Utvecklingsstadier

En av de stora klassikerna inom barns utveckling är Piaget, han skapade ett teoriverk kring 4 olika stadier som barn under deras resa till vuxen ålder går igenom. Under varje stadie så tillkommer det färdigheter hos barnet som i sin tur för det vidare kognitivt.

MEN, vad som händer innan barnet blir ett barn har vi (lyckliga paret) endast hittat en massa skräpvetenskaplig information om. Här kommer en sammanställning av vad vi har lärt oss om det som VI kallar fosterstadierna:

- 0-6 V, Här någonstans bör det gå upp för mamman att oskyddad sex inte alltid bara är skoj. Fosteret är här inte till så stort besvär, men inte heller till någon riktigt nytta.

- 6-12V, Här tar fostret mänsklig form och hår på bröst och bak framträder i slutet av detta stadie.

- 12-18V, Under mitten av detta stadie bör fostret kunna vissla. Spontana fotrörelser uppstår även mot väl valda delar av mammans inre då det autonoma nervsysstemet kickar igång. Fostret kommer ofta undan med detta då mamman inte vet vart hon skall slå.

- 18- 24V, Fostret är nu kapabel till att umgås med andra foster, detta påskyndar den sociala utvecklingen och är en del i frigöringsprocessen.

- 24-30V, Här förväntas fostret att börja kunna ta ansvar hemma. För att stimulera denna utveckling rekomenderas ett mindre husdjur.

- 30-36V, Här utvecklar barnet ett rationellt tänkande samt förmågan att ha egna uppfattningar om saker och ting. Böcker av  Mia Törnblad och Kaj Polack blir således överflödiga härefter.

- 36-40V, I början av detta stadie bör barnet anmäla flytt till berörda instanser. Även förbereda hemgiften samt retroaktiv hyra för upplåtet utrymme. Denna skuld betalas som oftast i manuellt arbete. Mot slutet av stadiet så förbereder sig fostret på att möta sin skapare. Den andre av de båda alltså.  

Kommentarer
Postat av: Jamilla

Ja tyvärr får du nog göra det. Jag tänkte undvika't ett bra tag till!

2008-11-16 @ 00:31:35
URL: http://jamilllas.blogg.se/
Postat av: Anna

Aa men GOD MORGON dååååå!

Sover ni?

Jag tvättar ;-)

2008-11-16 @ 10:13:55
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Scalott

Hej! Hela vägen bort till Stockholm hörde jag rykten om Umeåflytt och giftermål och graviditet. Lycka till med allt. Och bli inte oroliga om fostret inte kan vissla under vecka tolv till arton. Jag är snart tjugotvå ÅR och kan inte vissla.

2008-11-16 @ 16:55:39
URL: http://scalott.wordpress.com/
Postat av: Patrik

Tack du Scalott, å det där med visslingen får vi ta tag i ifa vi syns någe mer, take care!!

2008-11-16 @ 17:04:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0