Som förr i tiden. Fast ändå inte...

Poppar förfeststämningsmusik. I natt sov jag tretton timmar efter ihärdigt (rätt nyktert) festande i Köpenhamn. Den timmen jag fick spendera i vaket tillstånd med min pojkvän var också fantastisk. Så flög jag alltså hem, träffade Tesse, åt lunch med henne, ringde Malin, fikade hos henne, drig hem och drog på sig partystass igen (dvs samma kläder som jag använde i Danmark eftersom jag inte kommer i nåt annat) och nu skall jag på inflyttningskalas hos Träsket.

Stressnivån är skyhög, sömnen är inkonsekvent och mat har jag glömt vad det egentligen är för något. Så det känns som i gamla goda tider. Förutom att jag är trolovad och på smällen. Men det verkar ju  hur funkis som helst hitintills.

Till alla er som kommer med gåvor till vårat geni till dotter vid hennes födelse:

Köp inte pluttpluttekläder. Det lånestal jag från Malin idag i tacksamma mängder. Köp hellre lite för stora kläder.
(I denna stund suckar alla "Det-här-hade-jag-kunnat-berätta-för-dig-låååångt-tidigare-lilla-gumman-föräldrar" men jag ville komma på det själv vilket ni säkert också suckar över.)

Nåja, det var jättemysigt att ha Tesse här på snabbvisit och nu har hon LOVAT att komma på en partynatt innan vi flyttar på oss söderut.

Maken är kvar i storstan och jobbar, sparar  på slantar, bråkas med sin fru via telefon samt är världens mest fantastiska människa.

Så ser det ut på hemmafronten. //Anna

Fältblogg, herrens år 2009

Då är jag på plats i AROS, närmare i bäverboet Regulatorn. Här luktar det gammal fylla och ovärdighet. Själv är jag oskyldigt till den dekadenta känslan som vilar över dessa 27 kvm då jag i stort sätt var nykter i går. Detta pga ett magrelaterat problem om jag börjar tröttna på. Men jag hade trevligt som vi vuxna säger, nu vanaks frukostpizzan och därefter ett besök på den lokala skolan där böcker skall lånas. Gårdagens höjdpunkt var perukprovning, bild kommer.

Kursen i veckan var ungefär så upplyftande som man hade förväntat sig, jaa jag vann nedläggning och bojning + att jag gick alla rätt på provet, det här är inte för att jag är sååå bra utan mer för att nivån på dom där kurserna mer får en att undra om dom verkligen behövs.

Mer skit kommer så snart jag har tid, nu rycker dom i mig här och det gör lite ont. Saknar mig lilla fru som är utomlands och går på strippklubb and what not. Vi snackades i går och kom fram till att vi är bäst tillsamans/Patrik 

Fantastitidig morgon

Nu har jag varit vaken i ca 40 minuter. Skall strax sticka ner på stan och vidare ut till flygplatsen för att flyga mig ner till Danmark på en kick-off. Känns jättebra än så länge. Man får se hur pigg man är klockan sju ikväll då konferensen slutar.

Stackars min regionschef som jag skall dela rum med. Min gravidmage har blivit hård och vacker på insidan men även hård och ful på insidan av allt järnttillskott. Så hon bör nog själv "ta sig ett järn" eller två för att klara av natten i gaskammaren. Min älskade man har ju som sagt lämnat mig i veckovis redan. Han skyller på jobb men jag, som inte längre har honom att skylla på när det luktar på natten, tror numera att det är mitt fel... Stackars mig...

Jag såg en fantastiskt intressant diskussion på tv häromdagen. Det var lite "carpe diem" över den, fast på ett sunt sätt, med innehåll. Inte så blaskigt och plant när man tänker efter. Jag berättar mer en annan gång..

//Anna

Ps: Patrik: Blogga!! Jag orkar inte och i Danmark finns inga datorer heller!! (Puss)

Pftkfcksht!!!

Bara så ni vet så är 27 minuter på försäkringskassan ungefär 47 minuter i reell tid...

Så det här är vad ni har pysslat med??!!

Nu vet jag varför de som är mammalediga eller sjukskrivna eller dylikt inte hinner med vardagen. DOM SITTER I KÖ TILL FÖRSÄKRINGSKASSAN!!!!
Jag har hitintills i livet lyckats med konststycket att slippa arbetsförmedling, a-kassa och försäkringskassa. Så jag kommer nu att be alla så ödmjukast jag bara kan om ursäkt för att jag inte förstått vad ni hållt på med under er tid som mammalediga, sjukskrivna eller arbetslösa. Nu förstår jag att ni suttit i köer hela den där tiden.

Jag fick alltså ett beslut om havandeskapspenning som jag har rätt till enligt försäkringskassan. "Snabbt jobbat" tänkte jag. "Va fan klagar folk för??". Så lite inkomstuppgifter krävdes och sen var det klart. Jag började med att ringa lönekontoret för att reda ut alla mina traktamenten, milersättningar och bonus samt vad som är grundlön och inte. Även detta gick smidigt. Så jag tryckte i den där blanketten. Och sen... Sen såg jag att jag hade missat en information och följdaktligen fyllt i blanketten fel. Nåja, tänkte jag. Det lär ju ska finnas på världsvidavebben. Men icke det. Inte efter 10 minuters letande. Så då tog jag luren och ringde istället. Jag tänkte att jag nog får förbereda mig på att sitta i telefonkö en stund...

Min beräknade kötid är 27 minuter. 22 handläggare gör allt i sin makt för att hjälpa mig och jag har plats 198 i kön. Nu blev visst handläggarna 20 stycken så jag antar att två fick gå hem eller tog fikarast.

Shit, vad tröttsamt. För att jag var en paltnacke och inte läste informationen ordentligt. Jag ber till vad man nu kan be till att det här blir min största graviditetskomplikation.
 Hoppsan! Nu kom dom två från fikarasten tillbaks!


Nu ska jag äntligen äta min lunchlåda som jag glömt i två dagar till jobbet. Så ska jag jobba lite framför datorn i väntan på att en av försäkringskassans nu 18 (dom gick väl fyra på fikarast nu) handläggare ska svara.

//Anna

Det är hårda tider nu.

Igår somnade jag utmattad klockan halv tio. Sen vaknade jag vid fyrasnåret av att en snubbe köpt min bil, som han först krockskadat, för falska pengar. Det var überjävligt kan jag tycka.

Så, jag saknar redan min man. Mest för att jag vet att han ska vara borta så jävla länge! Och vår dotter sparkar morsesignaler att hon inte alls tycker att det här var speciellt kul hon heller.
//A

Åter i storstan

Då har jag efter 9 biljävel och 10 förbannade lastbilsjävel nått Stockholm. Det höll på att gå på röven då ingen påminnde mig om att tanka. Man behöver tydligen göra det trots att mätaren är trasig så strax innan uppsala så kom jag på att jag hade kört 57 mil utan att tanka, och det med en 60 liters tank, spännande värre. Men det löste sig då jag hittade en mack i Björklinge som nu för alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Annars så hostade bilen bara en gång, genom hela Sundsvall i ungefär en halvtimme, men det var bara en gång och det var ju fint. 

Nu har jag utfodrats med korvstroganof och lis och jag vill inget hellre än att dö på sängen just nu men det vore puckat så jag väntar en timme till...eller två. Har jag tur kanske min fagra fru ringer och lyser upp mitt trista liv. Jag mår fan fysiskt dåligt av den här stan. Självklart är det så att jag hetsar upp mig själv och självklart så manar jag själv till stor del fram den här skitmagen då jag är här, MEN, likväl så mår jag skit. 

Bara två veckor kvar/Patrik, på drift. 

Ring- maj- sen

Jag kommer alltså att sitta i bilen större delen av dagen med början kl 0900. Ni kära läsare som är betrodda med nummer till min nalle får gärna ringa för när man kör bil långt så SKALL man prata i telefon mycket, det har min fru visat mig så då måste det vara sant. De första timmarna är enkla men efter Sundsvall så brukar jag nicka till./Patrik, on the road again

Leaving on a 740

I morgon är det dagen d igen, skall bila mig ner till Estockholmo för att gå på kurs och jobbe. Inte så kul, att vara på resande fot i två veckor är knäcken för mig då jag har sovit på soffor så det räcker för en livstid. Men jag kan under ett svagt ögonblick i går kväll ha lovat min fru att det här är sista gången. Anledningen är inte endast att hon vill kunna kontrollera mig samt att hon vill ha mig hemma för tjänstgöring när hon kallar utan främst kanske för att hon ser hur pissigt jag mår när jag vet att jag måste dit.

Hur som helst, vi står ju nu i begrepp att avyttra BMWn och då blir volvon helt plötsligt lite viktigare så om tid ges och tas i den stora staden och än viktigare om pengarna räcker till så skall den få sig en rejäl pimpning, främst olja å kamrem och gärna gärna en koppling, få se hur långt stålarna räcker som sagt.

Vidare skall jag till mina gamla trakter, nämligen Västerås, där skall det drickas ett till två glas blaskig kårcider i glada vänners lag. Hoppas att mitt dreamteam på plats har basunerat ut min ankomst så att uppslutningen blir total.

Givetvis kommer Anna här hemma att försöka att blogga så gått hon kan, så även jag då jag lyckas ta mig fram till en dator. Men frekvensen kommer nog att minska medan jag är borta.../Patrik, den resande.   

Update inför vecka 5.

Imorgon åker min man ifrån mig och lämnar mig ensam med vår dotter. *Suck* Att man alltid ska behöva sköta barnen ensam nuförtiden. Han ska till storstan och leka ordningsam ordningsman. Sen ville han leka lite med sina vänner och det får väl vara ok så länge vi håller det på nivån en gång per halvår.

Själv ska jag inte ut på fältet utan istället agera stjärnsäljare i butik igen. Jag kommer att sparka rumpa på det.
Sen sticker jag till united states of LSE en sväng på onsdag för att jobba, uppdatera mig på gamla bekantskaper samt hämta hem två 17" fälgar som är på vift.

Resterande dagar av jobbveckan kommer att spenderas nere på kontinenten, dvs Danmark. Så bloggandet får nästan Patrik sköta, mest för att jag kommer att spela martyr i två veckor tills han kommer hem igen. Men den offentliga versionen lyder att jag inte kommer ha tid eftersom jag kommer ha så himla mycket buisniess och roligt för mig när han är borta.

(Nu kom han in i rummet och begärde att jag skulle blogga när jag hann. Bara för att han ska veta vad jag har för mig. Ha! Detta kan och bör således utnyttjas till min fördel.)

//Anna

BMW 320i Touring säljes.

Nu är annonsen ute iaf... Tungt hjärta efter att vi tvättat och städat den igen idag. Men jag måste sälja den till förmån för en skrutt som kommer i Juni.Men nu är det jämnt. Jag slängde massor av Patriks nostalgi (inte det viktigaste såklart) i Västerås innan flytten. Nu säljer vi min nostalgi.

//Anna

Ps. Köp den!
http://www.blocket.se/vi/19975364.htm?ca=2_s

Som han sa...

"Vi trycker ner arbetarbarnen i skiten för det gjorde pappa när pappa var liten"...man blir ju tårögd av sådan poesi,tack C. W.
Nu ska vi åka och tvätta bilen eftersom den tydligen inte var kliniskt ren i går, sen skall vi faktisk göra den lite finare innuti också. Därefter fotografering och storhandling!  

Full lördag mao, mycket skojs.....

Filmresention med Sundgren

Då har vi just sett klart filmen "angel" med Helena Bergström och Rolf Lassgård, och eftersom Helena hade huvudrollen så var regissören....just det ni gissade helt rätt Colin Nutely. Vi hyrde den lite som på skämt, asså man hyr ju inte en film med dom förutsättningarna och förväntar sig att man skall bli rörd på något sätt förutom på det där oroliga sättet som man kan erfara när man har ätit en dålig chili. Det här var värre, vi resonerade lite kring det hela och kom fram till att det här är nog Colins sätt att göra upp med den cyniska kändisvärlden, allt via ett stageat självmord som berättades i filmen tre gånger och filmades två gånger. Ingen av gångerna var det bra heller, och allvarligt Lassgård skall spela stora tjocka pappor och inte sluskiga Keith Richardpersoner, inte ens Keith själv gör ju det särskillt trovärdigt. Att sen ärkekråkan Rickard Wolf spelade sig själv mer eller mindre var väl varken bra eller roligt, mannen ser ju för fan ut som en baseballhandske i ansiktet, sen gör ju inte porslinsfasaden saken bättre. Måla varannan tand svart, sparka knäna av honom och använd honom som en Liberatchiflygel.

Jag blir så trött, jag ska bara på ren jävelskap bli regissör och casta Bergström i en film där hon varken får gråta eller stamma! - Du hörde rätt Helena! vi tar det igen, den här gången UTAN tårar , och snyt dig för helvete. Det lär bli hennes undergåg/Patrik måttligt road..

PS: Hon grät 9 ggr under filmen, nej det är sant 9 gånger.  

Besiktningen

Nu har Patrik tvingat mig att blogga om hur pinsam jag är. Så here we go:

Besiktning 23/1-2009 med min älskade BMW 320 touring.

Jag kör mot port nr två som tavlan upplyst mig om att jag ska. Runt tio andra bilar tittar på. Kommer lite väl långt till vänster och tar mig med nöd och näppe förbi vänstersidan av porten. Innan jag kommit in i hallen får jag kärringstopp. Två besiktningsmän tittar lite roat på mig och P skäms. Väl inne i hallen kliver Patrik ur bilen. Besiktningsmannen med snällast uppsyn (verkar vara vår, gött) beordrar mig att fälla upp motorhuven. Jag letar efter spaken i vad som känns som en evighet, råkar komma åt vindrutetorkarna istället, hittar, efter en syrlig kommentar från besiktningsmannen, spaken och ramlar därefter ur bilen med orden "Jag är gravid också".

Under hela besiktningen går jag efter mannen med den snälla blicken och frågar vad han gör och han klappar mig symboliskt på huvudet gång efter annan. Sedan ler han och säger att jag har en mycket fin och välvårdad bil, utan ett spår av rost och utan anmärkningar alls. Underbart.

Patrik säger i bilen på väg hem att jag spelat rollen som kärring väldigt bra. Errhhm, jag kan inte annat än hålla med.

Till mitt försvar bör dock tilläggas att jag spenderat de två senaste åren ensam på vägarna och faktiskt klarat av enklare ting som spolarvätskepåfyllning och oljepåfyllning helt själv. Jag kan också tanka. Och jag har tvättat bilen ensam, för hand, i en gör-det-själv-hall. Alldeles själv. Vindrutetorkarbyte är dock på tok för avancerat ännu. Men jag visade ju upp hur bra och fina de jag hade redan var.

//Anna

Full fredag

Då gick vi upp för tidigt, närmare 0230 då Annas telefon ringde, på andra sidan var det någon berusad värmlänning som inte ville något annat än just att väcka oss. Undrar om det kommer att bli så hela tiden när vi flyttar, tänk om det är en kulturell grej att man ringer varandra vid den tiden, typ jämt. Jag kommer att bli skittrött om så är fallet. Själv får jag panik när telefonen ringer vid den tiden för i 9 fall av 10 är det: 1: någon närstående som har dött alt krockat. 2: Något psyko som vill en illa på ett eller annat sätt. 

Sen somnade vi om och efter ett tag så vaknaade jag till te och ägg. Sen skjutsade jag chefen till jobbet och själv åkte jag vidare till biltvätten. Till lunch vart det bilbesiktning och det gick ju strålande men det låter jag Anna berätta om. Efter att ha gratisjobbat lite på Annas jobb så åkte jag hem och inväntar nu den stora stunden då jag får den rosaskimrande äran att åka och hämta henne.

I morgon är det biltvättardag igen, därefter skall Bemern fotas, Anna och jag kommer att dra lott om vem som skall ligga på huven under plåtningen. Så från i morgon kväll så skall den förhoppningsvis ligga på Blocket. (Ni får köpa den tidigare om ni skyndar på). /Patrik den alltid så vise.

Varning för smörigt inlägg!!

"Ni känner alltså döttra sparka utåt sett? Ja ni fattar, på magen.

Anna: en sjuksköterska sa till mig att jag kommer ångra mig att jag vill att bebisen ska få fart därinne, för när den väl börjar sparka så är det bara jobbigt efter ett tag. Är det så?"

Denna kommenter skrevs på ett av våra blogginlägg. Här kommer svaret, du anonyme spörsmakare:

Jag har en teori om graviditeten som såklart bara kan vara subjektiv. Vad gäller mig då så har jag haft en oförskämt lätt och enkel graviditet. Och vad sparkar inne i magen anbehangar så nej, jag skulle aldrig ångra att bebisen fått fart. Även om hon får mig att gå på toaletten var 40e minut HELA nätterna. Inte heller då det tar tre minuter istället för tre sekunder att vända på sig och få en bekväm ställning. Jag har blivit tjock och lite ful nu i femte månaden, men så fort jag känner henne inne i mig blir jag helt disneylycklig och fånler alldeles för länge och gärna vid fel tillfällen.

Jag börjar få ordentliga foglossningar och måste sova tidigt på kvällarna, kan inte flytta 150 kilos bord ensam längre och är alltid anfådd. Jag har känt den blivande fadern i sex månader, varit gravid i fem av dessa. Och nej, åter igen, jag ångrar inte en enda sekund att jag velat att hon skall höra av sig. Hon är ju våran, gjord av oss. Det kan liksom inte bli bättre.

Sockersött så man kräks i neon.

MEN glöm inte att det är vår jävla rättighet att gnälla över små bagateller som sömnlöshet och foglossningar. Den ska ju ut också. Och det tror jag blir en helt annan historia.

//Anna

En harmonisk Örjan Lax

Då har det blivit så olyckligt att jag måste jobba idag, arbeta alltså! Kränkande, jag som nästan hade kommit igång med studierna eller isf hade bekantat mig med spotify. känner mer för att lyssna på Rule Britannia på full volym och manipulera människors öde, likt en harmonisk Örjan Lax vill jag sitta på min kammare och invänta vårens flytt. Nog med poesi, nu stundar mockaschinolatte med kanel och vanilessens, eh stryk det där. Om en kaffe kommer jag att söka dagens jobb, förbanna min gamla vän som drar till USA i tre veckor snart för att senare gräva fram bilhelvetet och ta mig till jobbet.

Har ni missat FB gruppen så gå in och lägg till den, "Blondinbella, en skapelse av reklamare"./Patrik

Trodde det skulle vara lätt 2a gången.

Guess what!! det sket sig med fuskandet. Eftersom jag gjort en C uppsats tidigare så tänkte jag att det lär vara busenkelt att göra uppsats nummer 2, bara cut and paste liksom, byta namn på gubbarna och deras teorier och svamla ihop en rimlig slutsats. WRONG!!! Jag skall tydligen behöva sätta mig in i ämnet, då räcker inte den litteraturen som jag hade jagat rätt på vidare så är dispositionen en annan eftersom pedagoger tydligen inte kan ha samma som psykologer. Fan vad alla är emot mig, nu har jag iaf rubriksättningen klar så allt jag nu behöver göra är att skriva 25-30 sidor och sen göra den där fördömda analysen (annalus, om man har haft metodlärare med finsk brytning). 

Memory lane angående skillnader i de två ämnena: Citat  från en psykologdoktor på en metodföreläsning: "också när man tittar på en uppsats i pedagogik så är inte ens referenslistan i bokstavsordning hahahah" Jo precis som att det är dom som är konstiga....

Jag och min fromma fru har just konstaterat att våra dotter är en nattmänniska, stolt värre vart jag för det har hon efter mig. Anna är inte fullt så lycklig då det tydligen påverkar hennes nattsömn. Dags att köpa en dubbelsäng så jag slipper vakna bara för att Anna går upp hela nätterna/Patrik

 

Blondinbella, en social konstruktion

Hur skulle det smaka i 50,000 bloggläsares små sinnen om/när det läcker ut att Blondinbella endast är en fasad. Hon har 2-3 reklamare som sitter och skriver i hennes namn, självklart har hon sitt att säga. Men det begränsas till sådant som händer i hennes liv för att ge bloggen trovärdighet, det har lite med debatter och produktplacering att göra. Där kommer spökskrivarna in i bilden. Har du betalt rätt summa så får du hjälpa till att utforma ett blogginlägg om din produkt och dagen efter vill 25,000 tjejer hänga på HM för den rätta ögonskuggan. Det är inte rocketscience det är logik.

Det är en beprövad metod, detta är bara i ett nytt forum. Hon får boostning via de rätta medierna och exponering av de hon stödjer. På sätt sluts cirkeln, ett mycket effektivt sätt att nå ut till sin målgrupp. Tänk själv, du har kunder som aktivt söker upp din reklampelare istället som vid tex TV reklam att man går därifrån då den börjar. Kunderna tror att dom hänger med och ligger iframkant av vad som är inne och inte när det i själv verket är företagarna som är proaktiva med sin marknadsföring.

Ergo: Har man något man vill sälja, hitta en bra trovärdig fasad som tilltalar kundgruppen sen prånglar man ut sitt budskap där och vips så har man startat en trend. It's Milli Vanilli all over again/Patrik 

Statistik.

Idag fick jag svar på varför det var så viktigt att fylla i en alkoholenkät första gången på MVC. Det berättades fina statistikhistorier på nyheterna i morse. Så, that´s why I guess.  Jag fyllde inte i den. Mest av princip faktiskt. Eftersom jag anser att statistik är så lätt att vrida och vända på så att det låter "bra" eller "dåligt". På nyheterna sades det iallafall att år 2004 drack en av tre kvinnor under graviditeten. Låter inte alls bra tycker jag. Hur vore det om vi istället rapporterade om att två tredjedelar av alla gravida kvinnor under 2004 höll nolltolerans på alkoholintag. Lät mycket bättre tycker jag. Nu ska jag jobba. Igen. //Anna

2009 års nomineringar

Jaha... Då var det alltså dags igen.

Ja, för den årliga nomineringen till det åtråvärda priset "Guldkniven", instiftat av lyckliga paret år 2008. Ett hedersvärt omnämnande som kräver ett engagemang utan dess like i att vilja förstöra och förgöra och sabla sönder de som helst inte gjort någonting för att förtjäna det.

Och de nominerade är:

  • "Kollegan".  Den ihärdigt informationsinsamlande, lismande bråkmakaren. Signifikant för denne är det skrämmande väl genomtänkta sättet att arbeta på då hon samlar information som kan vridas och vändas till för- eller nackdelar, beroende på just hennes ståndpunkt. Har under år 2008 arbetat flitigt med att krossa just arbetskollegor och visar stort prov på nytänkande i elakhetsgenren.

  • "Stöttepelaren". Han som lyssnat och stöttat hela året, som tagit ditt parti gentemot omvärlden men som, när det väl gäller, visar fantastiskt prov på feghet. Denne uppvisar färdigheter, i stort sett oslagbara, i ryggradslöshet och toffelism. Har under året jobbat extra mycket på skimären att man vet vart han finns, när han inte alls finns där.

  • "Vännen". Missunsamhet är dennes ledord. Omåttligt ihärdig i sitt sätt att hitta nya, falska, vägar att gå. Denne är en fabulöst iskall människa och har under år 2008 uppvisat otroliga färdigheter i skvaller, ryktesspridning, missunsamhet och total avsaknad av empati. Har en extra febless för att vilja förstöra och förgöra alla lyckliga människor runtomkring.
Då så. Under kvällen kommer en enhällig jury, bestående av två och en halv personer, att besluta om vem som kammar hem den ärofyllda "guldkniven". Dolken av skinande guldlaminat som går att, gång på gång på gång, sticka i ryggen på sina nära eller bara omgivningen i stort.  Resultatet av överläggningen visas imorgon.

Självklart får även folket säga sitt. Genom att rösta på en av dessa kandidater kan du hjälpa till att lyfta fram folkets pris "Silverdolken", kortare, men med en litet vassare egg.

Tack och godkväll.Hällde sand i trosorna på granntanten

Jag är ett barn, ibland iaf. Och med ett svart bälte i provokation tillsammans med min utbildning så blir jag den perfekta retstickan.  Vi har ju skottningsvecka här nu, vilket innebär att vi på eget bevåg skall hålla undan snön kring vårt hus och på gångarna som hör därtill. Men eftersom tanten med hundarna som bor en trappa upp inte tycker om oss och  gärna visar det så passade jag på att trigga henne lite. Igår när jag skottade så glömde jag att skotta direkt nedanför trappan, ungefär en kvm stor yta. Sen snöade det i natt så jag gick ut och skottade i dag med, och när jag gjorde det så glömde jag att skotta den där kvm nedanför trappan igen. Döm om min förvåning när det ringde på dörren i eftermiddags, jag dröjde lite innan jag öppnade, mest för att jag ville klä på mig lite. När jag öppnade sen så var det ingen där, den enda som var på gården ens var hundtanten och hennes hundar. Men hon stod ju borta vid trappan och skottade. Jag mös lite och var tvungen att ropa - såg du vem som ringde på här? Hon svarade anstränkg och lite upprört, - ni ska faktiskt skotta här också, det ingår. Jag lät henne veta att jag måste ha glömt det. Då sa hon något i stil med - tänk om jag skulle glömma att skotta utanför er dörr när det är våran tur att skotta! Det där gör du som du vill sa jag till henne, sen väntade jag i dörren på att något mer skulle ske eller sägas, när dwet inte gjorde det så gick jag in och ringde min fru. Vi skrattade gott/Patrik

I dag är jag lycklig

Inte för att jag känner att jag har kommit igång med C uppsatsen igen. Inte heller för att jag kände min dotter (weird) sparka i förrgår och det var ascoolt utan för att jag idag hade fått ett mail där det stod att jag var utvald!!! Nu undrar jag vad detta kommer att betyda för mig i framtiden, kommer det här följa mig och vara mitt epitet likt en norrlänsk Jesus eller blir det mer som att jag kommer att få en massa gåvor, tankarna snurrar och glädjen mixas med spänningen över detta. Tänk att hela mitt liv har fört mig fram till den här stunden då jag, lilla obetydliga jag har blivit utvald.......Stort/Patrik 

Tandgnissel

Tre jobberbjudanden:
 
Ett:
Töm ett lager på inredning för att få plats att flytta över alla andra varor från ett annat, vattenskadat, lager.

Två: Åk trettiofem mil för att packa och tömma en butik och ett lager på elvatusen artiklar (Innan nästa vecka helst, för då bör inredningen tömmas).

Tre: Supplera ut elvatusen artiklar på andra butiker, som för övrigt redan har alldeles för mycket av just dessa varor, och ta all skit från butikscheferna som mottager dessa varor.

Sugen nån?? 

//Anna

Layout

En fråga till bloggläsarna som är kloka nog att läsa vår blogg. Spelar bloggens utseende roll för er eller är det enkom inehållet som räknas? Har kollat runt lite nu på lite olika bloggar och det verkar som att folk lägger ner en hel del tid på att ha "snygga" bloggar men när man läser dom så är dom skitplatta och tråkiga (se: - idag har jag det här på mig, sen skall jag dricka en chiLatte). Inget fel i det men variation förnöjer hade jag fått för mig. Any Hoe, borde vi snygga till bloggen så att den ser ut som ett skyltfönster på Bibiloteksgatan?

Är väldigt inne på att lyssna igenom alla låtar på Spotify nu, är nu på bokstaven N och till min stora förtjusning fanns det ett och annat med NWA......mycket harmoni i deras texter, det är så man längtar tillbaks till Compton -87/Patrik

Skottdagen

Den inföll i dag, av den enkla anledningen att det nu är V4 och då skall 5A ha skottning. Jävla fascister! Jag kanske inte vill skotta, jag kanske hellre tar det en dag då det inte snöar.

Hur som helst, nu är tanken att jag skall börja med C uppsatsen, råkade sova bort förmiddagen eftersom jag gick upp FÖR tidigt trots att det var väldigt sen i går. Det råder om kvällarna en osig odör i vårt sovrum som medför att det är svårt att slappna av. Prokrastinera mera var parollen som student, nu känns det som att anledningarna till prokrastinering är borta, eller iaf på behörigt avstånd.....Så om jag nu inte de närmsta minuterna hittar fjärrkontrollen och finner Oprah på 3an så skall här studeras/Patrik

Svart bajs och sned mage.

Jag har helt och hållet trätt in i någon form av magmode (alltså "mode"="läge", engelska. Det svenska ordet mode kan jag vet jag inte mycket om) och har spenderat åtminstone halva dagen med att underhålla såväl mig själv som min man med att titta på hur våran tjej i magen simmar fram och tillbaks samt gör volter inuti min mage. Jag tycker det är extra roligt att peta på henne så att hon flyttar sig nåt extra varv eller så men Patrik blir jättearg då och anser att jag bör lämna henne ifred. Så jag petar mest när jag är ensam med henne.

Nu börjar jag acceptera det faktum att min kropp blir stor och att den inte kommer att minska på minst fyra månader. Däremot är det lite trevligt att magen börjar bete sig som folket som bor inuti och blir hård och gravid istället för dallrig och osympatisk. Mammakläder har inte kommit på tal riktigt än men nu är sista paret jeans i garderoben nerpackat tillsammans med 18 övriga och jag kan bara använda leggings och tights egentligen.

För övrigt kan bara tilläggas att det jag trodde var hormonanstormningar i form av humörsvängningar och tretimmarsdepp helt enkelt var järnbrist. Ja, egentligen vet jag inte om det är så  men placebo eller inte; Järnpiller is the shit (med fler undertoner i uttalandet).

Så kul eller inte är min Söndag. Rotsaker och biffar hägrar.

// Magfixerad

C- uppsats nr 2

Då bloggar väl jag lite fast jag egentiligen inte har något vettigt att skriva. vi har vart och lånat böcker till mig med ett lånat lånekort. Man skulle kunna kalla det för metalån men det låter jag bli. Har fått för mig att jag skall ta dessa sista veckor i frihet (innan flytt och förhoppningsvis jobb) till att snickra lite på min C uppsats i pedagogik. Mest för min egen skull då jag inte tror att det påverkar mina chanser till att få jobb då jag redan har min examen. Men det är någon inom mig som ändå gör att jag vill ha den där dubbla kandidaten. Så i går kväll mailade jag min gamla handledare för att se om han fortfarande vill kännas vid mig och sen luskade jag reda på vilka böcker det var jag hade läst in mig på. Artiklarna skall grävas fram under kvällen och min memo där jag hade skrivit upp vad i och hur jag skulle nyttja litteraturen skall finnas rätt på under kvällen.

Jag har som jag ser det halva uppsatsen kvar, det jag har gjort är litteratursökningen samt min undersökning. Jag har skrivandet av den teoretiska bakgrunden samt analysen av mina transkriptioner kvar. Den tunga delen är som jag serr det att sätta min in i litteraturen igen. Det är några tusen sidor och jag är inte helt sugen på just läsningen.

Men först väntar kaffe och TV med min vackra fru, I löve hör som fan/Patrik

Fattig lördag

Dagen börjades med avbön och medvind. Därefter kom städningen och en hård kram. Efter det så for vi och hämtade min gamla kompis från Stockholm för en fika och lite psykoanalys old school. vi har poppat Spotify och funderat över alla låtar som man alltid vill höra men aldrig hittar, nu är problemet motsatt. Vi kommer inte på det vi kan få tag på, lyxlir.

Vi hamnade på familjeborgen MAXI, efter ett samtal till Stochkolm kom vi fram till vad vi skulle äta. Det vart inte det vi fick på förslag men när kontot säger 300 och det är 6 dagar tills lön så blir det som det blir. Nu lagar frun köttfärssås och eftersom jag lyckasdes ha ihjäl gårdagens mat med vitlök så är jag portad från kryddhyllan. Mm får väl se hur det går för henne ist.

Vidare så ville jag skriva något bitskt och lagom syrligt om det där med att vi nu tydligen lider så pass stor brist på programledare att vi måste importera sådana från landet i väst (NORGE alltså). Om det nu är sådan brist så får väl KY fixa fram en utbildning i det där så vi kan stävja denna arbetslöshet som råder i riket. Torde inte vara svårt att fixa fram då varenda jäkel med en uppkoppling och digitalkamera vill breaka stort (jag inkluderad givetvis). Kändisskap light via youtube eller bloggsajter är 2000- talets dokusåpor, so bring it on KY. Hur "når" man ut genom kameran?/Patrik mediakåt. 

Kom ihåg detta datum

För det var idag vi fick Spotify!! Tack BB..

Ang. "Gömda"-debatten då.

Bloggarna förde diskussionen om sanningshalten i Liza Marklunds roman "Gömda" upp till ytan.
Efter detta tog medierna överhanden, först i form av kvällspress. Senare i dagspress och vidare ut i TV-sofforna via viktiga program såsom "Debatt".
När jag gick förbi löpsedlarna idag såg jag även att drevet kring Marklund fortsätter och nu vill romanens huvudpersons familj också "tala ut".

Min stilla undran är bara: Hur jävla långt kan eller ens bör man dra den här debatten??! Den är egentligen rätt ointressant, men argumenten för varför den är det är bara för många och jag vill försöka att inte lyfta fram den här disskussionen utan snarare diskussionen kring debatten i fråga.
Det tenderar att förefalla som om Medier och "grävande journalister" och "skjutjärnsreportrar" i allmänhet är lite förnärmade och frustrerade och sist men inte minst jävligt irriterade på att bloggvärlden diskuterade detta ämne såååå hett innan dom.

Det är ju helt förjävligt att man nuförtiden, via internet, kan bilda opinion eller ens dryfta åsikter med varandra. Om vilket ämne som helst! Det låter ju nästan som om vi är på väg mot nån form av demokrati. Och vad gör Media åt det här? Jo, innan dom förlorar makten till "folket", lyfter dom upp debatten till ytan och vrider och vänder den sönder och samman samt ältar ihjäl allt och alla inblandade.

Nä, personligen tycker jag att diskussionen var död redan när den låg hos bloggarna.
Själv skulle jag aldrig ödsla tid på att blogga om, eller hetsa upp mig över detta. Det vore ju ironiskt så det förslår.

//Anna

Nu jävlar skall jag väl ändå få till det

I veckan har jag söka fyra olika jobb. Två av annonserna skall jag här citera:

"ges företräde åt sökande med akademisk examen inom beteendevetenskap"

"vi dig som i första hand har eftergymnasial utbildning med beteendevetenskaplig inriktning"

Som jag sa, får jag inte jobb nu så är det alla andra det är fel på, jag är ju bevisligen jävligt lämplig för det mesta/Patrik

Modravarden.se

Då har vi vart hos vår frodiga barnmorska igen då. Där talades det om hormoner som man blir ledsen av samt om foster som gömmer sig på ena sidan av the lifemother. Vi lyssnade även på valpens hjärtljud och det konstaterades att allt var normalt.  Det togs prover på blodtryck och socker samt järn. Anna ordinerades järntabletter då detta värdet var lågt, dessa piller skulle gärna tas i samband med någon form av C- vitamin, tex jos. Nikotinhalten var nästan obefintelig och för detta ordinerades en till två Marlbro om dagen, dessa skulle tas med någon form av humle, gärna öl trodde Anna.

Vädret här i norrlandet är klart och kallt, - 21 faktiskt, men i Lycksele 12 mil innåt var det nyss -32. HA! dom drog det kortare strået. Jag har just kommit fram till att jag kommer att vara den enda idag levande människan som snart genomlevt en vinter häruppe utan handskar eller vantar (vilket bevisar att Stockholmare ÄR tuffare än norrlänningar). Man gör väl sitt för ekonomin liksom. Nu ska jag barkadera mig och vänta på den fatwa som norrlänningarna nu lär uttala mot mig för tidigare påståeende/Patrik

MiddagenSå kom den där stunden då frun kom hem och maten skulle vara klar. Eftersom köttfärsen magiskt hoppade ner på golvet i en kladdig hög så var det nödlösningen Chevappchichi (fri stavning). Min konstnärliga sida tog överhand och jag skapade denna fantastiskt välsmakande och sköna kreation. Jag kallar den köttkorv i okänd mos/Patrik

VM i fantasilöshet.

Ganska så nyligen hemkommen från Hundvall och Inlandet.

Efter fyra riktigt hektiska dagar, med ryggdödarlyft och höghöjdsträning (klättring på stegar) var det underbart att sätta sig i Beemern, lortigheten till trots (alltså bilen, inte jag!! Jag är som alla vet superhet alltid), och påbörja den 30 milö långa färden hemöver.

Mannen ringde en mil in i åkandet och framförde sina spörsmål om hur, när och varför jag skulle komma hem samt om jag kunde köpa köttfärs, eftersom han spillt ut den blivande middagen på golvet. Dessutom frågades det om vad jag skulle prioritera i städväg om jag vore han. Behöver jag nämna att jag lämnade lägenheten i Måndags flawless??

Jag ställde mig lite undrande till vad han pysslat med den här veckan eftersom han inte verkat kunna hålla undan hemma. Han svarade "mycket viktigheter".

Min tolkning av svaret är:
*Bloggning
*Chattande med diverse löst och mindre löst folk
*Jobbsökande
*Internettande
*Grubblerier

Nåväl, när jag väl var hemma hade han åtminstone bakat en kaka. Det var fint. Det var nästan som i gamla tider då vi var kära och lyckliga.

Min kreativitet och fantasi försvann någonstans på högakustenbron, därvid detta trista blogginlägg. Men han som bor här tvingade mig att blogga i någon form av jämställdshets namn. Jag tror inte riktigt på sånt jag. Men nu är det gjort iaf.

//Anna

Flytten

Alltså jag är nu inne på att kolla runt vad som bli billigaste, släp eller hyrbil. Den oaktsamme skulle direkt säga släp men jag tror att ett släp inte skulle räcka och då måste vi köra två vändor och då hamnar latsbilen i bättre ljus. Kring 6000 spänn har jag ett pris på för en 17kvm lastbil medräknat disel. En annan negativ sak med släpet är att vi blir begränsade i hastighet. Det skulle inte göra så mycket om det inte vore för att man hyr släpet per dygn och man hinner bara åka en tur mellan orterna på ett dygn. Så för min del lutar det åt lastbil, om det inte är någon som har ett JÄTTEsläp med tillhörande dragbil. Volvon skulle jag inte våga satsa på innan vi har bytt koppling då den tenderar att trilskas vid belastning utöver det normala.

Såå ni visa bloggläsare, hur ska vi göra? Förslag/Patrik

A. Hitler omhändertagen

Läste precis i Pravda att den lilla killen som hade oturen att fördas med en mindre smart halvt rasistiska pappa och mamma har blivit omhändertagen av de sociala myndigheterna. Även Hitlers systrar med det vackar namnen Joycelynn Aryan Nation och Honszlynn Hinler Jeannie plockades med. Det lär ha funnits andra omständigheter kring det hela som gjorde att de plockades in men frågan är om inte nämnen i sig hade räck?

Det här var iof i New Jersey men man kanske skall passa sig när man kommer på namn, nu får vi ju en tjej men för framtida barn så får vi nog stryka våra storfavoriter Kim Young Ill, Castro, Stalin och Göran P. Vårt tema var som ni ser vänsterorienterade envåldshärskare. Nu ska jag keka frulle/Patrik

Lite roligt faktiskt


Mycket jobb ingen ficklampa

Då har jag effektivt scannat av hela Internet efter arbeten. Rättare sagt på platsbanken hittade jag två jobb som jag med en viss modifikation av det personliga brevet vågade söka. Under kvällen (om det inte är något bra på TV) skall jag göra stora svepet på att rekryteringsajter, ligger ju uppe med min CV på typ 5 av dom största iaf. Detta är ju något man måste göra, se hur bra det går för mig.

Lilla frun ringde, hon var i Sundsvall idag och skall även slita lite där i morgon innan hon far hem i morgon kväll. Ska bli skönt att se henne igen då hon är fantastisk ( jag vart uppmanand att skriva så här). Jag skall ha någon form av mat klar och hur det blir med den saken lär vi ju märka. Tror att man kommer på typ 10-12 maträtter sen tar det stopp, måste vara någon kognitiv begränsning i matminnet. För ett sådant har man väl? Som ni märker så har jag lite begränsat med fantasi idag eftersom jag inte har gjort något skojs men för er som har legat vakna och undrat så kan jag roa er med att säga att det är i morgon jag slutar med pencelinet, då så, då var det ute också/Patrik

Inte mitt fel

Jag skulle ha skrivit ett inlägg till i går men klockan sprang iväg och vips så hade Internet hunnit stänga. Nu ska jag göra ett fininlägg så snart jag har sökt jobbet jag skulle ha sökt igår.

En dag kvar tills lilla frun kommer hem, skalll nog städa en sväng också/Patrik

V 19 + scientologiIdag påbörjas V.19. Detta är inte enligt den Gregorianska kalendern utan mer för fostret i Annas mage. Den är enligt alla som kan något om sån här (dvs inte jag) nu 12cm lång och väger som en större hamburgare.

I min tristess igårnatt så kollade jag lite på nätet, jag hade fått för mig att jag ville förkovra mig lite i scientologi. Jag kollade runt lite om deras läror och om religonens ursprung och kom fram till att dom är helt galna. Hubbard, grundaren kom på att han skulle starta religionen genom ett bar- vad. Ni vet, en enhet för mycket och så vräker man ur sig - jag lovar dig att jag kan starta en religion osv osv.  Sagt och gjort, så han tog sina funderingar kring självhjälp som han hade lite lösa tankar kring och sen kopplade han ihop det med sin fascination för science- fiction och vips så hade han en religon. Detta snuddar lite vid vad mitt förakt för självhjälpsmänniskor grundar sig i,  vilseledande av sökande och osäkra människor. Eller som Marx sa - "religon är opium för folket", och vi vet ju alla att knark är bajs.

Hur som helst, det fanns ett kul men skrämmande klipp med Tom Cruise då han intervjuvades av Matt Lauder angående en annan Hollywoodstjärnas beroende och dennes kamp ur det. Tom gick i klinch med Matt genom att förminska psykologin samt psykiatrin till användadet av psykofarmaka. Tom lät minsann Matt veta att han hade studerat det här så Matt ägde inte rätten till en egen åsikt. Ju mer Tom pratade ju mer slog det mig, han har ju inte åldrats ett dugg sen Top Gun/Patrik

Kolla gärna in klippet säk på youtube  "http://www.youtube.com/watch?v=z0_AO1wsGDE&feature=related"

Inspirerande rubrik

Tisdag:
- Fortfarande galet förkyld. Känns som en lungsjuk har nyst mig i svalget, inte coolt.
- Ska söka jobbet som jag hittade på nätet i går. Detta är jag faktiskt sjukt kvalificerad för så jag tror hårt på det. Det enda som jag måste göra är att bygga om mitt personliga brev lite så att det ser ut som att jag faktiskt vill jobba med det där som man ska jobba med om man får aktuellt jobb.
- Diska, det är imponerande att se hur snabb jag kan skita ner här och jag skulle inte klara en blixtvisitation i nuläget.
- Åka och handla mat till mig själv, finns det något som är tråkigare? Säkert, men jag kommer inte på något just nu.

Nyss fick jag svar på ett mail jag skickade i början av december. Nu vill Seccen här uppe ha mig som timslav. To little to late/Patrik
 

En kväll i sommras när mina kompisar och jag lekte som kom vi på att vi ville gå ut..Följande bildspel bygger på en sann berättelse om en ung mans liv och hur det kan gå.

Jag valde tröjan själv den kvällen och var mycket nöjd..


Nästa gång jag handlade kläder vart det en sån här.


Det gick som det gick och resten är historia...


Så nu är jag tillbaks vid datorn....och något bekvämare...


Beteendevetare

Jag borde få vilket jobb jag vill, detta eftersom jag är en beteendevetare dessutom har jag inte en examen utan två vilket borde leda till att min telefon går varm av alla inkommande jobberbjudande. Detta om man får tro akademikerförbundet och deras syn på såna som mig  "http://www.akademssr.se/portal/page/portal/akademssr/profession/beteendevetare/Policy%20beteendevetare.pdf". Så nu är min nya strategi för att få jobb inte att söka själv utan att vänta ut dom! Det kommer att gå grymt bra, tills jag får mitt jobb skall jag leva gott på min fru och vårat blivande barn, ni vet tennisstjärnan/Patrik

Umeå- Stockholm- Västerås- Umeå

Då skall man återigen gå på en sån där meningsfull kurs där man fikar en halva tiden och andra halvan lyssnar på något pucko som ställer; 1: Retoriska frågor som endast syftar till att belysa hur vis och klok den aktuella frågeställaren är. 2: Frågor om hypotetiska scenarion som aldrig har hänt och inte heller kommer att hända för att det finns inga enhörningar osv osv. Hur som helst så är denna kurs inte helt av ondo då jag får betalt under tiden. Vidare tänker jag nog prostituera mig en skvätt medans jag ändå är där. Så det blir nog några pass så att feburarilönen åtminstonde räcker till vin, kvinnor och sång (läsk, Anna och brännbara CD-skivor).

Efter eller i samband med denna slitsamma vecka så vill/måste/bör jag ta mig förbi Västerås för att dricka alkohol och bli rolig med mina gamla kamrater. Det vart ju dåligt med den varan förra terminen så nu skämms jag. Dag för detta måste jag forska lite i, hoppas att någon av de gamla där nere kan tipsa om någon vettig dag.

Denna vecka blir en ensam sådan då Anna just drog till Östersund, därefter skall hon till sundsvall tror jag. hur som helst så blir hon borta tills på torsdag kväll, inte så roligt. Jag jobbar 4 timmar idag och sen är det bara upp till mig att roa mig själv. Jag har en späckad agenda av saker som jag borde göra. En av grejerna är just avklarade, fick mail från Siv, ni vet hyrestanten (lät som en köp-flicka), hon skulle skicka över kontraktet för underskrift.

Jag skall även söka jobb, samt posta en ansökan  till  haffa om OV- förordnande i Värmland. Nu stundar kaffekoppen och en morgonlur innan jobbet, peace out/Patrik

 

Flytthjälp del 2

Då stänger vi slussarna den här gången. Vi har fått ihop 9 personer som har anmält sig frivilligt utan vare sig hot eller mutor. Jag blir givetvis lite glad över det men jag envisas med att ha svårt för att visa det då det skulle få mig att framstå som blödig (are).

Datum för detta är fortfarande lite luddigt, men KRING den 1/4. Vi får tillträde då men blir av med den gamla en dag tidigare, lite spännande mao.

För övrigt så har jag en konstig graj i ena ögat sdom gör att det låter konstigt när jag blundar sen är jag galet förkyld (anna med), utöver det käkar jag ju pencilin för den dåliga draggen. Illa, illa. Nu ska jag föräta mig på frukt igen sen avsluta dagen med mitt tredje piller för dagen/Patrik

Hur ska man prioritera???

 

 


 
 
Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!  
 
Man måste också dricka  2 liter vatten varje dag och sedan  kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen,  annars är det illa! 
 Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl  (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det. 
 
Man ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar! 
 
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.  
 
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och  jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är  trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).
  Du måste också hinna med att  träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
 
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att kunna ha en  kritisk inställning i livet. 
 
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt  förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.
Du  ska också  hinna med din familj, hinna moppa golv,  diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur. 
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar.
Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. 
Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar.  Drick vin efter det , du kommer att behöva det.  

 
Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU. 
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

//Anna

Kakgömman

Anna råkade få med sig ett trepack Ballerina när vi handlade sist. Mina order var att jag inte skulle frossa i mig dom då jag helt saknar karraktär. Anna lovade att hindra mig, så nu när jag kom hem från jobbet så vred jag om tumskruvarna på henne och nu sitter jag och delar kaka på kaka. Väldigt gott, och om ni kommer hit någongång så titta bakom tallrikarna i skåpet för det kan vara där dom ligger/Patrik

Gravidstatus.

Så här det (för mig):

Klockan 11:43 på helgen sätter det igång. Då grinar jag konstant i ca tre timmar. Ingen hejd alls på tårflödet. Inte ens tillstymmelse till hejd alltså. Jag kan gråta över världen, mig själv, andra, barn, hundar, myror. You name it. Och det är på fullkomligt allvar. Hela tiden. Det känns som om jag ska gå sönder i små små bitar och aldrig någonsin komma att kunna pusslas ihop igen.

Sen stänger någon av mig på off-knappen. Då blir allt som vanligt igen.

På vardagarna trycker någon på On-knappen lite senare på dagen. Oftast i bilen på väg från jobbet eller på hotellrummet sent på kvällen. Men tre timmar. Sen är det stopp.

Annars är allting helt som vanligt förutom att jag är tjock och lite klumpig.
//Anna

Ps: Ja, just det. Under mina gråtattacker är hela världen helt jävla dumma i huvet också. Det gäller ALLA. Men bara då.

FLYTTHJÄLP SÖKES

Den sista mars så skall släpet packas och lägenheten städas. För detta behöver vi frivilliga slavar som med sina kroppar som insats assisterar oss med detta. Givetvis utgår ingen ersättning utöver den lagstadgade flyttpizzan men trevligt sällskap utlovas iaf.

Frivilliga anmäler sig till C/flytt Patrik antingen via tele som ni har eller här i kommentarfältet.

Relalated shit: BMW 320i - 02 säljes, M-paketet, SoV, 17,000mil, säljes nybesiktigad. Spinner loss på is. Säg ett pris så snackar vi/Lyckligaparet.

Lite låg.

Jag fick just tillskanskat mig bilder på det som skall föreställa det framtida boendet för oss. Det verkar som om vi ska kunna få till en flytt härframöver och det såg väl inte helt oävet ut.

Mitt kontrollbehov nådde däremot nya höjder idag då jag inte riktigt tordes lita till bilder och samtal med de som sett lghtn IRL. Jag är väl kräsen antar jag. Sen är det svårt att bedöma när de som bor där nu inte hade, i mitt tycke, fint inrett. Å andra sidan, vem är jag att klaga? När vi drar vårt flyttlass har vi inte mer än en möbel eller två och mig veterligen räcker inte det till att fylla upp en trea.

Inte ens mitt städdille ville ställa upp på mig idag.

First date

Så har vi alltså varit på vår FÖRSTA dejt ikväll. Pizza och bio, ödmjukt värre. Fantastiskt glad blev jag iaf när jag hörde att jag skulle få komma utanför gettot (ja, ni har väl läst om skumheterna som försiggår?) och ner på stan.
Det höll på att sluta illa när ett av betalkorten inte godkändes då maten skulle betalas, men vi löste det på vårat sätt, vilket jag låter vara osagt hur.

Bion var fabulöst bra, jag fick dock knäppa av mig brallorna i biomörkret för att magen ville trängas med mig och det var inte ett helt ultimat drag då vi såg "Zack and Miri makes a porno". Patrik hävdade att vi var äldst i salongen men jag hävdar att han var det.

En scen ur denna fantastiska film (som spårade ur med lite amerikansk sentimentalitet på slutet *BLAÄH!*) påminde mig om min sommar och levernet som singel. Jag kanske måste krypa till korset och erkänna att jag trivs lite bättre nu, även om det blir på bekostnad av mina vänners underhållning i form av mig görandes pinsamheter. Vilken scen? Nähe, så roligt ska vi inte ha men Patrik tog den direkt.

Bra skit. En första dejt efter sex månader av ihopflyttning, frierier, barnagörande och barnajäsande är väl inte illa pinkat ens för en gammhund.

Nu ska jag sova så jag orkar upp tidigt imorrn för att följa utvecklingen av följetongen "killen-som-kastar-jackor-i-sandlådor-samt-gömmer-saker-i-soprummet-och-springer-fram-och-tillbaks-till-ljudet-av-polissirener-i-tomteidyllen"

To be continued alltså.
Och bara så ni vet så är jag inte så slampig att jag har sex redan på första dejten.
//Anna

Tomtebohooden del 2

Konstiga saker händer här, the running man från imorse gick förbi fönstret. Som gammal crimefighter följde jag hans rörelser, döm om min förvåning när han går till sandlådan från i morse och lägger i sin jacka där och efter det går in i soprummet. Jag misstänker att han lämnade något därinne, efter att ha gjort detta så börjar jag springa åt det hållet han kom ifrån i morse. Jag bedömmer honom att vara i 16 årsåldern och av utländsk härkomst. Så fort jag vågar mig ut i kylan så skall jag genomsöka ett visst soprum och evetuellt kolla om vi har samma storlek i jackor/Patrik 

6 månader ETT liv.

På ett halvår har det hänt en del grejjer i mitt liv, eller rättare sagt ALLT har hänt. Vissa saker saknar man mer än andra, inte saknar på ett sätt som innebär att man vill byta bort det man nu har eller som att det man hade var bättre, utan mer som att man tyckte om det man hade också.

Jag saknar:
- Några människor därifrån och den dagliga kontakten.
- Att kunna spendera en hel dag på soffan utan att känna att man inte har gjort något.
- Känslan av att ha lämnat in ett arbete som man har jobbat en lång tid med.
- Att ha nära till gymmet och ha fasta rutiner kring träningen.
- Att mina kompisar hemifrån dök upp med jämna mellanrum.
- Att känna en tillhörighet med alla Bävrar så fort man närmade sig skolan.

Jag saknar INTE:
- CSN och deras avsaknad av kompetens.
- Idiotiska lärare som rättar FEL och har löjliga krav.
- Ensamheten.
- Känslan av att inte göra någonting konkret.

Från att ha varit en singelstudent i Västerås till att vara en förlovad norrlänning som snart är pappa på ett halvår är inte illa. (jag vet bara en som har gjort en snabbare resa). Livet rör sig ganska fort emellanåt, kanske är det som kompensation för de 4,5 åren innan då jag stod still på ett sätt./Patrik

UtsiktDetta är vad man ser om man mot förmodan får för sig att diska manuellt här hemma. SNÖ, men det är ganska fint. Nu längtar jag tills dagarna skall bli längre, tänker mig att det bör gå fortare här uppe än down under (Dalaälven menar jag då).

Nu till jobbsök och tvätthäng, oh joy/Patrik

Tomtebohooden

I morse när jag och min ömma fru intog frukost så hörde vi en polissiren. Detta i sig är galet ovanligt här i umeåförorten men vad som var ännu märkligare var att det utanför sprang en kille. vi hajade till och oserverade honom då han stannde till vid en sandlåda och hämtade upp en jacka ur den. Sen sprang han vidare, Anna konstaterade lite förvånat att man kanske inte skall låta bilen varmköras på tomgång trots allt. -Ha, jag fick rätt!! /Patrik


Jag ÄR ödmjuk, men det är svårt när man är så bra!Vi var hos ultraljudsmänniskorna idag, det var upplyftande värre och tanten som gjorde det där vad det nu är dom gör sa att det här var det finaste, sötaste och framför allt smartaste lilla barn hon har sett. Till saken hör att hon var galet gammal så hon har nog sett ett och annat barn. Eller sa och sa, jag läste lite mellan raderna och det var nog så hon tyckte iaf. Den hade rätt antal av allt som man såg och den var precis så stor som den skall vara för någon som skall födas den 8/6. Sa jag att hon var väldigt söt?

(Det konstiga fläcken under näsan är en reflexion av blixten)

Vidare har jag snackat med Sivan, ni vet hon den där som skall hyra ut en lägenhet till oss. Även det gick bra då vi (om vi vill) får flytta in i en barre vid vattnet den 1/4. En trea på 84 kvm som dessutom var nyrenoverad. Nu är det bara jobbet kvar för min del.

Och för balansens skull så var även jag hos doktorn i dag. Jag har ju en längre tid nu igen då dragits med en urinvägsinfektion (Nej för 4 ggr det är INTE klamydia). Jag ville ha en remiss till en urolog men fick inte det utan denna gången skulle det hjälpa med piller. Oki då, vi kör väl igen. Min mage hatar sådant och vi får väl se hur länge den håller ihop.

Sa jag att hon var välldans fin?/Patrik

För kallt, ingen olja, inga lysen. Nu behöver ni inte ens läsa inlägget.

Okej. Jag behöver inte blogga om jag inte vill.

Btw: 26 jävla minus i Piteå. Om man står helt still är 26 minus helt okej. Inte om man rör sig. Värmen kom tillbaks i Skellefteå. Men då försvann oljan i bilen istället. När den var påfylld efter några misstänksama mil efter väg E4:a slog jag igen motorhuven och då dog båda lyktorna fram.

Allså. Sa jag att det var 26 minusgrader också????

//Anna

TORSDAGEN

Infaller vanligtvis efter en onsdag, så även i morgon. Men morgondagen bär med sig lite olika händelser som är av lite olika betydelse, låt oss börja med ifrågasättandet. I morgon får varken Anna eller jag ifrågasätta den andre och eller komma med "smarta" kommentarer. Detta torde bli x- tra svårt för henne när jag gör min morgontoalett i hennes tandborstmugg, men vi får vällan se hur det går. Den andra saken var det där med barnet. Det skall ju fotograferas i morgon och vi är såå oroliga för frisyrer och liknande. Ja menar, det första kortet EVER måste ju bli lyckat, lite sick att det är naket dock. För det tredje så skall jag ju ringa Siv i morgon, Siv är den dam som handhar Annas och min lycka när det kommer till bostadsfrågor och således en person av dignitet i vår lilla lilla värld av blommor.

Så ni som har haft tvivel i era hjärtan om att våra torsdagar bara innehåller pannkaka får tänka om, vi är the Torsdags action team!/Patrik

Rullar fram

I morgon skall jag även ringa en tant angående en lägenhet, ett förstahandskontrakt den här gången....inte illa för en veckas lägenhetssökning. Nu var det ju bara det här med jobbet sen då!! Så hör eller ser ni något glöm inte bort att jag kan allt bara  någon lär mig/Patrik

Back on track

Rutiner är till för att följas: Nu har frun dragit till jobbet och jag börjar kl 1100. Eftersom vi bor där vi gör så har jag precis vart ute och hjälpt lilla gumman att få ut bilen. Vi är bådea the tröttness idag, dels pga att det rä första dagen tillbaka och dels för att grannarna ovan har krigat i natt. Väldigt stimulerande.

i morgon skall vi på ultraljud, vi ska delvis kolla hur han/hon ser ut och delvis kolla vad den har mellan benen för något. Sen vore det ju trevligt om vi kunde tidsbestämma varelsen i fråga. Galet spännande iaf, nu stundar 8 timmar på jobbet. blää/Patrik

Svenska AlabamaVi tog en lite omväg hem, den sk inlandsvägen och de 10 milen mellan Falun och Alfta såg ut så här, tror den kallades Bergslagsdiagonalen. Det var iaf öde och vid varje by man passerade så fanns det små små hus där varje hus hade en liten gisten veranda och varje veranda hade en gungstol och i varje gungstol så låg den en banjo. Jag körde så fort jag vågade dessa 10 mil, dvs 62 kmh.

Efter vår lunchbreak i Vallsta så hade mörkret blivit kompakt och det var nu Annas tur att köra. Vi och framförallt Anna blev asförbannad på att jävla idioter som helljusblinkade åt oss hela tiden (vi hade våra avstängda) så för att markera missnöjet så passade Anna på att blända tillbaka, och vi har STORA X-traljus al'a norrland. Detta pågick någon mil tills vi såg att det var en poliskontroll lite längre fram och det var nog detta som de nu mera nattblinda förarna hade varnat oss för....mycket roligt, vi kom hem 23:50 och dog i sängen/Patrik

ÅtertågetSen vart det ju min födelsedag och den firas ju av tradition inte. Men Anna gjorde upp elaka planer med min gamlaste vän och det vart även en eller två fikatillfällen denna dag. Vi började dagen med att möte upp bror med familj i kista där vi värdsvant hänge lite i foodcourten. Sen på nyår så som ni tidigare har läst förhindrade att festa så vi chillade och i lördags åkte vi till C- town igen. Där gick vi på klubb med Lotta och när vi inte gjorde det så snackades det mycket och intensivt med svärmor och planer drogs upp och gjordes om. Sen i går så tog vi oss  en 14,5 timmes tur hemåt. Då gjorde vi en lite tur till Vallsta i Hälsingland där vi fick lunch och kaffe hos en gammal vän. 

Fyllde årsystern med tillhörande barnSå här glad var hon över att vi kom dit och FIKADE (börjar ni ana ett tema på vår resa).

Fikapatrullen strikes againJo just det, nämde jag att det är väldigt många som fyller år i min familj under mellan dagarna? Så här skeptisk såg Anna ut då vi var hos storesyrran då hon fyllde år. Sen åkte vi till haninge där vi käkade och fikade hos våra kompisar. Där fick vi även lite barnupplevelser serverade via deras 2 åring/Patrik

Stockholm!!Väl på plats i hufudstaden så putade vi hos syster med familj. Deras väckarklocka ser lite annorlunda ut, nämligen som en boxervalp och en fyraåring, Anna vaknade iaf, undrar dock om hon nu mera är lika pigg på att giftas in i famijen? Vi hänge på Östermalm och drack Latte på St: Eriksplan med min kvasidanska vän. Anna imponerade stort på honom, så pass att vi vart inbjudna på middag nästkommande dag/Patrik

Detta har häntVi landade den 23:e i C-town där vi åt. Sen så fikade vi och efter det så var det dags för en kaffe eller två, sen chocklad....ja ni kanske börjar se ett mönster. Gott var det iaf och svärmor får högsta betyg i omhändertagande. Lite trist att jag inte kunde få supa ner mig lite då min mage hade dött på vägen ner. Den 25:e kom Annas systerdotter på besök och jag fick äran att sätta på en blöja på henne, detta ser jag som ett steg i min pappautbildning, jag var dock ännu inte redo för rengöringsfasen.


Den 26:e så for lyckligaparet till storstaden för att gå på födelsedagsfest och där så fikade vi, och lekte. Sen så for vi hem till min lillesyrra och hennes familj där vi lekte med hundarna och barnet. Anna och syrran pratade magar och boundade som värsta girlsen medans Mange och jag åkte och bytte olja på bilarna, här har inget hänt med könsrollerna se sista 150 åren/Patrik

Back to C - town

Då är vi i Karlstad igen då, efter vår flykt ifrån storstaden. Vi gjorde en liten men värdefull paus på IKEA i Aros där vi käkade köttbullar och hälsade på lilla Anna. Hon vart lite beklämd över att träffa oss med hon höll god min iaf, det var ju snällt. Kul att se henne iaf. Köttbullerescention av IKEA:s mellanportion var att köttbullarna var ljumna och potatis fick man för lite utav. Resultatet var att det var köttbullar över och betyget kan därför bara bli en 2:a.

Nu har vi avnjutit en riktig måltid iaf, den första på länge och det var njutbart. Pastagratäng is the shit. Vidare har vi avhandlat BARN (som vanligt), ätstörningar samt universitetens vetenskapliga avstamp. Denna diskussion hade sin början i ett illa formulerat uttalande som jag yppade i bilen. Jag kan ha sagt något om att sjuksköterskor och lärare inte har något på de högre lärosäterna att göra då det är rena yrkesutbildningar. Detta tog sån fart på min fru att hon inte tystnade förrens hon kom ut från toaletten hemma hos sin arma mor. Sen kan man diskutera om alla yrkesutildningar borde slängas ut från universiteten eller inte, det är inget jag tycker givetvis utan bara något som är värt att diskuteras om man har det narturvetenskapliga kunskapsidealet som grund för universitetens berättigande. Hur som, kul var det och vi lyckades köra igenom Karlskoga utan att notera stan i fråga. 

Vi har haft en rätt hektisk vila i storstan där vi effektivt har avverkat fika på fika och tillslut så hade vi bara min ungerska reservkamrat (förlåt Moni) kvar och när hon var avverkad så var det ju bara att sticka från stan. Nu stundar en kväll på Plaza där vi givetvis kommer att önska Dörning Queen av pianisten då detta skänker oss stor glädje/Patrik  

  

Leaving in a 740

Då var det dags att lämna storstan för den här gången...
Men två ochenhalv dagar i Värmland räckte inte riktigt till tyckte vi så va drar en repa förbi de Värmländska skogarna igen innan vi far uppåt landet.

Magen (bebisen ??) har nu avsagt sig all fika och godis den närmsta tiden. Den vaknade inatt och var jättearg och ledsen på mig. Så nu blir det rotfrukter i Januari. Bara. Eller kanske en Dajm också, om jag får cravings vill säga. //Anna

RSS 2.0