KusinträffenFalangen ifrån Uppsala är här nu, men dem åker snart bara för att bli avlösta av kunsinerna ifrån storstan. Idag har Isabel häng med sin två dagar äldre kusse, jag är personligen lite besviken på deras interaktion. Nog hade dem kunat göra annat än att sova tillsamans, ser mest ut som en efterfest. Den större av kusinerna (2,5år) har däremot vikt kläder och kokat gröt. bra att någon tar sitt ansvar. Själv är jag död till heldöd, värmen, barnen och städningen har fått mig två steg närmre min kronologiska ålder.

Mer bloggning kommer, snart. /Patrik, småhet. 

Huvudrakning

Huvudrakning har genomförts, en dusch till det och snart en kopp kaffe. Jag kan snart liknas vid mänskligt liv igen. Vilken sekund som helst så får vi storbesök så vi återkommer under eftermiddagen med bilder och ljug./Patrik, på uppstuds.

Baby blue!!Jag frågade min dotter vad hon tyckte om värmen, hennes min blev hennes svar.

Jag frågade henne sen vad hon egentligen gillar no name- blöjor ifrån Netto, samma min till svar.

Sen frågade jag henne vad hon gillar mammas tuttar, då insåg jag att hon sov och inte alls ville betygsätta diverse företeelser.


I morgon blir det storbesök här, då kommer först Annas ena syrra med familj hit. Då kommer vi att beundra varandras barn och tala illa om det sociala trycket gällande barnuppfostran och barntillbehör. Därefter kommer min lillasyster med familj hit. Även vi kommer att beundra varandras barn samt tala nedlåtande om folk som gör saker med och för sina barn utan att veta varför. Jag har förstått att ingen vet mer eller kan mer än föräldrar, det lärde jag mig på Högskolan, så det känns skönt att nu få utlopp för sina divalater gällande ämnet i fråga. Eller som jag brukar säga, " ödmjukhet är tecken på dålig självkänsla". /Patrik, lite bättre. 

Uttrycksfull men intryckslös

Jag gjorde som barnet. Sov mellan måltiderna och nu börjar formen så sakteliga komma ikapp igen. Dagen har onekligen varit svalare än gårdagen åtminstone men intryck och kontakt med "den yttre världen" börjar skina ordentligt med sin frånvaro nu. Jag funderar på att antingen ta dott:en på kortpromenad ikväll eller åka och handla då vi väntar finbesök imorgon. Kusinerna med tillhörande föräldrar ska hälsa på.
Annars intet nytt. Tommy var här med härliga bilder på Isa, så kvällen lär spenderas till fotobeställningar så mormödrar och farmödrar kan få proffsbilder på proffsbarnet.


//Anna, sådär lagomt proffsig.

Vilken finess ...

Vilken finess krävs det egentligen för TV- skaparna? Alltså dem som kommer på nya format till programmen? Mina förslag är ju som vanligt 100 ggr bättre och ofta med en twist. Den senaste ideen ifrån etablisemanget är att skicka tre vanliga familjer till södra halvklotet och sen filma dem där. - Hallå!!! - Borinnnngggg!!!!   Hur mycket fantasi, hur många planeringsresor krävde det konceptet? Hade jag de rätta kanalerna/kontakterna skulle jag fan slå inom ett antal olika segment av mediavärlden. Nu kanske det här låter som grundlöst skryt då jag här inte presenterar något som styrker det jag skriver, och så är det. Vore dock mina idéer inte så bra så skulle jag gärna lägga ut dem på nätet till allmän beskådning.

Nu ska jag gå och förse min kvinna med mat så hon kan göra desamma till min dott...(längtar efter att få ropa - dott.com)./Patrik, full av idéer, inte av kontakter. 

Värmeslagsida

Ja, natten var lång. Och lika så bra det, för även i vaket tillstånd är det FÖR varmt för att vistas utomhus. Okej, kanske om det vore förra sommaren och jag inte släpade på sviter från graviditeten, ammade, skötte om en enveckasmänniska och kunde svalka mig på kvällarna med carlsberg hof, DÅ kanske jag kunde varit utomhus. Men nu är läget lite anourlunda. Men bra ändå. Det är rätt mysigt att få hänga i vardagsrummet eller framför datorn en hel dag utan dåligt samvete, det är ju inte så att det kommer vara så alltför länge. Jag har godkända ursäkter.

Att hela internet beslutat sig för semester är väl också egentligen ett gott tecken, inga människor på facebook, inga uppdaterade bloggar, inte ens vettiga nättidningar. Allt är stitje.

Fördel med min situation (förutom allt gulligt, smörigt då): Jag gillar att gå ner ca ett kilo om dagen trots att jag äter som en dåre och inte rör mig längre än mellan soffan och sängen.

//Anna, bloggtorka

Morgon

Mina tjejer sover, vi hade en låååång nattning igår, den varade till 0200. Sen är det ju det där med värmen. Kan inte folk åka till andra länder om dem vill ha det varmt? Folk lever väl på sådant vid medelhavet, vi skulle kunna se det som bistånd och få betald av SIDA? Jag är mest upprörd på värmen för att vår bebis tycker att det blir varm och lite för att jag själv inte ligger på en strand, det går över.

Idag ska vi ringa ett försäkringsbolag, försäkringskassan maila kanotkillen sen var det minst två saker till som jag har glömt. nope, sitll gone. Hur som, jag återkommer med fler spännande observationer ifrån K- town senare./Patrik, trötter.

BarnvaktVi snackade om att få komma ut lite, senare alltså när vi vågar lämna henne i någon annans vård. Vi snackade om släktingar och om vänner men då kom jag att tänka på en reklamfilm jag såg för länge länge sedan om en ung företagsam man i Husby som hade startat ett företag som är specialiserade på just döttrar.

I filmen får vi både se mannen i sitt rätta element men man bjuds även på en rundtur i hans toppmoderna anläggning./Patrik, har löst det.

Dagens barnkort är egentligen ifrån fredagen

Vi kommer snart att lugna ner oss och sluta upp med att vara så här gulliga och pluttiga. Vi skyller på barn, värme samt allmän förvirring, allt utom oss själva så klart. Vi kommer iaf snart att återgå till att vara sarkastiska, dömande, ironiska och allmänt självgoda. Snart, men inte riktigt än, det här måste bara få lägga sig lite mer. Så här kommer två kort till på dem där viktiga människorna som har vänt upp och ner på hela mitt liv på mindre än ett år. 
På sjukhuset i fredags för vägning.

I sjukhusets kaffeteria för kaffe OCH mjölk. Dem är välldans fina dem där två./Patrik, snart mer rolig än rar igen.

I denna ljuva sommartid

Har just vart och handlat, skulle köpa en sånt där lunftkonditioneringsapparat att ha i sovrummet. Det gick sådär, efter lite efterforskningar på nätet så fann jag att den billigaste varianten (Lyckligaparetpriser) i praktiken var en fläkt med isklampar i. Dessa klampar skulle man själv frysa med jämna mellanrum för att sedan lägga i en låda i själva apparaten. Detta kan ju inte funka, vilket säljaren höll med om. Så det vart en fläkt till M/ Större.

Nu börjar kilokampen, har bytt batterier i vågen nu så "game on". Jag kommer däremot att softa med den där vikten ett tag till då jag först ska på semester och sen vänta in min fru så vi kan träna tillsammans. Det gäller att ha sina ursäkter klara för sig så man inte målar in sig i ett hörn och tvingas träna.

Nu stundar lunchen, det var på något mystiskt sätt min tur att laga den igen. Blir sallad igen, fast en onyttig variant, det var ju det där med kilona./Patrik, något varmare än alla er andra.

Frågestund

Patrik har funderat på det här väldigt länge och vi kan inte utröna något vettigt svar. Således vänder vi oss till läsarna:

Det här med ålar... Vi har hört att alla ålar föds i en del av Atlanten som heter Sargassohavet. Den ska ligga någonstans i mellanamerika. Och sedan återvänder alla vuxna ålar dit för att lägga sina ägg osv. Men under tiden?? Hur hamnar åljäkeln i sjöar eller åar? Alla världens vattendrag hänger väl inte ihop eller? Missade jag en stor delav geografilektionerna i så fall? Då måste jag be Ammi (min geografilärare på högstadiet som tvingade oss att skriva av ALLT hon skrev på witeboardtavlan (svarta tavlan för er äldre) till våra anteckningar och fatta hur stor en whiteboardtavla är. Dessutom skrev hon med väldigt liten text) om ursäkt för då missade jag det.

Berätta för oss, upplys oss. Vi sitter bara inomhus och häckar fortfarande för det är för varmt för människor som bara levt i sex dagar att orka ta sig ut med två, fortfarande lite skakiga, sexdagarsföräldrar.

//Anna, på gränsen till uttråkad.

SnyggingarHandgesten har jag inte lärt henne. Den kom hon på själv. Undra på när någon tar kort medans man skriker?

Så fantastiskt snygga människor...

Bilder: studiorazze@comhem.se 

//Anna

Reklam...!!!...!!! för oss?Så här snygga är vi på reklamkorten för den där restaurangen. Vi var tvungna att photoshoppa bort Michela då hon liksom skymde oss. Så eftersom vi nu har en snygg bakgrund så lade "vår" kameraman in rätt text så var det klar. Nästan precis vad man ville ha utav ett reklamblad får oss. Lite som på julafton när man var liten och öppnade paketet och fick nästan vad man ville ha, typ samma sak som man önskat fast utan rätt märke. Ja ni fattar, lite rätt är också helt fel./Patrik, in progress.

Improviserad photoshoot


Vi hade änu ett besök idag i form av fotograf och vän. I vanliga fall brukar vi träffas på stan och Tommy har lovat att han ska lära upp mig i lattemammornas värld (han är alltså närmare kungen av fika på stan) MEN DET ÄR BARA för varmt för att kunna ta sig ut för vår familj.

Han var mäkta imponerad av vår bajsmaskin iallafall och ävan han (precis som svägerskan i någon nedanstående kommentar) föreslog att vi skulle låta bruden bajsa klart innan vi byter blöja. Tre byten under tiden han var här. Men hey, vi är beginners remember? Dessutom tycker ingen av oss att det verkar så skönt att gojsa runt i sitt eget bajs i nån halvtimme bara för att se om det kommer mer.

Tommy tog iallafall fantastiskt fina bilder på Patrik med Isabel trots att vi inte hade planerat något sådant idag och trots att Isa var trött och varm och lite tjurig. Om någon har lust att köpa en systemkamera till oss så varsågoda. Mellan 15-30 000 kronors klassen räcker. Släng med ett objektiv eller två om ni tycker att det är för lite med bara kameran.

//Anna, solstingssvamlar.

(btw så har Tommy två ben, han ville bara gömma ett av dom på kortet, hur fan han nu åstadkom det?)

Hur kommer det se ut i framtiden?

Vi var en sväng på det stora varuhuset IKEA och åt upp våra förnumstiga "vi behöver ingenting...eller bara en, inte fler..." uttalanden om barnsaker. När man har en dotter som bajsar ner ALLT hela tiden kan det vara idé med diverse lager av spyhanddukar och lakan kom vi underfund med. Nåja, inslängd i småbarnsträsket direkt.

Jag gick iallafall på toaletten och eftersom de andra var upptagna utnyttjade jag min rätt som kvinna-som-just-fött-barn (ja, det finns en sån nu, jag har gjort den själv) och gick in på handikapptoaletten. Utanför hör jag en tjej i femårsåldern som säger:

-Mamma, mamma, flickan gick in på CP-toaletten!!!

-Det heter INTE CP! säger Mamman.

-Men det gör inget, fortsätter tjejen. För flickan var ju inte CP.

-Men man säger inte CP.

-Vad säger man då?

-Man säger handikappad.

Då kommer hennes, vad jag förmodar, lillebror och tjejen har vänt sig till honom.

-Vet du Oscar, flickan gick in på handikappCP-toaletten.

Mamman (rätt uppgiven):

-Nu går vi innan flickan kommer ut därifrån.

En framtidsblick av vad som komma kan,

//Anna, trött efter nattens bajsmaraton (fyra blöjor gick åt under ett blöjbyte. Slå det den som kan.)

Vad vore jag...
Bergochdalbanan är Patriks fel!

Jag satt just och hormongrinade lite härinne i datarummet när jag lyssnade på Patrik som sjöng fina kärlekslåtar av Winnerbäck och Kent till vår dotter.
I mellanakten hör jag honom dock:
"Vet du... Isa rimmar ju faktiskt på fisa"
Sen fortsatte han sjunga.

"Tell me why I do´nt like Mondays..."


Jag är inte lika gråtig längre...

//Anna

Något att tänka på under middagen..Jag vet inte vad jag är tacksammast för, att den här explotionen kom efter att burits runt på IKEA (i bärsjal) eller efter att ha provåkt bilbarnstolen för första gången? Antagligen båda två iof.  Annas insats vid blöjbytarverkstaden är också något att vara tacksamm för, alltså att jag slapp. 

Nää nu ska vi äta, det blir inte chili utan lax och ris./Patrik, lite impad. 

Våg, "ning"

Då har vi vart ute på äventyr. Eller iaf Isabel, hon provåkte sin barnvang idag och vi tror att hon gillade det. Hon hade gått upp 200g och är om 200g till uppe i sin födslovikt. Vilket får en att undra då hon bajsar MYCKET!! Pappas dotter upp i dagen  mao. Nu har hon somnat efter ytterliggare en tuttstund, det är lite orättvist att hon får leka med dem nu när dem är som störst, men jag kommer nog över det. Mamman i familjen håller på att laga mat, det blir hamburgare så oss går det ingen nöd på.

Nästa helg är det kanotsemester med kompisarna från förr, får se hur jag klarar av att vara utan min dott och min fru. Stackars mig, men vi skall ju iaf husera i värmland så om abstinensen blir för stor så kan jag alltid återvända för en dos Isabel./Patrik, nu mat.   

Mamma, vem fan var Michael Jackson?

Det hade inte hänt alltför mycket i världen som jag missat under hospitalvistelsen med dott:en. The big news i nöjeslivet kom väl inatt under första amningen. Michael Jackson gick visst och dog. Jag vet inet riktigt vad jag har för kommentarer kring detta. Men han anses väl vara en av vår tids allra största. Att han var en jävligt suspekt person i övrigt underhåller väl snarare myten om honom än stjälper den. Men lite synd är det för hans "minne" att han inte gick och trillade av pinn något tidigare. Jag menar, det var på väg neråt nu. Rejält. Inte många människor som är vettiga idoliserade väl mannen som den han var den sista tiden? Skaffade ett gäng ungar på mystiskt vis som ingen vet hur, opererade bort halva fejjan varje halvår och försökte in i det sista köpa ut sina övergreppsoffer med de sista slantarna (som säkert inte var i närheten av de sista).

Ja, jag får väl förklara för Isabel vem han var. Hon kommer ju höja på ögonbrynen ett antal gånger under berättelsen och undra vad faen man som tonåring såg hos denne mer alienliknande varelse.


//Anna, nyhetsdränerad och vätskedränerad.

Höga halter av söthet (Varning: modeblogginlägg)Utlovas vid provningen av dessa kläder. I morse med posten så kom ett paket innehållandes träningskläder till Isabel. Det var ifrån farbror Jeppe, som själv har ett svårt till halvsvårt Adidasberoende. Hur som helst så var de galet söta och vår dotter lär kunna ha dem till hösten vilket är utmärkt då vi inte har jättemycket kläder i de lite större storlekarna.

Nu sitter tjejerna och äter i soffan, mamman äter gröt och barnet äter på mamman. Själv är jag lite förundrad över de enorma mängder bajs som den lilla mjölkmaskinen producerar./Patrik, nyäten.  

Klarifikation

I morgon vankas vägning samt provsittning av nymonterad bilbarnstol. Detta kommer givetvis inte att ske simultant. Det ryktas även om att de kommer finbesök ifrån Torsby för att beskåda det lilla flickebarnet. Hoppas de tar med fikabröd, vi är nämligen allt för upptagna med att beundra vårt barn för att hinna med sådana jordliga saker som att baka.

Sedan har det tydligen i blogg-kretsar (väldigt snäva blogg-kretsar) cirkulerat ett rykte om att jag har missförstått könsfördelningen i amningsfrågan. Så är alltså inte fallet. Jag ville bara dölja mina man- boobs för kameran då jag är lika snygg som blyg.

För er som undrat över när det här fina vädret skall ta slut så kan jag meddela att årets kanotrelaterade semester tar sin början den 4/7. Så där har ni antagligen också datumet på nästa lågtryck, men vad spelar vädret för roll i glada vänner sällskap? (och sprit, kanske mest sprit, faktiskt). /Patrik, fortfarande FÖR varm för täcke.

UtbildningHär gör min dotter de gäng- tecken hon behöver kunna för att bibehålla övertaget på K -towns gator. Detta lärde hon sig på vägen över bron hem från BB.

Vidare har jag försökt att spikat fast bilbarnstolen i automobilen, detta med ett oklart resultat, dvs den är fortfarande lös./Patrik, har en varm dag.

Den där utlovade förlossningsanekdoten...

...följer här. Så känsliga läsare varnas då eftersom det förekommer inslag av vaginala och rektala oegentligheter och i vår familj vet vi skillnaden på "rumpa" och "rumpa" om man säger så.

Om ni någon gång haft barndomsvänner vars föräldrar är läkare eller barnmorskor och kompisen i fråga ringer till sin förälder på arbetstid för att fråga någonting, kanske ni funderat vad man kan tänkas störa dom i? Eller?? Kanske man mest tänker att svarar man i telefonen som läkare sitter man nog på sitt kontor och plitar i journaler eller så har man glass- och kaffepaus? Eller så har ni inte funderat så mycket över det helt enkelt. Jag vet bara att jag själv hade en kompis vars mamma jobbade på sjukhuset och ibland när vi skulle ringa henne på arbetstid så funderade jag på vad hon gjorde.

Nu vet jag...

Efter en förlossning kan man "brista" lite i underlivet, det är mer regel än undantag för vaginala förlossningar, speciellt om man är förstaföderska. Det här var en lite skräckartad tanke som jag inte var helt bekväm med. jag hade dessutom hört att man kunde spricka i analen vilket inte kändes helt trevligt och jag var, som sagt, lite skraj inför detta fenomen.

När mina krystvärkar var som värst (under loppet av två (2)!! timmar!!) så sa min barnmorska att "nu när du känner ett riktigt tryck i rumpan så krystar du på".  Jag och Patrik stannade upp i all förtvivlan och ångest och det var första gången på ett dygn som jag log på riktigt när Patrik frågade; "När du nu säger "rumpan"... menar du vaginan eller analen?? För ni är faktiskt ganska otydliga på den punkten". Vi fick våra svar och inom några minuter kom Isabel till världen och stals ut av barnläkaren med medföljande nybliven pappa.

Jag låg kvar ensam med mina barnmorskor och undersköterska och min förlösande ängel (barnmorskan som förklarat var rumpan satt) sa åt mig att jag hade brustit lite, inte alls mycket men eftersom hon var jättedålig på syslöjd så skulle en läkare få sy istället. Sagt och gjort, läkaren kom in igen och satte sig vid min fotända för att tråckla. Hon sa att det kommer gå snabbt eftersom det var så lite men hon ville ha det ordentligt gjort och samtidigt visa barnmorskan med betyg underkänt i syslöjd hur man gjorde om det var ok? I det tillståndet bryr man sig inte speciellt så det var det visst, jag fick leka med lustgasen under tiden.

Läkaren inleder med att säga att hon vill föra upp två fingrar i rektum på mig för att kunna komma åt bättre när hon syr så det gör hon under djupa lustgasinandningar från min sida. Den andra handen använder hon till att tråckla och bedöva och gräva i slidan helt enkelt, lagomt osexigt kan jag väl tycka. När hon håller låda som värst ringer hennes telefon och hon ber barnmorskan svara så att det inte är ett larm någonstans. "Det är din dotter" hör jag i lustgasdimman. "Anna, är det okej om jag tar det här?" undrar läkaren och jag fnittrar "javisst".

Där sitter alltså hon, med ena handen i "framrumpan" och den andra i "bakrumpan" och blodar och bajsar ner sig samtidigt som barnmorskan trycker luren mot hennes öra och jag hör "jaa, kommer ni hem direkt från stallet då? Hmmm, Klaras mamma kan skjusta då? Ja. Det blir köttfärssås och spaghetti."

Nu vet jag vad en läkare kan tänkas pyssla med när hennes elvaåriga dotter ringer för att fråga om efteraktiviteter från skolan samt vad det blir till middag. Lagomt soft och laid back läkare faktiskt.


//Anna, snyggt ihopbroderad ändå.

Saknar helt humor...Gör dem inom landstinget i Värmland. Inte som det trevliga paret (fam, whest) på bilden ovan, dem förstår iaf hur roliga vi är. En barnmorska var in på vårt rum för att se till Anna eller bebisen i förrgår. Då passade jag på att fråga om de kommer att blodgruppera Isabel. - Nä det behöver man inte eftersom mamman är positiv, sa hon. Mitt svar vart givetvis - Hon är inte alltid så jävla positiv ska du veta, när hon är som värst brukar jag säga åt henne att städa. - Jag vill att det skall stå i någon journal någonstans. Barnmorskan tittade snopet på mig och skrattade nervöst till. Sen gick hon, och än i dag så vet jag inte om det nu mera står i journalen eller inte att Anna kan vara en bitch ibland men att det går över med städning.

Idag är det torsdag, i morgon chansar jag på att det är fredag. Då är det kyckling- dag, åtminstonde vill vännerna på Kronfågel få oss att tro det. Är lite imponerad av hur länge de kan hävda att fredagar är kycklingätardag trots att det aldrig tycks anamats av folket. Tror att de har haft den där reklamen i typ 5-6 år nu. Tanken är väl att vi ska känna som man gör för pannkakor och torsdagar med deras kycklingar. Det pinsamma är att det bara är dem som känner så. Jag tror att jag skall bestämma att lördagar är "hylla Patrik dagen", sen är det bara för er alla att stämma in i hyllningarna så faller allt på plats./Patrik, mycket piggare. 

När ska jag använda vetorätten?

Stavningen av namnet ja. Vi är inte helt eniga ännu. Men jag vet liksom aldrig när det är läge att använda mitt veto. Ni vet "Ja, men nu är det faktiskt så att det var jag som i 12 timmar led helvetets kval med värkar och krystvärkar och då kunde väl ändå jag få bestämma det här...!" Känns liksom lite futtigt för en stavningsfråga. Fast nu är det ju fortfarande färskt i minnet och allt och det mesta andra är vi ju överrens om. Hmmmmmm......

//Anna, fundersam.

Ännu lite mera barn dårå...

Alltså, ni får faktiskt stå ut med ännu lite mera barnbloggeri innan det här har landat lite. Vi fick komma hem idag från den där institutionen där dom fasthåller föräldrar med blod- och sömnbrist samt små, små (jävligt små) barn som skämtar till det och andas dåligt sina första sekunder i livet. MEN, nu äntligen fick vi landa hemma och ja, Isabel alltså, det kunde lix inte bli nåt annat namn. Hon var en sån. Och hon är helt fantastisk och jag har gjort halva själv.

Här är min lilla familj, mätta och sömniga allihop. Även Isabel. Hon är nämligen en naturbegåvning på ammeriet och har trollat till mina tuttar så dom är om möjligt ännu större än förut. Tjejen i mitten av bilden är den enda av oss som ser någotsånär fräsch ut men hey, det är bara två dygn sedan vi maxade oss igenom ett rådjävulskt adrenalinrace. Patrik gjorde nästan en större insats än jag genom att lyckas hålla sig från att skita när det var som allra värst för mig. Bragdmedalj tametusan, jag hade ALDRIG klarat av det där utan honom...

Vi har även haft våra första hemmabesök i form av moster Lotta först ut och sedan de numer äkta makarna till grannfolk vi har här i trakten och nog tror jag det sög lite i bebismagen på frun i huset när Isabel visade sin allra charmigaste sida.

Näpp, jag ska gå och snutta lite på min dotter och låta henne äta lite till och sen tror jag att jag och Patrik behöver maratonsova med amningspauser. Jag återkommer med en liten rolig förlossningsanekdot (lovar att varna känsliga readers innan) imorgon. Vilken cliffhanger va?!!

Sen kommer vi så småningom fortsätta blogga om andra saker oxå, det kanske dröjer lite dock...

Alltså, dom är så sjukt snygga.

//Anna, faktiskt lyckligast i hela världen.

Namnfrågan är nu LÖSTHär liggar vår lilla dott alltså, hon blev en Agnes Isabell. Isabell som tilltalsnamn, det var det enda rimliga.

Nu är vi äntligen hemma sen en liten stund tillbaka. Isabell och Anna ligger och slöammar på storsängen och pappa (jag alltså) ska väl röja lite här hemma. Det är alltså nu familjelivet börjar, hälften kul hälften spännande och hälften skrämmande (det går om man vill)!!! /Patrik, har åldrats 5 år på två dagar, fortsätter det så här så är jag snart lika gammal som i passet. 

Som en skinkrulleGalet söt, ja vet!!

Hur som, vi blir kvar på BB en natt till. Dem ville ha henne för observation tills imorgon. Vi har dock haft henne hela natten och dagen utan att de har tagit prover eller hjälpt henne med syrgas eller så. Min begränsade kunskap i ämnet leder min till slutsatsen att hon är bra.

Denna natt får jag stanna hos dem så jag är bara hemma för poströjning, bloggning samt klädhämtning. Min mobil dog också, därav de sparsamma svaren på sms och dylikt. 

Kuriosa: Kortet har även med en textrad ifrån en tidning som låg bredvid då kortet togs. Texten lyder: "som ett ägg eller en skinkrulle med keso." /Patrik king of the keso.

TisdagsbloggenSå här söt är man i ett dvalaliknande tillstånd. Hon gjorde allt utom att sova sen hon föddes. Sen efter lunch så somnade hon och vad jag vet så sover hon än. Coolt att kunna säga, - hon har aldrig sovit så här mycket,  och veta att det är sant.  Tackar kusin Albin för den fina bodyn. Sen fick vi besök och presenter ifrån föreningen " Stockholmare i Värmland". Då valde dottern att sova, HELA tiden.Sen fick vi besök ifrån en mindre nogaräknad organisation.

NEJ JAG BARA SKOJA DET ÄR JU JAG, men som gamal Husby-bo så missuppfattade jag saken helt då Anna hade skaffat en sjal till barnet. 

/Have no fear daddy is here, mer blogg kommer.

Min fina familjNu ska jag till min fina familj....


Tack för alla lyckönskningar och hälsningar, de värmer!!!

Äntligen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*2Kl: 14 01 kom hon så efter mycket om och med...Hon var lite dålig på att syresätta så pappa fick med sig nån läkare och så styrde vi upp det , tillsammans givetvis (halvsanning)...

Anna mår bra men är trött, bebis mår bra men är hungrig, pappa (JAG!!!) förvirrad, TRÖTTAST och väldigt väldigt kär i 4,1 kg bebis. Nu kommenderar jag mig själv till på puten ställ, Anna å bebis är kvar över natten../Patrik PAPPA.!!

Å den vackraste stunden i livet var den när du kom.....Värk Värk VärkVi valde tydligen att inte sova något natten till idag. Här är vi på väg in till BB efter lite hemarbete. 0530.Vi var tvungna att stanna på vägen eftersom vi av oklar anledning inte kunde hålla vårt vanliga tempo.När vi väl kom in och de gjorde den första undersökningen så var Anna redan öppen 6 cm. Här peppar jag Anna på ett väldigt rart sätt....Sen blev det värre..


Är på förlossningen...

...sådeså

Mice and menIdag flydde jag som sagt till Freddes land. På kortet ovan ser man hur proffsigt jag hanterar min lånade utrustning, men även hur snygg man kan vara när man fiskar.Fredde envisades med att ta hem sjösallad.


Här är dagens enda gädda. Fredde drog upp den men till mitt försvar så var det jag som sa åt honom vart han skulle kasta. Nu var ju gäddan i fråga inte den största som har huserat i världshaven (se: Skärigen) men det var dock en gädda. (inga fiskar skadades under denna plåtning, dvs, han fick återgå sjön efter  plåtningen).När vi kom åter till ön så fann vi Freddes andra hälft lätt panikslagen över en inkräktare i huset. Denna giganstiska skapelse, hälften bäver, hälften råtta omkom under mystiska former då han fick hjälp ut i det fria igen.Väl hemma hos fru igen så kände jag hettan, den kom inte ifrån hennes brännande känslor för mig utan mer av svedan på mina axlar. Jag hade givetvis bränt mig som en dum turist på solsemester. Bilden ovan kan tas för en flört med svärmor och hennes ursprungsland, men så var det alltså inte tänkt. BRUN var färgen jag siktade på.

Nu är frun ute och powerwalkar, själv var jag så tagen av dagens allvar så jag somnade på soffan. funderar stark på att stärka mina aktier hos henne och åka och köpa glass./Patrik, the hotness

För snygg för gäddan


Jag sände alltså iväg min karl på fiskeri- och hittepåhistorie-äventyr i Skärigen i förmiddags. Han ville av hävd promt inte använda de kläder jag köpt in för sommarens "slit och släng", dvs shortsen och tröjan på bilden. Är det ett ålderstecken utan dess like eller? Att man inte vill använda kläder, inköpta för "fri lek", med argumentet att de är för fina?
Nu har jag jobbat på företaget som skapat "den blå hoodisen" (ni som känt Patrik från år 2003 och framåt kan förmodligen lokalisera vilken tröja vi pratar om) och den får härmed gå i graven och detta är den nya fiskeri- och hittepåhistorie-äventyrs munderingen.

Själv sportade jag inte längre än promenaden på 20 minuter (15 för icke-gravida) till den här kreationen som var alldeles för god för att det skulle sparas nåt till Patrik.

Men jag skäms inte jättemycket för jag har lovat att jag ska orka gå en promenad med Maria ikväll.

//Anna, lite trindare för varje dag.

Ps. Just det, det var så sant. Under två dygn har nu tre nära bekanta par fått föda ut sina barn. Grattis till er.

Egensurartid.

Nu har jag skickat ut Patrik på landet för att fiska gädda, det är det bästa man kan göra och jag hade gärna följt med om det inte vore för att poängen med ivägskickandet är min egensurartid.
Så på min egensurartid ska jag ta en lång promenad ensam, tala förnuft med min fortfarande ofödda och sedan bli bjuden på tårta. Ja, tårta. Kan man inte bara få äta tårta hur som? Jag tycker man gör det alldeles för sällan och alldeles för ofta är det i samband med nåt slags kalas och då är det så jävla många som ska vara med och dela. Nu är vi två. Perfekt!

Sen måste jag säga att jag längtar välldans mycket efter en kall, stor stark. Just nu känns den som ett mer realistiskt mål än barnet i fråga.

Patrik har lovat att fota alla sjömonster så att han kan blogga ordentligt senare. När jag skriver tenderar bloggen att handla en del om barnafödsel för tillfället. Även det kommer nog ändras så småningom.

//Anna, kan bara inte låta bli att ge fan i den där fasaden av hurtighet trots att alla ser igenom skimären nu.

Ty de vet icke vad de gör...


För att det är synd om oss, för att vi är trötta och på dåligt humör, för att vi förtjänar det så gjorde jag en lyx-fruktsallad igår. Ni vet alla dem där frukterna man i vanliga fall har som utfyllnad (äpplen,päron, apelsiner) togs bort och ersattes av bär. Så det vart melon, blåbär, jordgubbar och banan samt vindruvor. Väldigt gott vi åt upp hela skålen medan vi kollade( jaa, hos grannen) på DVD- boxen med Playa del Sol, väldigt roligt.Kvinnan på bilden föredrar att vara anonym, men en talesman för hennes organisation låter meddela att hon och hennes kompanjon är trött på lite olika saker.

1. Folk som berättar hur man ska känna.
2. Folk som berättar hur man skall göra (säkert i all väljvilja) för att få igång det hela (vi vet alla knep och vi tror inte på dem för att slemproppen är redan borta).
3. På att ALLA andra (ja verkligen ALLA andra) föder innan oss, helt utan att bry sig om gällande kösystem.
4. På att vara hurtfrisk och att hela tiden hålla skenet uppe (det funkar bara så länge).
5 På att inte ha ont, jaa faktiskt. Värkar = förlossning = bli av med stormagen.

Eftersom kvinnan och hennes partner föredrar att vara anonyma så kan man ju heller inte ringa dem och fråga: " har det satt igång än?). Vilket hon säkert hade tycket varit jobbigt då hon själv längtar ihäl sig men inte kan påverka något./Patrik, lite bitter och lite uppgiven...

I have a dreamHär är veckans smak. Ett litet torp på Hammarö med en utsikt över Klarälvsdeltat. Skulle jag fyllt år nu så var det detta jag hade önskat mig. 375,000 kr bara, som hittat./Patrik, skrapar på.


Bilköpet i sin linda

Många frågor fick sina svar när Emil äntligen uppenbarade sig. Emil är nämligen inte ens sexton år fyllda ännu. Glansig i ögonen gick han sin nya bil till mötes. Vid sin sida hade han Pappa och Morfar. Emilpappan hade sin  allra mest skeptiska bilköparblick på sig men Emil lät som ett kassalådepling med ens han steg ur deras bmw och såg volvon. Emilpappan ansåg att det var nog så många fel på bilen men innan vi bemötte hans kritik hade Emil själv bedyrat att det där inte alls var några problem inte.

Efter en provtur ansåg nog Emilpappan ändå att det fanns mycket att anmärka på och jag och Patrik skulle just hålla försvarsargument när Emil återigen ingrep och sa åt sin far att det skulle nog lösa sig. Emilpappan tittade uppgivet på sin smått hysteriske son och sa att han inte var den bästa av köpare men vi höll inte med.

Nåväl, om vi prutar till 5500.- tyckte Emilpappan men vi stod fast vid vårt pris. Vi kan väl säga att Emil hade avslöjat sig lite och vi var rätt säkra på att bilköpet skulle gå igenom ändå. Och så blev det också.

Emil ringde direkt sina polare och berättade om Canon-stereon som sitter i! Jag försökte föra en konversation med lillkillen och frågade om det var hans första bil. Dumt frågat, jag är uppvuxen på landet själv. Det var såklart hans fjärde bil men den här skulle nog inte göras om till EPA eller A-traktor iallafall.

Här hoppas vi således att historien om Emil tar sin ände men det återstår ju att se. Vi haver kvitterat bort bilen åtminstone så ryggarna är fria. Om sen P behöver byta telefonnummer är också en fråga hängandes i luften.

Till sist kan jag berätta att vår ofödda dotter fått ännu en kusin. Inte heller det verkar vilja locka ut henne ännu men jag längtar efter att få träffa nytillskottet där med.

//Anna, några tusenlappar på fickan rikare.

Ps. Känner man inte nånstans en liten rysning när en 250-kilos kvinna står inne på Coop och vrålar "smör! Vi måste ha smööööör! Smöret får vi inte glömma! Smööööööör!" ?

Uppdatering bilköp:

Jag har starka misstankar om att mitt förhållande hotas av utomstående krafter i form av en liten värmlanspôjk från Sunne. Min sambos telefon piper nämligen oavbrutet av flörtiga sms från killen i fråga. Patrik har gett upp, det är inte värt våra 6000 längre anser han. Jag, som är av den lite svartsjuka typen till sinnet, bad till slut att få bevis på att det verkligen var våran Emil som skickade massvis med sms.

Senaste korrespondensen:

emil_cool: Är den så fin i lacken som på bilderna finns det nån röst på den

patrik: Ja, den är fin i lacken som det står i annonsen. Kommer ni idag? Vill gärna veta för att jag skall bort i kväll.

emil_cool: javi kommer och köper den idag ;)

Den flörtande smileyn blev droppen för min sambo och han vägrar uppdatera bloggläsarna på Emilhistorien mer. Därför har jag axlat manteln, jag tycker fortfarande det är lite roligt nämligen. Återstår att se om vi blir 6000 rikare idag eller om Patrik måste byta telefonnummer.

//Anna, brädad?

Lördags-söndag.

Då har vi lyckats ta oss ur sängen. Jag får fan trycksår när jag sover sä här länge, måste vara min vikt. Idag har Emil ringt, jag nonchalerade hans sista sms i går kväll. Det var dumt av mig, han frågade om startmororn och fick alltså inget svar. Så när han ringde idag fick han ventilera sina känslor angående detta, sen meddelande han att de kommer senare idag.

Anna har haft värkar inatt, ELLER samandragningar. Vi vet fortfarande inte skillnad på dessa men vi hoppas på värkarna. 41+5 (gravidlingo) och allt lugnt, det suger. Nu skall vi snart ut på ett taxiuppdrag och därefter skall jag gräva fram vinterdäcken och kasta in dem i gam- volvon./Patrik snart en bil fattigare. 

En liten båttur.
Den där middagen hos svärmor var fantastisk, kött, grönt och sås. Allt en trind individ behöver, Anna tyckte också att det var fab! Jordgubbarna till efterätt fick följa med på en liten resa som vi kom på att vi var tvungna att göra. Eftersom svärmor inte hade något sällskapsspel och de två cidrarna jag fick tog slut för fort så åkte vi till Skärigen. En ö i en sjö utanför Munkfors. I bakgrunden kan man se den gamle fiskargubben vars stuga vi besökte. Skönt att få komma iväg till 1800- talet igen, om än för ett litet slag. Ingen el eller rinnande vatten. Men väl cider och rödvin.

Anna hade lämnat en alkoholfri öl kvar där vid vårt senaste besök så hon fick också lite midsommarvibbar medans hennes mor och värdinnan i huset gick loss på rödtjutet. Själv jagade jag möss med luftgevär utan framgång samt sjösatte båt nummer 2. En mycket lyckad kväll mao. Emil, min Blocketvän, har bara hört av sig tre gånger idag. Jo, steron ingår./Patrik, smånöjd.

Oh the joy

Midsommar igen då, ingen stor fan av denna helg heller. Är fortfarande inne på att alla dagar kan vara speciella om man gör något speciellt. Är lite motsträvig till att jag skall ha en speciell dag bara för att kalendern säger det.

Hur som helst, jag ska väl ta mig ner till gam-  volvon för att plocka ur det sista och för att kolla att stereon finns kvar (annars kommer jag att krossa en ung mans drömmar om en sommar i 740:an). Därefter blir det svärmordern som får försörja oss, kommer väl att äta för mycket och för gott som vanligt mao.

Nu är det snart två veckor sedan vi skrev upp oss för ett gymkort var. Jag har ännu inte utvecklat några större muskler? Märkligt, kanske skall ta sig ner till gymmet och hämta kortet också för en större effekt.

I värsta, värsta fall så får vi enligt våra egna beräkningar vänta tills nästa måndag med att få det där barnet levererat. För då har det gått 42+6 och då sätts man som senast igång enligt vår BM. Detta skulle suga stor hårig påse då jag den 4/7 skall iväg på äventyr med pojkarna. Vore kul om man hade träffat sin dotter innan det. Hur som, glad midsommar alla och glöm inte den gamla regeln att lägga 7 olika sorters stekt fisk under huvudkudden./Patrik, firar som fan  

Nu går vi mot mörkare tider....

Ja, inte behövde man fundera så länge på vad man skulle sysselsätta sig med under midsommaraftonen. Patrik fick vackert avtacka sig jobb och således inkomst till förmån för väntan som förmodligen inte leder nånstans idag heller. Så vi åker till blivande mormor för att bli matade med jordgubbar och kött och sen fortsätter vi väl vänta.

Förra midsommarn var lätt tragisk för min del och Patrik verkade ha en sisådär-midsommar förra året han med. Jag vände det hela i morse till att "nu kommer vi ju aldrig ha tråkigt och inte veta vad vi ska pyssla med på midsommar! Nu har vi ju varandra!..."

"Hmmmm...." svarade han.

"...ja, och barnet!"
försökte jag.

Han sken upp och sa; "Barnet!"

"Vaddå, dög inte bara jag?"

"Hmmmm...."


Ja, vad ska jag säga? Han är ärlig åtminstone (och lite lätt störd).

//Anna, önskar er glad midsommar!

Är det strereo i den?

Då har Emil (min Blocketflört från igår) hört av sig via sms. Det hela balanserar mellan tragik och komik, vilket redan de gamla grekerna fann nöjsamt, så även jag. Han öppnar dagens konversation med:

"Tja jag som ska ha 740in jag är rätt sugen på den men kan jag ringa dig i morgon"

Jag svara att det går bra att ringa i morgon. Får då svaret:

"Vi ska ha bilen vi köper den för 6tusen men är det sterio och det i eller"

Här någonstans börjar jag leta efter dolda kameror. Men så minns jag funktionen "ring" på min telefon, och gör så till den förvirrade lilla pojken som nu har frågat 4 ggr om det finns en musikmaskin i volvon. under samtalet så frågar han mig om det går att hämta den på lördag, sen på fredag men kommer sedan till sans och säger att han hämtar den så fort dem har skjuts. Sen frågar han om den är skattad och besiktigad. All information står i annonsen på Blocket, så jag frågar om han har sett den. Jo, det hade han? Vi kommer fram till att han skall ringa på lördag och säga när de kommer iaf.

Kort efter, ett sms:

"Men vi är säkra på att vi ska ha den ihallefall"

En timme senare då Anna och jag är på långpromenad (1,15 tim!!!) så ringer det. Jag svarar och det är min senaste beundrare Emil. Han undrar om det är centrallås och innan jag svarat klart så säger han att han skall ha den i alla fall. Sen frågar han vad det är för ljud i den, alltså, är det stereo i den eller? /Patrik, inte så säker...


Once upon a time

Då har jag varit på min andra intervju på två dagar. Den här gånger för ett jobb som ligger på andra sidan av skalan inom det spektrum där jag aktivt har sökt jobb. Nämligen som behandlingsassistent inom missbrukarvården. Några erfarenheter rikare vart jag:

1, Jag vill aldrig arbeta inom en sådan institution. De sedan länge gulnade väggarna återger det sterlia ljuset ifrån de fluorescerande lysrörsarmaturerna i taket. Personalen har korta  färgglada rockar på sig med två olika mönster. Den ena varianten har stora papegojor och den andra modellen har stora blommor. Det luktar av handsprit och allrent och alla möbler är slitna.

2, Jag kan aldrig (tror jag ) gå med på deras grundinställning om att det personliga ansvaret som missbrukarna har inför sitt  tillstånd sedan länge har bytts ut mot en offerroll som springer ur ett tragiskt förflutet. Det är enligt mig en losermenatlitet som reproducerar en dysfunktionell livsstil.

3, Jag kan aldrig tycka att 19-20,000kr är en rimlig lön för det jobbet när jag har 21,000kr som vakt.

4, Jag vill jobba inom en privat organisation där det är rimligt att ställa krav på varandra.

Nu till mina muffinsar, ni som har missat kardemummamuffins från 7/11 har inte levt livet. Det är som att ni skulle ligga för döden och vara okysst. Som att ni skulle vinna på triss men aldrig hämta ut pengarna. Som att ni köper en Corvette men aldrig tar den ur garaget. Som att ni blir gravida men aldrig får föda (sorry, men det låg nära till hands). Ni fattar, pröva dem!! /Patrik, lite rundare, lite mättare.     

Som dom som hävdar att det bara är nyttigt att äta enligt tallriksmodellen på mcDonalds.


Patrik ringde på väg hem från sin intervju. Han skulle shoppa lite mat tills ikväll så vi slipper gå utanför dören mer idag i detta skitväder. Så han köpte grönsaker och salsa till fajitas ikväll och "LUNCHMUFFINS" på seveneleven. Ursäkta, men sen när började vi äta muffins till lunch?? Det går utför med hälsan nu. Bäst att ungen kommer snart, vi kan inte fortsätta skylla på henne...

//Anna, som en bulle

Ja, det är dåligt väder...

Läser nättidningen och konstaterar att Marcus Birro och Lennart Ekdahl verkar upprörda över att Filip och Fredrik nominerats till "årets nyhetsprogram" med sin valbevakning av presidentvalet i USA. Flams och trams tolkar jag profilernas åsikter om Filip och Fredrik till och Marcus Birro vill gärna att "nyhetsvärlden" skall förskonas och fredas från dessa tramsiga underhållare (som inte heller är särskilt underhållande enligt Birro).

Vad är det med folk? Himmel och pannkaka - har någon sett "Debatt" med forcerade Jan Josefsson i vår? Det programmet är nämligen också nominerat i samma kategori. Och kategoriseras då, om jag förstår det rätt, inte som trams.
Profilernas egna program "kvällsöppet"? Också i samma programform som Debatt ungefär, men näää då. Inget trams. För här får ju Birro själv komma med sina förnumstiga slutsatser i slutet av varje program. Här kan han ofta få flika in hur smart och betänksam och eftertänksam han blivit och fördöma Filip och Fredrik typerna som bara super och småpartyknarkar och flamsar omkring. Väx upp Filip och Fredrik! För det har minsann Birro gjort!

Det är för mig likställt med alla "före-dettingar" (f d knarkare, alkoholister, gängbråkare, misshandlare, kåkfarare osv osv). Så fort dom tagit sig ur sina missbruk, lyckats "gå vidare", utvecklats till "bättre människor" (enligt vem?) så förefaller dom få monopol på åsikter kring andra som är i liknande sitsar som dom befunnit sig i. Men ingen annan får uttala sig. "Jag vet minsann hur det är...för att jag själv..." Vilket jävla hyckleri.

Tv-priset kristallen nominerar fem program i en kategori som heter "årets nyhets och debattprogram". Att det bara finns ett tv-pris där ett av programmen skall bedömas som "bäst" ger en hint om att åsikterna kommer gå isär tycker jag.

Birro har "vuxit upp" och anser sig vara lite mognare och ser inte att man skulle kunna förmedla nyheter genom "trams" (som F & F håller på med).

Och vi, som ännu inte har barn, får inte uttala oss om barnuppfostran, för det vet vi ingenting om. Och när vi har barn så kan vi inte uttala oss ändå för dom som har äldre barn vet minsann hur det är och "vänta bara..." och eftersom jag aldrig varit alkoholist så ska jag minsann lyssna på f d alkoholister som vet hur det är. Det går liksom inte att vinna..... Inte ens ett tv-pris.

//Anna, med alleles för lite vettigt att sysselsätta sig med.

En hyfsad dagFör att vara november!! Annars suger den, meteorologiskt iaf. Hur som helst så ska jag till sjukhuset i Kristinahamn idag för att utfrågas. Det verkade vara snabba puckar där men jag hoppas att dem inte vill ha ett svar av mig på en gång för min tanke är att dra ut på det till dem där jag var hos i går har svarat. Får se hur det går med min diaboliska plan.

Tänka sig att Emil hörde av sig ännu några ggr efter Blocket - inlägget i går kväll. Han bländade oss med sina skarpa mail så som: "okej men adda din msn nu men vad har du för nr så kan vi skriva sms". Innan jag hann svara på denna ode av litterär skönsång så fick jag: "menade att ja ringer imogn när ja prat med farmin :D". Som ni ser så ger Emil här även uttryck för sina känslor vilket jag tycker är fint. Fortsättning lär följa, jag tror jag har fåt en ny sms-vän.

Nu till det där hemmet för interjuv/Patrik, still doing that shit.

Bebis kom ut...

Slöläser lite bloggar här och var och inte helt otippat hamnar jag på en del som handlar om barn (många många hemmamammor därute som bloggar). Jag måste bara be er att börja sända brevbomber och torpeder om jag börjar lägga ut massa bilder och filmer där jag ska visa hur bebisen ser ut när hon bajsar, äter eller leker tittut med mamma. Helt jävla ointressant för någon annan än en själv. Jag gissar att det inte, av ren och skär pompös stolthet, går att undvika en bild eller två på människan man själv skapat men varje dag? Verkligen?? Och what´s up med alla nakna/halvnakna bilder på ungarna med namn och bostadsområde? Jag tror inte att man ska vara överdrivet rädd men inte heller så naiv att man inte inser att det existerar en risk att bilderna nån gång hamnar på en pedofilsida eller två.

Nåväl, ni märker i vilka tankar jag går. Därför bloggar jag inte helt mycket. Hjärnan mantrar bara: "bebiskoutbebiskomutbebiskomut".....

//Anna

BLOCKET (the fortsättning)

Då har det hänt igen, jag har haft en väldigt roande mailkonversation med en (vad jag antar vara lätt efterbliven kille). Lite citat från konversationen följer nedan.

Emil: "finns den kvar "               Det var allt han öppnade med, faktiskt, inga frågetecken eller punkter.

Patrik: Hej Emil, jo den finns kvar!!
                    mvh: Patrik

Emil:" kna man få mer bilder  "                 Åter igen, detta var precis allt han knåpade ihop.

Jag skickade över mer bilder...

Emil:" nice vad har du tänkt dig"                 Igen då, inga frågetecken eller punkter, och dessutom så tror jag att han försöker pruta trots att annonsen tydligt stipulerar att den kostar 6000kr och att det INTE är prutbart.

 Jag svarar på frågan och får följande svar: "okej men är de stergio med eller". Jag svara även på detta och får ännu en fråga som jag besvarar och sen får jag detta som jag inte riktigt vet vad jag skall göra med: "okej men är lte intreserad faktist"

Det bara måste föreligga någon kulturell barriär./Patrik, förvirrad


VerKLIGEN??

Frun lagar mat och jag ligger på soffan och sover middag, allt är mao som det ska. Då ringer en representant för ett arbete jag slkt och vill ha mig på intervju, i morgon! Oki. Det är lite som när man ska skita, först ingenting, sen ingenting, (en krystvärk) sen allt på en gång. Det här är också ett beteendevetarjobb men kanske inte lika roligt som det som jag var på intervju idag för. å andra sidan så var det här "bara" i Kristinehamn så det ligger avsevärt mycket närmre. Mm, lyxproblem i arbetslöshetens idag, så jag gottar mig och söker vidare.

Vad värre är att jag inte kommer att dra in några stålars till nästa månad. Dem ringde ifrån Seccen idag och ville veta ifa jag tänkte jobba eller inte under midsommarhelgen som det var sagt. Det blir lite svårt att svara på det då mitt älskade dotter inte behagar inordna sig i samhällets tids och planeringshets. Så jag gjorde mannen ifråga som skulle få vara ledig om jag kunde jobba en tjänst, han slipper vara bakis i helgen och får jobba ist! Min dotter är som far sin, en jävel på att jävlas/Patrik, önskvärd

Ska jag äntligen få bli vuxen??

DÅ är det onsdag den 17:onde! och Nää vi har inte knoppat av oss ännu! Däremot så har jag tagit ett stort steg mot vuxenlivet då jag idag har åkt till Eskilstuna och tillbaks för att sälja mig själv (inte som en gatupojke alltså). Det gick över förväntan på själva interjuvn, och jag hade rätt högt ställda förväntningar. Så nu kommer han väl att ringa och erbjuda mig ett jobb här de närmsta veckorna. Nu vet jag att man enligt Jantelagar och annat skit inte får säga så men jag tror jag får det, så det så. Fantastiskt det vore med ett svennejobb där man inte behöver ha uniform och där man får betalt för att tänka och inte slåss!!

Min fru har under dagen försökt att blogga men blogg.se har briljerat med hängda servrar och urdragna sladdar, så skyll inte på henne.  Frun ja, hon hade promenerat in till stan för att tigga glass av sin gamla mamma. Passade på att skicka henne och handla mat också, lika bra att köra med henne innan bebisen kommer. Den där bebisen ja, känner mig lite som farbror Melker då han i sin förtvivlan letar efter Skrållan och först provar med "- kom fram ska du få smäll." När frustrationen sedan har tagit över så swichar han till "- kom fram ska du få karamell". Funderar på att hålla en stark ficklampa mot fruns "rumpa" (tack BM) och sen skrika - kryp mot ljuset!! Får se hur det går med det där./Patrik, lite lättare.

Finbesök och annat sök.

Jaha. Dagen har gått i utemöblernas tecken. Vi har jagat runt i diverse outlets och butiker för att stilla stockholmarnas hunger efter somriga möbler till sitt land. Hur jakten slutar vet vi inte, jag blev för hungrig och vi släpade med dom hem på lunch innan dom själva fortsatte sitt letande. Det var väldigt trevligt med lite sällskap iaf. Jag är lite osocial dessa dagar då tanken är inställd på värkarbete och slemproppar (alltså inte ex-pojkvänner eller borderlinemänniskor utan den som har med barnafödsel att göra). Men jag tror att jag inte skämde ut mig alltför mycket den här gången heller (kanske overkill att prata död och begravning?).

Patrik spikar upp tavlor i vardagsrummet, sen ska vi kopiera papper på stan till Patriks jobbintervju imorgon. Jag rekommenderade starkt att han skulle kopiera sitt mopedförarintyg från -87, men han trodde inte det var nödvändigt. Do´nt blame me om han nu inte får jobbet!

//Anna, lite piggare

Nya hyss

Nu skall vi ut för att möta upp min gamla Stockholmskompis med fru på stan. Det skall tydligen köpas möbler till landet hans och mat.

Ja just det, nu tror vi att slemproppen ha gått.....:0    Eller så har hon flytningarnas moderskepp på G./Patrik, snart far.

PS: och jag som skall bort till E-tuna i möra.

Egentligen för tidig morgon.

Jag drömde att en ytligare bekant från förr, Hasse Aro och en f d väninnans farsa och jag sov över i ett gammalt hus och på morgonen fanns det bara daim i påse till frukost. Eftersom jag vaknade först sprang jag ut för att inte väcka dom andra och jag såg en BMW X5:a köra runt husknuten. Så jag slängde mig efter bilen och fick tag i skärmkanten och drog tillbaks den runt hörnet. Då fick jag gräsfläckar på mina nya, ljusa jeans och när bilen rullade runt hörnet var det inte längre min BMW i silvermetallic utan en eldröd Renault clio.

Behöver jag säga tt det varit en jobbig natt?

//Anna, lite arg för att barnmorskan förklarat för bebisen vad sammandragningar är och ännu argare för att bebisen testar detta på natten.

Vi måste ha gjort fel?

I går hos BM så passade vi på att fråga henne om preventivmedel. Detta har ju inte varit något problem, fram tills snart då vill säga. Hon berättade då om att det kommer att ske en undersökning 6-8 veckor efter förlossningen och att de flesta väntar tills dess med att börja ha samlag (ja hon sa så). Men om vi ville börja tidigare så hade dem inte åsikter om det (?? : oki, va snällt). Däremot så upplyste hon oss om att de flesta vill vänta ett bra tag innan då man är ganska så öm i rumpan (det var här det gick ifrån konstigt till märkligt). - Eh, men vi tänkte ha vaginal sex? eller, rekommenderare du analsex den första tiden, och varför blir man öm i rumpan? Så många frågor så lite svar. Vi kom senare gemensamt fram till att det var slidan hon menade men att hon bara hade svårt att säga det. Hon är ju trots allt barnmorska.

I natt har Anna haft det lite värre tror jag, hon sover ännu då jag tror att hon har haft lite ont och så under natten. Kanske funkade vår stjärtfixerade BM,s besvärjelser? BM kom iaf fram till att vår dotter är som vi, fixerad vid underlivet./Patrik, snart, snart...
 

Ska börja knarka

I detta fantastiska land så kan man tjäna pengar på brott. Detta stör mig då jag själv försöker vara den gode medborgaren. Det värsta är att de som fifflar med TV-avgiften eller kanske råkar göra ett avdrag för mycket på skatten är de som förlorar tvåfalt. Så här tänker jag: De förlorar å de måste börja betala, och de förlorar då de straffas. Däremot om du är kriminell på riktigt, alltså som på TV. Då kan du om du har otur få krypa in, men efter det, eller i vissa fall under tiden du sitter inne så kan du göra stora pengar. För heter du Tomas Qvik, Tony Olsson eller Liam Norberg så kommer pengarna innan du har sonat ditt brott. Men skall man inte glömma och gå vidare då brotten är sonade? Ska inte Paulo Roberto och Sanna Bråding mm mm få lyckas då det har avtjänat sina straff? Jo visst skall dem det, det jag vänder mig emot är att de tjänar pengar på det de gjorde då de var kriminella. Att Liam skriver och berättar om hur landet låg när han var down and diryt och därigenom tjänar stora pengar på att han har gjort folk illa är FEL. Det är fel moraliskt och etiskt. Det är något i deras storys som kittlar, I get i't, men borde vi inte låta oss kittlas på andra sätt? Borde vi inte unisont sluta upp med att skapa idoler med beteenden som vi inte vill se eller råka ut för? Kan vi förvänta oss att ungdommar inte sneglar på Paulo och säger - jag vill bli som han, känd! Om vi låter dem slå mynt av sin brottsliga karriär. Jag tycker att det är fel och jag tycker att de borde stävjas, men folket får vad folket ber om och så länge vi hyllar dessa ideal så blir jag inte förvånad varje gång en ny Mia Törnblad dyker upp med en helhetslösning eller en story om det hårda livet i den undre världen. /Patrik, funderar på knakret så man kan brejka någon gång.

Så fel det blev

Då har jag fått min lönespec för maj månad. Döm om min förvåning när de INTE hade rättat till det där med lönen från förra månaden, och döm om min förvåning då det även var fel på de timmar jag jobbat i maj. Summa sumarium så fick jag inte retroaktivt som jag vart lovad för mina timmar jobbade i april, och inte heller är felet korrigerat så timmarna jobbde i maj är också fel. Jag tycker att efter 12 år inom branschen skall man ha lämnat nivån "grundlön". Men jag tjänar nu lika mycket som en 18 åring som har jobbat i ett halvår, smickrande. Det är väl en av grundprinciperna med kollektivavtal, " lika mycket, oavsett kompetens och erfarenhet". Man blir liksom så motiverad, hoppas, hoppas på onsdag!!!

Nu skall vi snart iväg till BM för kontroll av vattendjup och humör. Innan dess, till firman för att korrigera deras felbeteenden samt förbi en brevlåda för att POSTA (ännu en kommun som inte har mail, och så undrar dem varför Munkfors blivit sämsta kommunen i landet i tre år på rad) en ansökan./Patrik, lite tröttare, mycket mer frustrerad.
 

Hur vill du ha dina flingor idag?


EuroShoppers cornflakes har detta som serveringsförslag på sina förpackningar. Väldigt kreativt kan jag tycka. Men eftersom paketet har stått hos oss ett tag nu blir jag rådvill. Hur kan man servera på andra sätt? Jag har mest följt deras!!

Nåväl. Kreativitet är mitt andra eh... namn... ja, eller nåt åt det hållet. Iallafall tog jag mig friheten att knåpa ihop ett annat serveringsförslag till EuroShopper. Ska sända dem det idag. Kanske får man jobb där sedan?

Vidare ska vi till BM idag för att se om vi får åka till specialistmödravården. jag börjar, på riktigt, ruttna bort på det här nu. Och på riktigt känns det inte längre som om det kommer nåt barn, vad än alla förnumstiga människor säger.

//Anna, the Bananamaster.

Varför jag inte vill betala tv-licens?

Jo, för att jag inte tål att se på SVT-kanalerna. Och det är dessa som lever och frodas (sanning med modifikation, jag kommer till det) på licenspengarna. Tv utan reklam är deras reklam. Jättefint. Ja, jag kan tänka mig att betala för allmän samhällsinformation till alla genom att skatta för det. Det finns fler saker vi skattar för i det här landet som inte berör mig personligen men som jag kan ställa upp på är allmängiltigt.

Men varför tål jag inte SVT? kanske är den väsentliga frågan egentligen...

Det är för att ALLA som jobbar på SVT klär sig som om dom fått infon om att vara med i tv nån gång på sena80-talet och väntat i samma kläder sedan dess.

Det är för att ALLA har ribbstickade ottomantröjor och lugg.

Det är för att Pekka Heino utgör 98% av tv-hallåorna i såväl ettan som tvåan.

Det är för att även om det skulle vara ett intressant program på kunskapskanalen så är det en repris. På nåt jävla vis har man sett det förut!

Det är för att man använder sig av samma studio till samtliga program i tabloiden.

Det är inte för att alla talar i lågmäld ton (det skulle vara ganska skönt i allt skränigt på alla andra kanaler) utan det är för att volymen per automatik är åtta volymsteg lägre på SVT-kanalerna.

Shit, jag är less på det här nu.
En annan dag ska jag berätta varför ajg inte vill se på dom andra kanalerna heller.

//Anna, tänker inte hälsa på grannen för tv-tittning speciellt ofta längre.

KakfullHär är alltså min partner in crime, det närmasta en pappagrupp jag behagar att komma. Vi snackade krämpor och inkontinens, och då hade vi inte ens gått in på våra fruars tillstånd. Vidare fick vi lite tips och råd inför det stundande bröllopet som vi änmar ha. Jag tror vi kan ha lovat att vi skall gifta oss inom en snar framtid ("snar" = ett vitt begrepp utan förankring i verkligheten). När vi hade käkat upp gosakerna här hemma så begav vi oss till stan för glass och därefter så trumfade vi och köre ut dem på Hammarö.

När vi kom hem sen så dog jag i soffan, det är jobbigt med den här väntan. Om det bara ville bli onsdag./Patrik, luttrad.

Finbesök......från Västerås idag. Solen behagade visa sig åter men blåsten ville inte försvinna. Ändå tog vi med våra gravida parhästar ut för att sälja in idyllen i Värmland. För face it; vi måste ha människor att fika med när vi är föräldralediga. Jag tror att dom blev impade på så många vis. Kanske skulle vi inte berättat att det är dyrare att bo i Karlstad än i Västerås? Nåväl... Vi får bjuda över dom i sommar så kanske vi kan manipulera vidare då.
Det är lite tråkigt med en massa kort på min gravida kroppshydda, jag vet, men fotografen i den här familjen är Patrik och då blir det inte fotat på så himla mycket annat (som jag får veta åtminstone. "Fader okänd"-begreppet räcker för att han inte ska våga visa korten på alla smala småtjejer han fotar dagarna i ända.).

//Anna

Oklart

Anna gör sitt bästa för att driva mig till fett-döden. Nyss kom hon in och visade mig en morotskaka som hon garnerat med jordgubbar!! Galet gott men jag får vänta tills finbesöket kommer.

Eftersom jag sitter här och bloggar så är det alltså inte heller något barn på g. Jag vet inte vart man kan klaga någonstans men det vore på sin plats om någon tog på sig det här med väntetiden nu. Anna och jag är resingerade, vi tror att dem kommer att behöva sätta igång henne. Får se vad som sägs hos barnmorskan i morgon.

Blir kanske en händelserik vecka, barnafödande och anställningsinterjuv. Sen kommer mr: F upp till sitt landställe 6 mil härifrån så händer det inget på barnfronten kanske vi tar oss över dit. /Patrik, RASTLÖS, BARNLÖS, FANTASILÖS

KulturvandringFör att slippa undan Wayns kaffe så begav vi oss idag till Gustav Frödings födelseplats. Någon form av herrgård var det iaf, och ett cafe hade dem där så det fick duga. Den andliga spisen stod Annas mor för då hon på fri hand(eh, strupe) reciterade Fröding med dansk brytning.

Efter det så begav vi oss till storstaden (K- town alltså) för att köpa byxor till mig inför den stundande intervjun. Även detta var vi framgångsrika med. Sen bar det av till Sundsta för att åter igen hylla Sarah som även denna vecka fyllde 25. Där stiftade jag bekantskap med 2 till av Annas gamala vänner, jag tror dem tog det bra./Patrik, nytittad.

Fika patrullen strikes agian

Vårt mission idag är att utföra om vår bebis har fått ännu en kusin till världen. Vårt alternativa mission (i händelse av att vi inte får någon info helt enkelt) är att uppsöka någon form av fikainrättning som INTE är en Wayns och som INTE ligger i Bergvik. Det här kanske låter lätt för er som inte har för vana att besöka K- town, men det är svårt då Wayns äger hela stan. Min tanke är att vi hittar en herrgård eller hembyggdsgård någonstans med fikarättigheter.

Frugan håller för närvarande att baka sin patenterade morotskaka inför storfrämmandet vi får i morgon. Våra mag-kompisar ifrån Aros har eventuellt vägarna förbi här i morgon. Då ska vi göda dem med kaka och övertala dem till att flytta hit så vi har några att dricka latte med sen. Får väl se hur det går med den saken.

Återkommer givetvis med fantasktiska bilder av den värmländska landsbyggden./Patrik, skall tydligen bädda nu. 

Kusin nummer åtta?

Så. Inväntar en ny kusin till dott:en. För kusinerna verkar kunna komma farande lite hursom minsann. Men det är väl bra. Det är dock inte bra att dott:en herself fortfarande tycker att jag är så mysig inombords så att hon vill stanna ett tag till. Det börjar bli trångt nu helt enkelt. Men dagen får bjuda på väntan efter den nya kusinen, fika på staden och kanske en sväng till brudaskaran från Torsby, andra vändan, 25-års fest. Patrik sover men han har lovat att uppdatera bloggen så att den inte bara handlar om barnainväntande. För så mycket annat rör sig faktiskt inte i min skalle dessa dagar tyvärr...

//Anna, bitter.

Fredagsrutin

Vi skulle åka och handla mat, ni vet sån där storhandling la familija. Det gick sådär, vår middagslur drog över på tiden och på vägen till MAXI kom jag på att jag inte orkar vänta med maten. Det vart ett ställe som vi har prövat några gånger förut, rätt bra käk och intim atmosfär. Framförallt så är det billigt vilket vi uppskattar, det är inte så att vi är fattiga, bara jävligt snåla. Sen på vägen från svärmor så tog vi den där handlingen och jag måste säga att det är helt överlägset att storhandla sent på fredag och lördagskvällar. Man är helt själv och får en massa uppassning av personalen.

Nu ska vi kolla på en film, det blir nog Lost in translation, överlägset fin skildring på hur den lilla människan upplever sig alienerad ifrån sin egen skapelse, den postmoderna staden som i filmen skildras som ett organiskt väsen, eh. /Patrik trötter.

Jesus...igen!!

Jag bloggade för några dagar sen att någon hade sett Jesus i en potatishalva i Vellinge. Allt enligt Aftonblades nätupplaga (ref). Nu har det tydligen hänt igen, fast denna gång i fransarna på en matta, även detta i Aftonbladet. En matta hänger på tork utomhus och solen lyser emot den så att den kastar skuggor på planket bakom. Skuggan blidar med lite god vilja en kontur av en väldigt skäggig Jesus.

Vore jag Konungarnas konung, Alfa och Omega, skapare av universum så skulle jag välja att förkunna min återkomst alternativt visa på min existens på ett något annorlunda sätt än på en mattfransskugga på ett plank i ett villaområde någonstans i Svedala. Det är lite som i amerikanska filmer om utomjordlingar, är det inte märkligt att dessa alltid väljer att landa i USA? (liten passus). 19 åringen som har tagit kortet uppger att han har festat ganska hårt den senaste tiden och att han nu fått sig en tankeställare. Jag skulle väl i skuggan (no fun intended) av hans levvende fundera på hur trasig hjärnan börjat bli då sådana tankar dyker upp. Vidare så hade korten på i hans telefon mystiskt raderats eller liknande. Den förklaringsmodell som verkade ligga närmast var ju då att det var något religiöst på G. Det är ju fullkomligt logiskt, ingen annan orsak verkar kunna ligga bakom detta. Det är Gud! Nu ska vi åka och handla, får se om vi hittar Gud i salladen/Patrik, fortfarande inte övertygad kristen.

Jag lovar, jag är från Värmland!

Ringer fastighetsskötaren, det är sånt man gör när man har marktjänst. Spisen har nämligen kortslutit sig eller jävlats på nåt vis iallafall. Jag är inte född iofs, men väl uppvuxen i Värmland. Närmare bestämt i Torsby, eller ännu närmare bestämt i östmark. Jag har pratat grov värmländska i hela mitt liv ända tills dess att jag flyttade till Norrland, då blandade jag upp dialekten med nån form av inlandskbonsk-norrlandsdialekt. Men det hör egentligen inte hit. Det som hör hit är att jag, när jag ringer vår härlige fastighetsskötare inte förstår ett enda ord av vad karljäkeln säger! Och det är bara värmländska han pratar. Samtalet fortlöpte ungefär såhär:

-Hej Roland, Anna på 6:an här.

-Hôcketôckera kônne känne râ. Ja...

-Jo, jag har en spis som slutat fungera som den ska och undrar om du har möjlighet att komma upp idag och kika lite på den?

-Höbbelehöbbele.. Môe minâ fôrrâ. Smmôôôônä. Ja...

-Eh, okej? Jomen jag är hemma hela dagen iallafall.

-Vôe nôe pânna pannâ serra lône rätta râ.

-Hmm... Eeeeh...

-Ja, klôcka ett?

-Bra! Ses sen. Hej!

-Môrvel.


Jag tror alltså att vi bokat nån form av träff klockan ett. Huvudsaken är att han förstår mig och att vi löser spisproblemet iallafall. Han verkar väldigt trevlig åtminstone.

//Anna, bekymrad över sitt ursprung.

Reklamen.

Och nu har vi reklam på vår sida som säger att "Nu delar vi ut 100 000 kondomer gratis till alla stockholmare". Hmmm, det är skrämmande hur bra marknadsförare träffar nuförtin...

//Anna, för sent ute.

Men inte ringer du och STÖR inte...

Telefonen ringer när man sover som allra bäst och man ger sig till och svarar ändå. Om personen i andra änden är någon man känner tar man sig dessutom friheten att låta precis så sömndrucken som man är vilket resulterar i att man får frågan: "Ojdå! Väckte jag dig?" Som sagt, känner man ringaren i fråga brukar jag åtminstone svara "Ja". Och då får man alltsomoftast responsen "Men då får du sova vidare istället, så ringer jag senare...". Och när man lägger på så ligger man där SKITVAKEN!!! What´s up with that??

Ibland struntar personen i svaret även. Men kan svara ja på gfrågan om man sov och andra änden totaligniorerar och fortsätter babbla. Och då fyllde väl frågan ingen som helst mening, eller??

Dessutom. Om det är en myndighet, eller kanske jobbett som ringer mitt i ens sömn, då försöker man harkla till sig och svara så hurtigt och ärtigt som möjligt istället. Så att dom jävlarna inte förstår att man sover!! Det vore ju katastrof! Vad vore man egentligen för slags månniska om man låg och sov när just dom ringer??! Och frågar dom om man sov, så ljuger man istället och svarar att "Nädå, jag har varit i farten länge minsann" eller nåt annat liknande fånigt.

Såhär är det:
Svarar jag i telefonen innebär det att jag är tillgänglig och kan svara. Då behöver man inte ursäkta sig om man ringer olämpligt eftersom det nuförtiden existerar funktioner på alla mobiler som antingen stänger av hela telefonen eller bara ljudet. Och det bör vara mitt personliga ansvar att använda mig av dessa. Däremot får man ta att jag kanske svarar i nattmössan och är lite sömnig, trött eller på dåligt humör om någon ringer. Det tillhör personligheten ni försökt kontakta.
 

//Anna, gissningsvis väckt av telefonen idag igen.

Intervju

Då skall man på en sån där intervju igen då, på onsdag närmare bestämt. Telefonsamtalet gick väl så där, han tyckte det var lite märkligt att jag inte hade koll på vart jag hade sökt jobb. Men jag räddade situationen genom att bortförklara mig med att jag har sökt så många jobb. Men det föll rätt platt då detta jobb skall ha sökts förra veckan, oups! Jag spelade ut "jag ska snart ha barn och är därför dum i huvudet"- kortet och det köpte han.

Men nu till ett märkligt fenomen, två gånger idag och fler gånger tidigare har folk sagt att: - även om du inte får jobbet så är det en bra övning. Verkligen? bra övning alltså. Då tänker jag så här, varför beöver jag öva så många gånger (nu har ju jag självinte gått på så många intervjuer men ändå)  när vissa bara behöver en gång för att bli fast? Om vi nu håller för sant att övning ger färdighet så borde det väl vara ett tecken på dumhet att inte bli antagen någonstans?

Jag får fundera vidare på det där. Jobbet i sig är faktiskt ett riktigt BETEENDEVETARJOBB!!?? Jag vet, jag är chockad också./Patrik, helt lugn med, typ ALLT. 


Myndighetsironi? ?En av de mindre roliga delarna är jobbet är att springa och rycka i dörrar. Denna matta hittade jag utanför en viss myndighets dörr. Frågan är: vill man vara välkommen dit? Då måste det ju ha gått fel någonstans, så jag tar det som ironi./Patrik, fattar humorn.

Same same but different.

Patriks irriterande telefonsignal ljöd (sååå oktober 2008 att ha låtar som ringsignaler) och det var en trevliger herre som ville bjuda över min man till Eskilstuna för att jobbsamtala en stund. Patrik frågade efter samtalet om jag hade förslag på vad han skulle ikläda sig den utvalda dagen till ära. Jag svarade att om inte favoritplaggen var tvättade kunde han ju alltid ta på sig Securitasdräkten. Nu har jag fått höra i en kvart att det inte heter Securitasdräkt... Så jag får väl ha nytvättat tills på Onsdag då.

//Anna

Hur gick det igår då?

Min galet duktiga handyman kom hem vid halvtvåsnåret inatt. Då hade det, som vanligt när det skall till att bilskruvas, jävlats med sakerna och han var några extra skatteåterbäringstusenlappar fattigare samt skitigare och tröttare än en vanlig "vakta-staden"-dag. Men nu har vi helrenoverade bromsar på bilen iaf och vad gör man av extra pengar om inte fixar bilar?Jag är väldigt nöjd. Däremot skulle någon verkligen behöva köpa den andra häcken nu då så vi kan ligga lite på plussidan med stålars igen (läs: kunna köpa den där hoodisen och ett par nya träningsbrallor till Anna).

Annars då?

Ingen bebis,
Taskigt väder,
Patrik inringd på jobb,
Lägenheten städad (varje gång så tror jag stenhårt på att nu är det sista gången jag behöver städa innan dott:ens ankomst men så hinner det bli skitit igen såklart).
Enda inplanerade för mig är en preliminärfika med morsan vid tvåtiden. Passar mig utmärkt att slippa planera mer.

//Anna, för tillfället inneboende i mjukbrallor.

Ensamdag.

Det är jätteskönt med en ensamdag. Patrik har åkt för att byta bromsbelägg och skivor och jag fick en ny deckare, ett halvkilo godis och fritt spelrum att städa hur mycket som helst. Nu återstår bara golvtorkning och sen är städningen klar. Godiset är till hälften uppätet och jag mår lite illa nu. Jag fick stora glädjeyran förut och trodde att värkarna startat men efter att jag lokaliserat smärtan samt lagt ihop två och två förstod jag att det bara var dags att ställa undan godisskålen.

Efter golvvården tänkte jag ta en promenad och sen lägga mig med min nya bok. Mycket mycket pensionärsaktigt och väldigt väldigt skönt!

Tidigare idag köpte vi en ny hoodtröja till P eftersom vi båda är jävligt less på den han har. Tricket för mig nu, efter att jag prövat den själv, är att antingen få honom att inse att vi bara måste köpa en till mig också och därmed riskera att se ut som husvagnssemesterfirare eller att övertyga honom att hans gamla fortfarande faktiskt är helt funkis och jag kan använda den vi köpte istället, så inte den förblir oanvänd alltså.

//Anna

Glesbygdsdebattörerna.

Jag läser lite här och var om upprörda glesbygdskommuninvånare som argt höjer sina röster för att protestera mot alla sparförslag kommunen lägger fram. Det kan handla om nedläggningar av sjukhusavdelningar eller dagis eller skolor (detta är det som brukar uppröra mest). Ofta får en eller två stackare föra  resterande medhållares talan i protestaktionerna. Tyvärr är det alltför ofta så att retoriken haltar när det skall protesteras.

Argumenten är inte för sällan att de faller platt. T ex jämför man kommunal service med projekt som skapats av kommunen för att driva in pengar. Även om projekten i sig inte är vinstdrivande, kan det finnas merintäkter i form av marknadsföring och turism för kommunen.

Jag kan faktiskt inte för mitt liv tro att en enda kommunpolitiker skulle vilja lägga ner barnomsorg eller vårdavdelningar om det vore för att det var lönsamt för kommunen. Bra kommunal service skapar glada kommuninnvånare, arbetstillfällen och välfärd. Men om det kostar mer än det smakar?

Det ständiga dilemmat i sådana här diskussioner är väl hur mycket pengar en kommun har och vart man skall stoppa dessa pengar. Småbarnspäronen skriker "till glesbygdsdagiset". Kvinnor och män i barnafödande ålder skriker "till BB". De äldre och de med föräldrar på ålderns höst skriker "till äldrevården". Tränaren i backhoppning skriker "till hoppbacken".

Det är inte svårt att blanda päron och äpplen men man måste fortfarande hålla isär dom. Jag tycker att det är toppen att det protesteras och argumenteras med politiker om hur man förvaltar kommunens pengar men snälla, få till en något mer nyanserad debatt och ha lite torrt på fötterna, lite bakgrundsfakta. Annars bränner ni bara ut er. Eller är det bara framställningen av debatterna i media som är skrot? Beats me, trött på´t är jag iaf.

//Anna, gnäller med lite självinsikt.

Det här med att komma i form igen.

Vi strosade omkring på Bergvik och handlade sånt där nyttigt som bromsbelägg, bromsskivor och smågodis när vi ser ett informationsstånd/krängagymkort-bås framför oss. Det är SATS som kör en drive och ska bygga ett nytt gym och dom hade givetvis jätteförmånliga priser om man signade up sig redan nu. Vi har ju talat lite om gymkort och träning men jag har väl haft ståndpunkten att man kan träna gratis i naturen, det har jag nästan alltid gjort (förutom i Lycksele där jag faktiskt betalade för att slippa springa utomhus i -30.). Men lyssna på vad tanten har att förtälja kan man alltid.

Jodå, det var förmånliga priser och jodå, dom hade t o m barnpassning från tre månader om man ville och det bästa av allt var att man fick träna gratis på gymet i stan tills dess att det nya var färdigbyggt. Så tittade hon på min mage och sa att det kanske inte var aktuellt att träna just nu men om nnågra månader kanske och när var det egentligen dags? Jag svarade lite gravidtrött att det var dags i förrgår och tanten sa att "Näheeej! Ojojoj, du som inte alls ser så stor och otymplig ut, du ser ju jättefin ut, jag trodde det var flera månader kvar..."

Sen fick tanten min underskrift och jag har nu bundit mig i 12 månader att betala SATS en viss summa pengar för att träna upp mig på deras gym. Så lätt var det att snärja en kossa.

Anna//källkritisk som vanligt.

Förlossning

41 + 1

Kommer det inte att bli tal om idag heller, iaf om man får tro lilla frun. Men hon uppger dock att det kändes som att barnet och magen övade inatt. Vi har ett vad som gör gällande att allt startar kl:14:55 idag, det ger 8 ggr pengarna.

Eftersom vi tydligen inte ska ha barn under dagen så drar jag till min gamal mor för att byta bromsarna på bilen. Först skall jag och lilla frun åka ner på stan och bränna lite skattepengar, det är vi värda. Men frukta ej, frun blir hemma under dagen så det lär komma en del uppdateringar under dagen./Patrik, i regnet.

And the story goes on....

Den den 9 juni 2009 23:21 skrev stefan <landegren.stefan@hotmail.com>:

intresserad av byte????


Mitt svar blev: Hej, Å Nej,.

//Patrik, lite tröttare på Blocket..

Ett politiskt inlägg utan några barntankar alls...

Såg nyss ett inslag på nyheterna som spädde på min alltid så reserverade hållning mot den stora björnen i öst (Ryssland, alltså). Sedan tidigt 90- tal så är de ju ett demokratiskt kapitalistiskt land, eller, de utger sig för det i alla fall. Klivet ifrån planekonomi via chockkapitalism var en besk medicin och många i det forna Sovjet minns dagarna innan unionens upplösning som de glada dagarna.

Inslaget handlade om att en fabrik i en mindre stad hade fått stänga igen. Oligarken som antagligen hade gjort sig en hacka på fabriken då staten sålde ut den i samband med det ekonomisk paradigmskiftet fann det inte längre lönsamt att driva fabriken. De anställda var nu utan inkomst och protesterade utanför fabriksbyggnaden. Då landar en helikopter utan förvarning, ur kliver premiärminister Putin, med sig har han sitt entourage av fotografer och reportrar som dokumenterar allt han gör (givetvis i positiva ordalag). Han kallar samman ett möte på stående fot och fabriksledningen har bara att komma dit, så även oligarken i fråga. Inne på mötet dokumenterar pressen den handlingskraftiga premiärministern i sin roll som den lille arbetarens räddare. Med sig har den ledigt klädde ministern ett kontrakt som stipulerar att fabriken skall vara up and running inom tre månader annars annekterar staten fabriken. Putin satt vid mitten av det U-formade bordet i sin uppknäppta sportjacka och ställde en fråga, - varför har inte du skrivit på det här kontraktet? Innan svaret kom sa han - kom hit och skriv på nu. Så skedde och den som undertecknade kontraktet glömde i sin förnedring inför den samlade pressen att lämna tillbaka pennan. Putin påtalade detta och fick tillbaka pennan. Vidare fick dem veta att istället för att springa om kring som kackelackor så borde de agera. Oligarken som han kört med är för övrigt världens 9:onde rikaste man enligt Forbs.

Det läskiga är hur nära Sovjettakterna finns till hands för den gamle KGB:aren. Ryssland har på pappret iaf en marknadsekonomi samt en demokrati. Men vi skulle finna det avskyvärt om Reinfeldt dök upp på ett IKEA- varuhus och tvingade dit Kampard för att inför kamror tvinga honom att skriva på ett kontrakt som ger staten företaget om konjekturen inte vänder.

Tryggt att dem har känvapen också./Patrik, inte impad. 

Viktdilemmat.

Hur roligt är det egentligen när man ligger och myser i soffan, efter att ha tryckt i sig en tallrik pasta och bacon, och ens kille säger:

"Fatta gumman, om två veckor kommer du lätt va nere på 80 kilo igen!"

Oh, the joy...

//Anna, längtar om möjligt ännu mer efter att få föda ur sig en fyra-fem kilo.

Blocket igen då!!

Återigen då med den förbannande bilanonnsen, vi har tydligen glömt att skriva INGET BYTE YOU FUCKERS. handlar man fortfarande med kycklingar och cigaretter här på landet eller?"Den den 9 juni 2009 13:38 skrev andreas <andreas_maiden@hotmail.com>:
hej.
undrar om du skulle vilja byta mot en Honda 650nx.
650,n är oregistrerad pga att den har varit krockad och skrotad, urtagen
ur registret!
men den är jätte kul att köra med på grusvägar eller i skogen.
Den är inte sne eller vinn i ramen! frampartiet är bytt på den(hjul
bromsok skiva och framgaffel)
fick då med kåpor och delar till en dominator!
Går kanon bra ny kamkjeda och sträckare!
den är väldigt fin att köra. inga fel på den.
har ett högt värde.
mvh//Andreas"

Så jag tänkte göra Andreas en tjänst här, så ni som är intresserade av hojen kan väl maila honom. Eller va fan, maila han ändå./Patrik, lite trötter.

Inget hot mot demokratin

MEN, riktigt bra är det väl inte heller.

Jag tänker på Piratpartiets framgång i EU- valet. Flertalet är de gånger ett missnöjesparti har blommat upp ur en för tillfälligt het fråga. Lika många är de gånger då folk efter ett tag har insett att det var en chimär. Att de fick mandat i EU må vara hänt, men vad händer i riksdagsvalet nästa år? Liksom SD som i bästa fall också kan ses som ett missnöjesparti så ställer de till det så till vida att de går in och tar röster ifrån partier som har ett holistiskt förhållningsätt till politiken. Att ha en begränsad agenda medför indirekt att det blir ett bäst före datum på sin egen verksamhet. Jag skulle inte vilja säga att PP utgör ett hot mot demokratin, vilket jag läste någonstans, snarare tvärt om. Deras resultat sätter fingret på något som en del av medborgarna bevisligen tycker ät viktigt. Detta kan verka som en ögonöppnare på de etablerade partierna om vad som är på tapeten. Det jag oroar mig för är den där entrepenör- andan som ger missnöjespartierna "drag under galocherna". För de var väl så Ny Demokrati sa? De kom in på den politiska scenen och tog sin in i riksdagen på en gång. Väl där så sådde de splitt och spelade ut de etablerade partierna mot varandra, allt för att röra om i grytan så mycket som möjligt. Bytte till sig uppgörelser och sålde sina röster mot uppmärksammhet i olika politiska utspel. Att de sedan åkte ut nästkommande val är väl just bara ett tecken på att missnöjet hos befolkningen svänger och vad som är på tapeten idag är old news i morgon.

Det enda missnöjesparti som har hållit sig kvar i riksdag är Miljöpartiet. Ett enfrågaparti som var tvungna att mogna då de fick mandat, denna mognad var deras enda chans att hålla sig kvar över 4% spärren. Tyvärr lyckades dem och nu har de varit lite av en joker i två dencenium. Frågan är hur mycket av vår miljöpolitik som vi kan tacka dem för, jag tror att vi hade varit långt framskridna (i förhållande till många andra) i miljöfrågor även utan dem. Dock kan de ha verkat som en förändringsagent, men eftersom folkets vilja till miljöförbättrande politik bevisligen fanns så hade det nog vart en fråga om tid./Patrik, morgontrött.

Kvällsfunderation.

Har varit inne hos grannen och tittat på tv igen. Fortfarande ingen idé. Och what´s up med reklam egentligen? Den absoluta favoriten är "innehåller endast naturliga råvaror". Fab! Visa mig en onaturlig råvara...

Gnatt!

//Anna, inte trött.

Det kommer sätta igång.

Kanske borde man sagt datum för födseln tidigare. Aldrig förr har så många ringt eller messat för att surra om så lite. Men det är jätteskoj! Tyvärr har vi inte ett besked om ens känningar i musmagetrakterna. Allting är som vanligt. Däremot finns det en liten bitter sida med att människor vet om att det snart är dags. Allting man säger att man ska göra härleds till graviditeten och den stundande förlossningen. Några exempel från igår och idag:

-Jag har diarée innebär att värkarbetet snart kommer att starta.
-Jag sover middag i två timmar innebär att kroppen ställer om sig för att orka med en förlossning.
-Vi har köpt jordgubbar innebär att  kroppen söker föda som är lättbearbetad då förlossningen snart sätter igång.
-Patrik ska jobba några pass i veckan innebär bara att jag kommer föda just dom tiderna.
- Att jag är glad/ledsen/sur/arg/uppgiven osv. är hormonrubbningar som sker inför födseln.
-Jag vill inte skala potatis är bara ett tecken på att snart sätter det igång.

Nåja, vi kan fortsätta ievigheter och förmodligen är allting en sammanblandning av realism och vanlig skrock. Som det mesta här i världen alltså. Det är ungefär som när människor gissar barnets kön. Det är lix i runda slängar alltid så att det är 50% chans att man har rätt. Och att förlossningen kommer att starta inom en tidsrymd av två veckor kan man enkelt satsa en slant på då chansen är ca 98%. Dröjer det ännu någon dag prickar man 100% rätt, men då är det ju ingen spänning.

Men fortsätt gärna att ringa eller kommentera bloggen, vi känner oss superpopulära och får vi bara göra det en gång i livet kommer vi suga på den karamellen så länge det bara går. Dessutom är det lite skoj att få prata med alla ;)

//Anna, fortfarande bara ett kylskåp utan ens en sammandragning.

Mia T, varför finns du?

Jag läste nätupplagan av Aftonbladet nyss. Till min stora glädje såg jag att man kunde chatta med Mia Törnblad/blom what ever. Klockan var precis 13:30, vilket var starttiden för chatten. Jag mös och tänkte, äntligen. Men då jag hade författat ihop mina rader och tryckt sänd så hände det precis ingenting, ingen högre känsla av vällust bubblade upp inom mig, inte heller fann jag tacksamma skaror av människor utanför vår lägenhet. - Varför då? Jo, för att mitt inlägg/fråga inte kom med så klart. Visst, hon får säkert, eh, många frågor av osäkra tonåringar och så, men skulle det (för läsarnas skull) inte vara roligt med ett inlägg som inte kan besvaras med "tack för din mycket personliga och modiga fråga, bla bla bla". Mao, ett inlägg som inte bara syftar till att befästa hennes ställning utan som utmanar den. För det är väl genom utmaningar vi växer och prövar vårt sätt att se på livet, och stagnation kan väl knappast vara till gagn för en människa som arbetar med förändringar av individer. Eller hon kanske redan är "klar", fullkommlig alltså?

Min fråga/inlägg var ungefär som följer:

- Hej, jag undrar varför ni självhjälpsmänniskor tror att ni kan hjälpa andra genom att försöka få dem att göra som ni har gjort då ni har utvecklats. Inser ni inte att alla människor har olika problem samt olika förutsättningar, och därigenom att deras problem kräver olika lösningar? Det du och din förläggare lever på är osäkra, desperat människor som fumlar efter halmstrån, efter en punktlista i en bok som skall göra deras liv till den illussion som du utger dig för att förmedla. Att generalisera med lösningen till propblemen.  Att marginalisera individernas specifika problem till att handla om ert eget hjärteämne är att göra våld på individens rättighet till en ärlig chans att komma vidare. Om din strategi nu fungerade så skulle det väl idag inte längre finnas människor med psykosociala problem. Om självhjälp generellt fungerade, varför är inte alla människor friska och rika, för det är väl det som är hela grejen. Löftet om omedelbar lycka och rikedom, men för vem?

/Patrik, så jävla trött.

Den där kotan.

På väg till kiropraktikern igen då, jag har 420 spänn för mycket på mitt konto och han såg så fattig ut sist så det är väl lika bra att han får dem. Idag som sist jag var där så kommer jag inte att kunna sluta tänka på Charlie Harpers bror,  Alan, ni vet i två och en halv män. Jag fnissade gott åt att han var en misslyckad doktor som försökte se till hela mitt "väsen" under sin undersökning. Sen kom jag på att denne kvasidoktor skulle spänna fast mig i en maskin och knäcka till min ryggrad, jaa den där som man kan bli lam av att leka med. Då var det inte hälften så kul längre. Men det funkade, kanske var inte paralellen misslyckad doktor/misslyckad polis så hopplös.

Frun sover än, vi somnade väl inte förens 0200 inatt så jag är the död också. Hur som, jag hoppas hos sover till förlossningen sätter fart nu så hon är stark. Jag bestämde igår att hon inte kommer att få gnälla under förlossningen. Vi kollade på ett förlossningsprogram där de födde i vänstervarv. Då kom JAG fram till att Anna inte får använda sig av utryck som - Nu vill jag inte göra det här mer, samt - jag dör nu. Då kom Anna fram till att hon kanske kunde använda sig av frasen - fader okänd. Hon skall då alltid trumfa./Patrik, snart knäckt. 

Nu är vår skapare ibland oss (igen)

Då har det hänt igen, vår skapare, eller i allfall en av treeninghetens skepnader nämligen sonen. Jesus har alltså bestämt sig för att åter visa sin skepnad för oss. Vad han vill säga den här gången är lite oklart ännu men jag gissar på att spekulationerna ifrån de religiösa vännerna inte låter sig dröja. Kanske är han här för att mäkla fred mellan nord och syd- korea, kanske för att Susane Boyle bara kom tvåa. Som vanligt så är våra klena förstånd inte vida nog för att förstå hur och vaför han gör som han gör. Men ett är säkert, och det är att  den där restaurangen i Vellinge har stora problem om dem ska få tillstånd för nattvardsvinet till lunchena.

Liten anektot gällande reiligiös dyrkan. "I skolan berättade en doktor i psykologi för oss att om man talar med gud så kallas det för att be. Men om gud svara så kallas det för psykos." Det konstiga är att en stor del av oss har någon form av tro men när något säger sig höra eller se gud så blir alla förvånade. Själv tror jag inte så jag har inga problem att raljera över andras tro./Patrik, inte så förvånad.  

Det här med att rösta alltså...

Lite varstans hör jag höga röster som uppmanar mig att gå och rösta. Lite varstans läser jag bloggar som uppmanar till att man borde rösta. Samma höga röster och skarpa pennor menar samtidigt att dom inte är speciellt insatta, om ens alls. Dom vet alltså inte vad dom ska rösta på eller varför man ska rösta. Annat än att man ska och borde bry sig då. För det är var mans plikt. Engagerar man sig inte, har man inget att komma med.

Så långt är jag nästan benägen att hålla med. Eller jag var förut iallafall. Jag förstår att "vi", "folket", kommer att påverkas av utgången i de flesta val, på ett eller annat sätt. Men, jag blir nästan lite anti...

Förlorar man helt rätten till en åsikt enkomt för att man inte engagerar sig och går och röstar?
Får man inte, utifrån den vetskap och kunskap man besitter i just sitt utgångsläge, yttra sig i politiska frågor som inverkar på ens liv om man inte röstat?
Är det verkligen ens "förbannade plikt och skyldighet" att bry sig och engagera sig i politiken och därmed ta ställning och gå och rösta?
Är det inte snarare ens rättighet som det ser ut i Sverige idag?
Varför ska vi alltid vara så protestantiska och hunsande och skuldbenägna så att varje gång vi finner att vi har en rättighet så gör vi om det till vår skyldighet?

Jag tänkte gå och rösta idag. Med argumentet; Jag kan inte så mycket, jag är inte så insatt men jag måste rösta annars har jag fasen inget att säga till om sedan heller.
Sen tänkte jag om. Och tänkte att, det har jag visst det. Jag har fortfarande min rättighet att yttra mina åsikter och försöka påverka såväl Sverige och Europa med de politiska medel jag kan. Oavsett om jag röstat tidigare eller inte.

Och jag tänker inte skuldtynga mina axlar för att jag inte röstar idag. För jag har inte en susning om vad det handlar om. Känner jag ett behov av att påverka får jag ta reda på det.

//Anna, allt annat än obrydd.

Sen morgon.

Dagen ser ut att formas till innesittande i soffan med magont. Strålande att magen pajjat inatt när Patrik kom hem. Osunt leverne kallas det men va fan ska man hitta på annars? Men kan inte vara en snäcka jämt heller...

I Aftonbladet skrivs det för fulla muggar om hur man går ner i vikt och hur man opererar bort åderbrock. I går läste jag en artikel ur "i form" som berättade hur man får platt mage efter en graviditet. Artikeln slutade med att om man inte lyckats återstår plastikoperation. Härligt!

Jag har inte så mycket emot om folk vill karva kniven i sig och operera än det ena än det andra, men skriv för fan inte att man inte kan/bör/skall visa sig ute om man inte gör det eller inte lyckas.

Vi ska försöka få i oss lite morgonfika iallafall, och Ja, vi vaknade först nu...

//Anna, inte strålande.


Ännu ett gravidförbud.


Jag blev ikväll medryckt till en första 25-årsfest (i Torsby firar vi minst tre vardera) för Sarah på Norrstrand och brudarna fixade käk och trevligt sällskap samt en fotbollsmatch där danskarna gick och vann.

Eftersom Patrik redan lagat middag till mig i ett försök att impa på mina vänner så fick jag knappt i mig ens en liten brödbit av tjejernas kulinariteter men fint såg det ut och det är väl huvudsaken.

Ju gravidare och därmed nyktrare man är, jämförelsevis med alla andra på en fest, desto mer fantastiska citat kan man samla på sig under en kväll. Johanna, amatörpsykolog för kvällen hade införskaffat en ny, fin hårmojäng som gjorde håret "hollywoodish" och jag blev mycket intresserad av att köpa en själv då den uppenbarligen hade många användningsområden.

Sarah, kvällens värdinna och tillika födelsedagsbarn däremot, påpekade att en sådan locktång passar sig nog inte för mig att använda och jag borde nog undvika den som gravid. Ja, just det. Utan närmare förklaring än så.
Jag bör inflika att jag har haft en fantastisk kväll och det enda som kunde gjort den bättre skulle i så fall varit en förlossning, min egna helst.

Jag skjutsade just in brudarna för festligheter på krogen, avstod dock själv att köa i regnet under nationaldagen och körde hem. Utanför krogen där stockholmsvakten jobbar såg det kaosartat ut och jag antar att Patrik kommer behöva sova en bra stund innan eventuellt bromsbyte imorgon.

//Anna, lite nöjd över att få vara gravid och åka hem.

We are all the same! - I'm not.Då har vi packet den obligatoriskt BB-väskan så nu kan iget gå fel. Ni som hade bettat på 6/6 börjar få problem, Anna är iof inte hemma så riktigt säker kan jag ju inte vara.

Idag köpte vi även blöjor, så man har lite hemma. Tur att vi hade svärmor med oss så hon kunde avstyra puderköpet. Jag hade bara fått för mig att man skulle ha puder hemma. Blöjorna ja, alla inklusiva Anna tycker att blöjor är så dyrt. Jag vet inte om jag håller med om det, iof är det billigt att skita på muggen men 28 st för 39kr kan väl inte vara orimligt om man ser till materialkostnad samt packetering och tillverkning. Det är ju (med mina begränsade mattekunskaper) mindre än 2 spänn per byte. När man snusade så gjorde man ju av med det dubbla (jaa jag snusade två doser om dagen) på en dag. Nu känns det ju iaf som att pengarna går till något bra.

Anna är som sagt och leker med sina Torsby- kompisar och jag skall ställa mig i den där förträffliga dörren ikväll igen. I morgon har jag starka funderingar på att bege mig til min gamla mamma där det finns verktyg så jag kan byta bromsar. Hur det blir med det lär vi se i möra. /Patrik, snart dörrstopp igen.

Karlstad Hell- RidersKarlstad Hell- riders var ute på Viken idag. Vi hamnade bakom och då vågar man ju inte köra om. Två frågor infinner sig:
1, Var fäster man sin wonderbaum på en sån där?
2, Var det något fel på trottoaren?

      /Patrik, osäker...

Det där med hälsan

När det dyker upp reklam på våg blogg så är det reklam som bekymrar mig. Utgår man ifrån att de där reklammakarna vet vad de pysslar med så torde de ju syssla med målinriktad reklam. Dvs blöjor till lattemammor och spritreklam till tonåringar. Men då undrar jag vilka budskap vi sänder ut och vilken typ av läsare vi har eftersom de gör reklam för xyloprokt (hemorojdsalva/suppar) alternativt inkontinensskydd på vår blogg. Jag är sårad och lite förnärmad.

Nu till något viktigare, nämligen mig. Jag har en infektion i tandköttet , liksom på insidan. Inte skönt, och varje gång jag äter så göder jag bakterierna där inne och det suger ju. Så nu ska vi iväg och köpa bakteriedödande medel om vi bara hittar ett apotek i denna stad på denna dag. Funkar nu inte det här så får jag helt enkelt sluta att äta och svälta ut bakterierna. Det kommer att göra under för min anorexi./Patrik, ständigt firande. (jag började dagen med att gurgla i vodka för den rätta känslans skull)

Idag ska det ske.

Jag ska packa en pluttipluttväska. Sen kommer det förmodligen dröja ytterligare tre veckor innan dott:en kommer. Men då är det klart iaf. Problemet är inte kläder till ungen, det är extra kläder till mig. Jag har inte ett par brallor som jag egentligen kan ha. Nu har jag dom ändå eftersom jag inte har andra, men snyggt är det inte. Problemet: Röven har senaste dygnen expanderat till oanade proportioner! Jag kan gå omkring i affärer eller på stan och när jag vänder mig så ryker ett hyllplan cornflakes eller några vaser eller en femåring i höjd med mina höfter i backen. Och det är då inte mage eller tuttar som sticker ut, dom har jag börjat vänja mig vid. Nä, det är baken minsann som sätter världen i gungning för tillfället.

Ja, jag ska försöka packa väskan iaf.

//Anna, big ass girlfriend.

Präktigt värre!!Vår stränga regim tillåter inga halvfabrikat, inte heller kan vi unna oss en massa dressingar eller läsk. Men riktig så illa som på bilden var det inte, vi åt en potatis var till den här tallriken.

(Här redovisas endast de tillrättalagda bilderna av lyckligaparets liv. Dvs den front som vår PR- avdelning handhar. Att vi tidigare under dagen avnjöt en varsin kardemummamuffin är ingen vi kan kännas vid. Så Beda, ta det lugnt det är bara en image)./Patrik, späkning pågår, 

Varför vill ni inte se på tv?

Jag vet inte... Tänkte att jag skulle testa att se lite på tv ikväll. Slog på kanal fem och där stundade giftermål ombord på Färjan. Hur många fel kan man klämma in i en vigsel? Jag tror att dom slog rekordet genom en till synes berusad och kåt präst som ansåg sig tvåspråkig fast han knappt kunde varken engelska eller svenska, det vidrigaste framträdandet av brudgummen som sjöng sitt frieri till bruden (att han inte heller kunde engelska var en extra bonus). Dessutom visslade han sitt mellanspel. När till sist prällen himself drog fram en minibanjo och gastade "love me tender" så stod stjärnorna på uselhetens himmel högst i skyn.

Vi kom på oss själva med att spända sitta fastklamrade vid varandra och kvida av pinsamhet. Ungefär här stängde vi av tv:n igen. Finns det mer att säga? Och kom inte med att alla får göra som dom vill och att man inte ska håna människor. Gifter man sig på en finlandsfärja med kanal fems tv-kameror i fejjan får man ta dissningen likväl som vi hänger ut oss var dag på vår fantastiskt underhållande blogg.

//Anna, har kräkts i neon ännu en gång

Ps. Såklart såg vi detta hos grannen på hans tv. Vi har ju fortfarande ingen själva (trots att vi betalat en slutskuld till radiotjänst fastän vi aldrig haft tv). 

Shell 4 skällFy vilka orättvisor det finns i världen. Handikappade har alltid haft det så bra förspänt med egna parkeringar. På senare år har det kommit familjeparkeringar som har svängrum för både dörrar och barn. Men på Shell på Norrstrand där har de en speciell kurdparkering. Ibland tycker jag att det här med jämställdhet kan gå för långt./Patrik, bakåtsträvare.

Det är en blåsig sommar vi har

Då har vi avlagt vårt sista besök hos barnmorskan, eller vårt sista besök innan den planerade födseln. Barnet låg där det skulle, detta bekräftades av barnmorska nummer två som dubbelkollade. Skönt, då är det bara att breza och nysa så är vi föräldrar.  Annars har vi spenderat dagen med att köpa två nya linnen till frun samt titta på vårt blivande gym. Det håller på att byggas nu det är därför vi inte kan träna. Men vi kommer ju givetvis att träna där sen, dem ska tydligne ha barnpassning där också så vi lär inte komma undan.

Jag har även förundrats över tre tjänster på en arbetsplats som jag ämnar söka. De vill ha in ansökningarna via snigelpost?? shit, frågan är om man vill jobba för en sådan organisation, om de inte ens har datorer så undrar man ju lite över hur det står till med löneutbetalningar och Internet-tid på jobbet?!! Dem skall få en chans i alla fall, mest för att jag inte har annat för mig idag.

JAg vill ha säkra tecken på att förlossningen är i faggorna. Detta så jag kan planera mitt liv en anings. Jag behöver minst ett dygns förvarning så alla ni mammor därute, ge mig tips på tidiga förlossningtecken. Vinnande bidrag får delta på en förlossning./Patrik, lovar en hel del. 

Here we go igen

Vi la ju ut gamVolvon på Blocket igår, vi vill ju SÄLJA den för PENGAR. Men som vanligt har jag brustit i min kommunikation, detta vart pinsamt påtagligt i ett mail jag fick ifrån en Andreas.

"Hej inte sugen på att byta mot en 740 bes diesel ? 17tums fälgar."

Svaret blev vad det bara kan bli:

"Hej Andreas, nää jag hade tänkte mig 6000 kr för bilen, men eftersom  du hade 17" fälgar så blev jag lite sugen. Så låt mig åka tillbaka till 1987 och hämta någon som blir impad av en dekaltrimmad 740 med diselsnurra. ÄRLIGT!! Disel har ju aldrig vart hett, hur fan tänker du pöjk?

Mm, en del av ovanstående kan ha varit någon form av hyperbol. Men sanningen är inte långt därifrån, Blocket rules!/Patrik, fortfarande impad.

Oh happy day.

Mmmmmm... Idag har det tvättats bil och hem och bytts sängkläder i sovrummet. Det bästa med att ha favoritfärgen orange är att nästan ingen annan har det så allting i orange är billigare och utgående på alla affärer. Därför fyndade vi bäddset i orange till min stora lycka och Patriks obrydda min. Dessutom beslutade vi oss för att byta ut alla kuddar. När man hellre vill tvätta kudden i sig än örngottet är det dags.

Sedan kom systern förbi med lassvis med glass vilket var ultimatbra då jag lyckats vara "nyttig" på coop och inte köpt en endaste bit godsaker och därför i det närmaste hamnat i paniktillstånd över att jag inte har sötsaker hemma. En halvliter dubbelchockladglass senare är jag tillfredsställd. Tack yster!

Annars händer det verkligen ingenting och tankekapaciteten är lika med obefintlig så ni får nöja er med trista "idag har vi städat och lagat mat igen"-inlägg.

//Anna, i sina hjulspår som vanligt.

EftersomEftersom vår nya FINA bil nu hade begåvats med två slicks till framdäck och eftersom jag i en blivande "soon to be a father" psykos vill säkra upp hela världen så var vi tvungna att bege oss till Örsholmen. Det är ett litet industriområde där allt tydligen skall finnas. Där hittade vi två tyska kvalitetsdäck som ingen hört talas om för en hyfsat billig peng. Vad bättre var är att han som sålde dem för en billig peng gärna kunnde kränga på den på våra fälgar. Eftersom vi har gott om just små billiga pengar så fick han äran att göra just det.

Eftersom vi då var strandsatta i detta fina lilla område medan han gjorde vad han nu skulle göra så försökte vi hitta ett ställe där vi kunde undkomma regnet och samtidigt ta en fika. Eftersom dem inte har uppfunnit Seven/Eleven i den här staden så vart vi utlämnade till de små entrepenörerna. Eftersom klockan var efter 11 på förmiddagen så hade ju Eva's stängt. Detta kunde vi utläsa av den väldigt proffsiga skylten utanför etablissemanget i fråga. Vidare till... Karlstads Hämtservice, där hämtar man och lämnar sådana one way släp. Eftersom den nu tydligen är lågkonjunktur så måste var företagare åta sig ytterligare uppdrag. Så här kunde man göra lite av varje, min tanke var att om man nu kan köpa tidningar, tobak och dryck här, vad gör man då i en kiosk? Vi fann skylten vara lika delar proffsig och förtroendeingivande som oseriös och förvirrande. Eftersom vi inte kunde bestämma vad vi tyckte så gjorde vi precis ingenting. "Underlåtenhet att agera ligger oftare chefen till last än val av medel". Den kloka soldat som myntade detta citat har aldrig stått småblöt i ett sommarregn i utkanten av Karlstad med en höggravid fru./Patrik, nyäten.

Den där med jobbet igen då

Räknade igenom hur många jobb jag har sökt här i Värmland. Det var 42 stycken, då har jag inte räknat med Securitas där jag fick jobbet, inte heller Loomis där jag fick jobb om jag ville. Inte heller har jag räknat dubbelt där de söker fler av samma på en gång så att säga. Så idag har jag sökt jobb som coach för långtidsarbetslösa, ni vet, få folk att inte tappa sugen när man söker jobb, när man är långtidssökande. Ringer en klocka? Nä, trodde väl det.

Igår stod jag i dörren igen, fy fannn. det var studetfest och hela stället var fyllt med amatörer. Dem som får gå in på krogen nu är födda -9106. Vilket får mig till den pinsamma lika så smärtsamma insikten att när dem föddes så fick jag gå på krogen. Vilket per automatik får mig att förstå varför jag kände mig som en relik i går där jag stod och spanade ut över dansgolvet medan Per Gessle förmedlade ett budskap om myggbett som svider och gyllene tider. Vissa saker är stabila över tid, typ att Sommartider alltid går hem hos berusade ungdomar i juni, men även att flickor som bara dricker alkohol svimmar efter tre timmars dansande i 40 graders värme. Som sagt, amatörer.

Nu ska vi åka iväg med vår nya fina bil och kolla på sommardäck och ev göra en framvangsinställning. Sånt gör man som vuxen, och kul är det./Patrik,  som farbror Melker.  

Vem vinner?

Spindelgrisen ligger på sängen bredvid mig och klagar över alla andra bloggare som inte uppdaterar sina bloggar. Sedan kommenderar han mig att uppdatera våran så att vi inte ska vara likadana. Det hela eskalerar återigen till en tävling om vem av oss som har flest kompisar/släktingar med roligheter att läsa om. Ungefär som vi tävlar om vem som har "snott" flest vänner av vem på facebook.

Vi har inget vettigt att pyssla med med andra ord.

//Anna, på krigsstigen.

Detta är en annons ifrån Lyckligaparet.seVolgan är till salu, efter kort och trogen tjänst så får den liksom så många före den lämna plats för något yngre och snyggare. Kommer nedan här att presentera övertygande argument i både sak och känsla om varför denna bil borde bli er:
- Den var både snygg och cool kring 1990.
- Den är nyskattad och besiktigad UA.
- Den fick en alldeles ny kamrem och spännrulle i feburari- 09.
- Den har tre starka elaka x-traljus, (som faktiskt fungerar).
- Den har dragkrok.
- Den har en finfin CD- stereo med hipp-hop säkra högtalare (se: tål basgång).
- Den spinner loss på is alternativt lösgrus.
- Den har galet sköna stolar.
- Den är nytvättad.
- Den drar under litern.
- Den saknar till 99,2% rost.
- Den har alufälgar till sommarsulorna samt plåtisat på vinterdäcken.

Ah, ni fattar, det är helt enkelt en sjutusan till bil. Vi säljer den dock för att vill ha något som vi kommer att kunna lita på en lång tid framöver. Ni får betala 5-6000 tusen för skönheten ovan, priset är lite beroende på vilka argument ni kan leverara.

Nu ska jag snart dra och ställa mig i krogdörrn, så nu ska jag skita ner tänderna samt gnida in fiskrens under armarna och ta på mig ett par riktigt illaluktande kalsonger./Patrik, snart nere på en volvo igen. 

Och jag tänker äta allting själv!

Varför tittar folk nedlåtande på en i affären när man lägger ner två godispåsar i korgen? Jag har haft en hyfsat sund graviditet, inte svullat jättemycket i onödan, gått flera långa och raska promenader i veckan under hela graviditeten samt ätit fisk minst tre gånger i veckan och grönsaker till alla middagar. Jag har varit ganska glad och snäll och städat lägenheten varje dag. Jag har haft toppenvärden hos barnmorskan varje gång. Har jag tjuvblossat på en cigg eller smuttat på ett glas vin så har jag gömt mig för allmänheten och jag har slutat helt med snus och inte supit mig full. Jag har inte ens gnällt speciellt över oro, förmaningar och sjukvård.

Så snälla... Give me a break sista veckan i graviditeten! Jag orkar bara inte skämmas för att jag vill trycka ansiktet fullt med socker, E-ämnen och fett nu på slutet.

//Anna, kan vara paranoid också

Apperance is nothing?

Jaaaaa, vi har alltså investerat i en ny, gammal volvo. 11 år nyare än vår vintervän från Lycksele iallafall. Och med automatlåda. Och stereo. Och Svensson-Svensson utrustning i övrigt. Det är första gången jag köper en bil som jag inte är helt entusiastisk över utan snarare praktiskt nöjd. Patrik verkar känna likadant. Jag är bara så rädd för att fler saker i livet kommer yttra sig pådetta vis. Typ "jaa, den var billig och bra och praktisk och sund och laaaaagom."

Är detta alla blivande småbarnsföräldrars skräck? Eller ska vi inställa oss i ledet och om ett år eller två vara dom som sitter och säger "Ååååh, minns du? Så tänkte vi också för två år sedan. Att vi aldrig skulle vara Svenssons. Tänk så naiva vi var..." Och titta på varandra, le i mjugg, åkaoch storhandla efter lista och ha kvälls-vanilj-sex i soffan eftersom barnen (vi förväntas ha två då) sover.

Det finns ingenting förkastligt med definitionen av "Svensson-livet". Vad jag menar är att jag inte vill förlora saker i mitt liv att brinna för, att vara entusiastisk över, att förlora mig lite i. Inte bara vara nöjd. Sådär lagomt nöjd.

Tänker alla så? Är det kanske det som är Svensson-tanken?

Nåväl, jag ska iallafall nu ta min volvo och åka till ICA Maxi och handla med kupong så att jag kan ha middagen klar till sjusnåret. Och det är faktiskt helt okej. Hade jag inte varit på smällen hade jag faktiskt köpt en BiB också. Men nu får det va.

//Anna, allting sitter inte i bilen.

Den nyaste familjemedlemmen.Är en blå volvo, självklart är den både skitsnygg och jättebra på alla sätt. Det sa iaf försäljaren och då måste det ju stämma. Nu har vi en bil som förhoppningsvis kommer att hålla i några år och som framförallt ha ACC:-)

Så är det nu någon som behöver en 740 med 23000mil på mätaren så går det bra att höra av sig. Den har S.o.V, Sk, bes UA, stereo med knuff, dragolla samt x-traljus. Eftersom det är en gammal norrlandsbil så saknar den helt rost, faktiskt. Hör av er om ni är intresserade./Patrik, lite gladare.

Nu då...

Nu har jag idag bara sökt 5 jobb!! Inga stora drömkneg men det är INTE vaktjobb. Vidare tackade jag ja till att jobba i dörren ikväll. Oh joy!

Snart drar Anna och jag till Krinstinehamn för att göra vårt nyförvärv. Återkommer med bilder under eftermiddagen./Patrik, lite ont i ryggen.

Som räddningspatrullen med piff och puff.

Nu när vi var på väg hem från en kvällsrunda med bilen (jag orkade inte powerwalka FAKTISKT!) såg jag återigen en av Patriks kollegor fara runt i sin tjänstebil på Karlstads gator. Och jag frågar Patrik återigen varför i snôgen securitas åker runt och bevakar hundar??!Jag har slutligen några tips på formuleringar till Seccen efter Patriks väna förklaring att det inte är hundarna som bevakas av vakterna:

Vakthund på väg.
Bevakning med hund.
Misslyckad polishund.
Bevakningspatrull med extrautrustning.
Vakt på hugget.

Kan ni fler? Fyll gärna i, för nu har jag tröttnat på att se dessa rullande hunddagis på vägen.

//Anna, har alldeles för lite vettigt att grubbla på.

Min stora tjocka...skalle kan fortfarande inte få in att Annas mage är bebodd av en människa, om än en liten en men ändå. Dagen till ära har hon (barnet inte Anna) lagt sig på sidan, detta för att lättare kunna sparka på saker inne i frun som gör ont. Vidare har anna haft spänningar och något konstigt tryck nere i musmagen (som det heter på Annaspråk). Vi har fortfarande inte packat en BB väska, dels får vi ju stanna så kort stund och dels så får hon ju kläder där. I värsta fall får jag gå hela vägen över bron och hämta det hon vill ha. Vi är fortfarande lite för chilla för att oroa oss, den kommer när den kommer och det kommer att gå som det gör, det är ju inte så att vi lär missa det./Patrik, söker fortfarande jobb.

VägvalDet regnade idag!! Yesss, min smala lycka. Äntligen fick jag en ledig ledig dag, dvs ända tills vi drog våra späda flickkroppar till Kristinehamn för att titta på lilla blå (Den kommer att heta så när den får komma hem). Efter den stora anspänningen så beslutade vi resolut att vi var värda en middag på stan. Tydligen så var vi inte värda såå mycket för maten var rätt äcklig, men det var ju iaf rätt dyr.Så här kan det se ut om man bestämmer sig för oxfilepasta men låter sig övertalas att beställa denna asiatiska tolkningen av katastrofgryta. Sen kom vi på att vi bara måste gå på bio eftersom att vi typ, aldrigt mer kommer att göra något bara vi två (JAAA jag vet vi kommer visst kunna det och bla bla bla, men vi kanske inte VILL göra annat än att ligga och gulla med dottern så fort hon behagar att göra oss sällskap). Men eftersom bion började gå för tidigt alternativt för sent så ändrade vi oss och gick hem för att kolla in Family guy istället. Ett gott val kan tyckas./Patrik, inte så nöjd med maten

Red Bullister

Great, nu kommer Red Bull att bli skitmycket dyrare än vad det redan är. Stackars alla er som tror att ni är beroende av skiten, alla som någon gång har yppat meningar som: - jag måste minst ha två stycke om dagen annars blir jag inte människa. Synd om alla er som inte vet att vet att det finns koffein och socker i kaffe, cola osv osv. MEN det är där problemet ligger kanske, ni kanska ÄR beroende av annat än just koffein och socker. Prisererna lär ju gå upp eftersom någon hade hittat spår av kokain i Red Bull. Fan så fel man har haft, undrar om jag hånat alla Reb Bullister i onödan, kan man håna något i onödan? Alla dess frågor, hur som. Nu drar vi till kristinehamn, där bor Magnus och han vill visa oss en av sina privata ägodelar./Patrik, lite regnblöt.

Inte på toppenhumör

Hur blev det egentligen såhär?? Jag var vaken jättelänge inatt eftersom jag har en dotter inuti magen (ja, jag vet!! det är sant!!) som sparkade überjävligt mycket hela natten. Faktiskt gjorde det nästan ont (nästan, eftersom jag är tuff och häftig, remember?) och jag kunde iallafall inte sova ordentligt. Och för en halvtimme sedan väcktes jag av Patrik som legat vaken en stund och haft tråkigt. Jag gick och gjorde morgontoalett, jag har hört att man kan uttrycka sig så, och när jag kom tillbaka så sover karln... Vad haver jag gjort för att förtjäna detta?

Idag skulle annars vara en ultimat dag att starta en förlossning. Dåligt väder, Patrik är ledig och det ska visst vara dåligt väder i nån vecka framöver.  Eller så hittar vi väl på nåt annat fantastiskt äventyr (så uttrycker man sig i my little pony-serien). Vi får se...

//Anna, uttråkad och trött. Och med en usel fisyr eftersom hon inte klippt sig sedan September.

Kokat fostervattnet.

Jag vill bara slå ett slag för mig själv... Nej, eh...Det blev fel... Jag vill bara slå mig själv. Hårt. I huvudet helst. För att jag ska va så himla kall och ball och tro att jag, i vecka TRETTIONIO av min graviditet, pallar att sitta i en 740 från -86, utan AC, i 30 mil när det är 30 grader varmt ute. Och vara nöjd med livet liksom... Paltnackigt värre!

Sen kan jag tycka att om man jobbar som bilförsäljare så tvättar man bilarna invändigt och utvändigt inann man visar upp dom för kunden. Det är även en fördel om man som säljare är på plats för att visa bilen. Eller ens låtsas vara lite intresserad av att sälja bilen. Vidare tvättar man INTE bilen med stålull... Man lämnar kanske åtminstone INTE en burk med fimpar i baksätet på bilen. Eller??? Kanske ändå, i Örebro.

Anna//har inte köpt en bättre begagnad bil idag. Inte en sämre begagnad heller.

Ps. Dessutom är jag kändis på nätet. Någon tycker att jag är så vacker så dom stulit en bild från bloggen och lagt ut på en gravidsida. Jag vet inte om jag ska vara smickrad eller rädd. Är lite både och...

RoadtrippVi skulle så mycket men gjorde så lite. Det vart inget genomförande av planen A1A i Örebro idag. Detta på grund av osammanhängande personer som i sin vånda inte lyckades ta ut soporna ur det tilltänkta tillskottet. Kan jag vara mera kryptisk? Svar: Ja, men då skulle ni inte förstå mig så jag låter bli.

Vi hamnade ist hos min mor ute på landet. Där var det galet varmt.Här vilar Anna och mor ut efter en dust med den där solen. Det bjöds på kött och vanlijglass, som tur var inte samtidigt.  Vidare lektes det med liten hund och en Ford. Nu ska vi ut och powerwalka, få se hur länge jag orkar./Patrik, något varmare än vanligt. 

The Nazis....

Fick brev ifrån Sovjet (Radiotjänst) idag igen. De hade beslutat att jag skulle betala TV- licens fram tills datumet då jag skickade min överklagan (se inlägg ifrån 25/5). Detta är något konstigt då jag avanmälde mitt innehav i höstas redan. Så nu skall jag skicka ett "riktigt" brev den här gången men fram tills dess så måste jag betala. Annara går ärendet vidare till min gamle vän Kron-Kalle. På så sätt så vinner dem ändå och det är det som stör mig.

Nu, Örebro./Patrik på flykt undan lagen.

Nästan för generöst...


Vi köpte en 180 cm bred säng när vi flyttade till Karlstad. Dels för att vi var trötta på att trängas i en 120´s säng (även om det var mysigt). Dels för att nytillskottet i familjen förmodligen kommer spendera en hel del tid i sängen med oss. Men just nu förefaller sängen ändå vara något för liten för att jag ska få plats...

//Anna, förvisad

Om man vill vara för sig själv en stund...

...så låter man sin man jobba järnet i tre veckors tid med avslutning den soligaste MajSöndagen i mannaminne, sedan släpar man runt denne på ICA Maxi för att handla och bära utemöbler och beordrar honom sedan bygga golv till balkongen. Till sist bjuder man över mysiga människor som vet med sig att medha cider och alkodrinkar att bjussa på. Därefter ser man till att få i honom en extra grogg, tillverkad på spriten man köpte tillsammans i höstas. Och slutligen låter man karln lyssna sig trött, samt rappa och sjunga sig igenom sina favvo-gangsta-rap-låtar samtidigt som han sitter framför datorn. Och VIPS! så har man en hel morgon helt för sig själv. Fantabouluse!

Idag ska vi ut på hemligheter, Patrik är ju ledig och då måste såklart jag underhållas. Bloggandet är därför i farozonen under dagen men om man sitter inne och läser bloggar under dagar som dessa så jobbar man antingen på ett fantastiskt jobb där det finns tid för sådant eller så är tanken att man bör sitta inne och plugga fast glömmer sig lite eller så är man mammaledig. Fast då skulle iaf jag varit ute i vädret.

Återkommer dock ikväll efter en välbehövlig biltvätt.

//Anna, allena på balkongen.
//Patrik, bakis i sängen.

RSS 2.0