TV-kväll

Vi slog på TV:n. Såg nån form av underhållningsprogram i form av konceptet: "Man behöver inte kunna sjunga bra så länge du kan texten." ("Singing bee", Patrik tycker att jag är töntig som inte vill erkänna att jag vet vad programmet heter).
Tyvärr medverkade en tjej som förmodligen trodde hon anmält sig till  det japanska programkonceptet "Hål i väggen".
Fortsätt texten "corinna, corinna... " och hon sjunger "Living USA..." varvid hon gjorde en konstig pose och inväntade den annalkande väggen. Då väggen inte infann sig bytte vi kanal till förmån för kultskräcken "Poltergeist".

Det var i vilket fall som helst otroligt underhållande på TV:n ikväll. Men nu ska de sövas!
 
//Anna

Språkliga skillnader

I vår serie om skillnader mellan Stockholm och Umeå så har vi idag kommit till delen som vi har valt att kalla "mitt lilla blomster säger de sötaste saker". I jämställdighetens namn så är jag också ett litet blomster, ifa någon undrar alltså.

Anna
: - Och sen när vi hade vart på konsären så tog vi T- banan till bla bla bla.....
Patrik: - hahahahaha, Vänta nu här, INGEN och jag menar INGEN säger T-bana om tunnelbanan.

Anna försöke skämta bort det hela lite men jag njöt stort då jag i min strävan efter att smälta in häruppe ständigt försöker lära mig infödingarnas språk här och vid varje försök så står hon där som en sann pennalist och hånar mina försök till interaktion med de infödda. Ett tillfälle då jag skulle svära lite åt en medbilist då gick det så här.

Patrik: - men din paltnackejävel till sossepack du kan ju inte köra ut framför mig på bla bla bla...
Anna (nöjsamt): - Men du, du kan ju inte använda "sosse" som skällsord här då det faller platt eftersom norrland av hävd är rött. 

Fan, jag får inte ens svära som jag vill. Men jag tänker inte ge upp och jag tänker fortsätta min strävan till lärdomar inom den norrlänska kulturen. För Stockholmare vill jag ju inte vara längre och då MÅSTE jag ju vara norrlänning, annars är jag ju ingenting och det går jag inte med på/Patrik

Gravidstatus


*Tre kilos viktökning under sista fem veckorna.
*Alla kilon hamnade i brösten som för övrigt gör väldigt ont.
*Fördel: Kameran används flitigt till bodyshots innan magen också börjar växa.
*Ett och ett halvt glas champange ger en berusning som i vanliga fall skulle kräva en och en halv vinare.

Annars måste jag säga att allt är som vanligt.

Jag har just kommit hem från jobbet där vår käre velourpojke avtackades med tårta och bubbel och sändes iväg ut på villfarelse i stora världen. Första anhalt Thailand om jag förstod allt rätt. Han kommer nog klara sig utmärkt!

Nu stundar ännu en lågbudget helg för maken och mig. Saknaden efter katten är inte speciellt stor. Jag övergav kärleken till den i samma stund som den använde min soffa som klösbräda. Undrar om det blir samma sak med lilla barnet?! Fast dom har väl inte så långa klor iofs. //Anna

Jobbtorka

Nu får jag bevisligen lida för att jag hittade 4 st jobb att söka igår. Idag finns det inte ett skit...Hur som helst. Det snöar som en motherfucker här idag och det känns helt ok, allt är bättre än mörkret. Om inte annat så kan det ju rädda helgsysselsättningen, man kan ju alltid ut å sladda i PV'n (eller hur man säger).

Jag var och luncha med min gamla hoodkompis, det blev Mc Donalds Ersboda, och nu då som ett led i förljetången om varför dom suger mer än tandlösa prostituerade. Under en lunchrusch så kan man väl som restauranganställd eller arbetsledare förvänta sig en förhöjning i omsättningen och därav öka personalstyrkan samt förproducera lite av de hamburgare som förväntas att gå åt. Så jobbar man på liknande inrättningar världen över, men inte på Ersboda. Två öppna kassor och köer långt ut i restaurangen. Det kan vara så ibland men det har varit katostrof VARJE (3 ggr) gång jag har vart där.

Min rara fru var hos tandläkaren och gjorde av med pengar idag, och vad värre är att hon ska tillbaka för mer sen, vissa får aldrig nog. Nu är hon på en butik här i umeå och käkar tårta. Vissa har det bra/Patrik

KattnappningVi kom på en ny affärside, sno husdjur och lämna in dom till polisen, then sit back å håva in belöningen. Vår stalker från igår hade inte gett upp oss och i morse så väckte den oss genom att hoppa mot balkongdörren som den värsta Mad Dog'en. Vi släppte in den å gav den en (1) sorts fisk som var över sen igår. Den åt som fan, sen kom anna och Katten ihop sig då den tyckte att det var lämpligt att vässa klorna på soffan. Anna vann den kampen, jag fick nog och ringde Mässingen och sa att vi kommer in med en ungdommsbrottsling som just gjort sig skyldit till skadegörelse. Eftersom jag pratar polisianska flytande så gick det strålande.

Utöver det så har jag hittat en radiokanal som bara kör old school Hip Hopp!! Så ni kan haja att jag är the nöjd denna dag. Nu till vardagen som består av att titta på snön samt söka jobb. Totalt vart det 4 jobb sökta igår, får se hur det går idag/Patrik

Moderskänslor...

Vi är väldigt okontant med varandra, jag och min man. Vid början av vår promenad hittade jag en liten vän iform av en kattunge. Tro mig, jag och djur går inte alla dagar ihop och oftast tröttnar jag på söthetshalten inom några minuter. Fast nu kanske hormoner och moderskänslor gjorde mig svag och jag blev i vilket fall som helst vän med bebiskatten.

Den följde mina fotspår i fem och en halv koilometer, jag räddade den från stygga hundar, bar den över trafikerade vägar, lät den sitta under min tröja när den frös och inte orkade gå längre. Den blev min. Bara min och vi älskar varandra nu.

Sen kom vi äntligen hem och jag sa åt Jane (ja, hon heter så nu, eftersom Tarzan var obrukbart när jag bestämde att kattungen var en hon) att nu fick hon vackert gå hem. Min man sa att hon iallafall INTE fick följa med oss in. Så nu hör jag Jane jama och gråta utanför ytterdörren och min elaka make vill inte släppa in henne. Hon får inte ens en pannkaka. Mitt hjärta gråter... 

Om jag hittar Jane ihjälfrusen utanför dörren imorrn så skiljer jag oss.
//Anna


Kom alla mina kolhyderater

Nu har jag jobbat sisådär lagomt mycket idag. Somnade en stund efter lunchen vilket jag tror aldrig hänt faktiskt! Så ett litet presentpodie, lite butiksgenomgång och mest myspys på kontoret gjorde dagen skön. Karln har fått för sig att vi ska äta pannkakor idag vilket känns väldigt bra det med. Kolhyderater till folket. Syrran och jag körde GI ett bra tag och det fungerade verkligen och i somras var jag en smärt och vacker liten flicksnärta. Nu när jag ändå kommer att förvandlas till någon size större (förnekelse), välkomnar jag åter the carbs in i mitt liv.

Fast en kraftpromenad står faktiskt även på agendan så helslapp är jag inte. Än...

Vidare kanske vissa saker lossnar i sinom tid för oss. Och då pratar vi inte bara olika sorters fogar utan mer jobbmässigt. Men det kan vi inte förtälja mer om ännu. To be continued helt enkelt... //Anna

Ge mig ett "åhhhhh så sööött"Jo men, hon är faktiskt rätt söt. Lillsyrrans nyförvärv, hon får hem den snart.

Nu tar jag rast

Har skickat frugan till jobbet med en klapp i stjärten. Tagit hand om disken och sökt tre jobb. Ett som Personalspecialist åt landstinget i Umeå, ett som Verksamhetssamordnare för dagligverksamhet i Karlstad och slutligen som Omställningskonsult/arbetslivsutvecklare i Västerås. Nu kommer dom nog att ringa vilken sekund som helst. Jag tror att jag ska begära 37,000 idag, det känns så.

Nu till soffan för R'and R, det är jag värd/Patrik

Fisk

Då har jag utfodrat min fru så hon skall orka med en slitsam dag i Umeå city. Jag gjorde vår favoritfrukost 7 olika sortes stekt fisk! väldigt gott. Eftersom jag bytte däck på båda bilarna i veckan så kan jag bara söka jobb idag, det kommer att gå strålande så klart. Börjar tycka att det här med fritidsforskningen suger, funderar på att faktiskt ta ett jobb någon gång. Återkommer under dagen med stora feta inlägg om viktiga saker/Patrik

LappmögelNej det är inte kladdkaka, det är SNÖ! Inte i Umeå dock, denna bild togs i Ö-vik under dagen.

Oscensurerat

Sådärja!
Nu är jag på hemmaplan igen efter massa bygg och slit i Sundsvall. Lite socialt liv hann jag med även. En hockeymatch på det lokala O´learys. Skellefteå-Timrå: 3-4 (Fröken Andersén, här kom vår hämnd!). Då stämningen spoilerades lite av en deppig Skelleftebo samt en flörtig Bodensare i sina essen beställde vi in en flaska rött och jag fick smaka fyra och en halv klunk (och herrejävulen så gott det är med vin!!).

Vi gjorde i vilket fall som helst bokslut på bygget i förmiddags och jag möttes hemma av en nyrakad karl, nymodifierad bil och nystädad lägenhet. Då är det svårt att känna att livet skulle vara speciellt jobbigt.

Jag bör väl göra nåt slags krafttag för att ta hand om mannen här hemma då jag förstått hur tråkigt han haft det utan mig (och ärligt, de flesta har jävligt tråkigt utan mig). Han är mycket fin iallafall.

Och nu till rubriken:

Då jag liftade med två småbarnsfäder i veckan fick jag de oscensurerade svaren på de funderingar jag faktiskt haft angående det här med tidig graviditet. Inga tips eller råd, bara kalla fakta. Så, för att citera en galen man från Boden:

"Välkommen in i de etrema flytningarnas värld. Du kommer kanske drabbas av dubbla, trippla, multiflytningar som är groteskt missfärgade och konstiga i konsistensen samt att det luktar surmus i alla trosor! Ja, jag vet inte, så KAN det vara. Men du, alla säger att det är NORMALT, men det kan det faen inte vara alltså."

Högsta betyg till det uttallandet.

Jo, det var ju visst det oxå! Årets första snö!! Gött mos, då kanske det snart blir lite ljusare för nu är det jävligt svart för tillfället.
 
//Anna

Lite sovmorgon

Gav mig själv en sovmorgon idag, det är jag värd då jag i avsaknad av min fru tenderar att ställa om dygnet så jag är uppe till seeeeennnnnntt. Typ 03 eller så, hennes fel inte mitt. Ska väl till och äta en närande frukost sen köpa mjölka så jag kan dricka mitt kava. Appropå mjölk, min vana trogen så börjar jag med att kolla vilka jobb som har kommit in. Idag kan jag söka förljande tjänst. "Avbytare, mjölkning av 60 kor" , vad fan är det som händer?/PatrikFortfarande solo

Idag har livet känts så där roligt igen. Har inte pratat irl med någon alls, har däremot vart ute och gått i en timme samt bytt till vinterdäck på Volvon. Men ska tydligen vara ute så mycket man kan när det är vinter och liknande här. Sen har jag gjort sånt där som jag tror att min fru blir glad över, som att diska och tvätta. Skulle ha bakat men hey, jag är bara en man.

Har blivit utsatt för viss lobbying då det tydligen är en sittning på MDH nästa vecka. Är galet sugen kan jag bara säga till er som läser det här, MEN, jag har fan inte stålars till sådana dumheter och soppa är dyrt. Men innan jul ska jag försöka ta mig samman och uppsöka eder.

I morgon kommer Anna hem och innan dess måste jag byta däck på BMW'n, fan det är inte bara glitter och glamour att ha två bilar/Patrik

Å vi är såå stoltaDenna androgyna skapelse är då frukten av vår kärlek. Nu vill vi gärna ha beröm för våra gener/Patrik

BARN!!Här är två bilder på oss när vi fick reda på det där med barnet.....jag valde att lägga upp dom som miniatyrer då dom är allt utom smickrande för oss/Patrik

BARN!!!


Den där tisdagen i slutet av okt,

Tanten (ja, jag kallar henne så för att hon är så långt borta och då känner jag mig trygg) är ju i Sundsvall och leker byggboss med sina favvovänner. Själv letar jag som vanligt efter det där jobbet som betalar sig bra och har stor frihet samt mycket ledighet. Det finns givetvis bara i mitt paralella universum ännu men håll med om att det låter bra. Eftersom vintern har fått för sig att komma hit idag, åtminstonde kylan så MÅSTE jag väl byta däck på iaf en av bilarna. Sen är det ju det där vanliga med disk och tvätt, shit! Att vara hemma man är inte fullt så glamoröst som i reklamen. Snackade lite med mina Stockholmskontakter nyss, en av dom hämtade upp sin gamla mor och den andra åker till Indien ikväll. Olika liv, samma värld. Återkommer med fördjupningar om världsläget under dagen/Patrik

Wtf?

Här kommer några WTF:

- Raka dig på huvudet och spar pengar på schampo och dyra klippningar!! Så stod det i reklamen och jag gick på den, efter 1,3 år som rakad kan jag konstatera att rakblad till huvudet är galet dyrt och jag behöver väl raka mig minst två ggr i veckan för att det ska skina så där fint.

- Min fru ska till tandläkaren för ett dyrt ingrepp nu på fredag. Jag har givetvis skällt på henne då vi inte har råd med sådana utsvängningar den här månaden. Nu i min ensamhet kommer jag på mig själv att för tredje gången rensa ett utrymme där det varje gång jag käkat fastnat något. Ergo, jag beöver nog gå dit jag med då det där hålet bara tycks blir större och större. FAN för pengar.

- Varför finns dom roligaste jobben på dom orter där man för närvarande INTE bor? Oki, nu ska jag inte klaga för det kommer trots allt upp 3-4 jobb i veckan som jag kan söka här i Umeå MEN i Karlstad tex kommer det upp betydligt fler jobb och den stan är mindre. Hur tänkte dom då? I dag tex söker dom här "villiga CE- chaföfrer" alt Någon chef till något som jag inte kan söka pga för kort utbildning. Min fru har snart mage nog för att jag ska kunna uppvisa min villighet men det där andra går jag bet på. 

- Nu har dom gjort det igen, att ciggaretter inte var farligt det visste alla för 40 år sen. Men sen man kom på bättre tankar så har man uppmanat alla rökare att sluta. Men nu är räddningen här, nikotinläsken har kommit för att stanna. Den ger enligt uppgift en "euforisk känsla som håller i sig i nårgra timmar". Min tanke är då, behöver man en ny läsk då? Hur många om dagen blir det? Är det verkligen bättre än ciggaretter? Fan va bra! nu har dom alltså lyckats kombinera läskens fettbildande inverkan med nikotinets dödande kraft. Får mig att tänka på Pizzachipsen jag såg för något år sen. Känns lite som Rohypnol och alkohol, två fel blir inte alltid ett rätt/Patrik

Idag

Har jag:

- sökt två jobb
- inte bytt till vinterdäck
- sovit middag för att det är så jobbigt att vara lat
- räddat en vänskap
- förnedrat mig genom att maila vakteriet här i byn å tigga jobb
- inte diskat
- inte hängt tvätten som jag lovade (lugn hjärtat, jag SKA)
- mailat våra smygalierade gravidkompisar

 Nu väntar serien som är BÄTTRE än Simpsons, jag talar givetvis om Famliy guy. Visst är det en ripp off, men den är ju också därmed så mycket bättre, via utveckling och inte invecklign//Patrik

Övar på ologiska lekarDetta kort är då på min lilla systerson då han leker favoritleken "bajs" alt "hoppa på trött morbror", det pendlade lite mellan de två vill jag minnas. Det jag här vill påskina är att jag är ytterst lämplig för att torteras av barn, det var bara det faktiskt/Patrik

Gissa å vinnEtt sommarkort så här i mörkret. Nu efter den där jävla vintertidsomställningen så mörknar det på här vid 16 tiden, man får ju panik för mindre. Utöver det så är jag ensam då frugan har lämnat mig till förmån för de södra delarna av landet (Se: Sundsvall). Inte så skoj humör idag, deppigt, arbetslöst och bittert. Men det känns som att det går över så snart TV kvällen kommer igång.

Hur som helst, dagens fråga är: Vart är ovanståående bild tagen någonstans? Det är inte lätt men vinsten är ju rätt stor och då måste det ju vara svårt. (eventuell vinstskatt betalas av vinnaren).

Vägrar delta

Det är dansbands VM eller motsvarande på TVn, jag blir hellre skallad av en asförbannad noshörning än att tittar på det. Får helt enkelt herpes av dansbandsmusik som alla som känner mig vet. Detta kan komma att bli ett problem då vi någon gång kommer att flytta till Värmland. Det är tydligen där dom görs enligt min fagra fru.

Det blir kyckling fahitas (reservation för stavningen där) till middag, asgott och rätt nyttigt. Innan det så ska jag ta mig ut på en sån där powewalktur , om frun mår bättre ska jag dra med henne också. i morgon ska jag ringa tre lingon för att tigga timmar/Patrik

Sämre dag.

Om jag ägt en stegräknare skulle den förmodligen räknat till ca 24 och ett halvt steg idag. Eller dra på en två tre steg för tvättstugehanteringen då. Vad jag vill säga är att jag inte har mått helt suveränt bra idag. När den efterlängtade helgen äntligen infann sig slutade den i VM i illamående istället.

Nu mår hon något bättre och är ålagd uppgiften att laga maten för kvällen. Jag!! Som det är så synd om??! Jag fattar ingenting. Men imorrn bär det av till Sundsvall för nya projekt och livet blir lite normalt igen.

Lite samvetskval har jag kanske inför det faktum att den blivande inte fått alltför mycket uppmärksamhet i helgen och snart skall lämnas på egen klöv igen. Dock misstänker jag å det starkaste att han kanske inte har nog så tråkigt på veckorna som han vill framhäva. Det är som leksaker som får liv på natten när man sover.

Btw. Nu när vi outat redan:

Det här med tipsen... Inte fullt så allvarligt som man kan tro, jag är visst intresserad av vad alla som kan något om barn och barnaföderi har att säga. Dock gör man inte dilemmat mindre genom att först säga: "Jag ska inte komma med några tips eftersom du inte vill ha det MEN om du gör såhär..."  Det var väldigt roligt förressten... //Anna

Vilodagen

Då har vi fått en betydande del sms, och FB mail ang det där kortet igår. Väldigt skojs är det faktiskt så fortsätt gärna att kommentera.

Idag borde jag byta däck på bilhelvetena, men det blåser ute och inne är det lite mysigare. Anna ska till och baka matbröd och jag ska söka jobb. Man måste ju tydligen ha ett sådant om man ska ha en sån där familj. Gårdagskvällen gick åt till dvd tittning. Jag hyrde för första gången på typ 5 år filmer igår, gud va retro liksom (Stockholmsvarning), hur som, det var inga filmer vi rekomenderar så då gör jag det inte. Jag ska tvinga min fru att blogga senare idag so stay tuned/Patrik

I en svunnen tid...

Råkade hitta ett formulär som tydligt beskriver min relation till fröken Andersén och samtidigt representerar en period i mitt liv innan jag träffade mannen som fride samt gjorde mig på smällen... Det känns som obegripligt längesedan fastän jag tror att det är ganska nyss. Miss Andersén herself är för den delen ganska skyldig till mitt nuvarande tillstånd då det var hon, i egen hög person, som släpade mig ut i Karlstadnatten den där kvällen i Juli.1. Mitt namn:
Jenny Banan

2. Var möttes vi första gången? På fyllan-I dimman

3. Vad tror du mitt andranamn är?Maria? Eller Banan

4. Hur länge har du känt mig?På fyllan: hela livet. Nyktert:kanske nåt år

5. Hur väl känner du mig?På fyllan: min bästa vän. Nyktert:Inte jätteväl.

6. Röker jag?På fyllan

7. Tror jag på gud?På fyllan

8. När du såg mig, vad var ditt första intryck?Fan va full hon är. Gött mos.

9. Min ålder?På fyllan:14 Nyktert:25?

10. Födelsedag?På fyllan: varje dag. Nyktert:vet ej, sommarkatt?

11. Hårfärg?På fyllan:rödvinsrött Nyktert:brun

12. Ögonfärg?På fyllan:rödsprängt Nyktert:Blå?

13. Har jag några syskon?På fyllan:Tvärånasystrar. Nyktert:jo, det har du oxå.

14. Nämn en av mina dåliga sidor. Fyllan

15. Vad är en av mina favoritsysselsättningar? Fylla

16. Vilken sorts musik lyssnar jag helst på? Fyllemusik

17. Vad är min bästa sida?Fyllan

18. Är jag blyg eller framåt?Full

19. Skulle du kalla mig rolig?Packad

20. Är jag en rebell, eller följer jag alla regler?När du är askalas? Rebell

21. Några speciella talanger?Kan fort bli full.

22. Vilken är min favoritfärg?Ölguldigt, rödvinsrött och grön curaco

23. Vilket är ditt bästa minne med mig?Jag minns aldrig särskilt mycket när jag umgåtts med dig.

24. När kommer vi ses nästa gång tror du. På fyllan

Bäst i TestJobbat sig liteI veckan så hängde jag som sagt på mig brickan igen och slet hårt värre. Så här fint blir det när man tar kort i en spegel, notera att jag blir baklänges.

LuleåIdag körde jag till Luleå (26 mil) för att hämta hem frugan innan hon växte fast där bland skjorthyllor och jeansväggar. Detta innebär att jag har på två dagar kört 115 mil, träsmak!! Hur som, man måste ju äta även i norrland och här precis som i Stockholm så finns det köpcentrum som har restauranger, populärt kallas det  "food court" när man samlar ett antal restauranger på en gemensam yta. Bilden ovan var så nära jag kom till en food coutr i Luleå, mycket fint/Patrik 

som en tiger

Det finns tillfällen då man ler och tar åt sig och det finns tillfällen då man ler och tar åt sig och sen skryter lite. Detta är ett sådant tillfälle.

Jag jobbade ju som vakt lite i veckan, ett ingripande jag gjorde mynnade ut i lite "rumbel" när den gripne inte riktigt ville ligga ner. Jag lyckades dock motivera honom att ligga med en vänlig men bestämd svepning, följd av en bojning. När jag sen gick en liten runda och hälsade på butikspersonalen så sa en av affärsinnehavarna med en skönt brytning "dom säger att du var som en tiger". Jo men, gammal men inte förbrukad/Patrik

Åter

Då är man hemma igen, efter en så där 64 mil i volvon. Summering av veckan kommer i bilder så fort jag hittar kameran men två dagar arbetade är ju alltid något. Värre var det med magen och Stockholmsångesten, men som sagt, så fort jag kom norr om Uppsala så mådde jag bättre igen. Vill inte riktigt erkänna mig som Stockholmare eftersom jag inte bor där och inte heller VILL bo där men folket här ser mig inte heller som norrlänning, så vad är jag? Oklart men om definitionen av en norrlänning är någon som bor i norrland så blir det ju lätt.

Lite roliga saker hände på jobbet iaf och en ny öppning till jobb här uppe infann sig. Återkommer även med det, nu väntar tandborstning and shit. I morgon ska jag bege mig på en liten tripp till Luleå och tillbaks för att hämta min kära fru som har jobbat omkull sig där i veckan/Patrik

Panik

Paniken kom krypandes ju närmre jag kom till Stockholm, inte bara för att bilen började hosta norr om Uppsala. Utan mest för att min kropp har en stark avission mot huvudstadens stress, kanske är det självframkallat i och med att varje gång jag vistas här så kastas jag mellan jobb, olika sovplatser samt en känsla av att inte hinna besöka dom man vill eller ska besöka. Jag räcker helt enkelt inte till och det är stressande. Man vill besöka dom man inter har träffat på länge, och man vill besöka dom man har lovat att komma till, men tiden överenstämmer sällan med ens planering och det är där det skiter sig. 

Jag hann i går (kom till stan kring 1600 tiden) att besöka 2 syskon och en förälder, då gick jag ändå och la mig vid 22 tiden,inte illa. I kväll ska jag till nästa anhalt på listan och i morgon innan jobbet ska jag träffa en annan kompis för en fika. Sen efter jobbet har jag lyckats med att samla ihop tre andra kompisar så jag kan träffa dom tillsammans, mycket smartare så. Sen på torsdag ska eller bör jag till Västerås, där skulle det vara trevlig att festa med mina gamla skolkompisar och då kanske jag även skulle kunna svänga förbi morsan så hon inte tror att jag dizzar henne. Det är inte så att jag inte gillar mina kompisar, det är bara så att jag får panik när jag närmar mig Mälardalen/Patrik  

Det är helt normalt...

Jag har en kompis som är gravid, för henne så är det den största händelsen ever. För hennes partner så är det en jättegrej också. Det är liksom en livsförändrande, förhoppningsvis oåterkallig händelse, för dom. Allt som är med graviditeten förknippat vad det gäller symptom, krämpor och oro är normalt. Iaf så säger alla andra det, ALLA andra. Det tycks inte finnas någon sistuation där det är mer tillåtet att ha åsikter, där allt är så normalt, där det är ok för alla att komma med tips (önskade eller inte) som vid en graviditet. Det är till å med helt ok att gå fram och lägga sin hand på magen på människor man nästan inte känner. Ergo, att utan att fråga ta på en annan människa. Lagen stipulerar att det skulle kunna klassas som ofredande, men nej, det är helt normalt vid en graviditet. Ett helt normalt beteende vid en helt normal situation vid en företeelse (graviditet) som är i alls ögon det normalaste som finns. I allas utom en, nämligen hon vars liv och kropp aldrig kommer att bli den samma, för henne är inte det normala att hennes kropp får div symptom, för henne är det inte normalt att hennes kropp får beröras av allt och alla, för henne är det inte normalt att alla tydligen har rätt att uttala sig om hennes kropp och vad som är fint och inte. För henne är känslan av normalitet onormal, för hon har aldrig vart i denna situation tidigare. Och att alla andra tycks veta vad som är bäst för henne är inget annat än en klapp på huvudet då man i det ögonblick man kommer med ytterligare ett oönskat tips tar ifrån henne friheten att själv till fullo råda över sin situation. Men det är väl helt normalt/Patrik

Den där bakryggen

65 milsturen idag dödade min späda pojkrygg en aning. Vidare så hostade Drivan 5 mil norr om Uppsala, detta föranledde ett galoperande magsår hos mig själv då jag såg mig själv vandrandes längst vägen, väntandes på lift alt styckmördning. Tur för mig så tog sig Drivan samman efter en väldehövd varvtalssänkning, så jag kom fram tillslut. Nu väntar jag på en rapport från min ärade fru, hon hade ju den dåliga smaken att bege sig norrut ist. I morgon ska jag jobba på det där jobbet som jag aldrig skulle återvända till, en svältande man har ingen stolthet tydligen/Patrik

Farväl

Jag packar å har fyllt Drivan med vinterdäck, verktygslådor och lite uniformspersedlar. Kort sagt allt man behöver för att åka till storstan. anna packar sin jobbväska och åker åt motsatt håll.

Blir nog lite bloggning i veckan trots att vi inte håller oss på hemmaplan, mot slutet ska iaf jag redovisa min vecka i storstan i bilder, peace out/Patrik

Teknikens under...

Vi har, alltsedan den här Patrik flyttade in med allt som det förefaller innebära, i mitt singelliv, funderat över hur i glödheta h..vete vi ska få tag i en fungerande DVD-spelare utan pengar... Den som han tog med sig fungerar ju inte, trots ihärdiga försök och mitt ultimattrick: slå på maskinen. Många Söndagar har vi svurit över att inte ha denna maskin i fungerande skick och drömt oss bort i tider då man slapp prata med varandra och bara kunde slöa i soffan framför en film.

MEN, idag... Har miraklet infunnit sig. Patrik ringer sin Pappa, min svärfar som gav tipset på hur man kunde rengöra laserläsaren... När vi skulle pröva detta frågar Patrik om man inte skulle prova att koppla in scartsladden även och se om det gjorde nån skillnad... Vi tänker inte berätta det här för någon... Eh, eller hur det nu blev.. Vi har i vilket fall som helst bestämt oss för en filmkväll ikväll. Den första sedan vi träffades. Typ, som en dejt. //Anna

Slö söndag

Vi gick upp för sent, vi kekade frulle. Sen hamnade vi i soffan, hittade TV fjärren och vart fast. Mycket skönt mycket inproduktivt. Vi skall vara duktiga men inte just nu, nu ska vi bara ha söndag, bara vara. Skönt/Patrik

Saturday night Teg centrum

Vad göra Lördag kväll i Ume??
Volvon behövde ju tankas, så vi drog ner i stadens vimmel (tre fjortonåringar med kortkort till Patriks stora förtjusning) och tankade på Statoil. 651 kronor gick det i gamla drivan och när jag skulle betala med Statoilkortet var det spårlöst försvunnet ur min plånbok. Detta resulterade i att jag lämnade in mig själv i pant på macken under tiden Patrik åkte och letade kort i BMW:n. Jag hann få två nya vänner i form av Henrik och Sanna som gör ett utomordentligt bra jobb där på  macken, Öst på stan.

När vi väl lyckats betala bensinen åkte vi på nattlig sightseeing på Teg. Vi klev ur bilen på Tegs centrum för att filosofera en stund i minusgraderna som nu infunnit sig. Där kom vi underfund med att det måste te sig lite konstigt att stå en Lördagkväll tittandes på Tegs kyrka, byggd i modernistisk stil, diskuterandes katolicismens inverkan på Svenska kyrkan. Å andra sidan pratar inte alltför många andra om vettiga saker heller sådeså!

Annars hände det inte helt mycket ikväll. Jag försöker lära Patrik en fras på danska men han glider så gärna in antingen på skånska eller på tysk brytning så jag lägger nog ner det där projektet. Nu stundar sista Lördagstimmarna i soffan (som jag börjar inse är lite liten för två fullvuxna människor). //Anna

Lyckliga paret på turne!Så här snygga var vi i oktobersolen ute vid havet.

PoseningSom gammal KA-major så ville jag fotas med min gamle vän havet som bakgrund. Som ni ser så vart det väldigt bra.

FikaVäl på plats så drack vi varm chocklad och kekade mackor, värsta picknicken mao.

Östraste delen av typ alltVi hade som uppdrag dagen till ära att bege oss så långt mot Findlans som det bara går. Utanför Holmsund som mötte oss dessa kraftverk. 

ÄLG!!Nu får man ju titta lite nogrannt på bilden för att se älgen men det är där...på den högra väg-grenen. Anna var cool och körde bara över älg- bebisarna som kom efter.

Bullfest

Då har vi på två dagar käkat upp två bullpåsar, eller två tredjedelar av en hel sats bullar. min mage har börjat krångla, och vad för Anna värre är så har den börjat göra sig av med överflödiga gaser. Men vad fan ska man göra när dom är sååå goda? Har fått lite kommentarer kring just mina bullar, och alla tycks komma ihåg hur dom knäckte alla andras bullar.

Idag lyser solen och vi ska på utflykt till havet, Umeå är tydligen en kuststad upptäckte jag när jag kollade på kartan. Vidare ska vi under helgen tvätta BMWn och ev skifta till vinterdäck på den. Vi ska pröva att sätta ut den till försäljning, hoppas på att bli av med den så vi kan sänka lite fasta kostnader, nån som vill köpa?/Patrik

 

Idag...

Idag har vi träffat kungen, gift oss i Las Vegas, åkt bergochdalbana, straffat olydiga Ume-medborgare med påkörning, rånat tre banker, räddat oskyldiga barn från en säker död, struntat i att rädda skyldiga barn från en säker död, hittat bin Ladins gömställe, ätit ekorre till lunch och tillverkat åttio liter glass med björnbärssmak.

Eller så inte...

Jag ska städa, Patrik vilar på soffan, men hur kul är det?! //Anna

JobblunchEftersom min fru idag hade den goda smaken att jobba här i stan så passade jag på att åka ner å luncha med henne. Det vart som en familjesamankomst då vår dotter (bananflugan) även slöt upp. Viktiga ämnen avhandlades givetvis under lunchen.

Nu ska jag baka bullar, eftersom mina bullar en gång i tiden var godast i landet så är det med stor möda jag tar mig an denna uppgift/Patrik

JubileumDå har Drivan gått 22,000 mil och som Volvo är den nu officiellt inkörd!!!

Ståckholm

För att få ut sin slutlön på vakteriet så räcker det inte med att säga upp sig, man måste lämna in utrustningen också. Detta blev jag smärtsamt uppmärksamad på nu idag då min tänkta slutlön inte infann sig på kontot. Jag ringde min planerare som sa att det borde ha gått ändå för att det har det gjort med andra människor. Jag å frugan snackade ihop oss och kom fram till att nästa vecka då hon ändå skall vara borta mån- fre passar ypperligt för mig att åka söderut, jag passade då på att boka in två arbetspass också så att resan så att säga betalar sig på något sätt. Så måndag morgon drar frugan till Luleå å jag till storstan.

Passar på att göra någon social visit också , oklart var men en viss balkonginnehavare i Kista har snackat om Gin och Jos i tre månader snart/Patrik

Överklassen skyr inga medel

Jag växlade in lite mynt idag så jag kunde kompletera upp kylen inför den stundande middagen, jag vart skitnöjd över min framtida middag!

Sätter mig vid datorn och ögar igenom den största informationskalanen på Internet, jaa på hela nätet. Självklart menar jag Aftonbladet, ser en notis i en spalt om Alex Schuman och hans blogg, eftersom jag är en bättre bloggare än alla andra så ville jag se hur det går för han. Sagt och gjort, jag läser och förundras, funderar mycket på om det BARA är ironi eller om han verkligen är så dum i huvudet som det verkar. Tycker mig vara rätt vass på att detektera ironi och sarkasm, så när jag kommer till inlägget om hans middag (snygg koppling till min inledning ifa ni undrar) i går så baxnar jag. Är han så jävla stor på sig själv verkligen, eller är det här någon form av Stureplanshumor som jag inte fattar?

"Men nu svarar en liten näbbmaja vars röst jag inte alls känner igen. Jag säger tydligt till henne: "Hej. Alex Schulman heter jag." Jag artikulerar noga mitt namn och låter det sjunka in. Hon svarar: "Jaha." Jag säger: "Jag skulle vilja äta hos er ikväll. Vid sju, ungefär. Går det att ordna?" Omedelbart och i triumf säger hon: "Tyvärr, det är fullt."

Jag blir alldeles paff av idioten. Kan jag ha hört fel? "Är det fullt", frågar jag. Hon svarar snabbt att tyvärr så är fallet. Jag sitter tyst en kort stund, gapar i min häpenhet och så kastar jag på luren i ansiktet på den lilla jävla idioten.

DET VAR SISTA GÅNGEN JAG GICK PÅ ITALIANO, HÖRDE NI DET, ERA JÄVLAR, NI KAN FANIMEJ DRA ÅT HELVETE ALLIHOP"

Jag blir impad!!/Patrik

Väldigt roligt

I går körde jag lilla powewalksrundan två gånger, betyder det att jag slipper idag?? om tristessen smyger sig på så knallar jag nog ändå. Jag skulle kunna skriva "läs om valfri vardag", för det är så det känns. Anna har åkt till Ö-vik, men eftersom det bara ligger runt hörnet så kommer hon hem i kväll. Jag ska vällan söka jobb, men de sista dagarna har det inte utanonserats något sökbart sådant. Sen ska jag städa en skvätt också. Min gamla hoodkompis som pjuggar här uppe har den dåliga smaken att befinna sig på praktik ett antal veckor så jag kan inte hänga där heller. Jag är the trisstness helt enkelt/Patrik

Patrik bli stor

Då har man varit vuxen idag och vart på intervjuv. 1,5 timmes mangling av tre personer, det var en pärs, för dom. Jag skötte mig rätt bra, tror att jag svamlade ut ibland men vem fan gör inte det. Det enda misstages som gjordes var att jag var på fel intervjuv!! Jag trodde att det gällde ett visst jobb jag hade sökt, så jag hade förberett mig och läst på om deras organisation och verksamhet. Lite förvånad blev jag när det under intervjun gick upp för mig att det här var något helt annat. Jag sa som det var så skrattade vi åt det och gick vidare. Dom hade 50 sökande och ca 10 skulle komma på intervju, så jag får väl se hur det gick. Dom skulle höra av sig om cirka en månad. Så är det någon norr om Mälaren som har ett jobb till mig så får ni gärna höra av er, vi är ju trots allt mobila.

Nu har jag slängt in en tvätt och fyllt diskmaskinen, jag måste tydligen göra sådant för att få mat här, snart kommer lilla frun hem och då måste ju allt vara tipp top/Patrik

Rubrik

Det är dags att laga skrivaren nu, tre timmar kvar till intervjun. Min fru har övat mig i vad man svara på typiska frågor vid sådana tillfällen. Jag kommer givetvis att glömma allt som sagts och freestyla ist, det går som det går. Sitter nu och lyssnar på Stockholmsradio och känner mig nostalgisk, snackade med en av syrrorna i morse. Fick reda på att familjen är på väg hit, i sommar. Tror att dom räds vintern men vem fan gör inte det/Patrik

Morgonstatus

Jag har fått sovmorgon... Vaknade först vid åttasnåret av ett sms fr chefen, somnade om och sov nån timme till. Fab! Nu har jag skrivit lite referat och det är dags att dra sig till en butik. Fantastiskt att få husera på hemmaplan idag.  Eftersom det numera existerar en TV i mitt hem fastnade jag framför den i nån halvtimme och såg på när äckliga Amerika räddade världen genom Oprah. Det är offattbart hur enkelt det kan vara att tjäna pengar... In i duschen, sen jobbet.//Anna

Dagen som sådan

Jo då, idag så har jag inte sökt jobb, mest eftersom det inte fanns något jobb att söka. Däremot slet jag jag hårt i tre timmar.
Stackars mig, en annan som slet idag är min fru som kom hem nyss efter en 16 timmars arbetsdag.

Jag har inte gjort något skojs så nu får min fru ta över/Patrik.

...såååå...På nåder får jag då forsätta blogginlägget. Ja, alltså nyss hemkommen från en fabouluse 16-timmars dräpardag. Ont som en dåre i ryggen, trött som ett aber och jävligt småirriterad på alla trevliga människor som behagar köra bil i svartaste mörkret med hellyset på vid möte med annan bil (läs BMW 320 touring). Mina ögon dog i kväll. både en och femton gånger.

Annars händer inget spännigande, telefonen ringer som vanligt oavbrutet på dagarna och gott om jobb är det inte ett dugg ont om för tillfället. Därför bör jag väl knuffa ner mig själv i sängen och sova några timmar så att jag snart kan stiga upp och jobba lite. GNATT//Anna
Snart så

Har lyckats rationalisera bort däckbytet idag genom att jobba tre timmar ist. En kollega messade och frågade om jag kan ta tre timmar från henne i kväll!! Däremot har jag hittat papprerna tills i morgon, nu ska jag bara fixa igång skrivaren så är jag redo. Eller nästan iaf, nu stundar en powerwalk i solen/Patrik

Skitsaker

Skrivarjäveln är död, den höll i exakt 23 papper. Nu måste jag verkligen ha den så då får jag väl meka sönder den själv på vinst och förlust. Kom på att det kan vara bra att ha med med något papper på intervuvn i morgon som styrker att jag faktiskt har gått i skolan.

Vidare måste jag byta däck på bilarna den här veckan, frugan tuffar ju runt en del och norröver har det kommit snö nu, så det är väl inte långt härifrån misstänker jag. Annars har jag få saker idag att göra.

- Sova på soffan efter att Anna har åkt till Solleffteå: check
- Söka ett jobb:
- Byta däck på Drivan:
- Leta fram papper och inttyg:
- Laga skrivaren:

Som ni ser, det är fortfarande hårt aqtt vara hemmaman/Patrik

META- söndag

Söndagarnas söndag, gick upp, lekte taxi for hem å fixade frulle. Därefter skjutsade min fagra fru mig till jobbet, själv vågade jag inte köra då gårdagen inte hade lämnat mig helt. Väl på jobbet möttes vi upp av Lillstjärten som såg ut att vara dödare än dödas, hans festande hade fortgått till 0600 i morse enligt han själv, dessa ungdommar.

Väl hemma gjorder min fru en lunchtoast till oss och sen fick jag en söndagskram i soffan  medans vi tittade på Punk'd, mycket stillsamt och SKÖNT. nu ska jag koka käk till oss båda. Sen ska jag leta på allsköns papper som jag kan tänkas ha med mig till intervjun på tisdag/Patrik

Gangsta whife!Jag vet inte riktigt om det egentligen är läge att erkänna detta men ett karriärsbyte verkar vara i faggorna efter gårdagens hiphop-succé... Jag och underbara personalen i city gjorde vårt allra bästa framträdande på scen inför resten av regionen... Betänk att jag var spik nykter även. Värdigt. //Anna

Lyckliga paret på FESTSåå då var det dags att festa, vi var helt nyktra. Eller 50% av oss iaf så nästan. Det dansades, det tävlades och det åts. Ett genomgående tema för mig var ett jag tydligen skulle granskas av folk till höger och vänster, alla känner apan, apan känner ingen. Jag tror att jag klarade testen då vi ungefär 9003 gånger under kvällen fick höra hur fantastiska gulliga vi är tillsammans och hur bra "man" ser att vi passar ihop osv osv. Vi kan ju bara hålla med, och för att väga upp alla fina kommentarer så gick vi som andra par in på handikaptoaletten (dock så gjorde bara en av oss något därinne, det man ska göra mao) för att parkräkas lite. På det hela taget var det en mycket roande tillställning för oss båda, men det är likaväl skönt att den är över, det är ju jobb i morgon och frugan skall ha städdag/Patrik

UR kaos

Morgonen började oaktat vad vi ville. Reveljen följdes av en stadig frukost bestående av rågbrödsmackor med ost å skinka, gröt och frukt samt ägg och kaffe. Vi brukar satsa på frukostarna men denna dag grundade vi extra noga så att jag inte blir så slampig när jag skall dricka ikväll. Anna har ju bestämt sig för att INTE dricka!!?? Jo men, hon skyller det på värktabletter och ryggont. Sen bar det av till ÖB för komplettering av festsaker, efter det så raidade vi en av butikerna och snodde deras mattor. Sen till bolaget med Annas boss i släptåg, där fyllde vi en bil med godsaker. Efter det till festlokalen där vi ställde iordning och pyntade. Sen Mc Donaldslunch med några kollegor till Anna, inte gott, Micky D har förlorat ALLA sin charm i mina ögon. Min fråga är nu, - är det värt all detta slit för en gratisfylla?? Jaa jag tror det, om inte annat så lär kvällen utvisa det. Själv ska jag hålla mig på båda fötterna då jag är fotograf för kvällen, men några flaskor pallar jag nog för, iaf nu när jag har egen chafför/Patrik

Fruktansvärda verklighet.

Vi gör det officiellt nu... Vi har kommit varandra ALDELES för nära nu. Jag är jätteBAJSNÖDIG och han med. Vi kommer ihop oss om vem som ska gå först. Hans luktar så illa. "Ja, BAJS" bedyrar han. Jag var för vek... Nu sitter jag, fortfarande obeskrivligt nödig och väntar på att gå in i rummet där jag vet vad han precis gjort.

Min gräns däremot går vid att ha dörren öppen. Och ja, jag har faktiskt gränser. Och dessa ruckas det inte på. Fan då, jag måste verkligen...... NU.

Sprit eller inte sprit...

Nu är det nära... Den stora festen. Igår andades jag in kopieringstoner till 72 partyhäften. Vet folk egentligen hur jävla svårt det är att göra spalthäften?? Annars skulle jag kunna ställa upp på intervjuer om detta fenomen, nästan gratis...
Men men, häften blev det. Planeringen är klar (så klar den nu kan bli) och det viktigtaste är fixat: Beställningen från systemet! Eftersom jag då ska hålla mig nykter festen till ära, föreslog jag de sämsta vinsorterna jag kunde komma på samt gav strårom som avecförslag. Det eller absint tänkte jag men mitt förslag blev nedröstat, typiskt.

Så nu har jag provat klänning. Den sitter som ett jävla korvskinn och det skyller jag på Patrik. Han är helt fantastisk för man kan verkligen skylla allt på honom. Är det någon som har nån issue, kom igen bara. Skyll på Patrik. Jag gör det jämt nuförtiden. Nån gång ibland gnäller och gnyr han lite men då kan man mata honom med kanelbullar så håller han käften ett tag. Innebär detta att vi nu börjar lära känna varann?? Oklart...

Igår var min allierade Färjestadssupporter här och bälgade kaffekannor. Vi hann gå igenom gamla minnen så som att shota tequila och glömma att öppna munnen, dansa på bardisker och scener samt att förstöra fötterna och supa bort mobiltelefoner. Hon bör kanske ha lite cred för att det var hon, den där natten i Juli, som fick mig på benen halv ett på natten för att spana in läget på Arena, där jag raggade upp ett krogragg som nu, tre månader senare är min blivande man. Så, thank´s Jenny.

Nu tänkte jag laga nån slags middag med spenat och fil och sen är det bara att ladda inför partyt. Klockan 1600 är det deadline för förberedelserna och sen vet man aldrig hur det slutar. Kan vara en klar fördel det här med nykterheten känner jag...//Anna

Ny vändning

Alltså, stora saker händer i parlivet. I dag bytte vi ut ICA Maxi till förmån för Willys, det är stort. Dom hade någon äcklig wokgrej i sitt bjudkök, we are not impressed! Däremot hade min fru rätt i att det nog var lite billigare där, nu har vi dock förbrukat en stor del av resterande månads matbudget, men det kan det ha varit värt.

Vidare fick jag en callback av en eventuell arbestgivare, dom ville att jag skulle komma dit på intervjuv nu på tisdag. NAJS! Är kanske inte det direkta drömjobbet men det korrelerar väl med min utbildning och en heltidslön till hade inte gjort ont. Återkommer om VAD det är för jobb när jag vart där och vågar uttala mig.

Nu håller min fru på att göra sig fin, eller "provgörsigfin" inför morgondagens fest, hon blir MYCKEt fin, Och jag kommer i egenskap av hovfotograf i morgon att kladda på henne så ofta jag kommer åt, det är min rätt som fotograf/Patrik

Avslag PÅ avslag

Tydligen så finns det jobb som jag är för gammal för? Vem hade anat det, jag maiiade en ansökan som "undersökare" åt ett rekryteringsföretag som helt saknar humor. Det stod att de sökande bör vara mellan 25-30 år. Jag skrev i min ansökan att min höga ålder ackompanjeras av erfarenhet. Jag har aldrig fått ett svar på en jobbansökan så fort. Det tog exakt 9 timmar att få ett "vi har valt att gå vidare med en annan sökande". Tänka sig att dom har gjort det valet när det är två veckor kvar på ansökningstiden, man jag är int bitter.

Sen fick jag idag ett samtal av en annan arbetsgivare där jag har provjobbat, även dom hade valt en annan sökande. Tänka sig, jag valde att tolka det som att jag ansågs vara FÖR kvalificerad. Positivt är att jag har jobbat min tredje dag den här veckan och att det idag kändes snudd på skoj, om det sen beror på att jag har börjat få kläm på det jag gör eller om kollegorna var roligar ska jag låta vara osagt. Men skojs var det att känna att man gjorde någon nytta.  

Nu sitter min vackra fru i soffan och pratar värmländska med en av hennes kompisar "hemifrån", jag har valt att fly in i bloggträsket då jag inte fattar vad som sägs. Ska väl ta mig in dit i ett desperat försöka att lära mig hennes hemspråk. Det där med kulturell kompetens lär vara viktigt/Patrik

Den där kvällen i juliHär är den där kvällen då vi träffades, mycket värdigt. På Arena i Karlstad, tydligen ett fint ställe om man ska tro lokalbefolkningen. Spriten på borde vittnar om det dåliga omdömet, dock var det ju något som gick rätt. 

Studentknep

Alltså, vi måste storhandla i morgon typ. Min fru väckte mig i morse och berättade att nu blir det en fattimansfrukost. Detta innebär i hennes värld att  vi endast har två olika sortes pålägg samt att äggen är slut. Men jag kan hålla med, vi måste storhandla i morgon, för smöret börjar ta slut och vi har ingen bröd nu, sen att toapappret är slut adderar på känslan av fattigdom. Jag erbjöd henne milittapapper (se: kaffefilter) och så visade jag henne hur man delar det så ett filter räcker till två torkningar samt hur man gör det mjukare. Hon vart inte så impad tror jag för hon tog bilnycklarna och drog till Ö- vik, där har dom minsann toapapper.

Vidare så får jag blödande herpes på alla sökajobb sidor. Alla kommuner, stora företag samt rekryteringsfirmor har egna sidor där man måste gå in och lägga upp sitt CV and shit. Detta medför att man har över 900 olika koder och versioner som ligger ute på nätet. Samt att det faktiskt är tidskrävande samt att man drar sig för att söka vissa jobb just pga man måste liksom börja om varje gång man söker en tjänst. Vore det inte fantastiskt om det fanns en gemensam sida, låt oss för enkelhetens skull kalla den för arbetsförmedlingen, där man EN gång la upp sina uppgifter och sen så fort man sökte ett jobb så mailade man bara länken till arbetsgivaren. Vilken utopi/Patrik

Stress

Nu gick alltså även den här dagen sjuhundra resor aldeles för snabbt... Som brukligt i vårt liv. Det är bara att hänga på i tempot. Jag har planerat mitt liv (med rejäl distand för oförutsedda händelser) fram till den där vintriga högtiden som har något att göra med Jesu födelsedag, inte riktigt säker på vad. Och nu är det kaos i huvudet som vanligt.

Idag har jag:

Fått beskedet från min nya (svindyra) privattandläkare att rotfyllning är melodin och ny tid att infinna sig är om tre veckor.

Haft möten i sinne på diverse butiker och via telefon.

Planerat festligheter inför helgen och inte kommit i närheten dithän jag borde.

Demolerat en ugnspannkaka som skulle varit middagen för dagen. Katastrofalt...

Dammsugit mattor IGEN. Dom jävlarna behagar icket bli rena!

Dessutom har matintaget för dagen mest bestått av bullar och delicatobollar, systerligt delade med min adoptivdotter till hennes stora lycka. Vad sämre är så är hon nitton, inte jag. Detta innebär att hennes kropp pallar detta matsvineri, inte min...

Maken har klarat sig själv som duktig säljare, så han har jag inte ägnat många sekunder åt idag. Och morgondagen klaras nog av den med om jag bara kör försiktigt till Ö-vik och hem för det är där morgondagens bestyr skall uträttas... Jag minns den gamla goda tiden, då jag och min man satt hemma på kvällen och drack kaffe med Baylis, som ett riktigt etablerat par... Det var längesen nu...

Fortfarande in lövLite konstnärligt ljussatt, ELLER så är kameramobilen inte den bästa att ta kort med.

Jobb idag för mig, + jobbsök, jag sökte tre jobb bara i går så det här ska nog ge sig. Men enligt vissa källor så lär det vara enklare att få jobb söder om Huddik, få se hur länge vi håller ut. Frugan ska till tandläkaren i dag, hon har tuggat sönder en tand och det lär kosta fläsk att få henne i gott skick igen. FAN där rök budgeten den här månaden, men jag har svarta bältet i att klara mig på ingenting alls efter 4,5 år som student.

Vidare drar det ihop sig till den stora festen på lördag. Jag är engagerad som hovfotograf och kommer givetvis att vara fab som sådan. Till min stora gläde så skall Anna inte dricka något pga ryggvärk och tabletter, detta medför att jag nog kommer att sno mig en gratis fylla. Mycket smart gjort kan man tycka/Patrik

Bönder

Jag tar vid där min fru slutade, som gamal bugrergeneral så får jag panik när det står 4-5 personal och snackar med varandra i köket i slafisga uniformer när restaurangen ser förjävlig ut och man får vänta på maten FÖR länge. Obra, kan det vara så att ett framgångsrecept som Mc Donalds inte fungerar norr om Dalälven. Vi har vart där en gång tidigare och då var det precis samma sak!!

Har ju arbetat idag, gick vällan bra men frågan är hur bra det gick?! ska tuffa på samma sak imorgon igen så efter det så lär jag ta tag i det här med jobbsökandet. Jag är ju trots allt fantastisk/Patrik

Snabb resumé av dagen

Upp som en sol (eller zombie) klockan 0600. I med ngra mackor och lite gröt, ut i kall bil (Memo: sätt i motor- och kupévärmare hädanefter), sladd på E4 söderut (Memo: sätt på vinterdäcken), paus på fina toaletten i Härnösand, vidare till Sundsvall, jobb, tillbaks till Härna, mer jobb (eller mest fika kanske?), hem, middag på det makabra McDonald´s... Jag vet... Katastrof! För det smakar inte ens gott OCH personalen på Ersboda Mc Donalds måste BY FAR vara den uslaste ever! Riktigt dåligt humör gav det mig. Som om sockerchocken inte vore nog...//Anna

Byråkratrik

Så då har jag sökt dagens jobb och är nu redo för att åka till mitt x trajobb. Bloggar i kväll/Patrik

             ps: jobbet är som lönekonsult.

Igen då

Uppe med frugan för att se till att hon kommer iväg, hon ska göra en dagstur till Sundsvall, typ 30 mil enkel resa. Själv ska jag väl vara så där produktiv och duktig idag, ska söka jobb på förmiddagen sen kl 1200 ska jag infinna mig på jobbet. Ska vara själv i butiken för första gången idag. Lite scary men det går nog bra då jag är fantastisk. Med dom jobben jag sökte i går så finns det en chans att jag antagligen blir personalansvarig på en firma eller servicekonsulent på karamellkungen. Som sagt, jag söker det mesta nu mera.

Fick en fråga igår om svensexan kommer att kombineras med kanoten -09. Det gjorde mig lite orolig, en 4-5 dagars svensexa en till två månader efter vi har gift oss låter både farligt och galet. Men detta tyder på att det finns en process som pågår söder över, och det är skoj.

Snackade med en Stockholmarjävel till i går, han kommer eventuellt upp om några veckor, det skulle vara najs att få guida någon runt på etablisemangen här. Få se hur det fortlöper/Patrik

Nu är det kväller

Snabbsummering av dagen:
- Powewalk
- Glädja folk med vårat underbara liv
- köra bil
- Äta kycklingpasta
- Kolla TV
- Fika på butikerna
- Städa
- Sova middag
- Söka jobb (2 st)

Det är inte konstigt att man blir trött. I mogon ska jag jobba å frugan drar till Sundsvall, ska blogga lite mer då/Patrik

Måndag morgon

Då är det måndag igen, dessa rutiner skrämmer mig mer än hundar i kläder. Ska ner till vårdcentralen idag för provtagning, det tog bara 2,5 veckor att få komma dit, inte illa Umeå. Sen är det väl jobbsökardags igen, har utökat mitt sökområde lite, rent geografiskt alltså. Under dagen ska även en av butikscheferna ringa mig angående jobb i morgon. Eventuellt så ska jag få två heldagar här i veckan, det hade fan inte gjort ont, dels så kanske man hinner lära sig något och dels så tjänar man lite pengar.

Nää nu ska jag göra mig fin, ska ju ut å powerwalka idag igen/Patrik

Lite förvirrande kanske

I dag är ännu en dag, som är gjord för att.....osv osv. Så gick den där gamla slagdängan med "Just D" ,men faktum är att idag är ännu en dag som är precis som alla andra. MEN, ändå helt annorlunda. Ville bara säga det/Patrik

Dagens dilemma...

...är att det regnar PÅ TVÄREN och jag vill inte släpa mig ut i bilen för att hämta herrn på jobbet... Han kan väl gå?? Fast det tar så lång tid och då har jag ingen som lagar maten åt mig, dessutom kommer han vara blöt och eländig och smutsigare än vanligt och då måste jag städa igen. Fan... Vad gör man?

Sen är mitt uppdrag för dagen att hitta en fungerande dvd-spelare till låns åt oss så att vi slipper prata med varandra ikväll. Även det går sådär... Stackars, stackars mig... //Anna

Motmedel

Nää Anna, jag kissade inte, jag bajsade. Hur som helst så har vår minifamilj drabbats av någon konstigt. Det luktar sumpgas i lägenheten varhelst man vänder sig, ingen tycks erkänna något och det är lögn i helvete att utröna var det kommer ifrån, men jag har mina misstankar. 

Själv vart jag i vanlig jävla oordning inte full igår, spriten räckte bara till lilla frugan och vi tjänar ju alla på om hon är full. Men det var väldigt trevling ändå. JAg börjar dock få lite panik över att Anna har aktiverat sin stab samt att de ska ut och kolla på klännigar och välja blommor and shit. Jag vet knappt vilka som min stab är! Hur får man reda på sånt? vart står det? Hur som helst jag ska sparka liv i mina gamla hoodmänniskor, måste bara lura hit dom på något sätt så vi kan göra killplaneringen./Patrik 

Söndag morgon

Då ska jag om en liten stund skicka maken på jobb igen. Där vinner man lite husfrid så att man får städa i lugn och ro. Måste säga att jag är lite tung i huvudet efter gårdagen. Sen har det varit in nån jävel inatt och druckit upp hela rödvinsflaskan för mig också... Så mycket för den tomtebolyckan.

Kära aoptivdotter i form av bananfluga var här igår också och agerade diplomat i bröllopsplanerna som faktiskt framskrider. Jag har lyckats skapa en riktigt stabil stab som ska utföra göromål, samt utgöra föremål för min personlighet. Jag har, som vanligt, som chef, lyckats alldeles för bra och nu börjar jag undra om jag själv ens behöver infinna mig på den stora dagen...

Det dansades en hel del igår också. Vilket är ett måste för jag har en riktigt stor press på mig att kunna uppvisa godkänd dans inför personal och chefer på den stora festen på Lördag. Jag kan nämligen ha sagt att jag kan dansa lite.... Vilket i sedvanlig ordning är fantasi och bluff och ljug.

Nu orkar jag inte skriva mer men jag är förpassad hit till datarummet då min käre make inte vill att jag ska lyssna på när han kissar länge i badrummet... //Anna

Dans å hamburgare

Jag jobbade idag, vilket nedelag för akademikern. Men det var ok, vår adoptivdotter var där och såg till att mina misstag inte syntes för mycket. Sen kom frugan och hämtade mig precis när jag tyckte att det började bli för mycket. Väl hemma så gick vi på långpromenad å sen hamnade jag i köket där jag mekade hamburgare till oss. Anna hällde i sig en jävla massa vin (två glas minst) och sen ville hon, yepp ni gissade rätt. Hon ville dansa, så nu har vi buggat i vårt underdimenssionerade kök men den stora festen är en vecka ifrån oss så vi måste tydligen öva. Hon är väldigt duktig så det lär inte bli några problem, och jag dansar dessutom mycket bättre när jag är full så inget lär gå fel på den stora dagen./Patrik

Tråååååkigt

Har skickat make till jobbet. Med mutor till personalen såklart. Så nu sitter jag och undrar lite vad man ska ta sig till... Jag har helgsanerat som brukligt och nu har jag mest jättetråkigt. Kanske jag får dra mig ut i hösten och hälsa på lillkråkan som är rätt ny i den här världen... Första gången jag träffade henne sov hon mest så jag petade på henne hårdare och hårdare tills att hon vaknade. Det får man faktiskt...

Annars vette tusan vad jag hittar på. Allt vardagstjafs är lix över nu och klockan är bara tolv...

Jag kan ju alltid färgkoordinera garderoben en stund.

Perfekt

Fashinerande idyll vi bor i!
För en liten stund sedan spotade vi en tjej som packade ur nån slags sittstol med en miniatyrmänniska inuti. Hon gick bakom knuten och kom sedan fort tillbaks utan sin stol. Och utan innehållet. Vi tror att det finns nåt slags center i husknuten bredvid där man kan lämna sina avkommor om man tröttnat eller kanske bara inte tycker att dom är så vackra längre. Fantastiskt!

Vad mera? Färjestad torskade mot Skellefteå och jag är styggt hånad och ja, jag tar riktigt illa upp. Jag mår psykiskt dåligt, så knäck på nu alla ni som inte är intelligenta nog att hitta de dolda knapparna att trycka på. Här serverar jag en helt öppet.

Sen försöker vi ställa in kanalerna på den där TV:n också, så att man kan titta på den. Det är tydligen viktigt har jag förstått. Jag tittade annars in i ugnen i 8,5 minuters intervaller tidigare idag. Ungefär lika underhållande....


Hemma hos lyckliga paretDet här är då matsalen samt delar av vardagsrummet och köket. Dörren går in till tvättstugan. Mer kommer sen!

Hemma hos lyckliga paretDetta är då vardagsrummet, eller en stor del av det. Dörren till höger går in till sovrumm och datorrummet.

PausSom en uppföljning till gårdagens bild kommer här del två, jag har valt att kalla den för "tankning". Fantabouluse, jag vet.

BullfruSå här duktiga var vi idag, mest anna iof men jag var delaktig in spirit.

Rullkebab och bullbak

Jo, denna dagen har det avhandlats ett viktigt ämne, i vår serie om skillnader mellan storstan och umeå så har vi idag kommit till snabbmat. Jag har noterat på två olika ställen här i stan säljs något som heter "rullkebab", jag tog upp saken med min fru och fick mina misstankar bekräftade, det rör sig om helt vanliga "kebabrullar". Vad som är rätt och fel i frågan är givetvis upp till var och en att avgöra MEN, det heter ju tunnbrödsrulle och inte rullbrödstunne (eller liknande). Anna trodde att rullkebabens semantik härstammar ifrån rullpizzan. - Från vad sa du att du sa?? Var min spontana reaktion, har det gått mig helt förbi att det finns en pizza som man rullar? JA, så är det tydligen, det är då en vanligt platt pizza som rullas ihop, antagligen för att det ska vara lättare att käka den om man är på språng eller motsvarande. Det är en märklig stad det här.

Vi var en sväng på maxi där provsmakade vi svårt goda kanelbullar samt kakor, det var en mycket givande tur. Vår budget för dagen (för vi har en sådan) tillät oss att köpa kanelbulleindigrienser så nu har vi bakat bullar inför morgondagens högtid. Alla som känner mig vet att kanelbullar utgör 50% av min favoritföda, så nu har jag en parfetma från helveta att hantera. Men vi ska ut och gå snart så en eller fyra bullar kan jag ju unna mig/Patrik

Litw fuller

Oki, jag gav med mig, jag följde med till Olles för att titta på hocky, vad gör man inte för sin partner. Men å andra sidan så fick jag i mig några enheter alkohol så det var helt ok. Nu sitter vi i soffan och snackar om allt som har med livet att göra, och jag ser på min trolovade och allt jag känner är ren lycka./Patrik

När du vill vara dig själv en stundI sann norrländsk anda bestämde "drivan" (740:an) för att få slut på soppa. Ni som minns Annas försök till att vara lite kylig i början av september när vi köre på ångorna till macken kan nu uppdatera er bok på vem som är kyligaste. Det är alltså jag. Det första som händer var att bilisten bakom mig tutar på mig trots att jag har satt på varningsblinkersen, jag går ut och på sann vaktmaner visar jag honom med önskvärd tydlighet att båda mina blinkers blinkar. Jag vann. /Patrik

Repris

Idag blir nog en repris av i går, så fantastiskt är hemmamanslivet. Efter en morgonpowerwalk med frugan så kekade vi frulle, sen pussade jag henne på pannan och skickade iväg henne med lunchlådan som jag gjort ordning till jobbet. Shit vilket par vi har blivit. Hade hon inte varit så snygg hade jag fått panik.

Vi har snackat lite mer om brölloppsplanerna och vi kommer nog att nyttja bloggen som infosida för detaljer kring det hela. Eftersom vi bor där ingan annan vill bo så medför det en del logistiska problem med transport och boende. Vi kommer då nog främst att nyttja sidan för att förmedla kontakt mellan olika gäster som kan tänka sig att bo på samma vandrarhem/hotell samt att det nog kommer att gå en buss eller motsvarande ifrån storstan. Mer om detta senare.

I dag ska jag söka minst ett jobb, om det bara vill komma in något sådant, nyss var det tomt på arbetsförnedringens sida. Sen ska jag göra hushållsgrejjer och nyckla gestapotantens bil, man måste göra något skojs för sig själv på dagarna också. I kväll inbillar sin min fru att jag ska följa med till Olles (O'Learys) för att kolla på hocky, hur illa hon känner mig/Patrik

Tappert värre ikväll.

Den barnförbjudna versionen av status idag:

Drainåthelvetiskajävlarskukensbabianer så iniförbannelsenshelvetiskaondskefulladödritdagar så ont jag har!!!!!!

I tanden...

Jag vet. Jag har varit med om det här förut. Bitit bort en halv tand på under natten i efterdyningarna av stressat tandgnissel. Och så som förra gången tar jag på mig bredhängslena och tycker att smärta är mitt andra namn. Ända tills (som nu) då det barkar käppförbannaträtt åt HELVETE!!!

Den barnvänliga versionen:

Jag har drabbats av en förbluffande tandvärk.

Sammanfattat skulle man väl kunna säga att jag inte tänker göra samma misstag som förra gången åtminstone. Då slutade allt i en akutstol i Luleå, med spännband och härliga droger. Den här gången ska jag ringa i tid.

Fast det är ju inte riktigt så att vi är helt täta i börsen för tillfället. Fick en normallön som snart är slut då vi köpt en norrlandsbil och lite vinterkläder till Mannen. Dessutom har vi tankat för 10 000.- den här månaden och som grädde på ett gött mos väntade ett trevligt litet brev från mitt kontor där löneutbetalaren beklagade att hon, i April och Februari, glömt dra bensin från min lön och  nu kommer att korrigera detta missöde på nästa lön!! Det handlar bara om 6000.- så varför klaga?? Jag kommer alltså att lägga 16 papp på bensin kommande månad. Livet är nästan för fint just nu...

MEN!
Jag och min beloved husband har varit grymt duktiga med motion och mat den här veckan.- Synd bara att HIV-vågen ndå trilskas med att visa konstiga siffror... Idag gick vi sedvanlig runda i andas tungt takt och det tog nån timme. Och i morse var vi uppe m morgondjuren och knixade igång i en halvtimme. Det vore förbannelsens kulmen om jag inte lyckades bli lite vacker till storfesten.

Nu ska jag sova när drugsen fortfarande verkar mot mina värkar.
//A

Som igår fast ny dag

Kära lyssnare:

I dag är som i går, rätt trist, vädret här i norrlandet håller på att ställa om sig inför vintern och det är galet grått. Gick upp med frugan, vi körde en halvtimmes snabbmarch innan frullen sen la jag på 55 armhävningar och efter det så dog jag. Tanten åkte till jobbet och jag sökte ett eget sådant, idag vill arbetsförnedringens sida att jag skulle bli behandlingsassistent.

Vi har snackat lite mer om brölloppet och kommit fram till att våra nyckelpersoner skall informeras och osa till oss, frågan är bara när. Vi måste sätta ett datum först så vi har något att bygga allt kring. Datum sättes efter lokalen är bokad i den ordningen får det bli. Anna har redan börjat nyttja en av sina tärnor, jag vart givetvis sotis å ringde en av mina bästmänn och satte han i jobb, får se hur det går.

Nu ska jag röja innan frun kommer hem sen ska vi vällan ut och köra långa turen ikväll, vi slåss båda mot vågen nu fast jag mer och mer tror att det är vågen som driver med oss, jag menar vi är ju skitheta/Patrik

RSS 2.0