28 mil gånger 70km i timmen...

Mellan Lycksele och Umeå är det 14 mil. I Mars 2007 totaldemolerade jag min bmw 328ci med extrautrustning i kurvan i Benders. Alltsedan dess har jag total respekt för de norrländska vintervägarna (nåja, kanske förstärktes denna respekt efter vurpa nummer två i Arvidsjaur September 2007). Första riktiga vinterväglaget har nu infunnit sig på väg e12 och detta innebar en transporttid på 2h 10min denna sträcka. Sommartid tar samma sträcka ca 1h 10min.

Så idag har jag mestadels kört bil, jobbat lite i min f d hemmabutik, fikat med gamla kollegor och hunnit luncha med två nära och kära vänner.

Vi åt en kulinarisk måltid bestående av makaroner och köttbullar. Och då är det väl egentligen bara att invänta läggdags. Imorgon bör jag nämligen försöka ta mig till Östersund innan mörkret lägger sig igen. Jag pratade med min chef från sthlm som var ute på turné vid fyrasnåret och hon sa att det redan började skymma och att det därför kändes som att köra på natten. Hon befann sig då i Trollhättan. Jag svarade sådär översittande norrländskt att det varit natt hos mig sedan klockan två.

Patrik har idag blivit erbjuden att ansluta sig fackligt samt att bli handelsombud för butiken han extraknäcker på. Han sitter nu i tystnad i ett hörn i soffan. Skyller på må-illa-syndrom men jag är lite lur på att han är i chock.

/Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0