Nu vart det så

I går så dök en sån där hantverkare upp och rev ut allt i hallen, han ville absolut spackla hallen och jag var dum nog att låta honom göra det. Så alla kläder lades på en hög i vardagsrummet, ni vet där bordet och soffan en gång stod.

Så för att mildra chocken för min fagra fru så ringde jag henne och sade vad som hänt, sen föreslog att jag vi skulle åka till Karlstad över helgen. Sagt och gjort, kl0100 landade vi i C- town, trötta och med röv-värk. Nu har vi slaggat och käkat frukost, ska väl ta oss ut till IKEA och sen försöka tränga oss in i vår blivande lägenhet.

PS: Vi tog givetvis med oss lite flyttkartonger, allt för att underlätta flytten sen/Patrik, på vift.

Blocket ruels

En del fina mail får man när man lägger ut saker på Blocket. De senaste veckorna har vi haft en bil ute samt en del möbler. Här följer lite av korrenspondensen kring annonserna.

"hallu
om ni ska förbi stockholm jag kan köpa, kanske åka förbi mig lämna vid
dörren?
Avsändarens telefonnummer är: 0707686864""Hej
vilket träslag är lackbordet i.
Jag är intresserad om de är i ek men jag undrar om du kan köra de hem
till mig för jag har ingen bil eller körkort.
/hilda"


Det framgick med all tydlighet att vi bor i umeå samt att bordet ifråga var ljust (foto) samt att det var av björk.

"Hej Anna,
Jag är intr av din bil. Har gått långt, är det landsvägsmil?
 Koppling bytt?
 Xenon?
 Dragkrok?
  Skulle kunna tänka mig att betala 69.000:- för den enligt bilpriser.se
  Mvh
 Mats"


Det var lite skönt att svara den fräcka Mats att den hade gått för 85000 dagen innan.

"Hej!
 Tänkte ge dig ett bud på bilen. Om den ser vettig ut kan jag tänka mig
 ge 60 000kr för den. Då blir det en snabb och enkel affär. Hälsn Magnus"

Det är inte dåligt att pruta 25000 innan man ens har sett bilen, det ger ett seriöst intryck.

Nu ska jag snart ner å besiktiga volvon igen. Sen snakk vi ta mer kort av möblemanget för att lägga ut dom på Blocket. Vi ger oss inte förens det är tomt här./Patrik, möbellös. 

Fordonsreparatör = åklagare

Då har man praktiserat sina djupa kunskaper förvärvade i gymnasiet. Jag hann dock inte förbi besiktningen då det drog ut på tiden. Tändstiftsbyte samt reparation av avgassystemetm, måtte dom bli impade för det vart jag.

Nu måste jag röja lite här hemma då frun är på ingång vilken timme som helst. Jag skall även börja fylla en flyttkartong som jag har tagit in. mest för att kunna tömma ena hyllan som vi skall sätta ut på Blocket. Den där diskbänken samt köksskåpen här är kraftigt underdimensionerade, vårt system för att få plats med alla köksgrejor bygger på att vi har en diskmaskin igång konstant. Det är inte optimalt, hoppas det nya köket är större =bättre.

Nu skiter jag i det här, skall tvinga frun att blogga när hon kommer hem./Patrik, still got it.

 

Köpgalen och nyrik!!!
Nja det där med nyrik stämmer kanske inte helt, jag fick 3400 i lön, fast inte från seccen dom hade glömt att lägga in mina timmar. Skulle köpa en t-shirt bla, hittade den här som jag tyckte stämde lite för bra, så den vågade jag inte köpa utan jag skrockade lite belåtet i smyg åt den istället. Oskar, hade jag vetat när du fyller år så hade du kanske fått den, jag är nämligen mer rädd för min fru än för din (kanske mest för att jag inte träffar din fru så ofta).

Sen vart det tre böcker på rean också, en om varför gud inte finns, en annan om vår stormaktstid sen en tredje som jag inte riktigt klurat ut vad den handlar om än men jag är säker på att om jag läser den så kommer jag att känna mig väldigt smart. Det är väl ändå hela syftet med böcker, att kunna säga åt andra att man är en sån som läser.

Frun är i Sundsvall med sin pryo och jag är ensam. Men ikväll skall jag faktiskt på middag!!  Hör och häpna, första gången jag är hembjuden till någon här uppe, kanske säger mer om mig än om dom som inte bjuder in mig men det skall bli trevligt att slippa diska ikväll iaf/Patrik, snart smart.  
  

Minimalistiskt leverne...

Så här såg vår TV- tittarhörna ut i går eftermiddag.Sen så kom det en farbror och tog vårt bord.Men vi hade ett ireserv, lite högre och lite fulare.Men vad gör ett bord för skillnad om man inte har en soffa? Det kom en tant och hämtade den idag.Så var tvungna att flytta på vårt fula reservbord till förmån för vårt TV- tittande. Man såg tydligen inte över bordet när man sitter på golvet. Väldigt studentigt. Men det är minder att flytta nu och lite pengar kommer ju iaf in. Men dom pengarna går ju oavkortat till behövande, dvs oss och våra nya möbler.Så är det nu någon som vill köpa vår improviserade soffa så går det nog också. (Wife not included).

Som att slänga sig i snön

Var på stan idag med BB och hans systerson (14år). Vi kollade på snygga kläder utan att ha pengar och vi käkade på Micky D, inte särskillt gott och med samma sävliga norrlandsservice som vanligt. Fick inte lönebesked idag heller, jag kan ge mig fan på att det inte blir någon lön för de där tre utbildningsdagarna trots att jag skall ha det, har fallit mellan stolarna antar jag. Skit samma vi klarar oss så länge men det är mer skit som jag måste hantera. Förövrigt så verkar dom ju inte riktigt riktiga på Seccen längre. Förra veckan var jag tvungen att skicka kopior på div utbildningsbevis som dom sa sig sakna. Den här veckan gick dom steget längre, nu har jag fått ett anställningsbevis utskickat till mig som dom vill att jag skall skriva under och retunera. Utöver det så fick jag en bibba med policydokument som dom vill att jag skall läsa och retunera. bla om hur man framför deras bilar och bär deras uniform. Vilken tur att jag inte såg dom dokumenten när jag jobbade i tuben, för bilarna där gick väldans snabbt. Men 4 real, jag har jobbat där sen -02 och nu har dom kommit på allt det här?? Man blir ju impad.

Frun har varit med sin pryo i Skellefteå och dom är nu på väg tillbaks, lyckades ducka matlagningen genom att föreslå att den där matlådan i frysen skulle komma till användning, snyggt. Inga jobb värda att söka idag men heller inga, - tack men nej tack mail. Nu återstår bara att se om vi har en soffa att sitta i efter kvällen, det har ringt tre pers som vill köpa den, bordet försvann ju igår/Patrik, snart mars!!

Verkligen! Min kväll...

Japp. Svart eller vit som jag har en förmåga att vara gick jag ju alltså till slut med på att sälja möblerna. Så vi kommer alltså inte ha annat än en säng när vi flyttar om allt går som det ska. Fint som snus för en bebis. Första tingesten for idag, två studenter köpte vardagsrumsbordet. Dessutom har vi redan två spekulanter på soffan och om den far inom kort står vi alltså utan i lite drygt en månad. Härligt! Vi får heller inga pengar för detta men skoj är det. Jag har en liten febless för att göra mig av med saker. Men det är ofta allt eller inget.

Annrs är det inte riktigt min kväll. Efter en hostattack som slog omkull mig på golvet, eftersom lilla livmodern drog ihop sig i sinne, kissade jag även på mig lite lite grann. Det var dock inget jag lade märke till på en gång eftersom magen krampade. Först när jag satt i Patriks knä och tittade på mailen märkte jag vad som inträffat. Man är en riktig fräsching som gravid!

Nåja, det är väl bara att packa extrabyxor till Skeå imorgon. Dom har ju tvättfat på WC:n. Sen får jag väl sluta upp med att hosta och skratta och röra på mig så förbannat. Eller bara finna mig i att lukta kiss till och från.

Ja, jag utlämnar mig fullkomligt nu. Det finns inte mycket graciöst i att vara på smällen. Däremot är magen fin och stenhård mest hela tiden nu, jag mår toppen och lilltjejen är inte still många minuter per dag.

//Anna

Monday monday

Då har vi besiktigat volvon. Den gick givetvis inte igenom UA, det var ett avgaslägage och det i sig är ju inget som dom bryr sig om däremot så kan dom inte ta riktiga avgasvärden då så av den anledningen så måste vi nu laga avgasröret! Yeeee kul, verkligen. Jag funderar på att göra en fuling och försöka lappa ihop den med ett sånt där avgasbandage. Billigt men inte så bra.

morgonen inleddes på "Umeå internationel" (jag la till det där sista själv) flygplats, där skulle BB och jag hämta upp hans systerson som tydligen skall få spendera sin sportlovsvecka i norrland. Dagen börjar inte så bra för han då han skall förlja med BB på en tre timmars föreläsning, ur askan i elden.

Nu ska jag keka lunch/Patrik.

Cheesecake å BlocketDen här fina cheesecaken gjorde jag igår, inga halvfabrikat och ingen telefonjour, bara rent hantverk från min sida. Självklart vart den galet god och Anna jag å BB åt precis lite för mycket.

Nu har vi lagt ut some shit på Blocket (trots dina misstankar om att jag inte lyssnar på dina råd bror) och får vi allt sålt som vi har lagt ut så blir det nästan ett släp mindre att flytta med. " http://www.blocket.se/vi/20394638.htm?ca=2_s "

Dagen till ära så jobbade jag 4 timmar?? Ja vet, fruktansvärt ovärdigt för mig som akademiker att behöva använda mina händer till någon annat än knäppa arbetare på nosen. Men, men vad gör man inte för kapitalet. I morgon stundar lite taxitjänst på morgonen följt av bilbesiktning av Volgan, den får körförbud den 1/3 annars. Får se hur den tar sig igenom, funderar på att ställa min gravida fru i läge "tyck synd om oss för vi är fattiga och ska snart ha barn" mode. Det funkade ju sist. nu väntar fruktsallad  och TV- mys med gumman. /Patrik, smygfet.

Självförverkligande

Igår såg vi en fruktansvärt värdelös film. Inte bara var skådespeleriet uselt. Storyn och karaktärerna var fantastiskt icke-trovärdiga samt manuset i övrigt saknade egentligen allt. Det förefaller vara lite av vår grej att välja urusla filmer.

I vilket fall som helst ledde denna horribelt värdelösa historia, oss åskådare, in på en disskussion om relationer. Att Patrik och hans vän var rörande överrens om att alla av kvinnligt kön har borderline bortser vi från. Och bortsett från det alltså är jag mer än benägen att hålla med i sakfråga.

Det verkar nämligen som om självförverkligandet idag står i all fokus. I media, i kulturen, i samhället. Detta i sig är väl inte fel eller dåligt men det tar sig ofta uttryck i ett otroligt själviskt tänkande där man inte alls verkar ta hänsyn till människor runt omkring.


Vi skall ta vara på våra drömmar, sträva efter att uppnå allt det vi vill ha inom jobbet, i relationen till sin partner, hos vännerna, i familjen och i hemmet. Vi skall ställa krav! Vi skall sätta ner foten! Vi skall minsann visa att vi är något och någon! Och vi skall leva upp till våra egna satta krav på oss själva (vilka inte sällan är små).

Men vi ska inte så ofta ta hänsyn till vad våra barn önskar och vill. Inte låta våra partners "kväva oss" med sina krav. Inte stanna på ett jobb om man tycker att det är tråkigt, bara för att man måste ha en inkomst.

Vi skall vara individualister, för vi lever ju i ett individualistiskt samhälle. Vi skall bara ha ansvar över oss själva, ingen annan kommer att lyfta upp eller fram dig, det får du göra själv.  "Varje själ är en fri själ", "Var man för sig själv", "Själv är bäste dräng".

Det slutar inte här. (Tyvärr). Om det slutat här kunde vi kanske samsas om utrymme ändå och ta viss hänsyn till varandra. Men så kommer fortsättningen.

Du duger heller inte om du inte är speciell och annourlunda. Oavsett om det är du själv som ställt dessa krav på dig (vilket det är eftersom alla andra är för upptagna av sig själva) eller inte så måste du hela tiden bli bättre, starkare, mer framgångsrik. Det avstannar aldrig. För du måste ju förverkliga dig själv. Och du själv är ju bäst av alla. Bättre än allt annat. Förverkliga det nu.

Bort med allt kollektivistiskt tänkande. Blir du sjuk har du dig själv att skylla, samt ta hand om. Är du arbetslös ska du ordna det för dig helt själv (fast gärna med dom där kontakterna du knutit under åren). Vill du åka långt bort och sticka ifrån allt ansvar hemme, då ska du göra det! Det är ju dig det handlar om! Eller?

En liten tanke iallafall...
Jag vill inte leva så. Jag har ett för stort hjärta för att bara få plats med mig i. Jag vill inte endast ha ansvar över mig. Jag vill ansvara för alla jag känner runt omkring mig. Inte ha fullständigt ansvar. En liten liten del räcker i vissa fall, en något större del vill jag ta ansvar för i andra. Jag ska inte göra bara som jag vill. Ibland är inte valet mitt. Ibland måste jag kompromissa och ta hänsyn till vad andra vill och behöver. Det är nog så jävla självförverkligande kan jag tala om.

//Anna

Utmaningarnas utmaning

Vi fick en form av utmaning som jag går ut på att fylla i parametrarna med en och samma bokstav. Here we go!


1. Vad heter du? Anna och Patrik
2. Ett ord på fyra bokstäver? Amma och Pall
3. Flicknamn: Asta och Paulina
4. Pojknamn: Alvin och Patrik
5. Yrke: Allmänläkare och Pålslagare
6. Färg: Azurblå och Purpur
7. Klädesplagg: Argyletröja och Platåskor (gärna kombinerat)
8. Mat: Aborre och Pannkaka (även det gärna i kombination)
9. Sak i badrummet: Askorbinsyra och Piller (borde finnas i varje badrum)
10. Plats/stad: Arboga och Piteå (nästan samma stad faktiskt)
11. Orsak att vara sen: Angrepp av ohyra och Paraplybrist vid hällregn
12. Något man skriker: Attans också! och Plåga mig!
13. Film: Armageddon och Plutonen
14. Något man dricker: Apelsinjuice och Plommonjuice
15. Band: AC/DC och Pinks
16. Djur: Apa och Pungråtta
17. Gatunamn: Albrekts väg och Palmes gata (prefix Olof)
18. Bil: Audi och Peugoet
19. Sång: Against all odds och Paid my dues
20. Aktiviteter med mer än med en deltagare: Allsång och Pippa

Så lägger vi vårat bidrag till utmaningen:

21. Egenskap: Annourlunda och Pruttig

Så, Patrik ville gärna svara "Pung" eller "Platåskor" på det mesta. Jag snöade in på "Askorbinsyra" , därav våra ibland något tvivelaktiga tilltag till svar. Annars tyckte jag vi klarade det mycket bra.

Ikväll har vi haft besök av Patriks hoodkompis och jag fick ett panikanfall i magen p g a järntabletter, vilket resulterat i att hoodkompisen nu inte längre är så främmande för mig längre. Han har trots allt fått ta del av mina eländiga bajsvanor och då tillhör man faktiskt familjen på ett sätt.

//Anna

Game on!

En vinterpromenad senare går konversationen på Tomtebo ungefär såhär:

Jag: Det är roligt när folk kommenterar även mina inlägg.

Patrik: Man måste blogga för att få kommentarer.

Jag: Men jag har ju gjort det nu. Och varför jag inte gjorde det inann är för att jag tappat sugen eftersom jag sällan fick respons.

Patrik: Men man kan ju inte bara skriva saker som "Åååh, alla ska bara dö och hålla käften och så", som du gör...
Faktum är att du inte bloggar.


Jag: Okej! Men faktum är att jag har ett jobb. Så jag hinner inte alltid blogga.

Patrik: Faktum är att det inte är ett riktigt jobb. Du åker ju bara runt i norrland i din bil och pratar i telefon.

Jag: Game on!

Nu återstår bara ett sätt att sänka honom totalt. Det är målet med den här dagen.  Och faktum är att han kan ta sina faktum och stoppa upp i rektum. Nu ska vi åka och titta på möbler. Over and out från det überlyckliga hemmet.
//Anna

Vuxengrejjor

Vi ska tydligen ut å gå idag, bra för mig, bra för Anna, roligt för barnet. Vi kom fram till det att hon är ju praktiskt taget klar nu. Hon sover tills hon själv vill och hon är inte så jobbig att mata och det där med byten har jag inte sett röken av. Frågan är: - varför måste hon regridera när hon födds?

Sen skall vi ut och kolla på möbler, vi behöver en dubbelsäng, en soffa och gärna ett bord till det. Sen så var det där med köksmöbler också. Till det kommer lampor, mattor och sen så var pengarna slut. Vi kommer givetvis inte att köpa något här uppe men det kan vara smart att kolla så vi bara behöver gå in på rätt affär när det väl är dags.

Vi kollade btw på en Kaj polack film häromdagen, det var den där "så som i himlen". Jag får inte dizza den för Anna trots att det är en Kaj Polack film så jag låter väl bli, hon är tillräckligt förvirrad över det faktum att något gott har kommit från han. Hur som, i den filmen så är det en kvinna som hela tiden misshandlas av sin man. Alla tycker givetvis att det hela är förskräckligt men ingen ställde den högst relevanta frågan  - vad har hon gjort för att förtjäna det?/Patrik inte helt on track. 

Wermland, I´m ready...

...igen.
Fattas bara att lära Patrik språket ordentligt. Fröken Andersén hade så fint gjort iordning en lista på värmländska uttryck man gjort sig av med någonstans på vägen. Nu är det bara att ta tillbaks dom igen!

Värmländsk ordförståelse:

 blåbbär = blåbär

Dotera= Dottern

Dyngi= Smutsig

Feschli= Finkänslig

Fôggel= Fågel

Glinnt = Jättehalt

Gerräj = Ge dig!

Grunnôr = Funderar

Haasärämärä? = Hur är det med dig?

Härta= Hälften

Jämt = Bara

Klôvi = Klantig

Knô = Knuffas, trängas

Knôvllit = Krångligt

Sinni = Arg

Sludit = Konstigt

Stri = Prata

Tôlôr = Pratar

Tölit = Tråkigt

Vrinsur = Jättearg

Åävlann = Ödemark

Öschöl = Slöseri

--------------------------

Hon missade dock:

Môlter=Hjortron

Ittna=Ingenting

Höfför?=Varför?

Tôcka dyng=Vilken otur/skit

-----------------------------

Annars kan han bara säga "dansband" och "dä ä rolit". Och det klarar man sig inte helt på. Pluggar han dessa glosor torde han få bli fullvärdig medborgare i Värmland i sinom tid. Jag hoppas att mitt medborgarskap står sig fortfarande, det känns som om jag blivit något förnorrländskad under mina sex år häruppe. Vi får väl se.
//Anna


Har shoppat sig liteFru vart väldans fin som synes, till det kom en doft av kokosnöt och Naomi Campell.JAg vart inte fullt så fin i mammabyxorna, men jag luktade iaf inte gott heller..

Fredagsrapport utan krussiduller

07:10 Frufrukost.
08:00 Pussade frun på pannan och gick till soffan, tanken var att värma upp huvudet lite inför läsningen.
11:10 Vaknade i soffan.
11:30 Snackade i telefon med den forne amerikaresenären och gjorde upp diaboliska planer inför sommarens äventyr.
13:00 Vart upphämtad av frun eftersom vi nu bara har en bil.
13:15 Lunchade med en KO-lega till Anna på Ersboda.
14:30 Storhandlade på MAXI, vi var sjukt effektiva och så köpte vi bara en onädig sak.....Hur man nu kan klassa Digestivekex som onödiga.

Därefter har vi (frun) städat, vi har vilat och lagat mat. Nu sitter vi mest och är fördommande och vet bättre än ALLA vi ser på TVn, det är skönt att vara så bra som vi är. Nu vankas kaffe och frukt/Patrik, still amazed.

Så går det.... bad karma day!!Så här var det, vi sålde BMWn, 3 timmar efter det så drog jag ur batteriet ur volvon. Idag skulle jag få igång volvon tänkte jag, gick ut och kollade ifa den var mer förlåtande idag eftersom det inte var fullt så galet kallt som i går kväll. Det sket sig givetvis så Anna beställde ditt ett stycke Bananfluga i en fin Passat. Men vad hjälpte det när huven på volvon inte gick upp. Jag ryckte och slet i det där jävla handtaget ända tills jag fick det i handen,  Fuck!! En vänlig själ kom och konstaterade att det faktiskt inte gick att öppna locket på volgan, tack. Men gemensama ansträngningar lyckades vi dock putta igång liket. Sen bar det av till stan för att hämta upp fru och kompis, vi for ner på verkstaden som jag hade rekat och där förstod dom vårt dilemma och vi fick komma in omg. 350 spänn senare så rullade vi därifrån. Ergo, sälj inte den bilen som fungerar!

Eftersom vi sålde den bilen som fungerar så har vi idag shoppat loss, mest till frun men det var iof hennes tur då hon har hållt igen mest. Nu är hon en uppsättning mammakläder rikare samt div lukta gott och lite smörjmedel. Nu vankas fruktsallad och dvdkväll, mycket lyxigt kan jag tycka/ Patrik lite gladare.

Grattis
Till Bror som dagen till ära blir hela 40 år!!!!
 


Idag gillade jag

Utan inbördes ordning samt med en lite kommentar.

- Att vi fick BMWn såld.  Nu har vi äntligen råd med 5 båtar, 7 bilar och 2 hus, prisa gud!

- Att Fredde är tebks från det stora landet i väst. Varför ska han får vara i karibien när jag fryser i Umeå?

- Att min fru kommer hem i morgon. Hon är ju rik för fan!

- Att min gamla hoodkompis och jag hade ett välldans långt och mycket givande samtal idag. Någon form av mental stimulans i den här vita öken.

- Att svärmor är underfundig. Mer stimulans.

- Att jag vågade skicka in ett text till en av dagstidningarna. Skiter lite i om den kommer med eller ej, tycker det var skojs att jag vågade!

Sen att Volvon inte startade på grund av kyla och ett trött batteri var nog mer jobbigt för min kompis som villa ha skjuts hem. MEN, det är lite ironiskt att första gången den inte startar är 3 timmar efter att vi har sålt BMWn/Patrik fortfarande förundrad över livet. 

But you don't really care for music do you

 Angående Pirate bay rättegången:

Musikjättarna är rädda för att bli av med sina inkomster i kulisserna står artisterna och hoppas i det tysta. Dom vågar inte riktigt sticka ut hakan, dom är ju trots allt konstnärer som gör sin musik av alla de rätta skälen, dvs inte för pengarna. Reversera förloppet går inte, att göra tekniken ogjord fungerar liksom inte riktigt. Nu kan man dela filer som man gör och då kommer man att fortsätta att göra det, att lagstiftarna är emot det och att det inte tillåts kommer inte att få det att sluta. Lika lite som att folk inte jobbbar svart för att det är olagligt. Det finns en moraltröskel inför varje brott som skall begås och den tröskeln är inte hög nog ställt i relation till vinsten som fildelarna anser sig göra i och med sina handlingar. Fatalistiskt men sant, om dom som nu står åtalade döms så kommer nästa sajt upp redan veckan efter och när dom döms så nästa och nästa. Det är inte så att jag är för brott, jag laddar inte ner själv ens. Det jag försöker komma åt här är att ibland så slackar lagstiftarna efter tekniken och då uppstår det situationer där befolkningen under en övergångsperiod beter sig på i lagstiftarnas ögon ett brottsligt sätt.     

Är det inte synd om artisterna som förlorar pengar då? Är det inte synd om musikjättarna som blöder pengar?

Två bra frågor och i det första fallet så tror jag att det gäller att vara flexibel. Jag tror att musiker inte längre bara kan syssla med musik, eller det kan dom nog men dom som gör det kommer aldrig att bli riktigt stora/rika eller breda. Det jag tror är att musiker måste bli entrepenörer. Hip hopparna är bra exempel på det här, dom ligger i framkant och använder bara sin musik och sitt kändisskap för att nå ut till sina målgrupper med klädmärken, alkoläsker och parfymer. Dom flesta av mogulerna där har fotbollslag och vissa engagerar sig politiskt, musiken är en kanal som profilerar dom inför sin publik/kundgrupp. Musikjättarna då? Nja som alla livskraftiga företag så handlar det väl om anpassning. Ett företag som tror sig agera i ett vaccum är ett kortlivat företag. Omvärldskoll och fingertoppskänsla är ledord för en organisation som sysslar med ungdomskultur och konst. Darwinism när den är som bäst helt enkelt./Patrik
Kallhålet.

Som regel bloggar jag inte på resande fot eftersom alla datorer talar Norska. MEN jag vill bara meddela att det ær 30 minusgrader som jag skall vandra i, før att ta mig till bussen som sedemera skall ta mig till ytterligare 10 minus (okej, det var en øverdrift men det ær iaf -35 i Gællivare.)

Vældigt skoj. om man gillar att frysa. Det gør INTE jag.

Hönan eller Tyskan

Alltså den klassiska frågeställningen, - vad kom först? Här i modifierad tappning, - är hon dum i huvudet för att hon är så ful eller är hon så ful för att hon är så dum?

Jag talar givetvis om Schurrer eller tyskan som hon även kallas, hon som slog ihjäl de två barnen i Arboga förra året. Hon ser ju för fan ut som arketypen av en barnamördande tyska. Frågan är om man hade tyckt att hon var så ful om det inte vore för hennes bestialiska brott? Tillskriver  vi hennes utseende mer fulhet bara för att vi vet vad hon har gjort eller är hon verkligen så där ful oaktat hennes gärning.

Appropå tyskar (österikare) var Hitler verkligen så ful innan han fick makten att göra vad fan han ville med Europa? Var inte Stalin en reslig man med pondus och sen så hamnade han i dåligt umgänge och vart tvungen att döda 20 miljoner av sina landsmän? Listan kan göras lång, några fler exempel: Förknippade vi inte långt skägg med jultomten och paket innan vi visste vem Bin Laden var? Var verkligen Mia Törnblad och Kaj Polack så där osmakligt fula innan dom fick för sig att dom skulle sko sig på olyckliga människor som söker efter något som dom redan har? Var det inte fint med mage innan Göran Person kom in i bilden?  Ja ni fattar vad jag menar, är hon ful eller blev hon det när hennes insida lyste igenom? /Patrik undrande.

Svenskarnas nya favoritställning

Är enligt oraklet Aftonbladet "hunden", ursäkta? Har jag missat något? då jag läser mer framgår det att det är "bakifrån" dom menar. Den var tydligen så bra att man till å med nästan kan göra den med kläderna på stod det. Wtf!!! Men kläderna på, det känns som att man går miste om något då, ta det från mig som bevisligen vet hur man gör. Skit i kläderna. 

Nu undrar jag bara har vi bytt namn på fler ställningar?? Tänk om man får en order under en het stund och så vet man inte vad hon menar? Fan va dumt det skulle kunna bli. Så för allas bästa och för vår säkerhets skull, ge fan i att byta namn på dessa viktiga ställningar, annars lär det inte bli fler barn bara olyckor/Patrik förvirrad.

Va nu då?

Alltså varför vaknar jag 0630 för när jag har somnat 0130?? Hur tänker jag då, detta kan omöjligt vara bra för min magstatus. Anna är i slutfasen på att förhandla med en eventuell bilköpare och vare gång jag har vaknat inatt  (typ HELA TIDEN) så har jag tänkt på bilen. Det KAN ju vara för att vi har hängt upp all vår lycka på att få den där bilen såld innan flytten. Mantrat de sista veckorna har varit - det där kan vi köpa när vi har sålt bilen. Det vi skall köpa är:
- Två nya bilar.
- En bostadsrätt.
- En väldigt lyxig resa.
- Kläder till oss båda.
- Smink och hårfärg till minst en av oss.
- Mat.
- Laga volvon.
- Möbler.
- Flyttpengar.
- osv osv.....

Som ni ser så har vi begärt över 1,2 miljoner för bilen. Nu ska jag försöka sova i soffan ist/Patrik

Vart är alla

Är det mitt fel att alla försvinner?

- Min fru är i Luleå.
- Min äldsta kompis är i USA.
- Min bästa Västeråsmänniska har flyttat till Norge.

Jag börjar tro att den där deon jag fick i julas inte funkar. Som tur är kommer man närmare världen om en månad redan. Har kollat upp med den unvarande hyresgästen och vi får tillträda reden sista helgen i Mars, detta innebär att vi kommer att försöka oss på en roadtripp med taskiga odds den sista söndagen i mars. Taskiga odds mest för att Volvon skall nyttjas som dragdjur och vi har ännu inte haft råd att byta kamrem och vi har heller inte gjort något åt dom där mystiska rycken som kommer och går. Lite dumt att den då blir så svag att man får köra på 2an i uppförsbacke. Några tips någon?? /Patrik

Middagstipset

Denna inforuta gäller allätare, således gäller detta inte gräsätarna.

Vårt uppdrag den gångna veckan var att INTE göra någonting på eller med köttfärs. Vi lyckades tack vara Internet och lite humor. Det vart fisk i tre olika tappningar har jag för mig samt kyckling, pannkaka  och paj, eh FAN det var tacopaj så där sket det sig med köttfärsen kom jag på. Men det var INTE köttfärs och pasta eller köttfärs och mos. Så vi är nöjda ändå. Vidare har vi på bästa Kaj Polack (eller valfri självstjälpsguru) maner skrivit ner de recept som vi provade och som vi gillade så nu kommer vi aldrig mer ha dubier angående maten, aldrig mer.........Eftersom jag är gräsänka denna vecka så blir det nog så att jag tinar en påse köttfärs.

Då jag märkligt nog ännu inte har en anställning så tänker jag fortsätta att oro mig för framtiden, kanske skulle man gå till doktorn och så får han eller hon skriva ut ett recept på ett jobb. Då är det väl ingen som kan neka en det?

Nu tror jag att jag känner fyra eller fem par i min närhet som skall ha barn, är det här en epidemi eller har priset på preventivmedel gjort det så pass lukurativt att inte skydda sig?? Eller så kan det ju vara så att det är ett psykologiskt fenomen som gör att man lättare ser andra som är i samma situation som en själv, men den förklaringen är ju minst rolig. Nu kommer säker ni att sia och räkna på fingrarna vilka det gäller men det vore väl inge roligt om jag avslöjade det så jag låter bli. Men en och annan skräll blir det nog/Patrik  

Avundsjuk

Nog är det väl förbannat. Och lite skoj. Och jag kan bara inte hjälpa att jag blir avundsjuk fastän jag aldrig i hela mitt liv kommer att spela bingolotto. Ja, vem är det som blivit rik nudå?? Jo, regionschefen i Småland minsann gick alldeles nyss och vann sig tre miljoner. Pengar gör ingen lycklig men nog skulle det varit lite skoj att slippa en dagsbudgetering för sin familj på 100 spänn om dagen.

Nåja. Imorgon åker den norrländska (ett tag till iaf), fattiga varuplaceraren till Luleå. Nya inredningen kommer imorgon. Sedan fortsätter resan till Gällivare där det skulle vara riktigt kallt nu igen (som om det någonsin är annat) och på Torsdag åker jag åttatimmarståget tillbaks igen.

Patrik får sköta bloggandet som vanligt, det blir lite roligare då.
Gnatt

Om frun får välja......så kan jag garantera att det här är vår växande dott. Två element jag förmodligen inte kommer kunna leva utan förenade i harmoni. Ett drömpaket helt enkelt.
Väldigt fint.

//Anna

Jag får panik

Igår var inte en så bra dag, jag fick galet ont i magen IGEN, och eller illamående. Detta gav inte med sig så vi åkte i natt till hospitalet och fick det bekräftat att jag är galen. Sen åkte vi hem och sov, det var rätt najs då vi var trötta som galningar. Till min hjälp hade jag fått en näve pundarkarameller.

Idag slappar vi i soffan och skall väl snart ner till ICA för en lite inköpsrunda med vår fanatstiska budget. Min tur att stå i köket idag, skall försöka med att skapa en tacopaj då det verkar galet gott/Patrik

Såååå boring

Jag har mått lite pissigt i magen i två dagar nu. Asså mer än vanligt eftersom jag är inne i en sån där period då jag mår dåligt i magen. Nu känner jag mig som en röv mot Anna eftersom jag inte orkar göra någonting och hon vill gärna göra något nu när hon är ledig och det är vackert väder and stuff. Nu gör ju hon saker själv men jag känner mig ändå som en slacker....mmm, hon är rätt fantastisk eftersom hon hela tiden försöker övertyga mig om att det inte gör något, men det gör något, för mig, hon förtjänar lite roligt på helgerna då hon sliter så för oss i veckorna.

Jag kanske skall säga något uppmuntrande till henne idag eftersom det är alla hjärtans dag och allt, få se om jag kommer på något, annars skiter jag i det. Nu ska vi käka lunch för min fru har stått i köket ett tag nu och då brukar det vara dags. Hon är rätt fantastisk den där frun, tur att hon är min/Patrik

Öppenhjärtliga Fredag.

Jag blir väldigt trött på mig själv när jag faller tillbaks in i den osäkerhet som förföljde mig genom tonåren samt in i det som torde vara någon form av vuxenvärld. På människor som av ren och skär egen osäkerhet skall sänka en genom spydiga kommentarer eller utsagor med elak underton och bitter eftersmak. Detta skall ej stå att förväxlas med ironi eller sarkasm eller underfundig humor (som ibland slår fel även det såklart).

MEN. Det som stör mig mest är alltså min egna osäkerhet som kryper fram vid vissa tillfällen. Jag är van att kunna bita ifrån och avväpna människor som ska spela allsortens slags spel i känslolivet. Kanske min graviditet gör mig lite blödigare? Fast jag vill inte bli feg för det.

Btw såg jag en dokumentär om ett barn född i vecka 23 idag. Den var vääldigt liten. Men skrämmande mycket människa, så mycket människa faktiskt att jag började förstå vad som rör sig därinne nu. Läskigt.
Jag orkade inte se klart så jag vet inte om den överlevde. Men det är fortfarande fantastiskt att hon som lever inuti mig faktiskt skulle vara ett jättejättelitet men jättejätteverkligt barn om hon kom utanför min kropp (jag vet inte hur det där är per definition ännu men jag gissar att så länge det bor i kroppen är det ett foster??).

//Anna

Påfallande undanfallande

Hur som, nu har mäklarn vart här och fotat. Detta resulterade i att vi kom på att vi faktiskt inte behöver 902 par skor samt lika många jackor. Jag fick förljdaktligen det hedervärdiga uppdraget att packa ner redundant skit i flyttkartonger och förpassa dessa till förådet. Tack mäklarn.

Jag har även mailat den där tanten som eventuellt ville ge mig jobb och tackat nej. Det kändes ungefär som att hitta en 500-lapp på backen och kliva över den ist för att ta upp den.

Jag har å andra sidan sökt  två coachjobb idag, lite passande och mycket ironisk så handlar det om att peppa arbetslösa att inte ge upp/Patrik livet leker med dig.

Mäklare och barnmorskor

Dessa två yrkesgrupper kommer idag att husera i våra liv. Mäklaren kommer tydligen hit idag och skall jävlas med sin kamera, är helt åt helvete kan jag tycka att man inte får gå omkring i kalsongerna och låta magen hänga ifred. Sen lär ju den naturliga påföljden bli att det lär springa folk här i tid å otid för att klämma och känna. Roligare var det på MVC (Mor Vårds Centrum), där sa tanten att Anna var jättefrisk och att magen var precis så stor som den skall vara när man är i V23+3. Vi lyssnade även på valpens hjärtljud vilket är skithäftigt, dock är jag lite orolig för att det eventuellt kommer att bli en Kanariefågel då frekvensen i vad man måste utgår ifrån är vilopuls ligger på 148 slag i minuten.

Nu måste vi dock ragga en ny barnmorska på vår nya ort, detta föll tydligen på mig. Mitt jobb hörde av sig idag och sa att dom inte hade några utbildningsbevis på mig och att dom heller inte hade en kopia av mitt förordnande som ordningsvakt. Detta är lite lustigt då jag har jobbat där sen -02 och dom kom på det nu först. Man blir lite impad liksom.

Fick ytterliggare ett avslag på ett jobb idag, det bekommer mig inte nämnvärt men lite trist är det ju. Jag har tills igår sökt 57 st jobb sen jag flyttade hit, detta har renderat i två intervjuver och en hel del avslag. Men konstigt nog är jag inte orolig, jag vet att jag är bra och jag vet att jag kommer att få ett jobb rätt snart. Det bara känns så/Patrik, speciell.

Torsdag kväll.

Jag har ett (jo, bara ett) problem. Jag är ett kontrollfreak. På kanske alla plan. Det är inte helt sunt kan jag känna. Jag ska ge några exempel:

*Mäklaren ringde och bad mig städa lägenheten innan han skulle komma och fota den. Han bad mig. Städa. Så jag gav honom den utskällning jag tyckte han förtjänade eftersom jag alltid har rent runtomkring mig. Patrik suckade...

*Idag frågade en kille etthundrafemtio gånger om min uppenbara viktuppgång verkligen bara kunde bero på barnet i magen. Verkligen?  Alltså, jag var inte bara tjock? Jag behöll min kalla yta och skojade bort samtalsämnet. Inom mig däremot grinade jag sönder hjärtat eftersom jag, för första gången på sex månader, sagt att jag faktiskt tyckte jag såg hyfsat fräsch ut.

*Jag/vi har inga betalningsanmärkningar, inga krediter att tala om, butgeterar utgifter per dag/vecka/månad, sköter alla amorteringar och sköter om det lilla kapital jag/vi har i form av t ex bil eller andra materiella saker för att det inte skall rasa i värde. Ändå klagar jag dagligen över vår usla ekonomi (som då inte egentligen är katastrofal alltså).

Nu ska vi ha barn också... Toppen...

MEN, Torsdagskvällar är fantabulösa tröstekvällar då två "tycka-vi-är-ändå-bättre-än-dom"-program visas på tv3 efter varandra (i vettig tid också för är man kontrollgalen måste man komma i säng i tid för att kunna kliva upp i tid för att alltid komma i tid). "Du är vad du äter" och "Lyxfällan" är ett enda stort frosseri i andra människors elände, som man ändå kan se med gott samvete eftersom det mesta löser sig för de involverade, samtidigt som man själv får en egoboost och tycker att an nog ändå har det rätt okej. Om man jämför...

Så att jag inte sålde bilen idag, trots spekulant och provkörning, gör mig inte lika låg som jag skulle varit annars, efter att jag sett människor utan kapital, med 700 000 i skulder, två barn och ingen farstu. Nu löste det sig för dom, även om de var måttligt tacksamma över en årsförbrukning av mat på Lidl.

Det finns dom som har det värre... Inte ens en Pollak/Törnblom-quickfix kan fixa dessa stackars satar.

Nu ska jag älta alla idioter som mailar om bilen och ber att få pruta 25 000 samt däcka på sängen och drömma drömmen om att jag inte ökat sådär mycket i vikt så att barnmorskan tittar snett på mig under kontrollen imorgon.

//Anna

Jag är fantastiskt dum

Jag ringde tanten som vill ha mig på intervju. Hon vart så klart glad av att höra min spröda flickstämma, vi kom fram till att jag borde ta mig dit under nästa vecka för att se på anläggningen samt för att intervjuas. Hon sa att det hade vart ca 40 sökande men att hon gärna ville ha någon med en teoretisk bakgrund som liknar min. lite nöjd med att någon uppskattar mina 4 år på högskolan så log jag elakt mot alla "outbildade" som inte alls är lämpliga på samma sätt som jag (ni förstår att jag är ironisk va?).

The problem: Arbetet är förlagt ca 5 mil från där vi kommer att bo. Arbetsschemat är som följer: 1 vecka ledigt, 2 veckors arbete samt boende på plats, och så rullar det på. Jag är säker på att jag ibland kommer att vilja spendera lite tid med min fru, även det där barnet som ämnar komma kanske vill träffa mig ibland. Ergo, jag tror att jag tackar nej till det där jobbet och spar 2000 spänn i resekostnader för den där intervjun. Åsikter/tankar och funderingar någon? /Patrik, arbetslös.

SolleIdag var jag privatchafför och muskelman till min lilla fru då hon fick för sig att åka 40 ToR till Sollefteå för att bygga möbler i en butik. Kan om Solle säga att det är över 400 grader kallt där, nää på riktigt, man dog två ggr på väg från bilen. Men den stan är säker fin, på sommaren, om man är full......jättefull.

(Jag är fortfarande lite förundrad över att Skellefteå och Sollefteå är två olika städer)

Jag hade fått ett välsignat mail i min lilla låda när vi kom hem, jag skall på intervjuv!!!! FAN på tiden att någon ser min brilians..hur som helst, jag skall ringe henne i morgon för att snacka mer, få se hur jag kan sabba det här på bästa sätt./Patrik den alltid så vise

Äventyret fortsätterDå har en ny styrelse till årets kanotäventyr utsetts. Nu skall vi bara inventera vilka som medföljer samt vad som skall göras. Mycket skojs, dock känns det lite visset att planera in en veckas frånvaro tre veckor efter att barnet är planerat att landa. Men det gäller ju att prioritera, Bros before.....eh, nää så långt vågar jag inte gå.

Just nu känns forspaddling och berusning i skogsmiljö rätt avlägset.....men det brukar gå fortare än vad man tror så/Patrik

Vinterland

Här är det gnistrande vinter, med nästan en meter snö och en massa minusgrader. Men vad gör det, jag tänker hålla mig inne idag, eller iaf tills jag skall åka och köpa fisk. Det är nämligen en fiksdag i dag med. Jag grävde fram båda bilarna igår så det jobbet är ju avklarat, värre är det med kylan som sagt.

Det fanns inga jobb att söka idag, inte ännu iaf så jag skall väl så snart sätta igång med C uppsatsen. Har litteratur nog att börja skriva nu som det ser ut problemet är ju att det är låneböcker som skall tillbaks snart, det suger lite på det stygga sättet. I går var vi som ett "riktigt" par och kollade på soffor. Eftersom vi saknar IKEA här så vart det MIO, dom har en fin soffa som låg hyfsat rimligt i pris och som båda kunde tänka sig. Så nu är det bara att sälja bilen sen flytta så är allt klart, bilen ja, har fått lite respons där nu så vi får se hur det hela fortlöper.

Nu till böckernas förtrollande värld:-P/Patrik

Det dummaste

Arbetsförnedringen är inte bara hopplösa för dom som är kunder hos dom, dom briljerar även med sin hopplöshet då man skall söka jobb hos dom. Det är inte bara att skicka in sitt CV med personliga brev utan man måste givetvis regga sig på en speciell sida, inte platsbanken som vanligt utan en ännu speciellare sida. Sen kan man inte hoppa över någon av punkterna utan man MÅSTE likt en öst-tysk semesterfirare i USA deklarera för allt man tänker och tycker och framförallt varför. Inte nog med det, man skall även söka på nätet vad deras speciella målgrupper är enligt senaste budget från regeringen. Detta är rena löjan, vet dom inte det själva? Jag blir så jävla störd att jag inte vill ha jobbet i fråga/Patrik

SöndagssysslorJag kan i ett svagt ögonblick ha lovat min kära fru att jag skulle åka och handla idag, big misstake. Det har snöat och det snöar, sen är det 15 minus och det gör inte upplevelsen roligare. Jag förbannande mig själv för mitt löfte om att klara en norrländsk vinter utan handskar, men eftersom jag är envisare än smart så stod jag på mig när jag hackade rutorna isfria.
På vägen till och från affären så fick antisladdsystemet jobba ihjäl sig. Snörök och vallar, äntligen var det vinter här med.Nu har jag tagit ut kakan som jag gjort för att blidka min fru, hoppas hon blir glad så jag slipper en natt till ute i förrådet. Det är ju trots allt vinter/Patrik.

Appropå gårdagens TV-tittande.

I "Wallander"-serien mördas fantastiskt många människor i Ystad varje år. Den slitna kommisarie Wallander himself plågas av ensamheten och lindrar den med congac och klasisk musik. Det enda han har kvar av familj är sin dotter och det är för henne och för jobbet som han existerar. Lite liknande sin kollega i Stockholm faktiskt, kriminalkommisarie Beck. Skillnaden är väl att kommisarie Beck lever i en något mer researchad polisverklighet än Wallander (Observera! Något mer...).

Kriminalarna i Stockholm och Ystad skiljer sig bland annat i att  man i Ystad utbildas i skytte med jaktgevär som kriminalare. I Stockholm anlitar man tolkar som talar serbokroatiska eller bosniska. I Ystad talar tolkarna jugoslaviska. Punkt.
I Ystad finns det numer bara 4 personer kvar och alla jobbar inom polisen, resterande del av befolkningen har haft ihjäl varandra. I Stockholm är det lite mer troligt att ett mord poppar upp då och då (kanske inte så bestialiska och genomtänkta som på TV dock).

Näää, jag orkar inte ens reta upp mig mer egentligen. Alltsedan TV:n kom tillbaks i mitt liv ser jag bara på skit. Och vems fel det är? Patriks såklart.

Idag ska det bakas en sockerkaka. Jag slet mig ut i feberyra i 20 minus för att skotta fram en BMW, åka mig ner till Ålidhem i en halvmeter snö ENDAST för att köpa ingridienser till den där kakan (för att det var synd om oss sjuka). När jag kommer hem har jag glömt ströbröd och jag får inte uppfinna eget. Så därför är P på väg ner till Ålidhem igen. Själv tänker jag inte gå utanför dörren idag.

Däremot kommer jag stå i köksfönstret och skratta åt grannarna som har skottveckan. Det snöar alltså ca 5 cm i timmen nu. Gött snömos!

//Anna

Ibland så hittar man årets julklapp för tidigtDagen har spenderats över att förundras över vissa bloggar.
 VARNING: Följande stycke är starkt fördomsfullt och nedlåtande. Det finns individer som inte borde få blogga, inte för att dom är dumma eller för att dom gör det dåligt. Utan för att dom inte borde få finnas som människor, det räcker. Det finns individer som jag skulle vilja förmedla mina tankar och åsikter om och finge jag bara för en minut att få dem att förstå hur jag tänker och tycker om dem så skulle dom själva inse att det är lika bra att dom dör.

Nu till något roligare, i dag hade vi en slappardag där båda mådde sådär halvpissigt. Anna med sin förkylning och jag med min mage, vilket team. En allergisk reaktion under dagen fick oss att förundras en aning, men det gick över/Patrik

Personalfest och feber


Igår var det ett litet personalmöte i min fina hemmabutik. Där jobbar även dessa människor. Patrik skjutsade ner mig vid sjutiden och jag mådde väl inte helt hundra men Linus hade en bot på det. En folköl till Varuplaceraren som smakade himmelskt efter sex månader utan min vän Carlsberg.

Jag kom upp på övervåningen och insåg att det här mötet skulle bli styggt seriöst. Lite extra fint eftersom alla butikerna i Umeå var inbjudna och dessutom fyllde PraktikantÅsa 20 år vilket hon påminde oss alla om hela kvällen (Btw, hon och Emma, som också snart är 20, tycker att jag och Clas, som snart fyller 26, är lastgamla. Var det verkligen så man tyckte då?? Jag anser mig vara jämngammal med Åsa och Emma iaf.)
Foket samlades och det var filmvisning samt rosa drinkar till alla utom mig. Det ser inte så roligt ut på bilden men det var jätteskoj och det resulterade i en febertopp som jag fortfarande sliter med idag.
Och som hon därinne också tampas med uppenbarligen. Jag vet inte hur det är egentligen. Om jag blir sjuk, blir Dott:en det också då eller klarar hon sig?? För jag är nog sjukast i världen idag och det är extremt synd om mig. Men Dott:en verkar mest rastlös och uttråkad och inte alls speciellt spak.

//Anna

Blicken som säger........."jag har en hemlis".....Lite i bögigaste laget kanske men det verkarde som det rätta just där och då. Mina kamrater aktuell natt såg inte bättre ut dom om det nu är någon lindrande omständighet. Hur som helst så var det här i Västerås och där har jag tillåtelse att göra dumma saker, mest för att Elton och Ozzy har dåligt inflytande på mig. Trist att alla jag hade velat träffa inte dök upp men det går väl fler båtar till Aros/Patrik

??För att  citera en fd vän till mig "jag vet inte ens vart jag skall börja den här utskällningen"........Samma Centrum som brilijerar med sina stimulerande inslag/Patrik

Anna bor på hotell och jag får tunga!I morse fick jag två mordiska kamphundar över mig när jag gick upp. Dom gav sig inte förens jag hade den där unkna smaken av torrfoder i min mun med, men uppmärksamhet är ju trevligt. (låt inte den korkade uppsynen lura er, dom ÄR livsfarliga). Tack iaf till Syrran och Mange för säng och foder Och detsamma gäller familjen W som är my home away from home, kan varmt rekomendera lasangen när ni är där. Bioutbudet på båda ställena är förträffligt btw/Patrik

Åter basEfter 7 svåra bedrövelser är jag åter i tjaume. Till skillnad från min fagra frus tidigare inlägg så har denna resa fått mig tillbaka på gamla inkörda spår. Människor ÄR dumma och det enda man kan göra är att sätta sig själv i situationer som är skillda från verkligheten och på så sätt dupera sig själv till att tro att människor är smarta och snälla. Det har ju funkat för mig i 5 år och jag vill gärna stanna i den villfarelsen. Bilden är på min arbetsplats för veckan, någon som känner igen sig? om inte så har ni inte missat ett dugg, bara att gratulera/Patrik


Jag är hög sen den dagen då du kom...

Är nyss hemkommen från ett snöstormigt kaos i Kalix, frukost i sorlet från Magnus Uggla och Paul Hollender som huserat på samma hotell i veckan, från en snabb brainstorming över butiken i Luleå samt en välbehövd paus i Skellefteå med bullar från Shell norra som tydligen skall vara bäst på orten.

Jag har hunnit städa bort resväskan, satt på en tvättmaskin och slagit igång kaffepannan. Nu inväntas bara mannen i huset som ska få ta hand om sin sjuka fru resten av helgen.

Jag blev fantastiskt glad över ett av kuverten i brevlådan. Det visar sig att jag, sedan 2003, har haft en ränteväxande tillgodosumma från ett linskonto i Karlstad. Så varsågod; 516 spänn extra till mig. Det är fånigt att bli sådär överlycklig för 500 spänn, men ekonomin har jävlats ordentligt för oss på sistone så det var vi väl värda.

Btw så är jag jätteglad ändå för att:

*Jag lyssnar på Lars Winnerbäck.
*Jag snart ska få träffa min dott.
*Patrik kommer snart hem.
*Jag har fått tillbaks tron på att de flesta människor nog är rätt snälla innerst inne.

//Anna


Eländigt.

Lilla bebisen har hicka.
Mamman är sjuk.
Pappan är i stora staden långt långt borta.
I Kalix är det snöstorm.


Eländes...

1 dag kvar

Nu stundar en arbetsdag därefter en natts sömn SEN i morgon bitti får jag äntligen åka hem. Fun gör det samma fast från andra hållet. JAg skall finblogga då + lägga upp lite fina bilder på en massa fina människor men den tiden den sorgen.

Jag mailade ett företag som jag har sökt jobb hos i förrgår men jag har ännu inte fått något svar, jag undrar om det är bra eller dåligt? Men vill ju inte var FÖR jobbig men ändå vill man påminna dom att man finns. Jobbet den här veckan har varit dödligt trist, inte en endaste liten avvinsning och än mindre någon avlägsning,  håller jag på att förlora känslan helt eller?

För att skoja till det här med hemresan så kommer tydligen årets snöoväder att husera över norrland från och med i dag. Eller i Kalix så började det i går tydligen för det har snöat på min fru i en dag och en natt nu. När jag utryckte min oro över hennes hemfärd sa hon att hon får väl köra i 50 kmh om det så krävs då. Hennes kollegor hade tydligen tillskrivit min oro över hennes hemfärd till att jag är Stockholmare, hur obegåvat ett sådant uttalande är skall jag låta vara osagt men det finns tydligen inte korrelation i norrland mellan bilolyckor och väderförhållanden.

Nu packa, sen äta sen jobb/Patrik  

Tisdagsbloggen

Fortfarande strandad i Haninge, fortfarande hemlängtan, fortfarande bananabstinens, fortfarande relativt arbetslös och JA, fortfarande fattig. I dag har jag lunchat med brosan i den stora staden, härvid dök ett av huvudstadens huvudproblem upp. Man är inte ensam i staden vilket medförde att vi spenderade en havtimme med att leta parkeringsplats
, lovely!

Eftermiddagen har spenderats med barnuppfostran som mynnade ut i ett bord indränkt i vatten, jag BÖR utveckla min barnrelaterade pedagogik lite snabbare om inte allt skall outsourceas till min fagra fru. Min fru ja, hon har med stor konsekvens dizzat mig idag, först genom att inte ringa och väcka mig som hon skulle sen genom att inte ha tid med mig!! inte ha tid!! med mig?? jag är förnärmad. Men det hela kommer tillbaka, jag kommer att spela skitsvår på fredag, då får hon se hur kul det blir. 

NÄu vankas det någon form av Thai- gryta och sedan krigsfilm. Det gäller ju att göra det bästa av det mesta/Patrik 

Back in town

Då är jag färdigduschad och insmord, på väg till jobbet för att leva ut mina hjältedrömmar. ELLER, för att fika och snacka skit med kollegan, det lutar mer åt det sistnämda. Anna är nu på väg till Kalix där ljuset ännu inte har synts i år och där tänker hon stanna tills den butiken är tipp topp tydligen. Får hoppas att det inte blir senare än på fredag för då tänker jag återta Ume i min ägo.

Så fort jag kommer hem skall jag söka 900 jobb samt bygga C uppsats. Jag har visa förhoppningar angående två av jobban jag redan har sökt så på dessa skall jag stöta på lite till. Dagens stora problematik är om jag skall ha NATO- tröjan eller jackan?? (fick just ett mess från kollegan, det blev jackan, weiii mycket bättre). Återkommer med finfin rapport om det hårda livet som dörrstopp i S- Centrum/Patrik

Söndagstristess.

Nu vill jag inte vara ledig och ensam längre. Min rastlöshet finner inga gränser.  Jag har sjungit för min dott i magen, städat lägenheten för tredje gången (hade glömt tvättmaskinen minsann, ni gör väl rent den??) och lyssnar nu på Pinks.
Jag har spotifyat hela förmiddagen så jag tror att grannarna, som vi inte har alltför fin relation till, blir galna.

Kanske bör jag dra väst på stan en snoning för att slippa vara själv. Egentligen har jag hur mycket jobb som helst att ta tag i men jag ska lix upp klockan halv sju imorgon för att börja jobba tidigt så jag ska öva mig i att vara ledig. Dott:en diggar Pinks åtminstone, så jag får väl färgkoordinera hennes nya garderob oxå (som är en utdragsbox i bokhyllan för tillfället).

Fältblogg 090201

På plats i Haninge, det är kallt under natten som gick så dödades det zombis, jag tittade mest på då jag inte var på humör. Jag lät till å med groggen stå?? Måste vara bananabstinens. Här övar jag på familjelivet och vi kan dela in invånanrna únder detta tak i "barnet", "pappan" samt "mamman", under helgen så finnes det utöver mig en till individ här denne kan vi kalla "farbrorn som man inte får duscha med". han åker dock hem snart så jag får öva mig i familjelivets hemligheter. Det ryktas/hotas om badhus, där poolen är 20 cm djup så min fetich att hoppa från höga höjder ner i vattet lär så fel.

I morgon skall jag till det där centrumet och jobba igen, mina uppfrächade kunskaper kommer nog väl till pass då jag skall sitta av tiden med en kaffekopp i handen. Längter en del hem till min C uppsats så jag äntligen kan bli den dryga akademikern jag har velat. 

This is Patrik from Haninge out.... 

Partest

Partest

Jag stjäl från fröken Anderséns blogg och uppdaterar nytillkomna läsare på hur det egentligen är ställt med oss (vi lyckliga människor)

Vad heter ni? Anna och Patrik

Hur träffades ni?
På krogen, i Karlstad, klockan ett.

Är ni förlovade? Ja

Bor ni ihop? Ja
 
Har ni barn? Snart

Har båda körkort? Ja
 
Isåfall, vem kör bäst? I Brommarondellen?? Patrik. På väg E12 fylld med renar?? Jag
 
Kommer du ihåg er första kyss? Faktum är att jag tror det. Men det är lite smutsigt att berätta om det här.

Vem är äldst? PATRIK. By far!!!
 
Vilka stjärntecken är ni? Jag: Vädur. Patrik: Stenbock (tror jag...)
 
Vem fyller först på året? Jag
 
Vem är längst? Patrik. Han väger fortfarande mer också, fast kanske inte så länge till.
 
Vem sjunger bäst? Vi sjunger allra bäst tillsammans i volvon.
 
Håller ni i handen på stan? Ja, fast Patrik klagar alltid på hur dåligt jag håller så jag måste väl öva.

Kände ni varann innan ni blev ihop? Inte det minsta egentligen. Fast en och annan livshistoria via mailkorrespondens hade det ju hunnit bli iofs.
 
Blev du kär i första ögonkastet? Kär I första ögonkastet?? Nej för tusan! Jag blev ju kär i Karln. Efter några veckor.

Har ni någon speciell låt? Många många. Ni som blir bjudna på bröllopet kommer att få höra alla. Det blir som en enda lång musikal (avboka inte nu, vi har ju lovat fri bar).
 
Har ni varit utomlands tillammans? Förbanne mig inte. Men vi har under de fem, sex månaderna tillsammans bott på osedvanligt många olika svenska hotell tillsammans.

Vilket är ert bästa minne? Jag minns en gång då Patrik sa att jag hade rätt. Det var fint.
 
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Jag ligger på nåt hotellrum i Kalix eller Gällivare och Patrik kontrollerar jag inte så noga. Kanske ska börja med det...

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Förbanne mig. Jag tror nästan det. Jag vill alltid göra det iaf.
 
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Exakt 60,78 mil från dörr till dörr (medräknat ett stopp i Tönnebro så dra av 0,21 mil kanske)
 
Blir du lätt svartsjuk? JA. Definitivt.
 
Brukar ni bråka? Näe, inte bråka kanske. Men diskutera i all oändlighet om allting.
 
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ringer tror jag.
 

Så vet ni oinvigda det. Det är inte alls säkert att Patrik håller med om dessa svar (det vore otroligt om han gjorde det.) så han kan inte hållas ansvarig för någonting i detta inlägg denna gång.

//Anna

RSS 2.0