"Fendra av älskling"

Jag har tyvärr inga bra bilder till detta inlägg. Skall dock försöka beskriva så gott det går hur lyckliga familjen beter sig när man ska lägga till vid båtmackar.

Ute vid Sollenkroka (Ja, vi båtmänniskor vet åtminstone vad vi snackar om) skulle vi lägga till vid en båtmack för att ta oss hela vägen till Aspö utan haveri (bensintorsk). Sagt och gjort. Patrik har lärt mig allt om båtliv. Styrbord är där man styr - alltså höger. Eller jag tänker vilken hand jag styr in soppa i munnen med vid bordet = Styrbord. Den andra sidan heter babord. När vi lägger till ska jag alltså gå ut utanför båten, alltså inte i havet men på kanten - typ. Och stå där och ta emot båtjäveln så att vi inte rammar bryggan. Och först ska Patrik säga vilken sida vi ska gå in på.

Jag står redo bakom båten - nej, inte I VATTNET, typ bakom, på kanten. Redo som sagt. För att välja sida. Patrik ropar:

Babord - FENDRA AV!

Fendra av innebär att man ska hiva ut ta-emot-stoppare (typ kuddar fast hårda av plast eller nåt) på sidan av båten så att den inte stöter och skaver emot bryggor eller andra båtar. Ofta är dessa fendrar fastsatta med knutar (eller knopar, skit samma) på båten. Den här fendern var inte lika bra fastsatt som de flesta andra dock. Vilket resulterade i att jag hivade och fendern den flög. Och flög. Ut över fjärden...

Jag talade lite förstrött om för min make att fendern låg i vattnet, vi hade ingen fender kvar och vad kulle jag göra nu?? Han skrek: Vi kör STYRBORD - fendra AV!!

Jag fendrade åter av (shit detta båtliv alltså.). Och denna gång satt fendern kvar på båten och vi kunde lägga till vid bryggan. Mackkillen som mötte oss såg jätteglad och fnssig ut. Kan inte förstå varför. Jag gjorde som en äkta båtmänniska och bad lillkillen slå i några liter - kosta va de kosta vill. Det sitter liksom inte i pengarna. Vi kan köpa bensin, fendrar - vad du vill!!!!!

Nu sitter jag och får vin hos världens bästa födelsedagsbarn iallafall. En dumjävel gjorde just ett skämt: Vafan skriver du eller?? Ett UTKAST??!

//Anna, behöver MERA vin.

Storleken spelar rollBild över vår akterspegel (båtröv, på svenska) i hamnen på Grinda.Isa tjatade till sig en "hundglass" (lång historia som frun får förklara). Men är det varmt så är det!Isa gillade att bada så fort hon glömnde bort att det gjorde henne sandig mellan tårna.Vår fina tjej på en fin strand.Utsikten från våra sidorutor gör gällande att vi har för liten båt och att storleken spelar roll. En annan tanke som slår en här ute är , - är det tomt kring Stureplan nu och är det inte Sandhamn som vi har gett bratsen?

I morgon går vi upp (det heter så tror jag) mot södra skrägården igen, men prio 1 är att få tag i en mack så vi slipper ligga bakom och sparka med benen.

Nu kommer Isa att somna så snart som Anna har lärt Isa hur det funkar med BH. Isa vägrar att ge upp innan hon fått Annas BH./Patrik, bättre i magen...


Första dagen på resten av semesternIsa läser sjökortet, går så där.Anna ville vara ifred när hon var på toaletten. Detta kunde inte godkännas så dörren fick vara öppen.Isa gav efter för sömnen och det sövande ljudet.Sen hittade vi en gammal fiskargubbe som fick styra ett tag. Han talade bara finska.Anna har semester på Mysingen.Sen kom vi fram för målet för dagen. Fick grillat och sprit.Sen vaknade Isa efter en för kort tid och ville vara med när vi ölade.

'Kort sagt en skitbra dag/Patrik on leav

Gräsbrand pga nyhetstorka!

Nyhetstorka betyder att det inte har hänt något som man behöver bry sig i på riktigt. därav borde man vara lite glad när man läser att Tom Hanks skulle vilja att ABBA återförenas. Självklart har de grävande journalisterna på Aftonbladet kontaktat Björn och Benny för att fråga om dom kan tänka sig att återförena ABBA för att Tom Hanks vill det. Inte helt otippat svarar den något resingerade Benny att dom fortfarande la av att spela ihop 1982 och att det är osannorligt att dom skall återförenas för att Tom Hanks vill det.

Vad viktigare är att vi här nu är redo att ta sig an Roslagens alla äventyr, Isa har plockat fram sin vinterväst och säger att man måste ha väst på en båt, Anna håller på att klura ut vart Fockedrevesudden sitter på en båt så hon inte verkar dum och jag steker blodpudding och hoppas på väder./Patrik, going back home!


LöptiderHar aldrig varit en som springer. Är inte feg på så vis att jag måste undkomma situationer, nu på äldre dar så måste nya utmaningar antas och nya mål vinnas. Därav mitt nya intresse för löpning. Till detta hör att diverse psykometriska tester gör gällande att jag är starkt målfokuserad och resultatorienterad och bör därför få verka mot målbilder som är tydligt defienerade för att jag skall komma till min rätt.

Detta medför att jag innan augusti är slut skall jag klara 1 mil. Gör jag inte det står det er fritt att håna mig, klarar jag det kommer jag håna alla andra. Inte mer än rättvist kan tyckas.

Sen är det ju så att min fru klarar milen och den obalansen detta innebär är inte sund. Så jag gör det för hennes skull, för Isas skull, och för kungen och alla andra som någon gång haft det svårt. Jag gör det för alla som någon gång inte haft något som dom velat men inte kunnat få, jag gör det för alla som någon gång har luktat illa trots att dom har duschat. Jag springer för alla som inte har någonstans att sova men ändå är trötta, för dom som sover utan att vara trötta. Jag springer för de som föddes fel men nu är mer fel...Ja ni fattar, det är helvetiskt heroiskt av mig att anta denna utmaning./Patrik, som stålis.

Safety first!

Min dotter korrigerar min fru när frun leker "fel" med bilarna. Isa blir en minihitler med Cesar Romano metoder som figret förstärkt med ett "Scchhh". Annars har hon berättat för mig att jag gör fel idag och att Anna bara får titta på när Isa lekar.

Själv har jag städat bilen till den förbannelsen idag. Fattar inte varför jag måste städa den så noga när vi ändå kommer att smutsa ner den under semestern? Men, men frun vet bättre som hon brukar säga. Köpte en flytväst till familjen idag inför den kommande båtsemesterna. Min tanke med det är att vi spar pengar på att inte köpa en flytväst var utan att vi lottar vem som får den. Nu vart det mig lotten föll på så att jag kommer hålla mig flytande. Sen har det andra positiva bieffekter. Jag som är starkast kanske kan hjälpa dom andra i ett sådant läge också. Den kostade hur som helst 225 spänn, en billig livförsäkring kan jag tycka. Alla som är på sjön borde ha en.

Nu behöver vi bara 1 C- sträng i nylon för att semestern skall falla på plats, samt någon som kan stämma en gura./Patrik, som trubaduren.

Gud är stor...Båten liten.En Hollänsk Noa håller nu på att slutföra sitt projekt med att bygga en ark. Detta enligt mått han funnit i bibeln. Den blir då 150 m lång och 25 m bred och 15 m hög. Detta är då ett bevis på att Gud finns menar han.

Då skall jag ifrågasätta Guds existens med hjälp av antitesen till densamme. Vetenskaplig nyfikenhet och ifrågasättandet. Enligt Googel finns det mellan 1,5- 2 miljoner djurarter i jorden, utöver det hittas det städndigt nya arter. I rättvisans namn så är många vettenlevande och behöver således inte beredas plats på arken. Sen är den stora medparten insekter, dessa tar inte jättestor plats men beöver dock plats för att inte bli ihjältrampade. Kvar står då de djur som syns och lever på land. Det blir en del ändå, dessa skall trängas på en yta som är mindre än en liten finlandsbåt. Om det är beviset så är det ett klent bevis som en förskoleelev kan omkullkasta med den högst relevanta frågan. - hur får de plats?/Patrik, fortfarande inte troende. 

VECKANS REBUS!!!Vem är jag?? (ni kan vinna en trisslott).

Stefan får inte svara. /Patrik, fortsatt rolig

En Jävla bra dag!Dagen började som alla andra dagar för en arbetarfamilj, på fälten. Som ni ser så är minimiåldern nu mera höjd till 2 år så detta är Isas första pass (utöver läropassen). 

 

Sen var det matrelaterat häng först hos fam West och därefter hos moster Lotta. På bilden ser man 5 generationer av Tväråna/Lund/Sundgren. Dom tittar med stort intresse på jordgubbar som växer interaktivt.Sen spårade det ur helt. Nu har vi varit åter hos fam West och är lite småluriga. Isa somnade i vagnen och Anna pratatde Torsbymål. Nu vet jag hur hon känner sig när jag handlar på Pizza Zani i Husby./Patrik, tar en kvällsgrogg (förlåt syster)

Sunt eller inte sunt?

Läser på forum där en tråd handlar om huruvida man slagit sitt barn eller ej och vidare huruvida man anser barnaga vara legitimt i uppfostringssyfte. Jag är lite forumskadad, ja. Jag läser dessa trådar (utan att någonsin kommentera - jag tror nämligen inte det är värt det. Istället skriver jag blogginlägg om det) lite då och då som någon form av realityunderhållning istället för dokusopor i olika former och färger. Nå, till saken. En diskussionsdeltagare hade postat denna bild som ett första inlägg från dennes sida i debatten:

Deltagaren möttes av spott och spe och svordomar, förkastande och dömande. "Fyfyfy!! Man skojar INTE om barnmisshandel! Man kan INTE posta en sån här bild! Usch och ve och hemskanskest hemskanske!!!"

Ungefär så.

Deltagaren förklarade lite lojt vidare i tråden att det var menat som lite självdistansierad humor - jag tolkar det som samma typ av humor som när man skämtar om judar eller negrer eller andra rasistiska skämt som inte är riktigt PK. Jag väljer att avstå från att uttala mig om vad jag egentligen tycker om den sortens humor, om det nu är roligt eller inte. Däremot tänker jag uttala mig om de övriga forumdeltagarnas följande diskussion som gick ut på att de suttit och tittat på ett klipp på you-tube som handlar om barnmisshandel - BARA FÖR ATT PÅMINNA SIG OM HUR HEMSKT DET ÄR! OM och OM och OOOOOOM igen.

Mitt uttalande:

HÄR snackar vi om inte helt sunda människor med liiiite för mycket agression i botten.

//Anna, lite lam.

Ajfån mysteriet tätnat

Det var ju klagomål tidigare i veckan på AjFån- kvalité inne i en 3- butik. Nu funderar jag på att uppsöka denna butik igen för att klaga på ännu en produkt som dom har levererat. Det visade sig att om man låter ett headset till ovannämd telefon ligga på en parkering i säg, 8,5 timmar för att sen avsluta det hela med att köra över det med inte 1 utan med 2 hjul så går dom sönder. - Ska det vara så här? Va? va? va? Hur som, dagens telefonmöte gick bra, lite varm ihanden efter 40 minuters lyssnande.

Nu har det stora semesterlivet infunnit sig. Vi började det med en shoppingrunda som resulterade i en bikini (inte till mig Tomas), en miniryggsäck till Isa och kåsor och bestik till hela familjen. Här skall campas! Nu har det druckits rosé och snart väntar sängen och midsommar./Patrik, äntligen där.

Have no fear, Pölsa is here!I kön på ICA någonstans i Värmland, tänk er Pölsa ano 2003. Stämmer fullt med kläder och kropp. Dialekten, gravt värmlänsk.

Pölsatypen: - Nää på riktigt alltså, han har världens fränaste jobb!
Kompisen: - Va gô han då?
Pölsatypen: - Han monterar radiostyrda bilar, fattaru? Vilket drömjobb!

/Patrik, på plats där det händer 


Tugga inte i er detta!

Alltså det får nästan vara nog nu. Nån form av reklam för nya tuggummin med vitgaminer flimrade just förbi. Inte bara reklamen var förlegad och totalt vidrig på för många sätt. Nä, just själva idén att tugga tuggummi för att bli "pigg, smart eller snygg.." får mig spyfärdig. Inte spyfärdig för att någon försöker sig på att göra sig pengar på idén - välkommen idéer säger jag. Men spyfärdig för att jag ser hur många som kanske kommer köpa detta. Snälla! Gå INTE på det. Snälla - då måste jag bli ännu mer bitter... Man blir INTE varken piggare, snyggare eller smartare av att tugga tuggummi. Om det inte är amfetamin i. Då kanske man blir liiiite piggare. Fast förmodligen inte ens då. Jag ska nu vara skittråkig och istället be er att sluta bruka nikotin, börja motionera, läs lite roliga böcker, diskutera en massa med vänner och bekanta, ät bra mat och inte så mycket godis - då kanske ni blir lite piggare, snyggare och smartare. Men jag lovar inget.

//Anna, trött på gammalt tugg

Just saying

Sista dagen innan semestern. Så välförtjänt och såå skönt! Lön idag och dessutom skall jag till Torsby under förmiddagen. Full rulle in i plåten./Patrik,  eldar upp det sista nu

Living the dream (Min man alltså)

Alltså, jag är inte riktigt säker på att ni har förstått detta men jag är alltså den i familjen som drar det tunga lasset. Det på riktigt tunga lasset menar jag nu. Idag t ex jar jag typ skurit en MASSA frukt. Alltså riktigt mycket frukt snackar vi. Eller bär? Bär är det kanske. Gubbar - jordgubbar, är det bär eller frukt? Och kiwi? Hur är det med den? Banan är ett frö lärde någon mig en gång men jag undrar jag. Jag har inte skurit banan idag, det kan man klara sig utan iallfall.


(En bild - beviset på att det är jag som är fruktskäraren i familjen)

Åtminstone är det som ett hån när maken har mage att be mig betala åtminstone en av alla sjuhundramiljoners räkningar vi har. Varför liksom? Jag skär ju frukt. Och blåser ballonger. Varför ska jag behöva betala räkningar? Han får väl för hundan jobba mer?!Nå, av 33078 :- i räkningar kom vi tillslut överrens om att jag betalar 78:-. Men då ska han fasen pröjsa bilreparationen själv. Och båthyran! Inte är det jag som bestämt att vi ska åka båt inte, men ställer upp? KLART att jag gör. Nu ska jag äta mackor min man gjort till mig. Med ost på. Ost.... Nä, ingen frukt det inte.

//Anna, lever det hårda livet

B - girl och barnkalas!Isa spottade ner tårtan och blåsningen lös med sin frånvaro. Som tur är hade hennes nu väldigt gamla mamma sinnesnärvaro nog att blåsa ut ljuset själv.Denna kreation för symbolisera alla hennes fina paket som hon blev jätteglad för! Hon tog det här förhatliga katthalsbandet och sprang iväg. Sen kom hon tillbaka med det på sig + medförljande etikett. Vidare fick hon massa böcker och bilar, fina kläder och en riktig tamburin samt en klocka av sin lilla mormis (hon heter så enligt Isa så vad kan vi göra). Tack för uppvaktningen!!  För att det skall bli ett riktigt kalas så hyrde vi in barn också. Man kan tydligen göra sånt nu mera, 3 stycken i olika åldrar med tillhörande mamma. Mycket praktiskt och trevligt, vi valde "stora kalaspaketet" så klart. Då ingick ballonger och en fotograf, bilder kommer inom kort. 

På det stora hela en av Isas bästa dagar ever. Som förälder är man glad så länge hon är det, och hon har varit jätteglad hela dagen och till och med berätttat för random tant i affären att hon fyller 2 år. /Patrik To the bed.  


Grattis vår stora lilla tjej!!


Vi köpte ett stort och dyrt paket till Isa för att vi tycker om henne så mycket

Idag har vi haft äran att ha vår Isa i 2 hela år hos oss. Svårt att tänka sig hur det var innan hon kom, men det är lätt att säga att inget annat har någonsin betytt mer.

Hoppas hennes dag blir galet bra!/Patrik, stolt pappa till den smartaste 2 åringen norr om sydpolen

Now is Ryan done.


Så här kan det ha gått till...Den smådryga kunden går morskt in på 3- butiken med ett uppdrag och ett budskap. Han börjar med att säga till säljaren att dom härniga Ajfånsen måste rendera i en hel del klagomål. Den oförstående säljarn får sedan höra att kundens mobil inte låter när den ringer trots att knappen som man stänger av och på ringsignalen med är påslagen. Säljaren tar telefonen och vrider upp volymen. 

Kunden tackar och går därifrån.

Tänk om det hade varit en själv som gjort bort sig så, så pinsamt det hade varit./Patrik, också pinsam i smyg.  

Ställ frågan!!

Efter snart 2 år inom yrkesgruppen kompletterande aktörer till Arbetsförmedlingen så har jag kommit fram till att den vanligaste orsaken till att man inte får ett jobb är att man inte ställer frågan. Det samma kan gälla tex vid tjänsteförsäljning. Du kör din presentation och allt är jättebra, sen dör samtalet ut. Ni tackar och bockar och går därifrån, är det typsikt svenskt? (även fast jag ogillar att använda det som en negation så gör jag det här).

Den vanligaste ursäkten till att man inte har ett jobb är att det inte finns några att söka. Men den vanligaste orsaken, är nog att man inte ligger på och visar intresse. Sen kan det handla om att våga ställa frågan på affären man alltid handlar på. Eller att våga ringa till det där företaget som man så gärna vill jobba på men som inte har en annons ute. Men att våga, det är nog det som skiljer de duktigaste jobbsökarna ifrån de mindre framgångsrika. 

Igår var en kompis till mig på intervju, idag skulle en av hans kompisar i sin tur på en intervju. Det är högtryck nu, det har varit det i några månader, sen dör det ut eftermidsommar. Sen får vi se hur det går i höst. Men ställ frågan, hur skall dom ni träffar annars veta om vad ni vill?/Patrik, tips från coachen 

Helgen som varrrrrrrHelgen tog sin början på en korvmoj i Västra Aros (Gidde is the shit). Där träffade vi på en av Isas alla farbrödrar (hon kommer senare att tro att hon ingår i ett maffiasyndikat med alla äldre herrar som hon har som beskydare), det åts mat och talades om viktiga saker. Sen uppfanns där och då en ny trend som kommer att slå större än "plankning" och dikeskörning. Vi kan tyvärr som medskapare inte gå ut med detta ännu då företeelsen ännu saknar namn. Återkommer i frågan.  
Isa med kusiner passade på att tagga ner en trappa, helt random, dessa ungdomar! Kusinerna hade fantastiska leksaker och så fick hon korv där hela tiden så det blir nog ett kärt minne./Patrik, på väg mot nya mål

Kött - Veg 1-0Under helgen var jag med min danske vän i affären på jakt efter något roligt att grilla. Denna skapelse hittade jag i köttdisken, "naturkött" står det för er som inte riktigt ser det roliga här. Min spontana tanke är ?? Va! Min fru har en hook up på alla företag som försöker sälja sina produkter genom att skriva att dom endast innehåller naturliga råvaror. Grejjen med det är att en råvara per definition alltid är naturlig. På bilden ovan har man som jag ser det tagit det till en ny nivå. Vågar inte prova deras syntetiska kött.


Min danske vän hade dock den goda smaken att förse mig med mat som var både naturlig och god. Jag skulle kunna hålla med vegitarianer om mycket, till och med avstå från en del godsaker. Men som gammal Burger Kingare måste jag säga att grillat är godast! Löst kommer jag ihåg ett annat citat som stämmer väl in på detta "om man inte skulle äta kossor varför är dom gjorda av biff?"//Patrik, sparsmakadTebaks i Woodhall

Då är vi åter bas i k- town! Har varit en händelserik helg, det är dessutom alltid kul att vara ute i "verkligheten" och träffa sina fans. Det var många beundrare som ville ställa frågor och ta kort när vi gick runt på stan. Men även på Henkes balkong rymdes det 1 av 300,000 tusen fans (Ja, Jenette nu omnämner jag dig som utlovat:-))

Dagen började i kusinhagen i Uppsala (en av 2). Sen bar det av på 2- årsfest i Aros, Isas sociala kalender börjar bli full inför sommaren. Där fanns det fantastiska leksaker och så fick man jordgubbar = stor succé! Kärran som fyllde år tycktes har gôrkul och hade en röd klänning.

Sen bar det iväg med lejonbilen (Isas namn på den, gissa märket) . Isa var helt slut så hon sov hela vägen mer eller mindre. Sen till svärmor för fisk å potatis och sen ut i spåret. Där händer det stora saker trots min fruktansvärda trötthet så tog vi det tidigare uppmätta rekordet på lilla varvet med 1,2 min bättre!! E det bra eller e det fantastiskt!!

Nu sover barnet och snart jag med, i morgon börjar sista arbetsveckan innan semestern. Jag skall till Borås på ett möte och det lär i stort bli det enda jag hinner med. Kort från helgen kommer så snart jag har hunnit vara uppe på kontoret och hämtat min sladd till ajfånen./Patrik, oskärpt och tröttStackars mig

Gårdagen bjöd på lunch med brosan och eftermiddagskaffe i Kista. Kaffet tog slut och groggen tog vid. Glada vänner och en massa snack.
Idag känns huvudet tungt och allt går lite långsammare än vanligt, har helt enkelt inte vanan inne längre. Mina dryckesbröder är betydligt mer rutinerade så en har jobbat sen 0800 i morse och en har åkt iväg för att hjälpa något att flytta. Själv funderar jag på dagen, skall till Rålis och träffa min gamla högstadieklass.
Sen bär det av till Uppsala för att träffa mina tjejer. Skall nog göra en del besvikna idag genom att hålla mig nykter och avböja alla inviter till krog och pubrundor./Patrik , inte helt van helt enkelt.

Stocklahoma

Då har jag landat hos farbron i Kista efter en kort men intensiv dag i skolbänken. Jag har som en duktig värmlänning åkt tunnelbana och sprungit på rätt sida i rulltrappan (escalatorn, för er värmlänningar).

Nu stundar en trevlig middag och ev en stilla paraplydrik i all stillhet./Patrik...hemma i socialdistrikt 17

ValtalKvinnan på fotot (för det är ett foto) simmar i norra ryssland helt jävla naken? Man blir lite impad, eller oroad. Hon gör det för att valarna hon simmar med gillar inte syntetiska kläder. Bu-hu, då säger jag att valarna kan få simma själva istället. Det är 0- gradigt vatten så det kan knappast vara valtal hon tänker på när hon simmar med dom.

Det får en onekligen att fundera. Varför finns det inte en Göteborgsblogg? (har ni också svårt med övergången?, bra då är du normal). Frågan om en ordvitsblogg dök upp idag under ett samtal med en gammal vän. Vi var även överens om vem som borde ha den. Men det är en annan sak. Vad som här kommer redovisas är alltså hur ett inlägg i den bloggen skulle ha kunna ha sett ut med ovanstående bild.

- Valtal, i veckan höll blått och rötts parti sin första debatt i riksdagen. Röds talare svarade enligt Aftonbladet med en fråga 26 gånger. Vilket får en att undra, hör han dåligt?

Jag inser det förvirrande i detta inlägg, men det är väl så det är./Patrik, jobbar och bloggar...

Jesus i en potatis!Ni vet de där artiklarna som dyker upp 2 ggr per år om att Jesus har setts ett rostat bröd eller i ett potatisskal. Är det inte det så kan någon svära på att en staty av jungfru Maria har gråtit eller att någon oförklarligt börjat blöda i handflatorna. Eller varför inte, nu med Youtube så kan man titta på spökfilmer, där man kan se  (med stor anträngning) ett dammkorn på en lins eller ett hårstrå fladdra förbi.

Alla religiösa och vidskepliga personer tar dessa tecken på största allvar och menar att nu vill Gud säga något eller att andevärlden vill göra sig hörd på Tuben. Ofta är det någon tvivelaktig präst som passar på att uttala sig och så har man en story. Precis som i amerikanska filmer som handlar om UFOn som kommer till jorden så landar dom av någon märklig annledning alltid i USA. Lite så är det med dessa fenomen, varför skulle Jesus visa sig i en kaffesump på en vägkrog i Gnesta? Ni som fastnar i att det är väl rimligt kan googla på "the spotligheffect", en psykologisk term. 

Iaf: 

På bilden ovan kan vi i förgrunden (och med lite god vilja) skymta en Ewook. Dom är här nu!/Patrik, tror fortfarande inte, vet bara.   

snart så...Ö- livet hägrar! !

Igår delade jag och frun upp kvällens joggning. Frun fick första springpasset och knäckte sina 7,5 km. Sen var det min tur, hon kom hem och lämnade över stafettpinnen med orden. - Jag sprang inte milen för det som ut som det skulle börja regna. Sen när jag kom ut i spåret så började det...regna. Oh the joy, 14 grader och genomblöt så blev det iaf 2 halvdana varv. På något sätt så vet jag att hon gjorde det med flit./patrik, @work

Isabel fyller år!!

Onsdag den 22/6 fyller Isa 2 ärofulla år. Ni som känner henne får jättegärna komma förbi här efter 14- tiden, slå en signal eller maila och berätta så vi köper rätt mängd tårta och bullar. Hon vill gärna ha böcker (kolla med oss vad hon redan har) sen tycker hon att små bilar är fantastiska, liksom köksgrejjer till hennes spis. 

 Eller så kommer ni bara förbi och säger grattis till henne./Patrik 2 fantastiska år. 


Kul helg, kanske

Denna vecka tar sitt slut i en hektisk helg. I morgn em beger vi oss till Uppsala för kusinhäng med barnet. På fredag morgon blir det utbildning för mig i Stockholm, sen gubbhäng i Kista med mina gammla kamrater. På lördagen blir det klassåterträff i storstan sen åter Uppsala och sen Västerås. Ingen skall kunna säga att vi inte är effektiva när vi försöker ha skoj. Men nu mina kära medborgare drar jag till Göteborg alltså./Patrik, kommer att sitta en del nu.

Har en tanke om hundar

Dom där hundarna alltså! Nu talar jag givetvis om "kamphundar", alltså dom där terriervarianterna av olika slag. Ni vet vilka jag menar. Överallt ser man nu mera dessa hundar, för 10 år sen så såg man dom aldrig. Går det verkligen mode i hundraser på det övertydliga sättet? Sen undrar jag, vad är grejen med just dom hundarna? Är det så att devisen "all reklam är bra reklam" är sann? För de senaste åren så har ju pressen svämmat över med artiklar om hur farliga dom är och vilken skada dom har orsakat. Att då fler element än unga killar som är rakade på huvudet och har tribaltatueringar och käkar anabola skaffar såna hundar är ett mysterium.

Se till fakta: Det är som jag förstått det en rätt tuff ras rent mentalt. Det kräver mao sin man (eller kvinna med för den skull) för att det skall bli bra. Sen är dom ju inte söta eller vackra heller (inser att det finns ett visst mått av subjektivitet här också), eller söta och söta. Dom är söta på samma sätt som en Belgian Blue eller Arnold S under sina glansdagar är söta. Så vad är det då som drar? Om nu pressen mot all förmodan skulle ha rätt så känns det ju lite som att spela rysk roulette, eller köpa lotter i en tombola, eller som Mr: Gump sa: - Du vet aldrig vad du får./Patrik, hundfrågande 


Kategorisering av gymmänniskor.

Låt oss börja med den klämkäcka supergymmaren:

Kännetecken:
Leendet - det alltid, från öra till öra glada leendet som liksom tycks ha fastnat for EVER mitt i nyllet på människan.
*Kläderna - Svettband, pulsklocka, märkesdojjor, färgglada, starka (gärna neon) åtsittande gymkläder gärna kombinerat med en uppknuten bommuls-t-shirt ovanpå.
*Rösten - Stark, genomskärande, gäll, på gränsen till sprucken.
*Ögonen-Hysteriskt stirrande och vidöppna-ALLTID!

Återfinns oftast:
*På gruppträningarna som instruktör eller längst fram i salen.
*I spinningsalen, i mitten, längst fram - eller som instruktör
*I receptionen liksom hoppandes och studsandes längst fram, glatt trallande att hon (FÖR DET ÄR OFTAST EN HON) är på väg från sitt tredje till sitt fjärde pass för dagen och hon har en sån häääääärlig energiiiiiii idaaAAAgg!!!!!

Styrkor:
*Har som en skyddshinna som gör att det inte går att kasta skit på henne, hon tolkar allting positivt ändå.
*Är manisk och kör på och det tar aldrig slut (som den där kaninen ni vet).

Svagheter:
*Blir lite förvirrad när ingen responderar på hennes "Är ni meeeeddd meeejjj???!!!"
*Kommer en vacker dag att köra sig rakt in i väggen.

//Anna, återkommer med fler.


Sliter skinn!!

På stolen alltså, på jobbet...Återkommer under kvällen efter mitt fantastiska träningspass på gymmet. Imorgon blir det Göteborg, tycker inte om staden i fråga, inte alls faktiskt. Kan hänga ihop med att jag är från Huvudstaden och då saknas Göteborgsgenen. Som sagt...inte Göteborg. Patrik/Alea iacta est


Träningsbloggen

Idag har jag slitit stol på kontoret. Vad Anna och the kid har gjort idag vägrar dom att svara på men det står 3,5 nya stolar i rummet som väntar att besittas och en halva som väntar på att helas. 

Snart skall vi hyra ut barnet till dess mormor, eller Lilla Mormis som Isa säger. Frun och jag skall knäcka knän i spåret. Anna har fått för sig att hon skall springa milen, själv nöjer jag mig med halvmilen. Det kommer tyvärr nog att ta ungefär lika länge. Återkommer med rapport, eller Anna återkommer nog med rapporten. Jag brukar se ut som en 38 åring med en 2- månaders kroppskontroll efter det varvet.

Kan rekommendera, eller rekommendera vette fan men tipsa om en annan dåres blogg som springer mer än Forrest Gump. "Fysbloggen.blogg.se". Det är en kamrat till mig som har fått för sig att han skall springa 2 st maror nästa sommar. Han kommer säkert att klara det då han nog på riktigt tycker att det är kul att springa./Patrik, snart i spandex   


Plankning eller balkongning?Här är lunchbloggen!

Har under veckan lärt mig att "plankning" inte behöver betyda att man bör få fysisk korrigering av tunnelbanevakter utan att det även kan vara att man ligger rak som en planka på olika ställen, gärna med fara för sitt liv. Lite fånigt kan tyckas men vem är jag att dömma? Nu lästa jag om "Balkongning", vilket vi kan hoppas inte blir en fullt så stor fluga som plankning.

Balkongning går som jag har förstått det ut på att man skall hoppa från sin semesterbalkong ner i en pool. Måste jag nämna att det här kostade ett 10- tal liv förra året, och det var bara på en ort (minns inte vilken). Sen var det några som hade ramlat genom ett tak och någon som hade landat brevid. Suck...Darwin Awards nästa!/Patrik Lite tröttare.

Darwin kom tillbaka och se vad dom har gjort mot dig!!!

Idag var vi alltså på en liten utflykt i syfte med att förkovra oss i den spännande djurvärlden. Eskilstuna Zoo hade en hel del kostiga djur som man aldrig hört eller sett på TV (förutom en och annan Disney film givetvis). Sagt och gjort vi begav oss på iväg efter det stora okända. Detta är vår story.Anna stöttar Isa strax innan den avslutande strypningen. Killingen (Glenn) var chanslös då vi hade flankerna täckta. En viktig kunskap i bushen.
Det finska uttalet är shiita, direktöversatt ifrån engelskan. Fanns inget att lära om detta djur förutom att det inte kommer för att en 2- åring ropar, - kom kissen, kom till mig!Surikarter eller något, trodde bara dom här fanns i tecknade versioner men inte då. Fantastiskt fantastiska var dom iaf. Det här är nog ett djur jag hellre skulle leka med än äta.I en undanskymd del av djurparken hittade vi detta misslyckade experiment. Vi vette fan vad man har det till men nog verkar det farligt, notera el- stängslet. Vi tror iaf att det är en korsning mellan ko och näbbmus. Konäbb eller MusKo, vet inte vilket det blir ännu.

Andra exempel på korsningar som är rena styggelser mot Gud själv (om hon hade funnits) var PallasKatt och MusHjort. Helt sant faktiskt! Tror att dom har någon elak vetenskapsman där som lever ut sina lustar på bekostnad av de stackars djuren.Som tur var hade dom vanliga djur också. Här är en häst som Isa begagnade sig av. När jag frågade henne på kvällen vilket djur hon hade gillat bäst så var det just hästen./Patrik 1200 spänn senare.  We want Mc Donalds, no stinking mommyburger!

Idag har jag lovat Isa att vi skall åka till Eskilstuna Zoo. Men en titt på deras hemsida gör mig inte direkt galen av längtan. Dom har dvärgkyckligngar och minagrisar, det häftigaste djuret på listan av asiatiska lejon. Kom igen nu, inte ens riktiga lejon! Vad hände med de vita tigrarna? Noshörningsleguan och Drill fanns där också. Eftersom jag precis som ni inte vet vad dessa djur är så googlade jag. Den förstnämnda är mer ödla än noshörning och den andra är som en mandrill men utan "man" delen. Det hela känns lite som när man ville ha det där märkesplagget som alla andra hade som liten och så får man COOPs variant av mamma med orden "det här är nästan samma sak men hälfTEN så dyr"...
 
Vi återkommer väl med hur vi går till väga./Patrik, mer skeptisk


Wtf?!Tittade på en stavmixer häromveckan på en av de stora kedjorna. Ien så där snabbfakta- översikt kunde man se att denna modell hade...Diktafon. : ... Asså, lika många frågetecken som det finns popcorn på Bio infinner sig här. så jag låter er kära lyssnare ställa dom själva. Men kommer det inte att låta mycket om man skall mixa och tala in meddelande till sig själv?/Patrik, fann den nya armekniven. 

Vår dag i 4- färgDagen började på gården med fina skottkärran.Sen hälsade vi på familjens representant för arbetarklassen på hennes jobb. Isa fick vatten med citron och envisades med att äta upp citronklyftan hävdandes att det var en apelsin. Detta med väldigt underhållande miner.Vi handlade sedan pressent till en kusin som vi ev träffar i morgon och kläder till pappan. Därefter skulle nya stolar införskaffas, vi åkte då till IKEA där dom nu mera har allt, alltså verkligen ALLT. Godis, mat, möbler, barnpassning, bra service, dålig service, läsk. väntar bara på att dom skall lansera sin första klädkollektion, och är något spänd på hur den kommer att se ut.

Något sårad blev jag då jag fann att namnet "Patrik" på IKEA är en besöksstol, ni vet, inte skön nog att bli kvar i och inte fin nog att hamna inne i den ordinarie kontorsmiljön. Vidare var tanten (ung tjej som blev tant då hon uppvisade en flexibilitet som är förunnat en åldring) i restaurangen dum i huvudet nog att erbjuda min dotter en barnportion köttbullar, detta innebär 5 st och är således inget för 2- åringar. Vi beställde då en vuxenportion som i stort avslutades till fullo./Patrik, inte så dålig på det här med barnunderhållning.


Tack Pravda ännu en gång

Nu har den äntligen kommit!! Listan på de som tjänar mest i DIN KOMMUN!! Eller kidnapparnas och inbrottstjuvarnas jobbschema skulle man också kunna kalla den. Säger som min dotter när hon ser någon som cycklar på vägen, - vilken dåre! Tack Aftonbladet för er granskande journalistik.

Idag är det Isa och pappa- dag då frun skall jobba 10 timmar. Feel free att komma med kreativa förslag som inte innefattar att jag måste klättra, göra hoppsansa- steg eller sjunga inför andra än mitt barn./Patrik, keep on rocking.

Dumheter på kvällskvisten.

Jag blir så förbenat förbannad så jag spränger nian på alla cylindrar i varje helvete när jag hör vår dyra landshövding svara på lokalreporterns fråga vilken lyder som följer (ungefär):

-Vad tänker du när du ser alla ungdomar bakom dig?

Hennes briljanta idiotsvar blir (också ungefär):

-Jag tänker framtidstro. Att det fortfarande finns ungdomar som planerar att studera vidare eller gå ut i arbetslivet.

BRINN!!!

Ja vad i helvete planerar ungdomarna annars för tänker hon? A-laget, parkbänken, bidragslinjen. Såna kärringar kan efter såna uttalanden gärna bajsa ner sig för min del.

//Anna, tycker inte att det var bättre förr.


Talang Dödar! Förbli vanlig.

Talang dödar, det verkar som priset för en "gåva" utöver det vanliga är förenat med livsfara. Att vara fenomenal på något, oaktat vad egentligen medför en allt för tidig död. Nu finns det säkert en del som vill vända på det här och säga att deras talanger medför en viss livsstil som är förenat med faror men så kan det givetvis inte vara då det skulle äventyra hela min teori.

Nedan listas några fenomenala männsikor som allt för tidigt lämnade oss, dettas pga deras oerhörda talanger.
John Beluschi, blev 33år. Dog under oklara omstädigheter på ett hotellrum.Jimi Hendrix dog endast 27 år gammal, även han på ett hotell. Han drabbades av någon mystisk kräkning i sömnen. Mycket ovanligt givetvis.Janis Joplin ingick även hon i den sk "club 27". Dvs kändisar som dör vid 27 års ålder. Här är det också väldigt mystiskt vad som kan ha kostat denne tillsynes hälsosamma kvinna livet.John Candy han bli något äldre än 27, han dog vid 44 års ålder. Även här omges hans död av mystik, denne levnadsglada farbror funny.

Listan kan göras lång, men för att nämna några: Kurt Cobain, Elvis P, Heath Ledger mm mm. Det är mycket som kan sägas om dessa underbara talangers frånfälle men andra slutsater som man kan göra är betydligt mer talande.

Ronald Reagan blev 93 år, Liza Minelli lever än och ingen vet hur länge hon tänker göra det eller hur gammal hon är, Lill- Babs är äldre än Jesus och lever än, Gudrum Skyman osv osv...Mmm, det får en att tänka./Patrik, får så klara tankar framåt natten.


Game on, eller, än kan jag klå dig.Isa tröttnade på att sitta ensam fastspänd bak i bilen. Gnällde och lät, hennes goda pedagoger till föräldrar lät henne då bläddra lite förstrött i en tidsskrift. När hon var klar så var det pappersallad i hela bilen, den lilla dokumentförstöraren hade varit så grundlig att det knappt gick att avgöra vilket språk tidningen hade varit på.Så när det senare var dags för henne att gå ut så fixade vi en frilla som hon fick skämmas över. Hoppas hon lärde sig något av detta!/Patrik, hämnaren.

Nu e det fredagsmyssssssÄntligen fredag, brukar inte känna så men de sista veckorna har varit hårda. Har tränat hårt, lekt hårt och jobbat hårt. Sen lockar ju semestern mer och mer.

Hur som, ikväll stundar en grogg eller 3 och lite vuxentid (Anna och Jag tittar på TV, jag somnar kring 22 i soffan). Inte så värdigt men nog så skönt./Patrik, på väg.

DAGENS LEK: Vad har hänt här??Här finns det nu en fantastisk möjlighet att vinna, och att vinna stort! Nedan visas 2 bilder som redovisas med med 3 alternativ vardera. Välj det rätta och vinn!

1. Pappa berättade en spännande historia om när han var ung.
2. Isa tröttnade i soffan med lite feber och slocknade tillslut.
3. Isa dissar mina förslag till aktiviteter med en tydlig signal.1. En hurrikan (svenskt uttal) tog sig in via ventilen och våldförde sig på Isas tallrik.
2. Valfri förälder tröttnade på att korrigera barnet när hon ville leka sin favvo- lek "testa gränsen".
3. Anna fick en nysattack varje gång hon förde gaffeln till mun.

//Patrik, via photoshop

Isberg!? Det här skrovet klarar isberg!Detta är alltså båten som vi kommer att roa oss med i sommar. Självklart är jag helt nöjd valet, åtminstonde tills vi går på. Lite rostig är jag nog på navigation och sånt, men hur svårt kan det va?! Lär vara stöddig ända tills vi går på.

V 26 är lyckligaparet i skärgården (då menar jag givetvis den RIKTIGA skärgården och inte den på västsidan). Så vill ni sluta upp eller ta en tur så hör ni av er!!/Patrik, nöjd Kapten

Problem problem problemAmerikansk day-time tv. Fantastiskt. Oprah gav inte bara sin hjärnskrynklare ett eget program, även hennes läkare fick del av kakan och denne läkare talar idag om våra (kvinnornas) dolda garderobsfaror. Hälsomässigt är höga klackar förödande för fötterna. Vi är helt enkelt inte byggda för att stappla omkring i skor utformade på detta vis och det är lät att förstöra fötterna om man går för mycket och för länge i skor med riktigt höga klackar.

OMG! (Publikens surr) Vad gör vi nu, vad gör vi nu??!

Lugn. Det finns en lösning. Köp riktigt högklackade skor som har ordetligt ergonomiskt utformade inlägg bara - då lever fötterna en liten stund längre. Jämfört med den fot som går i skor utan inlägg med hög klack.

Så - problem solved!

(Eller... TA AV ER SKOJÄVLARNA OCH GÅ I BEKVÄMA SKOR SOM INTE FÖRSTÖR FÖTTERNA!!!! Fast vad vet jag egentligen? Jag är ju inte läkare.)

//Anna, för knäckt av ungdomsåren för att våga gå i högklackat själv.

Den gamla leken...

Bilmärket "Mini" har en kampanj på TV om att man nu kan få sin Mini levererad av Thorsten Flink.

Wow, jag vet inte ens vart jag skall börja här. Kan jag verkligen få min nya (överprissatta) bil levererad av landets kändaste kokainmissbrukare!? Oj, de snälla folket på Mini har verkligen tänkt till här. Eller är det en samansvärjning som syftar till att få ner försäkringsbolagen på knä? Hur som, jag tänker gå vidre med det här och leka "jag får hellre". Avsluta varje mening med "än att jag vill få min bil levererad av Thorsten".

Jag får hellre kondylom av en ful tjej.

Jag äter hellre min kyckling lätt blodig.

Jag åker hellre tillbaka till 1986 och köper upp ALLA Fermenta- aktier jag kommer över.

Jag låter hellre en doktor med vinterkräksjuka operera mig.

Jag semestrar hellre ännu en gång, förlåt statskupp i Egypten.

Jag tittar hellre på ALLA melodifestivaler.

Jag låter hellre Mia Törnblad coacha mig på livets vandring.

Jag lyssnar hellre på Caroline Af Ugglas samlade hits...Nää jag tar tillbaka det sista, men ni fattar./Patrik, sover hellre.  

Jag har nu granskat mig själv och kommit fram till att jag är objektiv


Bilden har inget med texten att göra

Eftersom min dyra hustru studerar till att bli expert på diverse kommunikativa strategier så hamnar vi ibland i diskussioner om den smutsiga sidan av kommunikation, nämligen journalistik (märk väl objektiviteten). Hon testar ibland sina rapporter och uppgifter på mig och jag nickar eftertänksamt och kommer med kloka råd om förbättringar, likt en Kim Jong Ill i en operationssal. Igår talade vi om att journalister skall rapportera objektivt, det är tydligen en grundförutsättning för en journalist i dennes yrkesutövning. Detta kom givetvis som en chock för mig eftersom journalister i min värld är röda (åter igen med objektiviteten). 

Den 3e statsmakten skall granska och rapportera sanningar till den stora massan. På så vis kommer ingen att kunna utnyttja sin ställning och därmed rubba den demokratiska balansen. Så långt allt väl, precis som kommunismen verkar det här med journalister bra på pappret.

Probematisering kommer:
Problemet blir när journalisterna själva väljer vad som är objektivt. Den klassiska paradoxen som redan Platon skriver om i sitt verk "Staten", Vem vaktar Väktarna? blir rätt påtaglig. Om Janne Josefsson och Co själva väljer att lyfta fram en oförätt (för det är det alltid) mot den lille människan så redovisas alltid den lilla människans perspektiv/historia. Självklart så blir det en sida av storyn, den sidan som hade fått alla 264 kvinnor i Oprahs publik att tårka en tår av medkännande. Sen kan sanningen vara hur den vill, om bara en sida får redovisa sin story så blir det omöjligt objektivt.

Vad är det då som styr vad som skall rapporteras? Ja, min något cyniska uppfattning är att det som drar mest läsare uppmärksammas mest. Det är alltså en strikt marknadsekonomisk grundprincip som styr vad som skall "rättas till" i samhället. Saknar det ett marknadsvärde som saknar det nyhetsvärde. Det är ju här det brister, är det någon fler än jag som ser det motsägelsefulla rent ideologiskt?/Patrik opartiskt och rättvis  


Mitt kontorSom i ett led i det ansvar som folkbildare som vi faktiskt har så kommer här ett allmänbildande inlägg (med allmänbildning förstås kunskap om och kring lyckligaparet)

Mitt kontor låg daget till ära väl situerat i den värmländska myllan. I fjärran syns delar av Fryken, och nej det är inte mitt skrivbord som syns på bilden. Dagen spenderades alltså i Torsby där kaffet är gott och sällskapet trevligt/Patrik, en berest man 
 

En liten gåva


Jag har ju hajjat nu att man bör ge bort sånadärna presenter till pedagogerna på dagis när ungarna går på semester. Och tipsen haglar. En del dåliga, en del sämre. Nä, inte riktigt men det är ju rätt svårt att ge nåt vettigt som inte får kosta semesterkassan för oss.

Så jag kör på den gamla hederliga egoistiska linjen och gör fyra vykort av förra sommarens fina sommarbilder på min dotter (så hon såg ut strax innan hon började på förskolan). Så får det räcka tycker jag. Tänk va en massa skit dom kommer bli överrösta med ändå. Bilder på min dotter - det är iallafall kvalitet!

//Anna, kreatör

Perspektiv för fan!Jag är ju som landet vi lever i, fantastisk! Har på nån månad gått från 0 kondition till att kunna springa 5 km och tränar 3-4 ggr i veckan på gym. Detta trots min höga ålder, idag körde jag ett dubbelpass till och med. Jag är såååå jävla nöjd med denna utveckling och som ni ser så är jag fit som fan. 

Sen talade jag med kollegan i Torsby som dessutom är 1 år äldre än mig. Han sprang/cycklade/klättrade/åkte skidor (skidtunnel)/ åkte inlines i ungefär 34 mil under två dygn i helgen som var. Det var någon multisporttävling som han är med i för 100- ade gången. Nej på riktigt alltså 34 mil!!!

Fan för dig Micke, jag tänker från och med nu inte låtsas om din bedrift och helt fokusera på mig. //Patrik, tränade nyss i 1, 5 timme faktisk 

Humor

Min nittonåriga kollega är en reslig, blond, bredaxlad historia med ett skönt lugn och en mognad jag bara kunnat drömma om när jag själv var nittion (eller tjugosju). Han har blivit utskälld av Hanna Hellqvist, tappat mat i densammes moders knä, drömmer om en resa till Amerika där han ska studera och bli vis samt har koll på kolhyderater och konstiga viner. Jag skulle helt enkelt kunnat anse att denne yngling hade framtiden för sig om det inte vore för vår diskussion på jobbet i Lördags:

Kollegan: Alltså, du måste ju komma ihåg när typ Ronny och Ragge kom? Då vet jag inte ens om jag var född.

Jag: Jooo, det var du nog. Och jag var lite för liten för den humorn egentligen kanske. Fast jag minns att vi tyckte det var roligt senare. Nu gillar jag mest typ solsidan eller the office. Som alla andra.

Kollegan: Jaa! Och typ Stefan och Christer!

Jag: Hahahaha! DET var roligt!

Kollegan: ???!!

Jag: Ja, alltså. Som att folk skulle tycka att Stefan och Christer är roligt menar jag.

Kollegan: Men jag gör det... Jag har dvd-boxen...

Jag: HAHAHAHAHAHAHA!!!! (På riktigt??)

Kollegan (tyst): Ja....

Jag: Så, nu jobbar vi lite och talar inte mer om saken.

Kollegan: Nä...

//Anna, forfarande förbluffad

Kamp och kamp?

Läste nån annan form av blogg vars innehavare försöker tänka lite på hur och vad hon förmedlar till sina barn (genusförespråkare) och hon hade fått en kommentar som lyder som följer:

"Vad ska du säga till din dotter den dagen hon frågar varför hon ser annorlunda ut mellan benen?"

Jaaa, vad ska man säga. Suck...

Appropå saker mellan benen så stod min egen avkomma för endast några minuter sedan och vrålsjöng ut över nejderna (innergården) att "MAMMAAAAA - KISSAR - MED - RÖÖÖÖÖVEN".  Måste nog ta den där man ska inte svära predikan med min tourettes-man ikväll.

//Anna, kissar inte med röven - basånivet.No more störtskön brottsbekämpare!!...i alla fall
Skickade in min gamla OV- bricka idag. Kravet, eller hotet kom eftersom mitt förordnande är lika aktuellt som Mona S är het. Så nu är jag en "vanlig" man, i Stockholm. Har kvar mina Värmlandskrafter ännu ett år eller så.

Lite nostalgisk blir jag ändå, tittar på repan uppe i hörnet, ler lite när jag tänker på hur den kom till. Känner mig lite som Frank i Naked Gun efter att han hade slutat som polis och tänkte att nästa gång han skjuter någon så kan han bli åtalad. 

Blir till att tänka 2 ggr hädanefter./Patrik, lätt filosofisk 

RSS 2.0