingar.

Jag gillar blodpuddig. Som fan. Inte Patrik. Han gillar pannkakor. Blodpudding kostar sju kronor halvkilot, pannkakor kostar trettiotre kronor för femton stycken (jaja, om man inte gör dom själv).
Men, det är Fars dag. Därför fick han pannkakor.

Idag funderar jag annars över konstigheter i allmänhet. Människor som gör mig trött i huvudet och som inte är snälla och trevliga utan som egentligen borde söka hjälp för alla sina issues.
//Anna

Lektion 3Ah..

Dessa lektioner kom jag över för ett tag sen och nu tycks de äntligen komma till användning. Finns fler som jag återkommer med vid senare tillfälle. 

Lektion 2Oki.

Lektion 1Jahaaaa...

Vi är utmanade

Till våra vänner (släktingar) Jamilla och Lotta som båda två har utmanat oss säger vi - Nej tack! Ni slipper läsa om det. Däremot kanske vi hittar på egna utmaningar men det lär dröja pga det är söndag och då chillar.

Vi har har galet höstigt väder här i dag, 5 plus och tät dimma samt regn. Anna och jag har funderat och snackat lite om självmord men vi kunde inte enas om metod så vi gled över på hur man skulle kunna ta livet av någon på bästa sätt. Vi kom fram till att det beror på motiv.

Nu väntar varma mackor i soffan vilket passar mig utmärkt då jag ännu inte känner mig 100%. Återkommer senare med barnuppfostrantips som jag fick för länge sedan/Patrik

Carpe diem

Då har vi (fniss) fångat dagen (fniss). Hur som helst, vi har städat, eller iaf lilla frugan. Annars har vi mest ätit och fantiserat om framtiden. Vi kom fram till att vi ikväll ska fika hos AnABanAnA sen hyra film och hämta upp min gamla kompis.

Ärligt talat, det finns inte så mycket att säga om den här dagen, det regnar. Jag är besviken på den norrländska vintern, känns lite som om jag är hitlurad på felaktiga grunder. Jag är ju här för snön, mest. Dages citat av min kära fru: - men! vad lång du är!  Hade ändelsen varit en annan där så hade det kännts bättre.

Återkommer under dagen med lite bilder får vårt MSYIGA liv!!!/Patrik

Trist och tråkigt

Idag regnar det ute. Jag ska inte klaga egentligen då jag gärna missar halkan i år. Dock är det lite tragiskt med mörkret, det blir sjukt mycket ljusare med lite snö runtomkring. Nåja, vi lär väl få snö så det räcker gissar jag.

Det blev ingen krogutgång igår. Klockan elva slutade jag invänta utgångssignalen och somnade på soffan istället. Kan känna att det var ganska välbehövt ändå, jobbet har slitit ont med mig på sistone. Men i veckan blir det inte ivägfarande förrän på Onsdag då det bär upp till Boden och Kalix igen.

Patrik sover bort sin sjukdom. Jag tänker städa.
//Anna

Världshistoriens ÄCKLIGASTE pizza

...finns att inhandla på pizzeria Maria på Mariehem.
Patrik är sjuk och jag lagade mat, alltså jag köpte pizza. Bra fru. Fast ändå inte. Vi är rookies på pizza i Umeå och således var det bara att chansa. Jag chansade som vanligt styggt fel och pizzan smakade inte hallontårta. Så var det sagt. Det är bara att han blir frisk så att vi får sund mat i hushållet igen.

Tanken är att jag ska ner på stan, krogen. Och det var inte igår faktiskt. Eller...Det var det egentligen. Igår gicks det på restaurang samt nattklubb i Luleå. Väldigt underhållande om man antingen är 40+ och ute efter rugg (en blandning mellan ragg och hugg, den fula sorten) eller om man är 25, gravid, nykter och i sällskap med kupsusande kollegor och chefer.
I morse fick jag dessutom en utskällning för att jag drack megadrinken Arne på krogen igår. Det var innan ej omnämnda utskällare fick reda på att drinken var alkoholfri. Men mitt hjärta rörs ändå av kollegor som bryr sig om ett  inbillat, dåligt mammaomdöme.

Nu sitter jag alltså, rätt nyligt hemkommen, och inväntar signalen att det är fritt fram att fara ner på staden. Man borde möjligtvis ta en dusch men krogen är ett rätt sunkit ställe i sig så varför göra sig till?

Min man ligger i sängen och fryser och svettas om vartannat och frågar om han ska sova på soffan om jag får ragg ikväll. Jag hänger härmed mig själv när jag utlämnar informationen att jag trots mitt dåliga samvete tänker fara på stan en snabbis. Men imorrn ska jag försöka gottgöra mannen i fråga.

Ja, just. Mina bröst är inte som svalor som häckar, de känns mer som strutsägg i häcken. Stora och smärtsamma. Aj! //Anna


Dagens musiktips

Det känns ju som att man måste slå ett slag för kulturen också. Så här kommer en länk till en old school rap, 20 år gammal tjejrap. Rätt skönt beat, ni som inte har vuxit upp invid spårbunden lokaltrafik behöver ju inte öppna den:-)
http://www.youtube.com/watch?v=MPLfLqyBrJA&feature=related

Fredag

Vad ska man göra idag då? Känner mig på tog för dålig för att våga mig ner och träna, men är lite för rastlös för att inte göra något alls? Så har ni några förslag till verksamheter som inte kostar något och som är galet skoj så får ni gärna komma med dem.

Lilla frun väckte mig i morse, via telefon iof men det var fint att nästan ha henne hos mig när jag vaknade. Hon kommer hem till eftermiddagen, det blir skönt. MEN, ser drar hon ut på krogen, dessa ungdomar! Verkade inte finns något jobb för mig idag att söka heller. Har väl mer eller mindre förlikat mig med tanken att ta ströjobb tills vi flyttar, för det verkar mer och mer som om ATT vi kommer att flytta. Vi kommer aldrig att klara oss på en lön bara. Återkommer med svaren på världsproblemen under dagen/Patrik

The sickness

Jag är sjuk! Givetvis så måste det ju bli eftersom jag ALLTID blir dålig när jag börjar träna. Men nu var febern lite för tidig, den borde inte ha kommit förens i morgon om allt skulle ha gått som vanligt. Nu vart jag svimfärdig på gymmet ist. Men jag hann med 35 minuters träning iaf och det är ju bra. Kanske ska börja med den där antibiotikan ändå, får se hur jag mår i morgon bitti.

Eftermiddagen har spenderats på soffan, halvt sovandes halvt tittandes på TV. Kvällen kommer nog inte bjuda på några stordåd heller så det är lika bra att jag slutar blogga här innan ni tappar lusten att läsa vidare. Å min Anna som ska ta hand om mig när jag är sjuk, hon är i Luleå och blir bjuden på fin middag!!! Är det rättvisa?/ Patrik

Den där sömnen

Det var tydligen någon som smög sig in här när jag låg i soffan och studerade rörliga bilder. Denna någon talade vackert till mig alternativt hällde i min stora mängder brännvin för jag somnade iaf. Och vaknade lågt senare, men nu har jag kollat efter jobb i Värmland (som begärt) där kunde man få jobba som svarvare eller vad det hette nu. Utöver det så ringde dom från jobbet som ska skulle till i morgon och sköt upp det mötet tills på onsdag!! Ännu en vecka till i ovisshet mao. Det suger stort, nu kanske arbetsgivarnas erbjudande krockar, hade varit skönt att ha träffat den ena parten den här veckan. Nä nu ska jag keka lunch och sen måste jag ner till gymmet. I kväll ska jag sörja att jag inte är på sittning med min gamla förening det får helt enkelt bli en annan gång. MEN det måste ske innan jul, för det kan jag ha lovat/Patrik

VägvalDå har man bara så där två vägar att gå när det gäller jobb. I början av nästa vecka så har jag förhoppningsvis löst det där med sysselsättningen fram tills jul iaf. Kanske inte det optimala med väl en inkomst och något att göra. I morgon har jag ju den där intervjuvn med min gamla arbetsgivare och nästa vecka med en annan. Som jag brukar säga "ödmjukhet är tecken på dålig självkänsla".

Har redan vart och lämnat lilla gumman på busstationen, hon var smart nog att åka buss till Luleå idag. Det är 7 minus och värre lär det ju bli. Själv ska jag nog skita i att börja med den där antibiotikan, den där läkaren i går var ju inte så där överdrivet tydlig. "om du vill kan du ju ta pillrerna,. annans kan du vänta och se om det blir bättre, ELLER så kan du ju käka dom i några dagar och sluta om du blir bättre. Gör som du vill, eller kom och lämna ett nytt prov om några dagar". Dessa tydliga  råd fick jag, så jag gör som han sa, eller som jag tror att han sa. Jag gör som jag vill mao. Kan tycka att han har slösat bort en stor del av sitt liv på en utbildning han inte vill använda sig av bara .

Tänkte åka ner till gymet snart och provträna, har inte gymmat sen i augusti, kroppen lär bli skitförbanand. Tycker att det är rätt värdelöst när man ska börja igen efter ett uppehåll. Känns som att man får börja om från 0 igen. Men det brukar gå rätt fort att komma igen, återkommer med skaderapportPatrik

CRAVINGS!!

Vi åkte en liten sväng till ICA Maxi för att bunkra lite till mig inför frugans bortanatt som innfinner sig i morgon. VI hade även pratat om ett paket Brago som ungefär är för mig vad heroin är för en pundare (gott alltså). Frugan vänder på en 5 :öring (ja kids, det fanns sådana en gång i tiden) och säger - chockladpudding! Jag försöker med att vi redan har kakorna varvid hon replikerar - CRAVINGS! Jag har inget att sätta emot och genast så gick det upp för henne hur hon under den närmsta framtiden kan få det hon vill. I matväg iaf/Patrik

På apoteket jobbar inga poliser inte.

Jag följde min ärade make till apoteket, främst som "hålla-i-handen-stöd" men även av ren och skir "ta-en-paus-från-jobbet-kärlek". Väl därinne irrade vi runt som två yra ja ni vet och letade kölappsautomat. Vi är inte helt hemma på det området heller vilket jag gissar att vi kommer bli då kräket i magen behagar trasha vårt liv, dom är visst sjuka ibland dom där.

I allafall hittade vi automaten och vi fick komma fram till luckan. Ordningsam och säkerhetsansvarig som han är (i vissa stunder) visade Patrik sin legitimation samtidigt som receptet han bar med sig. Apotekaren svarar trött att det där inte behövs visas och vi ifrågasätter NATURLIGTVIS varför. Ja, svarar hon. Vi behöver inte se legitimation vid uthämtning av medicin från pappersrecept, det där gäller endast datoriserade recept. Men om jag hade stulit receptet från någon annan då, frågar Patrik. Jamen, jag är ju ingen polis heller, blir hennes svar. Lite underhållande och något suspekt kan jag anse.
Men men, jag är ju inte heller polis så vad vet jag? //Anna

God bless USA

Då vann Obama valet, kanske inte så oväntat. Förändring lovar han och förändring kommer det att bli. Att vi i vårt land ofta dizzar USA som världspolis och ser ner på deras sätt att leva, deras sätt sätt att förvalta den ställning som dom har är lätt. Själv stör jag mig endast på en sak i deras retorik, och det är att dom konsekvent uttalar sig som ledare av den fria världen. Obama själv sa att dom har och skall förvalta den ställningen, inte med sin vapenmakt och inte heller med deras rikedommar utan med deras demokratiska värderingar, och deras "yes we can" mentalitet. Även här kan jag tycka att det brister då deras uttryck för den demokratiska processen bygger stort på vem som har råd att bli framröstad, vem som har råd att göra sin röst hörd. Utöver det så bygger deras demokratiska system på en religion som finns stipulerat i deras författning. Denna religion överenstämmer inte med den egna befolkningens alla gånger då de liksom vi har ett mångkulturellt samhälle. Att skilja staten ifrån kyrkan torde vara en självklarhet i en globaliserad värld där de värderingar som följer en religion inte behöver övernstämma med en annan. Och är man världens ledare så torde man ju i demokratins namn inte begränsa sig utan öppna sig. Både kulturellt och religiöst, för det vore väl ändå demokrati.

Själv gillar jag USA och Obama är nog rätt för dom här och nu, men att utge sig för att vara någons ledare utan att tillfråga de övriga aktörerna är på ett sätt att tvinga sig på och det torde ligga utanför demokratins grunder/Patrik  

Denna dag suger

Denna dag suger, vaknade av att man var pissnödig, gick upp och lättade på trycket. Skrek ihjäl sig då den där urinvägsinfektionen tydligen har bestämt sig för att komam tillbaka. Slog på datorn och kollade mailen, fått ett avslag på ett sökt jobb. Men nu har jag ringt vårdcentralen och fått en tid idag klockan 1300, hoppas man kan få provsvar på engång så man vet vad det är och hur man tar död på det. Detta är okul då jag hade planerat att komma igång med träningen idag, utöver det så har pencelin en fantastisk förmåga att döda min mage.

Lite negativt det här men det går väl över/Patrik

This is the blog

En av de allra största bloggarna just nu på blogg.se är en dagbok skriven av en tjej som väntar barn nr. två. Hon har sjukt många läsare och bloggar mest om det vi andra bloggar om; vår vardag och våra liv. Jag blev bara så inspirerad av hennes skriv- och bloggteknik att jag kände mig tvungen att skriva ett inlägg a la hennes bloggform.

Idag kom jag hem från jobbet. MYSIGT!!! Där väntade P med mat och kärlek. Hur MYSIGT som helst!!! Det blev järpar och kokt potatis. MYSmat!!! Jag känner hur det lilla MIRAKLET i min mage bara växer och växer och det känns JÄTTEMYSIGT!!! Att vakna på natten och tuttarna känns som betongblock gör mig aldeles salig av lycka. När jag sedan vänder mig på rygg för att lätta på tutttrycket blir jag överjävligt kissnödig och det är såååååå..... MYSIGT!!! Således försöker jag vända mig åt Patriks håll. Han ligger som vanligt och släpper sig på mig. Det känns JÄTTEMYSIGT!!!  Att sedan vakna på morgonen av känslan att vilja kräkas över hela sovrummet känns superduperMYSIGT!!! Och att åka till Skellefteå/Luleå/Kiruna/Hudiksvall etc... i minst tre timmar i bil innan arbetsdagen sätter igång utgör det MYSIGASTE!!! Speciellt som kylan och mörkret är här nu och det är livsfarligt att sätta sig i bilen samt att man aldrig får se hemmet i dagsljus längre. MYSMYSMYSIGT skulle jag vilja säga. Sådant är mitt liv. MYSIGT!!!

(Tricket är alltså att välja ut ett ord, gärna ett adjektiv, och maxa in det ordet i blogginlägget så många gånger som möjligt. Visst blev ni lite avundsjuka på mitt MYSIGA liv??)

//Anna

Till min fruMin fru råkar ju syssla med varuplacering så här kommer ett litet tips till henne..Om hon nu skulle få för sig att börja i kaksvängen alltså.

Vidare är jag nu stolt ägare till ett gymkort så nu är det bara låta kilona rinna av och musklerna svälla. Funderar på att träna som västeråstjejerna, hemmifrån, det varkar så bekvämt::-)

Vakt stavas VAGT!

På fredag ska jag träffa företrädare för min gamla firma fast häruppe. Inte direkt en fullträff för vad som är önskvärt men en stor fullträff om man kommer igång och tjänar pengar. Efter en vägbeskrivning som skulle få Bananflugan att skämmas så vet jag nu på ett ungefär vart jag ska på fredag kl 1000.

Nu står min tillvaro och vippar. Antagligen röjer jag upp här hemma eller så åker jag för andra gången idag ut och försöker komma in på ett gym någonstanas. Har kollat på nätet nu och det sista jag hittade verkade lovande. Det hela beror lite på vart min ärade fru begfinner sig och när hon ämnar dyka upp. Jag får ju stryk om det ser ut som det gjorde i morse när hon kommer hem. Och jag vill inte ljuga för alla jag träffar igen och hävda det där med att jag ramlade. Sen ser det så konstigt ut med solglasögon i november här uppe, Mm rådlös/Patrik

Sökområde

Helgens bravader dvs soffsittning med den illamående frun ledde till att vi snackde lite om framtiden. Sagt och gjort, jag avbryter nu mitt jobbsökande i alla norrländska städer förutom Umeå. Däremot så fortsätter jag att söka jobb i Västmanland samt i Värmland. Av dessa två så hoppas vi väl mest på den sistnämda. Så om våra kontakter där (svärmor och svägerska) hittar några fina jobb åt oss där kan dom väl höra av sig.

Jag kan ha utlovat att jag skulle sökt två jobb i går, nu vart det ju inte så pga annledning. MEN idag så hoppas jag att folk har haft vett nog att söka en beteendevetare med ambitioner.

Förövrigt så är frugan i Skellefteå under dagen och utanför har våren kommit??!! (konstigt, ja vet) Själv ska jag söka jobb i någon timme för att sen dra ner på stan och leta rätt på en träningsfacilitet värdig mig/Patrik

Stipendium

Jag hade som sagt fått för mig att träna igen, dels för att jag saknar det och dels som sysselsättning när min fru är på hemliga uppdrag som hon jämt är. problematiken var ju som vanligt det där med pengarna. Men nu löste sig det geonom en för mig tidigare okänd fond för just hemma män med träningsambitioner. Vem hade anat att det fanns sådana? Hur som helst, nu måste jag ju träna och det är ju bra!  - If you book them they will come -

Studiebesök hos hemmaman

Idag avstannar mitt sedvanliga arbete till förmån för studiebesök här hemma hos min hemmaman. Jag har idag fått se hur det går till när man sover förmiddag, söker ej inkomna jobb, pratar i mobiltelefonen samt pillar sig i naveln. Har jag tur kommer jag få se hur det går till när mattorna blir rena i eftermiddag.

Eftersom jag drabbats av "något-konstigt-lever-i-min-kropp-och-däför-mår-den-inte-riktigt-bra" så slipper jag nog hänga tvätt hemmavistelse till trots. Däremot bör jag med alla medel försöka ta mig ner till närbutiken för att inhandla ketchup. Nuförtiden har jag pasta hemma, när jag var singel fick jag äta ketchup och morötter-inte lika upplyftande.

Går allting som jag vill så bör jag må riktigt mycket vettigare imorgon och då planerar jag Skellefteå t.or. Är lite nervös för vinterväglaget, vill hellre ha snöpackade vägar än svartis, men man får väl ta det försiktigt. // Anna 

Sjyssta brönRollen som man i detta hushåll innefattar även baking, här är mina alster från igår på jäsning. Har ingen aning om hur de smakar dock för jag frös in dom nästa på en gång. Men eftersom jag gjorde dom så lär dom ju vara fantastiskkt goda.

Denna dag tänker jag som vanligt viga åt det där med arbetssökandet. Sen har min dyra fru och jag kommit fram till att jag får börja träna fast vi inte har råd. Vi får helt enkelt trolla. Jag blir ju tydligen inte så harmonisk av att sitta ensam här dom veckorna hon är borta så jag behöver nägonting att göra, och vad kan då vara bättre än av stärka min späda pojkkropp. Målet idag är att söka två jobb minst. Sen börjar det bli dags för dom där jag var på intervjuv hos att höra av sig, det har snart gått en månad. Mmm det drar ihop sig som flickan sa/Patrik

Inte så finOki, nu finns det ju en möjlighet att det blir en pöjk också. Så vi testade via ytterst vetenskapliga kanaler hur en sådan skulle te sig. Efter att ha sett resultatet så forsätter vi att hoppas på vår flicka med skäggstubb, för denna pöjk var svårt utseendemässigt handikapad.  På minner lite om MAD tidningens frontfigur Alfred. Och det kan ju inte vara bra.

BAKIS DAG

Betyder alltså inte att vi har krökat utan mer att jag har bakat. Vitt matbröd blev det, så utöver Ebba Von Sydows oändliga hat lär vi nu också hamna på Anna Skippers most wanted lista. Jag och min ärade fru (som inte har kommit ur soffan på hela dagen pga illamående) undrade i stillhet hur gammal Anna Skipper var när vi kollade på hennes program här i veckan. Vi tillfrågade oraklet Internet och kom fram till att hon är snart 40 år.

En tanke dök upp i mitt huvud, om hon nu lär som hon lever vilket vi kallt utgår ifrån eftersom hon annars helt skulle sakna existensberättigande då hon då skulle vara helt förljugen. Med det antagandet i bakhuvudet kan man undra om hon verkligen gör rätt när hon går hem till människor och river ut allt i deras hem och säger att dom är dåliga människor för att dom är feta och lata (vilket brukar vara kontentan av hennes skrämseltal). Om hennes metoder nu är få fantastiska och man mår så mycket bättre med hennes livsstil hur kommer det då sig att tant Skipper själv ser ut att vara närmare 55 år än 40? Borde inte ett sunt levende medföra en sund kropp? Och följer man hennes rekomendationer är man då garanterad alla dessa rynkor och den där tröttheten som hennes nuna uppvisar? Nää jag tar hellre hälsotips av någon som ser sund och välmående ut.

Minns att jag en gång för länge sedan hamande i diskussion med två killar om vilket sätt man skulle träna på för att få muskeltillväxt. Den ena är byggd som en sparris och den andra var en bit över medelstorlek på muskelssidan. Behöver jag ens säga att jag följde den större av de tvås råd? Han har ju iaf bevisat att det fungerar, både i ord och i handling. Nu ska jag gå och äta mitt nybakta vita bröd och må gott/Patrik  

Sillsallad

Vi gick upp på tok för sen, om det hade vart en arbetsdag. Frugan mår jätteilla och skyller allt på vårt ofödda barn. Jag ska ta mig till ICA och köpa samarin och kaffe, ni får lista ut vem som ska ha vad själv. I gårkväll var det 10 minus och det där med att jag inte längre bor i söderland börjar så sakta gå upp för mig. Återkommer senare idag om varför Anna Skipper är en dålig människa/Patrik

Lördagsmys med Söndagsmannen

Söndagsmannen ringde och bjöd in det lyckliga paret på tacokväll med filmvisning samt godisfrossa. Hans argument  för inbjudan var att vi var de människor han antog inte skulle dricka sprit ikväll. Fast jag tror mer att han gillar oss och att det var därför vi fick hälsa på. Två timmar in i kvällen befann jag mig i fjärde månaden av min graviditet. Patrik och Söndagsmannen hävdade dock att det kunde bero på det halvkilo godis jag tryckt i min kropp. Då jag numer inte heller är speciellt van vid socker i dessa mängder blev jag nästan berusad även. Fin kväll iallafall. Vi lämnade herrn med lyckönskningar till hans kommande projekt att behöva bygga ett 15 000 liters akvarium till sina hundra fiskyngel.

Nu är det snart kväll men först ska vi pröva oss på att se klart filmen som hackade och behövde bytas mot en ny.
På övervåningen håller grannarna halloweenfest och vi hoppas på utgång för dom snart.
//Anna

Planer på framtidenDet vart en tur på stan för att kolla in barnvagnar/skötbord och bilbarnstolar. vi kom gemensamt fram att vi köper inget sånt då det var för dyrt. Så ist tänkte vi ärva av kusiner och dyligt. För att underlätta så behöver vi ärva:

- Barnvagn, sån där som dom ligger i, inte sitter.
- Barnsäng, den där fängelsemodellen.
- Bilbarnstol, det ska tydligen vara bakåtvänd. Vi har ju en BMW och en 740 så det vore bra om den passar i någon av dom.
- Sen behöver dom tydligen kläder, där är det nog inte så nog med VAD det är så länge dom är hela.

Efter det körde vi bilen genom en biltvätt, det är emot allt jag tror på som gamal rekondare men det var kallt så vad gör man. Nu har vi tagit en snabblunch i soffan bestående av oförskämt goda mackor och varm choklad. I kväll är det film och mat hos söndagsmannen, ett utmärkt iniativ av honom som uppskattas/Patrik 


Hur mår du idag?

Idag vill jag kräkas på idyll, myspys och rosa flickdrömmar i sockersött fluff.
//Anna

Dagens husmorstips

Vi börjar dagen nu med att lyssna på youtube på en kille som sjunger som en tjej i falsett. Detta medans vi helgröjer, här kommer tipset. Vi är fattiga som gatubarn i valfritt sydamerikanskt land därav så luktar vår disktrrasa gammal död. Jag hade hört att man kan koka den så blir den fräsch igen, sagt och gjort. Och se på fan , det stämmde! som ny. Nu måste jag bara komma på ett lämpligt straffr för mig själv för att jag bloggar om husmorstips/Patrik

Bli inspirerad

Förfrös huvudet under natten och eftersom jag som regel vägrar att ha mössa på mig när jag sover innomhus så stängede jag förnstret ist. Väckte lilla frugan med brak frulle vid 0930. Vi käkade som vikingar och gick sen till sängs, där läste jag högt för henne tills hon somnade. Nu är mitt enda problem hur jag ska kunna aktivera henne idag och med vad, förslag?

"Inspirera", är ett fint ord. Och när jag har tittat lite på andra bloggar häromkring så blir jag lite rädd. Eller väldigt rädd, just för att inspirera är ett sånt starkt ord för mig. Jag inser att den bedömningen är subjektiv, men inom vårt samhälles ramar så delas den konnotativa betydelsen till stor del. Jag läste en kommentar i någons blogg igår, där stod det "jag blir så inspirerad av din blogg och ditt liv, sluta aldrig att blogga". Det var ingen modeblogg där nya kläder hade redovisats, det var bara en om en tjej som skriver om sitt liv. I sann "hata Kaj Polack anda" så blir jag lite nervös när vissa individers patentlösningar på sina problem skall föras över på andras liv. Det går liksom bara inte att göra sådana generaliseringar då vi alla har unika förutsättningar och bakgrunder. Därav självhjälpshysterins stora FEL, för det är FEL. En individ vars strategi för ett lyckat liv kan inte delas för dennes liv och situation är unik. Så förlåt Törnblad, förlåt Dr Phil och Kaj Polack, men ni är förljugna manipulativa affärsidkare som lever på sårbara människors hopp om ett bättre liv.

Åter till inpireringen genom bloggar. Jag tittar ut genom mitt fönster och sen en bil köra förbi, jag blir inspirerad till att ta en tur. Jag ser min fru byta om och jag blir inspirerad att ta en tur. Jag äter en god middag och blir inspirerad till att pröva något nytt. Men jag blir inte inspirerad av att köpa någons livssituation rakt av genom informationen jag får ut av en blogg. Och om någon skulle bli inspirerade av vår blogg så hoppas jag för guds skull att ni loggar ut, för mitt liv är mitt  och även fast det är långt ifrån perfekt så är det summan av mina erfarenheter och förutsättningar. Inte ditt så för all del läs vår blogg men bli inte inspirerade.

RSS 2.0