Om kvällen...

Frun hade stor framgång idag, men det får hon ta själv. För min egen del så räknas framgången idag i svett. 1 konditionspass och 1 styrkepass, semester är jobbigt. Frun ligger och försöker övertala vår avkomma att det faktiskt är sovdags, denne i sin tur försöker övertala frun att så inte är fallet och att denne fru i sin tur borde hämta jordgubbar till henne. Sista ordet är ännu inte sagt. Vi har fortfarande inget inplanerat för helgen och jag vill på något sätt få ut maximalt av semestern så kom gärna med förslag så kör vi ända in i plåten./Patrik, armtött

Dagens inläggggg

Blogg.se är fortfarande trasig, dvs bilderna uteblir. På dagens schema står tydligen städning samt lekning med kusinerna ifrån Uppsala. Själv har jag sååå många frågor som pockar på uppmärksammhet, är programmet Cheaters på riktigt eller är det som Repro där allt är uppspelat av skådespelare? Varför gjordes en copuéversion av E- type, den är helt enkelt inte snygg. Är det en finne eller ett bett av ett danskt odjur jag har på min höft? är det varmt nog för ett bad utomhus idag eller ser det bara så ut? Som ni ser så är det nog bra att jag börjar jobba på måndag så jag får riktiga saker att oroa mig för igen. /Patrik, oklar

Beklagar detta bildinlägg...

Det där med bilderna tycks dröja. Men jag skall beskriva dom, tänk er ett hav, lite stackmoln och så en vind på ca 10-12 sek/m. Motivet i fokus är Anna som håller i Isa som i sin tur håller i hatten. Den andra bilden...äsch, jag väntar tills det fungerar... Hur som helts, min semester är slut på måndag och vi försöker nu desperat att krama det sista ur den. Så idag har jag tittat på TV tagit en 2,5 timmars nap med barnet (något som blir hårt att vänja sig av med). Sen åt vi på det där stället i inre hamn här i K- town, mycket nöjsamt. Jag har ingen som helst lust med att ge mig ut och springa men efter 1,5 veckas uppehåll så måste jag mer eller mindre tänker jag. Så idag skall jag tvinga mig ut, misstänker att jag faller tillbaks i min träningsnarkomani efter ett pass så det är bara att bita ihop under en halvtimme. Patrik/inte så motiverad

Liten blygsam rapport ifrån Danmark

Vi är alltså åter bas! Eftersom Blogg.se envisas med att inte kunna ladda upp kort för stunden så låter jag bli att ladda upp kort. Vilket suger då jag har fantastiska kort så klart. Vi har iaf blåst inne, och regnat inne. I min föreställningsvärld så skulle vädret bli bättre ju längre söderut man kommer men det gäller inte Jylland tydligen. Men vår infödde guide envisades med att hävda att detta var ett undandtag. Hur som helst, vi hann bo i ett fantastiskt och fuktigt hus invid stranden. Vi var på en öststats familjepark samt på en mer fantastisk djurpark. Vi tittade på museumliknande byggnader och envisades med att ta upp plats på de danska vägarna (som är för små). Vidare träffade vi en del släkt till frun, dom hade alla det medfödda talfelet danska och mot slutet av veckan sa Isa. - Blaa Blaaa Blaaa! då vi frågade vad hon sa så svarade hon, - ja snackerr daNsk. Nå väl, efter 10 timmars resande igår så är vi nu hemma så nu kan vi renovera dotterns språk. Återkommer med bilder så fort blogg.se vill./Patrik, nu på svenska

Vacation

På väg till Danmark. Vi hör av oss bland wienerbröd och röda korvar. //Anna och Patricia

Den bästa sommaren!!!

Har försökt att kolla upp våra grannar i syd inför vår resa dit så jag inte kommer som en kulturell barbar. I detta klipp fann jag min målbild. Den Bästa sommaren!!! Mmmm/Patrik, snart där

Lek och storhushåll!

I dagarn a två har vi haft finbesök av Isas kusiner ifrån storstan. Vi har lekt hela dagarna på olika sätt, men för att sammanfatta det:
- Bad
- Lekplatser
- Lekland
- Glass
- Innelek
- Utelek
- Mat


Själv slog jag igår mitt rekord på 4,8km banan när jag och brosan sprang. Idag gymnade jag sista gången innan Danmark. Men innan dess så blir det eldprovet för Anna och mig när vi drar på 40- årsfest i morgon utan Isa. Första natten hon är utan någon av oss ever. Vi kommer att ställa fram mycket god mat och lägga fram blöjor som borde täcka behovet. Sen fyller vi olika vattenflaskor och ber även grannen komma in om han hör något konstigt. Borde funka, hon är rätt självständig.Anna och Isa badar på leklandet!

Galet långa rutschkanor, jag åkte själv en fritt fall variant som fick det att brännas i röven! Kul värre/Patrik som barn på nytt.

Storbesök

Finbesök ifrån Stockholm i dagarna två gör att det är lite sparsamt med bloggning. Men vi kommer igen under eftermiddagen.

Vi har lekt, lekt och lekt. Nu skall vi åka iväg och leka. Bara så ni vet så är vi tebaks snart./Patrik, sönderlekt

Katastrof!!

ÅÅÅÅååååhhh nej! Dagen börjar i katastrof! Jag försover mig lite och glömmer därmed att stiga upp i tid för att ha bytt, borstat och klätt barnet samt ställt fram frukosten på bordet till mannen. Nu vaknar han istäället före mig och stegar i vredesmod in i sovrummet och ger mig bassning nog för att skämmas ögonen ur mig. Skamsen lomar jag ur sängen och ser till att han får frukost serverad.

Så var det den där städdagen. Vi ska ju få besök i eftermiddag men jag har bara inte orkat städa allt och nu vet jag inte hur jag ska hinna med. Det finns ju t ex inget dagis öppet som kan ta hand om barnet medans jag städar!!

Nä, och Patriks favorittröja har jag glömt att tvätta, Patriks nycklar har jag slarvat bort och jag har fortfarande inte tjänat så mycket själv att jag hunnit färga håret för att kunna vara snygg inför honom.

Jävla skit! Och jag som lovade honom att han skulle få en bra semester! Jag hoppas att jag hinner gottögra detta på de veckor han har kvar...

//Anna, skäms.


Argumentation

-Maammaaaaaa!!!Jag ska äta min macka nu! (Uppfodrande ton)

Bra, tänker kanske vän av ordning? Ungen hade bara igen macka i stunden för uttalandet. Alltså blir innebörden av hennes resonemang följande: Mamma - Gå och bre en macka till mig för jag är hungrig och jag vill ha den NU så att jag kan äta den NU.

-Men gumman, vi ska ju äta lunch snart... (Snäll, vänlig och pedagogisk ton)

Dum argumentationsteknik ska det visa sig. Dessutom är innebörden i mitt uttalande följande: Du ska INTE äta någon macka nu eftersom vi ska äta lunch strax och om du äter en macka nu inte kommer vara hungrig då när jag slavat vid spisen för din skull (otacksamma unge).

-Meeeen Maaammmaaa!!! Då väntar vi lite med lunch så jag hinner äta min macka! (Positiv och glad ton)

Knäckt av en tvåårings argumentation alltså.

//Anna, kan ändå inte låta bli att vara stolt.


Rapporten som aldrig kom...Appropå springa, igår slog jag mina tidigare rekord i löpning. Jag (tillsammans med min fromma fru) avverkade 8,6 km springandes! För att sätta detta i perspektiv, den 10 maj i år när jag sprang första gången så bröt jag efter 500 meter och fick gå pga nära döden upplevelser orsakade av syrebrist och plötslig muskeldöd. Mer perspektiv, jag har aldrig i mitt liv sprungit längre än 6,5 km i sträck innan!! Nu är jag, eh, något äldre än vad jag har varit tidigare (mer logiska statement) och klarar ändå detta!! Mallig jag är!

Nu har jag lärt min späda kropp hur den skall agera vid löpning. Nu består utmaningen att övertyga mitt huvud att löpning is the shit! Så här går tankarna när jag springer så här låååånnnnnggggtttttt.

- Innan jag börjat: Fan vad ont jag har, skit väder (för varmt, för kallt), har ätit för dåligt, tar en kortare sträcka än väntat, bla bla bla.

- Innan andra andningen (ungefär innan 800m): Idag går det trögare än vanligt, om jag bara klarar mig till X- antal km så kan jag gå sen, osv osv. Mao där börjar förhandlandet med mig själv för att rättfärdiga ev tidiga stopp.

- Efter andra andningen (ca mellan 800m- 1400m): Fan va grym jag är idag tar jag nog dubbla varvet.

- Därefter (efter 1400m): Luft, luft LUFT!!! Mer förhandlande, en liten gnista av envishet som gör gällande att det vore nog bra om jag fortsatt.

- OSV: Random förhandlande tex 2,5 km är jättebra det räcker eller jag kan gå 100m bara jag klarar mig runt nästa krök osv. 

- Strax innan mål: Jag bryter, phu...nu...stön..Slutar springandet 2 steg innan målmärket. 

- 3 minuter efter målgång: Fan va grym jag är undrar om jag skall ta ett varv till! 

Men på något sätt så har jag ändå alltså lyckats hålla igång och till och med blivit BRA på det här, pannben är nog inte så dumt ändå. 

PS: Igår hade jag "Midnatt råder" i huvudet under löpningen, va fan betyder det?? någon?? 

/Patrik, rådvill men stark!  

Varning för barn!

Idag körde jag själv hårt på gymmet för en gång skull. Hur skönt som helst, i morgon blir det nog 2 pass med träning. Anna provade dagen till ära på utomhusZumba! Ja vet...Hur TV- shop som helst men Isa tyckte det var kul. 102 svettiga kärringar (räknade till 3 män) som gungade i takt.

Fortsätter det här semestrandet så kommer jag att se ut som en Davidsstaty (fast utan PLAP) innan sommaren är slut!/Patrik, framgång är ingen slump


De två valen

Gårdagen bjöd på många nyttigheter. Och vi som par-med-bihang på en riktig parmiddag fick öva oss riktigt i färdigheterna det innebär att socialisera sig på det viset. Jag tror vi klarade oss utmärkt. Vi avhandlade amnesi, död, våta fläckar i sängen och kalle-anka syndromet. Helt vanliga ämnen att tala om på middag alltså. Den största lärdomen för kvällen var dock den som behandlade svartsjuka.

För såhär är det. I svartsjuka situationer har man två (och endast två) val. Det första är att visa ringen (fri tolkning) för patrasket som stöter på din blomma (partner). Alternativt kan man pissa. På patrasket eller på partnern är lite oklart men ni fattar iallafall valen: Visa ringen eller pissa. Det är det enda ni behöver komma ihåg. Då klarar man sig alltid med hedern i behåll.

//Anna, gillar klara besked.(Paret på bilden har i stort sett allt med inlägget att göra)

Dagens Isa

Hemma hos paret vi åt middag hos igår. Isa: - Vart har ni köpt den här? om deras armstödsgrejjor till soffan.

Väldigt roligt./Patrik, lite jädd.


Tisdagen som gickGårdagskvällen bjöd på mat, alkohol och trevlig sällskap. Isa var vaken tills 2330 då vi slängde in henne (och oss själva) i en taxi. då tvärslocknade hon. Isas bild av kvällen var nog att dom hade en stor dator som man kunde titta på Alfons i och att Elerika lekte mycket och roligt samt att jordgubbarna flödade. En bra kväll för oss alla mao.

Idag hart vi till min stora förtret någon form av städdag. Tänker på Kjell Enhagens kloka ord, det är inte jag som väljer att städa det är Anna som väljer att ha rent/Patrik, lite morgontrött.

Milen samt Köttet

Långlöp och krillning står på schemat idag. Eftersom vi nu har undanröjt alla hinder för att jag skall kunna ta mig runt milspåret idag så finns det en risk att jag nu i eftermiddag måste göra just det, springa milen. Om det går vägen så är det verkligen ett rekord på så många olika sätt. Går det inte vägen så hoppas jag att jag iaf tangerar 6,5 km vilket är mitt nuvarande rekord utan att stanna eller gå. Mm, spännande så man får ränndret. 

Under kvällen vankas det grillning hos två kompisar till Anna. vi får se hur jag sköter mig, har sagt att jag skall hålla min undan alkohol så att jag inte börjar slåss efter vifta med knivar. Men trycket kanske blir för stort så att jag helt enkelt måste dricka. Nää nu stundar spåret.../Patrik, känner sig lite sjuklig inför uppgiftern, nej vänta, det är nog ödmjukehet.  

Då kan man det då!!

Då har jag provat "lift it" med frun. Det är inget sexuellt så ni kan med gott samvete fortsätta att läsa. Det är som PUMP fast KMTI (där vi tränar) är för snåla för att betala licensen så dom har gjort en egen variant. Jag hade lite skräckbilder i huvudet hur jag skulle se ut när jag pressades sönder under en övermäktig skivstång invid fitnessgudar med svarvade kroppar i alla dess färger.

Nu var det mer Ulla från Grums som vi trängdes med, och skivstängerna var lätta. Inser ju att man reglerar den själv men eftersom det var min första gång (jag bad dom vara försiktig med mig) så la jag mig lågt. Hur som helst, eftersom jag nu mera dominerar alla typer av sträckor när det gäller tjockisjoggning så var inte heller uppvärminingen någon sport. Jag vann helt enkelt, däremot när jag efter passet gick fram till den lilla endorfinkaninen som hade drillat oss och frågade hur hon tyckte att jag hade sett ut där ute på golvet så såg hon bara frågande ut. Inte heller frågade hon om jag kunde tänka mig att ta nästa pass, utan jag tvingades föra det på tal helt själv?

Jag tänker fortsätta att gå på gymmet där, kanske någon gång ibland för att få lite egen tid med trollet (frun) så kommer jag att hedra dessa motionärer med min närvaro. Men det blir mest för deras skull då. Patrik, tror inte på ödmjukhet.


Sex, lögner och inspelningsbara lagringsmediaSommaren är här! Weii, till den kommer frestelser av olika slag. Uteserveringar och picknickorgar, semestermat och semesterflörtar. Lättklädda hunkar och hunkor samt en och annan impulsresa.

Tänkte här slå ett slag för ett mer hedoniskt perspektiv på tillvaron. Kortfattat så gör denna åskådning livet till en njutbar resa där man eftersträvar lycka, och inte så där planerat att om 15 år skall jag vara lycklig utan här och nu, i varje stund. Sen vore det inte jag om jag inte problematiserar detta lite också.

Att njuta i alla steg vore väl så fantastiskt, men vi är ganska duktiga på att inte unna oss njutning när vi väl befinner oss i en sådan situation. - Nää, tänk på att det är en dag i morgon också. Eller: - Nää nu skall jag nog tänka på refrängen, eller: - jag äter inga kolhydrater i veckorna. Eller: - nej tack jag vill inte ligga med dig då jag skulle drabbas av skuldkänslor eller liknande.

Ofta i dessa situationer så är det inte viljan till att ge sig hän som saknas. Det är räddslan för konsekvenserna, man vill inte bli fet, påkommen, bakfull, (inser att mina exempel bara handlar om sprit, mat och sex och är lite stolt över det). Detta konsekvenstänk går nog att medicinera bort men troligt är att det finns där av en orsak. Men en hedoniskt orienterad person lider inte så mycket av konsekvenstänket. Kanske har dom rätt, skall man ändå äta den där pizzan så kan man väl lika gärna njuta av den. För äta den gör man ju ändå, så varför inte unna sig en konsekvensfri tillvaro, åtminstonde i tanken?

Problemet som jag ser det är inte att det på något sätt skulle vara skamfullt att njuta utan att en hedonisk livsstil gör det omöjligt att leva hedonsikt i förlängningen. För om jag bara äter gräddtårtor för att det gör mig lycklig så kommer min kropp rätt fort att förändras. Sen när jag väger 160 kg så kommer jag få det svårt att ge mig hän åt andra njutningar. Här blir det problem, skall man vara hedonisk ibland? Och hur vet jag när isf? Kanske just på sommaren, kanske just idag./Patrik, har inte alla svaren ännu... 


Som vanlig då mao


Vissa dagar gör mera avtryck än andra, vissa dagar minns man inte att dom har gått. Det hela handlar om pärlor och blåbär! Alltså, dagar då något utanför rutinerna har inträffat minns man (pärlor, eller blåbär om man föredrar dom), dagarna som bara går förbi klädda av slentrian och rutin kanske vi inte ska minnas. Eftersom jag har testats både högt och lågt i diverse psykologiska tester så vet jag att jag inte gillar rutiner eller för trånga ramar. Men om varje dag skall vara något över rutinen så kommer saker som faller utanför ramarna att bli rutin...Ni börjar förstå problemet. Så öppna er för de dagarna som utgör merparten av livet, ni kommer inte att minnas dom, eller minnas dom som ett slags generiskt minne som representerar en epok eller plats. Däremot så kanske strävan inte heller skall vara att vara att ha extravaganta dagar hela tiden heller då man även kan tröttna på oxfilé.  

Så idag tänker jag kämpa för att vara så vanlig som jag bara kan, denna semestersöndag som i sig är så unik att ingen annan dag kommer att vara likadan, hur jag än försöker. Ändå helt vanlig och generisk...Jag trivs, trivs trots att jag inte borde. Snart träning och mat, sen TV och säng...Precis som vanligt./Patrik, något mer filosofisk.

Lite gnat om fina kort och sånt.Blir ni som jag inte lite trötta ibland på alla fantastiska foton som dyker upp på fejjan och i bloggar. Tagna av vanliga personer med mer eller mindre stora ambitioner. Jag vet inte varför det stör mig så där lagom lite men det hamnar iaf på min radar. Alla är nu mera intresserade av "foto", och skulle kunna tänka sig att jobba med det. Sen vill dom ha kommentarer om vilka fantastiska motiv dom har, ett öga, en regndroppe som sakta lämnar ett löv, en ödslig väg eller en extrem närbild på en blomma.

Jag vet inte, det är fint och så, men jag förmår mig inte ens utveckla varför jag stör mig så där lagom på det, jag vill bara tjata lite om det. Så att inte inte får för er att jag tycker att det är oki.

Här ovan är iaf ett kort på en stol...och ett bord.  Vad ser ni själva? Ser ni golvet, uttaget eller kanske elementet? Jag kallar den tomhet och tycker att det är jättedjupt.Här är en vägg på ett sjabbit hotell/motell i Tyskland. Jag kallar den vägg på sjabbit hotell/motell i Tyskland.

/
Patrik, inte fullt så konstnärlig


I spalten lite till höger...

Jag läser Aftonbladets nätupplaga, det är inget att hymla om. Köper jag en papperstidning blir det Expressen, antagligen för att mina föräldrar alltid gjort det. Men face it, Aftonbladets nätsida är bättre än Expressens, sen kanske det inte är nyheterna i sig som man är ute efter. Men jag resonerar lite som så att är det något viktigt, riktigt som har hänt så lär det ändå stå där, och är det inget viktigt som har hänt så kan jag väl få roas av avsaknaden av "riktig" journalistik!

Hur som...I spalten till höger står det idag (jag har kollat så att ni slipper) bla om:

- Kenza för ett eget TV- program. JAg har väl aldrig fördjupat mig i Kenzas blogg men om Kissie startar ett TV- program så hoppas jag det handlar om viktminskning, för jag brinner av nyfikenhet hur hon gör för att bli sååå onaturligt smal. Både fult och oroväckande, men lite nyfiken blir man (på samma sätt som man vill veta hur man skulle reagera på steroider).

- Sportbladet har någon om vad jag tror är 2 st jättar som skall boxas mot varandra. Det tar nog en hel karriär att komma till en världsmästartitel match, men priset verkar vara högt. Deras hån och trashtalk bestod tydligen av en enda fråga, - vem är du? Om man vid det tillfället inte vet vem som står framför en så kanske någon borde blåsa av matchen?

- Den förra barnstjärnan Arron Carter (nu mera 23 år) hävdar att mr: Jacksson gav honom kokain då han var 15 år. Suprrise!! Nu mera kan man ju inte tala illa om Mr: Jacksson eftersom han hade den goda smaken att dö innan alla sanningar hann ikapp honom, det bästa som har hänt hans karriär sen Thriller var hans egen död. Själv har jag inga problem med minnet bara för att han knarkade ihjäl sig. Klart som fan att han var en sick puppie! Klart som fan han lekte både bra och dåligt med barn!

Såå då vet ni, den enda källan till nyheter ni behöver är här. N i får sanningarna levererade helt utan objektivitet och källgranskning./Patrik, nu bullfest!

Tjockisjogg på G

"- Sitt nu inte sönder dom där stolarna". Så sa hon, med en suck, den lilla frun, mitt lilla midsommarblomster, piken går hem. Jag har sagt det hela dagen, jag skall ut och springa ikväll. Så nu hoppas jag på regnet, det är en legitim ursäkt för att slippa. Iaf om man inte är en sån där hardcorespringare som tycker om att vara blöt och kall på en gång. Faktum är att det finns gråstenar som är mer motiverade än mig att springa idag. Men det är därför jag måste springa, så säger iaf alla förståsigpåare.

Men jag tänker inte njuta, och jag tänker klaga. Har inte sprungit sen i söndags pga semester till sjöss, "det är nu eller alltid", som Lilla Al Faji sa. /Patrik, snart dödens springare  

Den tillrättalagda bilden...Semesterns första bild redan på parkeringen.En annan parkering, denna på Aspö.Så här kisar man när man kör, tar kort och är varm.Frun är även en klippa på att KÖRA båt, inte lägga till.Isa fick låna fiskargubbens piratluva.


Nu är vi tebaks i K- town, Anna åkt och tränat och jag och Isa skall njuta av regnet, innefrån.

Återkommer med brilijanta analyser och roliga roligheter...precis som vanligt mao./Patrik, lite roligare...


RSS 2.0