Fina vänner

Eftersom jag har gett upp mitt liv något hastigt så blir det en del förklaringar när folk undrar vad och vart eller främst VEM man gör. Chattade nyss med en gammal klasskompis:

213 säger:

På något sätt så känns det ändå som att det var så här sagan skulle sluta: Patrik, som kämpat så hårt med att upprätthålla sin image för att få ligga, avslutar med att överge allt han tidigare stått för... för att få ligga...

Patrik... säger:

hahaha, fint. men alla fina sagor har hemska slut

213 säger:

Jag ska ha första tjing på filmrättigheterna!

213 säger:

Richard Gere ska spela dig!

Anna vart glad, hon trodde genast att hon skulle få ligga med Mr:Gere...Mmm, det kallas tvivel som Winnerbäck sa.


Parmiddag!!!?Hur fan tänkte vi då? Alltså det här kan vi omöjligt lastas för, vi ringde och bad om en fika hos Söndagsmannen och vi hamnade på en middag. Träsket som numera tycks husera hos Söndagsmannen ringde snabbt åter och sa att det blir grillat istället. Eftersom vi nu mera vet vad det kostar att köpa middag (580 kr på ICA) så tackade vi raskt som illern ja till denna inbjudan, shit han måste vara tät tänkte vi båda i smyg. Hur som, trots att Umeåkvällen var kall så genomled vi grillningen till förmån för den välsmakande fläskfilen som tillagades.

Så här snygga var vi när Anna och jag med Träsket kom med glada tillrop till kocken för kvällen.

Efter middagen, som givetvis avslutades med 7 sorters te och 4 sortes stekta bollar så tog vi en liten sväng runt stan. Som Stockholmsjävel (som jag nu mera har accepterat att jag är) så tog det inte jättelänge innan jag började få ett hum om hur man hittar i den här "stan". Detta till Annas stora förtret då jag inte är långt ifrån att klå henne i Umeåorientering./Patrik

...

Dagens svar: Ja, dina ben ser ju FAKTISKT smala ut på den där bilden.....

Tjock eller inte?

Dagen citat: Jag är inte så tjock! Det fina var att hon lät förvånad när hon sa det. Mycket skoj. Vidare förundrades jag över en bil som vi fick möta med, vi bor i Umeå så långt allt väl. Om jag på min tredje dag som norrlänning fortfarande kan lära mig något så är det att vissa här uppe inte har förstått konceptet vinterland. Alltså, bilen vi mötte var en Carmanghia,(eller hur det stavas) en folka CAB från 50 eller 60 talet WTF. Hur som helst min fru har lovat mig ett eget fordon och när den dagen kommer så blir det inte en Cab. Jag har sett bilder härifrån på vinten och jag vägrar att skotta innsidan av min bil inna jag beger mig ut.

Nää nu väntar en parmiddag med Söndagsmannen och Träsket, min stilla undran är, döljer dom något dom har gemensamt eller skyltar dom med något dom inte har? /Patrik


FärdtjänstEftersom min fru dagen till ära var gravt bakis så fullgjorde jag mina samboplikter genom att köra henne i kundvagnen när vi gjorde våra inköp på parhelvetets meka nr:2 (se: ICA Maxi).

En Söndag i vårat nya liv.

Söndag.
Dagens mission: Handla på ICA Maxi (Vår matbutik), laga mat, diska, städa och tvätta samt sköta om huvudet efter ett storpartaj igår (sistnämnda gällandes endast frun i huset)

Gårdagen är förbluffande suddig nu i efterhand och huvud och mage behöver omsorg och kärlek. Och se där.... Jag lever ju nu i ett parförhållande där min Man får den äran att sköta om sånt nu. Lite undrar jag hur länge han kommer vara såhär nykär och göra sånt där fint för mig. Andra par går väl liksom omkring och muttrar åt varandra samt bråkar om småsaker. Ett mission som dagens stora (handla på ICA Maxi) torde te sig ohållbart för de flesta. Vi löste det så att jag fick åka i kundvagnen och Patrik köra. Mycket finurligt.
Vi stannade till vid ICA köket, men tanten hade inte hunnit laga iordning dagens bjudmat, än mindre fixat kärleksmumsen vilket gjorde oss oerhört besvikna. Fast det fanns lite melon som var gratis iallafall.
Sen gick jag runt och läste inköpslista, för en sådan hade vi faktiskt, och försökte förstå hur stormarknader egentligen är uppbyggda. Innan allt det här med samboliv hittade jag till nudelhyllan och det brukade räcka så.
Den här listan frångicks dock lite, ett missöde som kostade mig 800 kronor. Det var alltså handling för EN dag...

På vägen hem ringde en kär vän till mig och bjöd oss på middag ikväll. Vår första riktiga parmiddag, mycket fint. Vi hade ironiserat hela grejjen lite innan och handlat bullar för att kunna åka på parfika men nu skall det ju tydligen bjudas på grillat så kontentan är väl egentligen att allt det där med handlingen var helt i onödan.

Dagens vuxenpoäng:

Storpack tandkräm och ICA-kundkort

Dagens minuspoäng:

Handling för en dag, kostnad 800 spänn.

Annars idag då?
Patrik har läst högt ur en bok för mig, skriven av nån slags journalist som lever på sitt namn och som skriver jättedåligt, vilket gjorde hela upplevelsen av högläsning ännu mer komisk.
Vi har startat denna blogg, TILLSAMMANS, för nåt gemensamt intresse ska man väl ha.
Sen har vi mest hängt och hängt och hängt med varandra. Vi har förstått att vi kanske borde pröva på att lära känna varandra lite, vi ska trots allt bo ihop verkar det som.

Nu tänker jag gå ut i köket och hångla lite.//Anna


Umeå airport. 080829

Som Västerås idag enda aktiva gangstarappare vart det lite av en chock att landa i Umeå. Kulturellt kan jag tycka att det var en bit emellan min tidigare värld och min nya. Känslan kan ju iof har förstärks av att jag igår bestämde att jag skulle flytta hit, men vadå? Jag och min sambo har ju pratat om det här sen, eh, sen i tisdags. Men vådå, vi har ju varit tillsammans i 1,5 vecka, då är det väl ändå dags. 

Rubbat, mitt kontrollbehov sa upp sig samtidigt som min mage igår när studievägledaren välkomnade mig till Umeå universitet nu på måndag. Sen ringde jag 90002 samtal innan jag tog mig samman och gick på fest ist. Packa kan jag ju göra i morgon tänkte jag. Det vart en rätt dyster tillställning för mig då jag helt plötsligt inte hörde hemma bland 0: or och faddrar i Västerås. But fuck i't I'm going. Nu gäller det för mig att känna mig hemma här, med den här människan som inte lagar mat och som tydligen anser att man verkligen behöver dammsuga dagligen. Nu bor vi inte i ett stall och det blir inte skitigt så fort. Det där ska jag nog ta ur henne. 

Vi gjorde vår första inköpsrunda på ICA MAXI, vi var galet söta när vi i full ironi fyllde botten på en kundvagn. Asså ironi för att vi i enlighet med vår korta tradition kräks i neon över "parhelvetet", ni vet det där fina som alla som har varit tillsammans ett tag har. Gemensama referenser över hur livet skall levans, gemensama vänner, gemensamma matvanor, gemensama favoritfilmer ....bla bla ja, ni anar temat. Det förefaller som att när man är tillsammans så måste/förväntas man att följa vissa konventioner, man ska vissa saker och man ska tycka vissa saker, och framförallt så har man rätt att se mer på och klappa andra på huvudet. Dessa "andra" har kanske valt att leva som singlar eller har kanske bara inte kommit fram till vart eller hur dom vill leva. Som etablerat par i parhelvetet har man då en gudomlig rätt att se ner och klappa på huvudet, med socialt accepterade uttryck som "men du" eller varför inte, "men vad kul för dig" för att avsluta med the all time high, "du hittar nog snart någon".

Jag och min sambo utgör nu en enhet i detta helvete, men, det finns ett stort men. Vi har svurit att bekäma och ironisera över allt som prepresenterar parhelvetet. Detta betyder givevis inte att vi aldrig kommer att besöka kyrkan för dyliga konstelationer (IKEA) eller för den delen ICA maxi heller, jag menar, även vi måste ju äta och ha möbler. Men när vi är där så gör vi det för att jävlas. 

Så välkommna till bloggen , VÅR blogg, vi gör den tillsammans, gemensamt ni vet. Nu ska vi åka och storhandla på ICA/Patrik 

RSS 2.0