Re: kommentar av anonym

Jag fick en kommentar på inlägget "jag blir illamåeende" som handlar om facket. Egentligen tar det lite emot att bemöta anonym kritik då jag anser att om man inte kan stå för sina åsikter så kan man lika gärna hålla dom för sig själv. Men det är ju alltid lättare att vara modig om man slipper stå för sina handlingar. Själv så står jag gärna för mina åsikter, därav detta bemötande. Här är kommentaren i sin helhet:  

"Postat av: Diss. Utan facket hade du nog tyvärr inte haft de rättigheter och den lön du har idag, så du kan nog inte ta åt dig äran för att det är du som fixat det så bra för dig."

Kära Diss jag anser att facket har haft en stor och viktig del utvecklandet av vår välfärd, detta skall inte negligeras. MEN, det har spelat ut sin roll och är nu en kvarleva från ett kollektivistiskt samhälle som vi längre inte lever i. Därav borde det i dess fundament omkonstrueras eller läggas ner. En organisation som inte tar hänsyn till den värld som den verkar i har alltid ett bäst före datum. Dom verkar inte i ett vackum utan nu i en kapetalistiskt styrt marknadsekonomi där individuella prestationer premieras, detta har facket som jag ser det missat helt då deras paroller och slagord är en kvarleva från Mäster Palms dagar. Vi har på några årtionden gått ifrån ett kollektivistiskt samhälle till ett individualistiskt, man har inte längre ett jobb under en livstid, inte heller måste man bli kvar inom den samhällsklass som man är född inom hela livet. Faktum är att de traditionella samhällsklasserna som stipulerades av Marx och Engel inte längre kan särskiljas ifrån varandra, utöver det har det tillkommit nyanser i kassificeringen, dessa ställer också till det om man skall applicera en 120 år gammal teori på vårt samhälle. Idag har dessutom en majoritet av befolkningen i vårt land en möjlighet att själv bemästra sitt öde så till vida att alla har rätt att gratis studera och därigenom slå sig fri från sin "klass" (om vi nu ändå pratar klasser). Detta innebär att individen kan påverka genom sina egna handligar och behöver således inte kollektivet som följdaktligen har spelat ut sin roll.


Facket förlamar och alienerar som jag ser det individen från sitt eget ansvar över sin situation och är ett black om foten på de som anser att lönen inte bör bestämmas av hur gammal jag är eller hur länge jag har jobbat utan av vad jag faktiskt tillför. JAG tillför, inte kollektivet/Patrik


Kommentarer
Postat av: P´lillasyster

ser inte texten den e fööööör liten!! hallåå

2008-11-20 @ 11:42:08
Postat av: Patrik

Jaa jag vet inte varför det blev sådär, jag kan inte ändra det heller....har försökt som FAN....öppen för förslag!

2008-11-20 @ 11:45:06
Postat av: Jasmina

Mycket vacker blogg. :)

Kika gärna in hos mig.



Dagens heta ämne:



Sex och kärlek går ihop



och



Mr Dreamy och jazzylicious är experter.



Välkommen :P

2008-11-20 @ 11:59:27
URL: http://skitirubriken.blogg.se/
Postat av: Anna

Ser ju inte heller och jag HAR glasögon.

Men de jag skulle säga var att JAG e med i

facket för hemförsäkringens och lite andra försäkringars skull....

så de så

2008-11-20 @ 16:45:10
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Bullibunkus Mulvadus

Jag ser.

2008-11-20 @ 17:27:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0