Bröllopsplanerna

Idag har vi avhandlat två viktiga punkter i vårt kommande äktenskap.
 
Nummer ett: Barnet.
Patrik frågar om jag gjort något gravtest senaste veckan och jag svarar glatt "Nej, jag har ju inte fått mens än." Varvid Patrik svarar: "Jag tror att jag behöver förklara en sak för dig..."

Nummer två: Förlovningsringar.
Vi diskuterar hur i hundan man får råd med ringar egentligen. I Kalix idag fick jag ett bra tips av BC Malin som hade smält ner sitt och makens gemensamma guld för att smida nya ringar av. Billigt och vackert. Patrik frågar hur mycket guld jag har hemma och jag svarar att jag inte äger ett enda smycke i guld. Då säger han att jag får vackert åka hem till min Mamma och plundra hennes smyckeskrin eller rycka ut guldet ur tänderna på henne. Jag tänker en stund och kommer fram till att det får i så fall bli förlovningsringar i rent amalgam.

Det kommer gå bra för vårat lag känner jag på mig.//Anna

Hugger i sten

Då så, nu är jag officiellt fri från min gamla lägenhet i Västerås. Lilla Anna har idag lämnat in nycklarna åt mig så nu är det no way back! Schhjönt (som dom säger här).

Vidare har jag nästan tvingat mig igenom min to do list för dagen. Har bara det där med jobbsökandet kvar, är lite sugen på att bli tidningsutdelare, men väntar nog nån timmer till för att se om det inkommer något riktigt jobb. Har snackat med min fru lite grann, hon hade fått linserna så jag kan vänta henne hem till kvällen. Även det är schjöönt.

Har haft lite funderingar av filosofiskt slag idag. Annas erfarenheter av att flytta så här långt norrut är som jag förstår det att gammla vänskaper inte hålls vid liv på det sätt som man har tänkt det. Nu gäller det ju inte alla vänner men en stor del av dem. Mina erfarenheter är väl att det går om man vill, åtminstonde funkade det när jag flyttade till Västerås från Stockholm, avståndet är ju mindre och jag var i storstan nån gång i månaden men det funkade. Ska bli intressant att se hur det blir nu när avståndet är så mycket större. Tidsmässigt så är det lika långt hit som till Västerås men det är ju lite dyrare. Det tar under timmen med flyg och lika lång tid tog det till Västeårs fast med tåg. Nu ligger ju inte allt intiativ hos dom man lämnade, utan hos båda parter givetvis. men åter igen, det ska bli intressant att se hur det blir. Själv vet jag att man tappade kontakten med en del som lämnade Stockholm när vi precis hade kommit in i vuxenvärlden men när man 10-15 år senare träffade dom så var det som förut och det är ju alltid en tröst. Tror väl att det är som med alla relationer, dom kräver underhåll och vilja. Nu ska jag keka/Patrik

Det där med arbete

Det nya jobb som hade tillkommit sen igår på arbetsförnedringens sida här i Umeå var som tidningsutdelare för Metro. Det var begränsat till någon dag och lönen var sådär. Jag 'är inte "där" ännu då jag söker ett sådant jobb, vet inte om jag någonsin kommer att söka ett sådant jobb. Hoppas att vi har flyttat härifrån långt innan ett sådant jobb blir aktuellt. Inget fel med att arbeta som det, men det är inte en karriär jag söker, det är inte något för någon i min ålder, det är inte därför jag har pluggat. Jag har ännu glöd, jag har ännu hopp att jag kommer att få ett arbete som ligger någolunda i linje med det jag har pluggat till. Men innan den glöden falnar så hoppas jag att vi sendan länge har flyttat till ett ställe där det finns jobb för oss båda som skänker oss glädje, stimulans och pengar. Men som sagt, än har jag hopp, än tror jag på Umeå som arbetsplats. Och viktigaste av allt så tror jag på mig själv, men man blir lite dyster när allt man kan bli efter 13 års arbete och 4,5 års studier är tidningsutdelare på deltid.

Idag ska jag söka minst ett jobb, sen ska jag röja upp här så att min Anna får ta det lungt när hon kommer hem i kväll, om hon kommer hem i kväll. Det beror på om posten har levererat linserna jag postade i går åt henne. Annars kan/får hon inte köra hem. Vidare ska jag handla mjölk och fixa käk till oss. Jag har redan kört lilla träningsrundan idag så det är avklarat, tänker dock hänga på frugan om hon vill ut i kväll. (märks det väl att jag försöker få de minsta grejjerna att låta som stora projekt?)...//Patrik

Oreange is the shit!

I Kalix finns världens vackraste galleria ever! Den är helt inredd i orange...
Annars då?
Klockan 0700 startade färden hit upp. Jag är obönhörligt trött idag. Kan inte riktigt fatta varför men har fått pepp av BC Malin som ska ta mig ut på motion ikväll. Känns tryggt att någon tar hand om mig och min fysik när jag är hemifrån. Sen har jag botaniserat butikerna här efter en klänning att ikläda sig i under storfesten den elfte. Hittade en riktigt fin... Men antingen blundar jag för priset och drar kortet eller så är jag präktig och köper inget nytt utan använder det som finns i garderoben. Hmmmm... I guess blunda it is. Vi får väl se.

Har även fått grymmaste tipset från en nyanställd om hur man skaffar sig en riktigt billig bröllopsklänning som ändå är måttsydd, detta ska undersökas så fort jag kommer hem. Att jag sedan måste övertyga Patrik om att man visst kan gifta sig i orange är ett heltidsjobb.
 
Nu ska jag däcka på hotellrummet i några minuter tills Malin behagar dra ut mig i den norrbottniska Kalix-kvällen. Jag ska fantisera om oranga klänningar... //Anna


Snabba juck

Frugan ringde, jag måste ta mig ner på stan och posta ett brev till Kalix dit hon är på väg. Någon (jag kommer att få skit för det här) hade glömt att packa ner linserna så i morgon kommer hon inte att kunna se något. Tur att jag redan har sökt två jobb idag, effektiv som man är. Vad värre är att den där doktorn inte har hört av sig och att det gör galet ont när jag pissar ( å nej, det är inte klamydia, taskigt va). Hör dom inte av sig under dagen får jag söka akut i morgon. Vad bättre är att rörmokaren var här i morse och fixade vår sönderskakade toalett. Nu stan mao, om jag är en duktigt idiot så kanske jag hinner söka fler jobb idag/Patrik

LyckseleVi tog ju en söndagssväng till Lycksele där det var marknad. Och om Anna känner för att röka när hon besöker Husby så kan jag ju villigt erkänna att jag känner för att snusa lössnus en dosa i taget samt att det där med blått ljus under bilen verkar rätt fränt när jag kommer till Lycksele. Vi träffade på två av Annas gamla kompisar och dom verkade rätt skoj. Att det sen blåste gjorde ju inte saken bättre, men jag såg en indian och det var kul/Patrik

MÅNDAG/JOBBdag, för arbetarna

Shit, nu har vi varit snusfria i en vecka. Men vilken vecka sen då, vi har lärt känna varandra lite mer kan man tycka, men eftersom vi är fab så gick ju även det bra. Funderar på att smälla på mig ett nikotinplåster idag, mest för att lugna ner mig själv då jag ska vara ensam i två dagar nu, få se hur det fortlöper.

Idag ska jag vittja mailkorgen typ, väldigt ofta, jag kommer nämligen att få jobb idag, eller snart iaf. För jag går nog inte tillbaks till arbetsförnedringen, Arne får klara sig utan mig. Har lite andra planer än de som har redovisats här också, vad jag gör med dessa är ännu något oklart därav den sparsamma rapporteringen om dem.

Vågen visade på parfetma, det här är inte bra, och jag som ännu inte har haft råd med ett gymkort eller den där kampsportsträningen som jag så gärna vill komma igång med. Detta suger mer och större än mycket annat som suger stort. Anna och jag går varje dag, typ powerwalking, det kommer jag även att göra nu när hon är borta. Detta till trots så håller vågen inte med, jag måste kanske ta mig till Västerås för att tjacka mer "blismalpulver".

Som sagt, ska idag
- Fixa fram mina referenser.
- Söka minst två jobb.


Få se hur det går, återkommer i frågorna/Patrik

Dagens Söndag

Vi for alltså till Lycksele för att inhandla strumpor på den årliga höstmarknaden. Det tog oss en och en halv timme att köra dit bara för att mötas av konungarnas konung av snålblåstarnas snålblåst. Vilket i sin tur innebar att marknadsknallarna (de flesta) packat ihop sig och dragit hem. Kvar till oss att botanisera i var två renkorvsstånd, ett mössstånd och ett endaste, uselt litet strumpstånd som hade slut på de roligaste strumporna. Vi frös och surade lite, åt på lokalen som gud glömde uppdatera till 200-talet och hälsade lite på DM-folket i byn. Sen drog vi igen. I rödljusen (det finnes bara ett i Lycksele btw) mötte vi paret som kommer ställa upp med bröllopsekipaget i form av en Impala. Efter kort briefing med dessa på Jyskparkeringen for vi hem igen.

På minussidan idag:

*Jag hittade inga strumpor.
*Vi är ca 500 spänn fattigare till ingen som helst nytta.
*P lider förmodligen fortfarande av någon mystisk "göra ont-infektion", detta ska då tydligen i förlängningen drabba även mig då vi är ett par. Jag fattar inte riktigt.


På plussidan:

*Jag sprang i 45 minuter idag.
*Korvstroganoff a la Patrik (det är så skönt att vi är överrens om att man faen inte behöver recept på allt).
*Jag har varit snusfri i en vecka nu.

Och imorrn lämnas han ensammen igen när jag åker till Kalix.
//Anna

Söndagstur

Eftersom det inte blev något Lycksele i fredas så tar vi det nu ist. Man kan tydligen köpa finfina strumpor där för inga pengar alls. Gårdagskvällen var rätt fantastisk. God mat, lagom med alkohol samt hyfsat trevligt sällskap, få se om hon håller stilen i bilen (ja vet det rimmade). kommer tebaks med rapport om förden/PAtrik

Bananen kom tillbaks...

Efter en fin och värdig middag bestående av söndersmulade biffar (ack, så goda dock), hasselbackspotatis och vårt nya måste i form av youghurt och salsa, drack jag och maken några groggar ihop. Sedan tog nikotinbegäret över och vi bestämde oss för att stilla det genom att gå ut på altanen för att ta en nypa frisk tomtebolycka-luft.
Vi befann oss mitt i en diskussion som dröp av gråtmilt smör och handlade om huruvida man skulle älska den andre oavkortat även om någon av oss blev ful, osexig och tjock (vi är ju alltså grymt snygga, sexiga och vältrimmade som alla vet).

Jag drar följande kommentar:

"Men lyssna. När jag blir gravid kommer jag se ut som en flodhäst, det vet du va. Det kommer handla styggt om hemmorojjder och grejjer!!"

Samtidigt kommer vår idyllgranne gåendes tre meter bredvid oss. Han bestämde sig för "takt visa takt" och låtsades som om han inte hörde något samtidigt som han stelt tog sig förbi vår altan. Jag och Patrik bröt ihop i fjortisfniss och gick in för att dricka en ny grogg.

Vad mer som inträffat är att jag råkat färga håret i en fjortisnyans. Dessutom råkade jag sminka mig lite ikväll vilket resulterade i att jag såg ut än mer som en fjortis. Så nu är min Make om möjligt än mer förälskad.

Inget ont som inte har nåt gott med sig. Kvällen känns lite som en flash från föregående Bananliv faktiskt...//Anna

Parhelvetet.

Fick frågan av vår adoptivdotter vad vi skulle göra ikväll, jag svarade utan omsvep - ha en lugn hemakväll, och nu är min fru hemma och bakar?? Jag slog mig själv en till två gånger på alfritt ställe när jag insåg hur vuxet det lät. Så nu har frugan styrt upp en liten vin/grogg kväll. Phu heders för den räddningen.

Jo, jag jobbade ju i galna två timmar idag. Lite konstigt för en gammal vakt som är van med 12 timmars pass. Man jag skötte mig tydligen så pass bra att jag är välkommen tillbaka, nästa lördag dock så jag lär ju inte bli fet på timmarna. Om inte det här ger mer snart så MÅSTE jag typ ringa Seccen här alternativt pendla till storstan för att göra såna där sköna 72 timmars veckor som man gjorde när man var valp/Patrik

Beskriv vägen?

För första gången på vääääldigt länge har jag lägenheten all by myself. Jag ska städa, tvätta och baka. I sinne.
Min man har vi skickat ut på uppdrag jobb dagen till ära. Har nyss lotsat honom, via telefon, till jobbet. En vägbeskrivning a la Tväråna är dock icket att rekkomendera, det vet alla som känner mig. När han frågar "skolgatan, är det rätt?" svarar jag "ser du nåt slags emblem på ett tegelhus eller blå baldakiner?". Vi har helt enkelt lite olika referensramar gällandes det där med vägbeskrivningar.

Min favorit co-driver är iaf by far Mia. Hennes utlägg när jag kör kan låta ung. såhär:
"Nu är vägen rak. Efter den gula postlådan som kommer svänger vägen till höger och direkt efter det, ungefär vid en stor tall, har du en avfartsväg till vänster. Sväng vänster där och kör sedan rakt fram igen tills du ser ett hus med en sverigeflagga utanför, det brukar stå en grön audi parkerad där." osv. osv.

Appropå denne co-driver har vi preliminärbokat en vinkväll av gamla skolan ikväll, jag hoppas hon kommer loss lite. Nu stundar en färd till Sveriges dyraste ICA-handlare till förmån för honung, jäst och disktrasor. Sen brinner det lös här hemma. Och! Inte en snus på sex dagar. Fruktansvärt sorgligt, men bra.

//Anna

En handymans död.


Efter att, i stora mödor, försökt laga det läckande toalettröret fann jag min make, Spindelgrisen, liggandes orörligare än brukligt på badrumsgolvet. Varför han lagt en fönsterskrapa under armen är osagt men förmodligen försökte han lindra sina rörmokarvåndor på något vis. Jag kommer aldrig att få reda på hur varelsen tänkte... R.I.P Spindelgris.

Dödens kaviarDöm om min förvåning när jag fann min fru kallare än vanligt på sovrumsgolvet. Från huvudet rann en strid ström av blod (vågade inte hälla ut rekvisitan pga fruktan för mitt eget liv).  Annars hade vi inte så tråkigt som man kan tro denna kväll.

Date

Så där ja, då har jag blivit inskriven på arbetsförnedringen, det gick så där. Arne som min handläggare heter har inga som helst datorkundkaper och han skriver därför allt i versaler. Vidare luktade han sprit och pratade väldigt tyst. Han kunde heller inte svara på min fråga om varför jag borde skriva in mig där när dom ändå inte kunde ge mig någon form av bidrag. Ett tag lät det som att han rådde mig till att INTE regga mig där. Misstänker at dom inte vill ha en till i statistiken.

Sen fikades det och sen åkte jag hem timm min nyklippta fru som är nu om möjligt ännu snyggare!! jaa jag vet, det borde inte gå. Nu lagar hon kyckliing Faijtas till oss och sen är det bio. Mycket parigt, vår första date liksom denär svårt försenad/Patrik

OtuktUnder städningen i Västerås så kom det fram en del grejjer. Här har vi skapat en installation utan artefakter som vi funnit. Jag kallar den "mjölk no more"....

VargenEfter allmän efterfrågan så kommer här the varg i bättre tappning.....detta är direkt utanför bilen, taget på en väg i Jämtland.

Så där ja

Nu har vi kekat "flygande Jakob", tydligen en 70 tals grej som min fru är grym på. Innan dess så har jag vart grym på stan med att handla. Var på ICA maxi, fick utökat förtroende där då min frun inte orkade hänga med utan fick för sig att jobba ist. Jag tog en avstickare å köpte en skitsnygg skjorta å ett linne ist, utöver det så har jag köpt min vinterjacka idag. Mycket snygg.

Vi powerwalkade förematen och nu sitter vi i soffan å vinar, tog lite baylis i kaffe så har jag tur så kommer det roliga snart. I morgon drar vi nog till Lycksele på marknaden där för att tjacka strumpor, tydligen något man gör. Innan dess så ska jag ringa doktorn, tror att den där snoppinfektionen är tebaks, sen måste jag tydligen hjälpa min gamla hoodkompis att bära en soffa/Patrik

Drogdelar´n

Ja, jag for på det där jobbet igen. Slapp milen idag och fick äran att husera i staden. Två och en halv timme iddes hon stanna. Jag gör helt enkelt ett för bra jobb nu, eftesom butikerna fungerar flawless för tillfället. Jag vet att jag skämtat om det men jag hoppas att jag inte jobbar bort min egen tjänst, vi kan behöva the money!!

Jag har även gått och blivit internationell nu. En såndärn TV sänder tydligen program på utrikiska. Så the english is mitt nya språk nu. Idag gick jag undercover och bekom en drogdelare av rang när jag uppfann substitut till min kära make för att stävja desses nikotinlängtan.

Nu är vi on our väg till down stan för att iklädda Maken vinterstrassen, jag ska nog se till att det blir pimpigt värra-the Norrland way!!
//The Anna from the united states of U.M.E

Arbetslös

Att vara arbetslös är ett heltidsjobb fick jag lära mig på en kurs för arbetssökande back in 1991. När jag sa det till min fagra fru som en ursäkt för att slippa diska, bädda samt dammsuga så vart hon inte jätteimpad. Men nu har jag iaf tragglat mig igenom arbetsförmedlingen, eller vänta "arbetsförnedringen" som jag tror att jag ska kalla dom hädanefter, hur som. Deras inskrivningsprocess är omfattande och korkad. Nu ska jag snart ner på stan för att bli förnedrad av en handläggare, ska bli kul, vekligen.

Vi har fått stålars idag, jag mitt sista CSN  och frugan sin lön, så nu ska vi storhandla på Mixi, vi har snickrat på vår inköpslista i två dagar så inget kan gå fel. Vidare så ska jag få en vinterjacka för det behövs tydligen här.

Har inte sökt något jobb idag MEN som sagt skrivit in  mig på AF/pece out Patrik

ÖstersundFick känna mig aningens hemma idag när jag följde med frugan till Östersund. Hängde där som kid, på bilden är Frösön där la familja bodde innan jag såg dagens ljus. Vidare tittade jag i stadens ALLA affärer, somnade på ett fik, sket stopp i samma fik's toalett samt tittade på när några ungdomar stämde sina instrument på någon slags scen. 

Vi kom hem kring 2000 och då vart jag satt i hushållstjänst, jag gjorde korv och grönsaker, dvs det vi hade kvar kvällen innan lön. Vi vart galet mätta, sen tjatade min fru på att jag skulle krama henne då jag vägrade gick hon och vek tvätt ist. Nu har hon satt på TV sporten så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jo just de, sökte ett jobb i går som jag verkligen vill ha, som konsultchef på ett uthyrningsföretag/Patrik

Vargen kommerPå väg till republiken Jämtland så höll vi på att krocka med en varg. I vägens förlängning så ser ni ulven, väldigt roligt. men jag väntar forfarande på en sån där ren.

Road trip

Nu drar lyckliga paret till Östersund. Fröken ska jobba där och fina herrn ska flanera på gator och torg, har inte varit där på en så där 5-7 år. Ska bli kul förutsatt att vädret håller i sig. Värre blir det med den långa bilturen utan snus, få se om vi dödar varandra igen eller om vi låter bli, rapport kommer ikväll/Patrik

Det här med graviditeten då.

Jag börjar på allvar fundera själv över om jag egentligen är gravid. Alla andra i hela världen vill uppenbarligen tro det iaf. Och Patrik tror det eftersom jag bara blir rundare och rundare. Han går runt här hemma och kallar mig för tjockis HELA tiden!

Sen är det det här med snusandet då. Vi har ju alltså lagt av med det. Ännu ett tecken på graviditet?

Dessutom ska vi ju gifta oss och det måste vara en rent teknisk omöjlighet att gifta sig av ren kärlek. Så graviditet it is.

Vidare har jag rejäla sömnstörningar och det torde alltså inte vara ett resultat av nikotinbrist i kombination med stress på jobbet. Nä, nä. Gravid... Ni ser vartåt det lutar?

Dessutom är jag trött och vill mest sova hela dagarna. Sömnbrist igen? Icket. I believe in the graviditet nuförtiden.

OCH!! Som om inte detta skulle vara nog! Nädå, som filet på såsen har jag även ömmande bröst. Om det beror på träningsverk? Nae....Skulle hellre satsa mina sista budgeterade 40 spänn på bulle i ugnen.

Jag vet att det skulle vara härligt chockerande men jag är lessen... Jag är inte på smällen (Om nu inte Patrik undanhållit något för mig igen). 

Nu ska jag vara lite snäll mot min man annars tror jag att han tar ut skiljsmässa i förtid faktiskt. Stackare...//Anna
 

Ren lycka

Nu har vi vart snusfria i snart två dagar. Det är inte så mycket men vi har klarat det galant. Om man bortser från bort-tappad livslust/sexlust/humor, själv funderar jag på att tatuera min fru med nikotinplåsten så fort hon har somnat.

Jag var inne på arbestförmedlingen idag, tänkte att jag skulle skriva in mig där då det tydligen är något man gör. Tanten i receptionen var väldigt vänlig och sa att jag skulle få träffa en handläggare så fort jag hade skrivit in mig i deras databas. Detta är en procedur som dom tvingar igenom alla nya arbetslösa i, antagligen för att knäcka deras psyke helt då denna sida var helt idiotisk och aldrig ville ta slut. Nu har jag lagt in att jag vill jobba som rektor och som föreståndare i en stugby iaf så nu är det bara att vänta på samtal. Btw så gick jag efter halva dokumentet var ifyllt, det hade tagit  20 minuter av dumheter, - jag tar en rast och går och fikar ist, sa jag till tanten som ville tvinga på mig en nummer lapp för ytterligare förnering.

Vi har lite negativ cash flow och detta gör att vi måste hushålla med pengar och mat som vi har i skåpen, det är rätt skoj vad man kan hitta på med lite fantasi, nyss käkade vi lunch. Det vart uppvärmda köttfärsbiffar med pasta och en sås gjord på yogurt, skitgott!!/Patrik

Svår abstinens.

I natt drömde jag att allting var smutsigt och rörigt i lägenheten igen! Jag vaknade i panik och grät nästan av lycka när jag insåg att det fortfarande är rent. Sedan grät jag av sorg när jag insåg att det renaste är mitt abstinenshelvete.
På telemötet idag var jag ute och promenerade i sinne och frustrationsnivån lös igenom lite väl mycket så resterande deltagande bad mig stänga av mikrofonen.

Nu har jag skickat ut min sambo på en fikaturné på stan och jag själv borde jobba ikapp all admin jag har i jobbet. Dock är abstinensen såpass påtaglig nu att jag inte vet hur jag ska klara av detta. Jag borde faktiskt få köpa nikotinfri snus. Bara en dosa iallafall... För det är fortfarande inte nikotin.

Vi har retat gallfeber på varandra under dessa dagar, det är den sanna bilden av parhelvetet kan jag tycka. Och för första gången sedan innan semestern är jag ensam i min lägenhet. Och helt plötsligt duger inte det heller. Helvetiska helvetets alla jävlar så gudsförbannad jag faktiskt är. Ni som vet, ni vet...
//A

Parhelvete å nyjobb

Vi har grava abstinenser efter snus, vi svär och gråter om vart annat, värst är Anna som har dödat mig och alla på ICA maxi två gånger idag.  MEN, vi är duktiga och är snart inne på vår första snusfria dag. (Nu ska vi till träsket å tigga gratis cigg, vi snusar ju trots allt inte pga att det att det är dyrt).

Jag har provjobbat idag, sålt mina första kostymer samt gått vilse på lagret, jag tror att jag brilijerade, men vart lite osäker när dom andra skrek åt mig att åka hem, hur som jag fick en chans till och får komma tillbaks på lördag.

Igår åt vi soppa? det var gratis och jävligt gott. Vi var hemma hos min gamla hoodkompis med flickvän. Detta var vårt andra officiella framträdande som par och vi skötte oss strålande. Nu kommer kliningarna tätare och Anna har hotat mig med att jag eventuellt kommer att begå självmord om vi inte drar nu, så nu drar vi. /Fredens liljor! 

Den där vardagen

Ny vecka, nytt liv igen dåra. Ska snart dra ner på stan för att provjobba, är lite smånojjig, jag har ju inte vart ny på något jobb på typ 11 år. Jag är van att vara rätt säker på vad jag gör, men det lär ju visa sig rätt snabbt om jag är ämnad för det här eller om jag borde hålla mig borta från dylika affärer. Tänker fortsätta att vara nervös tills jag inte är det längre.

Vidare har vi slutat snusa idag, det är inte så mycket hälsoaspekten som har fått oss till det utan mer att det kostar för jävla mycket och eftersom vi ska spara pengar till giftemålet så provar vi nu med det här. Jag känner redan att jag börjar tycka att alla är besvärliga, och då är jag ändå ensam. Är det här verkligen rätt dag för att sluta snusa?

Lilla Anna i Västerås ombesörjer besiktningen av min gamla lägenhet nu på morgonen, där lär jag få en och en annan känga. Kan tänka mig att det blir en slant att betala för div skador. Eller det är egentligen två skador som jag tror att dom kommer att slå ner på och med min ekonomiska tur så lär jag bli fattigare på köpet. Väntar med spänning på samtal från henne/Patrik  

The SlutNär städning, slängning samt packning var gjort så låste jag lägenheten och så begav vi oss. Efter 5 mil så började Drivan (Volvon) att rycka, vi stannande och funderade över alternativen, sen åkte vi vidare. kom till Tönnebro då jag trodde att det där missljudet skulle käka upp oss. Vi stannade åt pannkakor och jag ruckade och skruvade på allt jag hittade både under och över bilen. Sen körde vi vidare, då med Anna vid ratten, om det var hennes försiktiga handlag eller om mitt skruvande hade gett utdelning ska vi låta vara osagt men vi tog oss timm Umeå utan vidare missöden. Resan tog bara 9,5 timmar!! Vi sjöng mesta delen av tiden och nu när jag har fått en egen sångpedagog så kan inget stoppa mig, vi SKA bli nya Roxette, jag får vara Marie.  

The nattEfter en hård dags städande och SLÄNGANDE (jag har lite svårt för att kasta saker, det hat INTE min fru) så hade min fagra fru ordnat så vi fick sviten på hotellet i Västerås. Två rum, en DVD och ett jättebadkarl. Dom bjöd även på en buffe som sög på det fula sättet. Sen drog vi till kåren för en gravöl (CIDER, ja vet).

En glad skitSom ni ser så gick ni minste om något kul.

StädningSom tur är hade jag hyrt in två Annor som briljerade med städningen.

Mer förstörelseMin fagra fru roade sig med att slita kläderna av soffan.

Jag flyttarSen var vi tvungna att få in maxiamalt med skrot i bilen för att kunna kasta det på Aros masstipp. Detta var som synes ett jobb för en karl.

FredagslunchLunch intog vi på Kåren i Västerås, snart började flytthelvetet!

SundsvallPå torsdagskvällen slaggade vi in som två slagna hjältar på hotellet i Sundsvall. Glada i hågen att vi bara hade 30 mil kvar till Aros.

Lyckliga parets första riktiga prövning.

Vi börjar i Måndags kan jag tycka...
Då åkte jag till Luleå för att jobba och gärna jobba in några timmar så att man fick komma sig hem i normal tid på Torsdag kväll. Tanken var att sticka till Västerås p åFredag morgon. So far so good.
Men väl i Umeå på Torsdagens eftermiddag föddes den ultimata idén att fortsätta färden ner till Sundsvall, bo över på hotell och således komma snabbare till Västerås.

På Torsdagens afton lyckades jag med konststycket att i stort sett vrida rygg och baknacke av mig själv till Patriks stora fasa (han började väl fundera på om han skulle bli tvungen att göra allt fulgöra gällandes flytt himself). Så i , vad han säger all välmening och vad jag börjar fundera på var i någon slags skum hämndaktion, erbjuder han sig massage av den ledbrutne undertecknade. Jag sitter nedanför sänkanten, han bakom och jag har överjävligt ont när han masserar. Så säger jag nåt sånt där fint till honom och med det mest resoluta handgreppet knäcker och vider han min nacke rakt bakot, uppåt, så att han kan kyssa mig.
Hade jag inte i den stunden blivit stum av smärta och chock så hade förmodligen Sundsvalls alla hotellgäster utrymt hotellet i tron att mitt avgrundsvrål skulle vara brandlarmet.
Fråga inte varför han gjorde så... Vi vet fortfarande inte...

Fredag förmiddag lyckades vi iaf ta oss till Västerås för att börja packa och slänga skräp. Lilla Anna kom förbi och var till den absolut största hjälp man kan tänka sig. Dels i städ- och packväg. Dels som diplomatisk funktion mellan mig och Patrik. Dessutom var hon ett mycket underhållande sällskap. Vi körde sju vändor till Masstippen i Västerås (något större än i Obbola) under tiden som Patrik sentimentaliserade över gamla dikter och skolfoton. Lite bilder från möbelslakten kommer senare.

På kvällen checkade vi in på mina sista bonuspoäng på hotellet i Västerås och fick bo i sviten minsann. Patrik hävdar fortfarande att badkaret var groteskt långt fastän jag kan tro att det var nån deci längre än normalfallet bara.
Efter en usel kvällsbuffé, där jag nästan skar av mig hela näven med brödkniven, klev vi över till kårhuset i Västerås och tog några öl med de inflyttade studenterna på byn . Jag fick som vanligt äran att känna mig jättedum när jag beställde en irish och den stackars idiellt arbetande studentbartendern for runt hela huset i jakt på whiskey och brun farin. Det slutade med en fyra i ett glas bredvid kaffet för det var tydligen rätt ont om såväl socker som grädde. En eloge till bra service för att vara idiellt arbetande skall han åtminstone ha.

På Lördagen fortsatte packandet och städandet och förstärkning i form av världens bästa Jeppe kom. Klockan 14:40 påbörjades färden mot de norrländska vidderna igen och den historian får vara lämnad därhän ett tag. Jag behöver nämligen ta itu med helvetet här ute i vardagsrummet (nej, inte Patrik, ahn sover lite. Jag menar flyttkartongerna, städmanin håller på att äta upp mig djupt innifrån).

Vill bara tillägga att i Västerås är det uppenbarligen mode att ikläda sig de defenitivt kortaste  minikjolar i världen. Om ni undrar hur kort som är lagom nog för att vara "inne", så se bara till att en blygdläpp eller två syns. Då borde ni vara i hamn. Jag var klädd i burka som slutade på mitten av låret. Värsta tantvarningen alltså. // AnnaHuvudgata?Å ni som har undrat, Cheesmålet kostar fortfarande 39 spänn i Luleå. Nu är vi hemma för en kajstuds, vidare i kväll till Sundsvall där hotellet väntar. I morgon bär det av vidare till Västerås där ska det kastas grejer, städas och flyttas. Har vi tur så hinner vi en tur till kåren i morgon kväll. Jag siktar på det iaf, vore kul att ta en blaskig cider med något bäverliknande för en sista gång. Peace out!!

LuleåI Luleå så gick livet sin gilla gång, som Stockholmare kände jag mig gravt vilsen bland renar och isbjörnar. Träffade en del människor utöver min fagra fru som underhöll oss vid utfodringarna. Annas så vart frugan väldigt förvånad öven att jag dök upp (spela med nu)...Detta är en bild över hamnen antar jag, det kändes lika grått som det ser ut och det var rätt söknt att åka söderut till tjaUme igen..

Lämnar stan

Nu drar jag snart till Luleå, där är det tydligen kallare, där blir det mörkare fortare nu, det är 30 mil dit dvs 4 timmar på en buss. MEN, jag får se min Anna en dag tidigare. Anledningen till att jag är så dåliga så jag berättade för henne atty jag skulle komma är just för att jag inte vill stå i kväll på en busshållplats i Luleå där jag inte känner en käft och sen har hon åkt ner till Umeå (visste  inte att man kunde skriva NER TILL UMEÅ) för att överaska mig.  Så ni får ursäkta om bloggen blir lite tunn i dag men vi ska nog blogga från hotellet..../Patrik

Va fan är det med folk?

Alltså, ibland förundras man över hur lågt nyhetsvärde och vilka subjektiva tolkningar av diverse händelser eller fenomen som faktiskt går i tryck. Och ibland blir man bara så förvånad att man inte mäktar med att göra annat än att skratta. Jag läste nyss i Aftonbladet om att vår statsminister ska gästa ett soffprogram. Här ska han tydligen prata delvis om vilken typ av musik han tycker om.

Denna kvalitativa blaska tar givetvis då på sig att via deras (vad jag bedömmer vara deras vassaste penna) Markus Larsson utröna vilken typ av människa statsministern är. Dennes slutsats vilken jag förmodar är väl grundad eftersom han sätter sitt namn (om det ej är fingerat) under artikeln är att statsministern aldrig har brytt sig om musik. Detta pga att han hade med en del poplåtar från 80 - talet, må hända går dessa låtar inte hand i hand med vad aktuell skribent gillar men betyder det att statsministern inte bryr sig om musik? OCH vore så fallet, skulle det vara värt att skriva om i en sk nyhetstidning??

Vidare görs det några långsökta tolkningar som jag inte kan låta bli att förundras över, se följande citat:

Det är ganska talande att Magnus Ugglas ”Mitt liv” tidigt blev en av Reinfeldts absoluta favoriter. Låten innehåller följande textrader ”Jag är helt kulturbefriad, jag är utan identitet.”  (Aftonbladets nätupplaga 080916 kl:19:10). Jag gillar själv NWA, där sjunger dom bla "fuck the police" min fru gillar låten "I don't like mondays" där sjunger dom om att skjuta ner alla på en skola. Om jag nu inte har helt kastat bort 4,5 år av mitt liv på att läsa om människor och deras inre så drar jag ju inte slutsatsen att jag vill ligga med poliser eller att Anna vill skjuta ner alla på en skola. MEN är man "journalist" på Aftonbladet så är man av gud utsedd att göra sådana bedömningar och då ÄR det av allmänintresse.

Hade inte skiten vart gratis på nätet hade jag begärt pengarna tillbaka/Patrik


I Lulea.

Det har hant nat valdigt konstigt.
Jag tror att jag upptackt min feminina sida. Den har jag inte sett pa runt tio ar nu. Och for tio ar sedan kom den pa besok i nagra veckor sen gav den efter.
Det ar sahar; Jag har helt plotsligt borjat tjata om hur tjock och ful jag ar, hur osaker jag ar pa blivande makens seriositet gallande stundande brollop samt hur illa jag tror att jag skoter mitt jobb.

Det har ar sanningen:
Jag ar ganska smal och vacker, jag ska gifta mig med nagon som alskar mig och jag gor ett suverant jobb. Speciellt i Boden idag, dar jag och Jimpan (som for den delen bjod in sin sjal till brollopet) betraktade ungdomarna i Boden en Tisdageftermiddag dar de sniffade lim ur plastpasar.

Och nu tanker jag pausa i mitt jobb for att ga en lang promenad, jag kan ju inte spendera kvallarna som jag brukar i hotellbaren, det kostar way too much (ska ju spara pengar till ett brollop, remember??!). Istallet gar jag Lulea runt ikvall igen och invantar min regionschef i forhoppning pa att hon istallet bjuder pa en after work-ol.

Vi fick ett tips pa make-up artist infor dagen D. Om min kvinnliga sida behagar stanna emottas denna hjalp, om det blir som jag brukar kirra far Patrik sta for sminket i familjen.

Ett halvroligt telemote hade jag aven idag dar hela landets VP:ar blev informerade av var chef att jag skulle giftas minsann. Vi utredde i vad som kandes som en halvtimme om det verkligen inte fanns nagon annan Anna fran Norrland bland oss sjutton. Jag tolkar fritt positivt som vanligt.

Imorgon skulle jag uppenbarligen bli overraskad av mannen som tar en buss hit till Lulea. Jag ska bli SA forvanad har jag lovat. Det kommer bli valdigt skont, jag ar (ismyg) lite sadar ackligt foralskad i honom. //Anna

To do , i't again

Jo då har jag gjort förljande:
 
- Fikat med Stockholmskompis med flickvän.
- Planerat flytthjälp med div slavar.
- Vart på någon form av anställningsintervjuv, bokat tid för provjobb på måndag.
- Lämnat pengar till behövande.
- Handlat  (utan min banan var det inte så lustfyllt).
- Avsagt mig CSN, dom kommer att sakna mig.
- Avsagt mig i mailform min plats på programmet.
- Kopnstaterat att min nacke/rygg region är DÖD, den har utgått pga soffsovning i natt, jag skyller allt på TV'n.


Av detta drar jag slutsatsen att mina nästkommande To Do - listor skall tillverkas EFTER dagen inte innan, man ser så mycket effektivare ut då!/Patrik

To Do

Att göra idag, min första dag som skol och arbetslös:

- Betala räkningar med min jättelön som jag fick idag.
- Sätta upp kökslampan då det börjar bli mörkt tidigt nu om kvällarna.
- Dra ner på stan och söka det där jobbet, min första arbetsintervjuv på VÄLDIGT många år.
- Ikväll om den här förkylningen som vägrar att dö ut ger med sig så ska jag ta mig till dom där träningsmänniskorna och titta vad dom har att erbjuda, detta innan parfetman har kvävt mig fullkommligt.

I morgon ska jag dra och "överaska" min blivande i Luleå!!! Skönt att få se henne en dag tidigare, det är liksom lite roligare när man är med henne/Patrik

Bröllopspresent

Kul att det finns några som tar vårt giftemål på allvar. Vi har redan fått en gåva som är galet bra, vad det är är  däremot mellan "lyckligaparet" och givaren. Vi tackar och bockar och vill bara förmedla att saker och ting blev mycket lättare för oss nu/Vi 

New dealSå här fin (se:GALEN) ser man ut när man i en impuls hoppar av skolan på en fikarast och blir sittande. Nu är det inte så illa som det låter eller ser ut med för den delen. I morgon ska jag fixa ett jobb som jag har på G, inget toppjobb MEN, det är inte plugg eller vaktjobb. Så då måste det innebära någon form av utvecklign och det gillar jag.

School’s out ....Jaha, då vart det som det vart då, jag har tydligen skaffat mig en egenskap som medför att jag fattar STORA beslut på impuls, satt på föreläsningen och detta var allt jag skrev, så på rasten satt jag kvar i cafet, efter ett tag ringde jag frugan och sa att mina 4,5 år som studen nog var över nu. Weird som fan!!

Rådvill

Alltså, nu har jag ett dilema bland fler. Ska jag försöka plugga vidare fast motivationen är helt slut, eller ska jag ta det där jobbet med 20 timmar i veckan? Det är ju inte direkt ett jobb som korrelerar med min utbildning men det är ett jobb, och sådana finns det inte gott om här uppe. Det kan ju vara en väg in i något som kan leda till något annat, det kan ju också vara så att jag får erfarenheter som jag kan ha nytta av senare. MEN, frågan är om min utbildning är bortkastat ur ett "söka jobb" perspektiv eller om den håller sig några år så man inte behöver plugga om sen så att säga. Att inte göra någon alls känns som den sämsta lösningen och det är inte aktuellt. Tankar, åsikter någon?

Nu har lilla frugan lämnat mig igen, det är lite dramatiskt med dom här måndagsmornarna, vi går upp tillsammans, jag lagar gröt och fixar kaffe medan hon gör sig fin sen så snackar vi ett tag och se drar hon. Få se hur länge vi kommer att ha det så här, hon gillar sitt jobb väldigt mycket men är inte lika förtjust i resorna. Sen är det väl lite avhängt på vad jag hittar för sysselsättning också. Det går ju alltid att flytta om det skiter sig helt, men det är inte aktuellt i nuläget.

Föreläsning kl 1315 idag, i morgon likaså, då ska vi delas in i grupper inför det gemensama projektet vi ska göra. Jag kunde inte vara mer obrydd om det hela men tänker göra mitt bästa ändå. Syrran, Cribs Umeå kommer under veckan/Patrik

Lite mycket att tänka på för tillfället.

Vi har spenderat kvällen i bröllopsplaneringens tecken och vi är rörande överrens om att det här är "bit av kaka" detta kring bröllop. Med andra ord har vi förmodligen lika stor koll som jag har lokalsinne, dvs Nada. Men jag kan väl inte helt sticka under stolen med att det är lite roligt samtidigt. Sidan som heter "ekonomi" i vår bröllopsplanerarbok (som för övrigt bär färgen nattsvart) är helt tom för tillfället. Sidan som heter "special people" är värdigt överfull redan nu.

Klockan är som vanligt aldeles för sent för att orka köra 25 mil enkel väg till jobbet för mig i morgon bitti och jag kommer tjura väldigt mycket när han knuffar mig ur sängen, dock har jag inte alltför svårt att somna om på golvet i det stadiet.

Helst av allt vill jag kanske inte åka till jobbet alls mer nu när jag upptäckt det där fantastiska som kallas privatliv, som verkar vara kutym bland normala människor i Svedala. Men har man en bröllopsfest att betala så har man...

Patrik ska, som vanligt, bygga på sin raggarimage imorgon och åka runt i stan i 740:n.

The MasstippHär är den då iaf, Masstippen i Obbola, inte illa. 

Höstens kollektionVäl på plats i den Obbolianska terrängen så fann vi tillslut vår Masstipp, denna optimala mix av "mass" och "tipp". När vi ändå var där så passade vi på att skjuta höstens bilder till katalogen "Nynorrländska män och deras volvobilar". Som ni ser så tog det 2 veckor och 2 dagar att rota fram min inre bonde.  

Ren underhållningI sina desperata försök att infria alla löften till mig om vad jag skulle få se och uppleva om jag flyttade till Nårrland så presenteras här ett rensurrogat. jag fick dock inte skära öronen av dom då det tydligen är olagligt.

På väg till ObbolaEftersom resan till den mytomspunna Masstippen tydligen inte kan göras utan ett kaffestopp på Shell så började vi resan där. Som vanligt förundras jag över hur dum man kan vara som mackägare att man köpet in minitetror till kaffet ist för att ställa ut en lite. Det måste ju bli billigare samt att det blir mindre skräp. Jag kom undan den här gången med 102 st minitetror.

White trash goes Obbola by.

Nu har jag sänkt garden helt och visat Spindelgrismannen Masstippen i Obbola by. Sedvanlig kaffe på shell innan ingick såklart i resan. Han var mäkta imponerad måste jag tycka, vilket är på sin plats. Masstippen är ingenting man skojar bort lix.

Min älskade lillebror ringde även och gratulerade till förlovning. Ett stort ögonblick då vi i vanliga fall pratar/ses nån gång per år. Han hade mottagit ett sms från Modern innehållandes uppdaterad familjeinformation och jag antar att fokuset i sms:et låg på mig då. Han började med att berätta hur han hört att jag skaffat karl och 740. Sedan frågade han om det var på riktigt jag gått och blivit trolovad, avslutandes med "ditt äckel". Jag bedyrade att, jodå, så var visst fallet (fri tolkning).

Sedan kunde han inte riktigt förstå hur detta gått till utan att han kunnat få vara med och bedöma denne... Jag svarade att han visst skulle få chansen att träffa Patrik innan bröllopet. Då svarade han att han menade Volvon.

Annars är jag uppsliten ur en fin dvala, kommenderad till kökstjänst, vilket jag har för mig INTE ingick i dealen från början, uppstressad till bristningsgränsen och BH-lös, iklädd glasögon och skitiga jeans på flygplatsen. Riktigt mycket mer white trash tror jag inte man kan bli. Vill han förstöra mig för all framtid?/7Anna

Revelj

Nu är det snabbfrukost som gäller, om en kvart ska vi vara i Ålidhem för att hämta upp svägerskan. Hon ska till flygplatsen så vi blir av med henne nån gång. Min ärade frupraktikant grinar i köket för att hon får göra gröten i dag. Hon kläckte ur sig visdommar som  - men du, jag vet inte hur man gör! varvid jag svarade - ÖVA! , sen försökte hon - det är din tur! varvid jag skallade henne.

Efter det ska vi kanske till masstippen i Obbola, låter som Jabba tha Hutts hemstad men vi får vällan se//Patrik

Lördags kväll, dagen efter den stora dagen.Hej, jag heter Patrik och bor i ett radhus (snarlikt), med min trolovade, kör volvo och vi planerar en chaterresa tills vintern. I morgon ska vi gå på promenad.


Seriöst, va fan hände, jag ser ut som Skärgårdsdoktorn, jag ser också ut som, som, .....35!!!

Hon fick precis en frågaSå här glad vart hon när hon insåg att han verkligen ville ha henne!!!  

Lycksele! varför

Jo idag gav vi upp Umeå till förmån för Lycksele, där gjorde vi förljande:

- Hämtade Annas vintermackor till bemern.
- Tittade på Annas X- hood, (inte impad).
- Köpte bil på den lokala pizzerian av Kezmet, vi fick hela paketet med kava, prutning och handslag.
- Hälsade på Tove å Tore, fikade.

Back in Umeå kekade (stockholmsstavning) vi förlovningsmiddag på Maxim (nej, inte porrklubben), det blev pizza ska det va så ska det. Nu är vi en bil rikare, en 740 från -86 med 22,000 mil på mätaren, vi är svårt nöjda. Trötta hjältar som vi nu är så ska vi mysa i soffan och prata igeneom det där bröllopet som vi kan ha lovat att vi ska ha. Btw, vi outsourcar nog hela skiten, så vilka vill göra: Inbjudningskort, vem kan spela, laga mat, fixa lokal osv? Nu ska jag gå å krama på min blivande, jag är töntigt kär i henne/patrik 

Bad News

Killsnack förlovade (förlorade) killar emellan//


Patrik... säger:

en dekaltrimmad 740 antagligen......men JAG har ju redan en fin BMW, så den här bilen blir bara en extra

Oskar säger:

hahaha

Patrik... säger:

hon tycker inte om att jag säger att bmw 'n är min,,,,,,,

Oskar säger:

morgongåva

Patrik... säger:

snyggt där

Patrik... säger:

frågade nu, VI sysslar inte med morgongåvor tydligen

Oskar säger:

kasst..

Patrik... säger:

mm, vidare tycker hon inte om att jag pratar med dig, hon säger att jag får konstiga ideer då

Oskar säger:

okej det är nog första gången jag har fått en antydan om att JAG skulle ha dåligt inflytande på DIGOch vardagen har infunnit sig.

Citat Patrik:
"Det känns liksom inte helt på riktigt då vi inte har ringar än... Men vi har inte råd just nu. Fast du! Finns det nån tuggummiautomat som har öppet nu?!"

Missions idag:

1. Hitta en tuggummiautomat med vettiga öppettider.

2. Spendera pengar som vi hellre lagt på förlovningsringar egentligen till förmån för bilköp.

3.Fika med Karsten och Torsten.

4. Bota bakfyllan (prio ett egentligen då min  make luktar som min farfar, han är död btw)

5. Leta upp renar på vägen till Lycksele så att vi kan kränka dom.

Oouupssss I did i't

Nej kära läsare, det är inte Hollywood det är på riktigt. Vi har ännu inte satt datum för själva tillställningen men vi tror att det blir till/på sommaren. Mest för att det då inte kommer att dö några bröllopsgäster om dom vinglar ut och somnar. Nu var själa händelsen inte så dramatisk som man kunde ha hoppats på, den var något planerad, så till vida att vi har pratat om det, att det blev just i går var inte helt planerat. I stil med våra andra tilltag så hade det ju så här i efterhand vart lite roligare med 9/11. Men vem har sagt att det ska vara kul att gifta sig? 

Vi drog ner till krogen efter mycket tjat från min fru, vi var där i en halvtimme sen tog vi taxi hem. Min lilla fru måste blir mer ekonomisk då jag inte har den genen. Sen visade det sig att det inte var själva krogbesöket som var det viktigaste utan att det var ett sätt för en viss "vän" till Anna att få lite tid själv med henne, inte själv så mycket som utan Patrik. Detta för att kunna sabla ner mig i lugn och ro. Men som man brukar säga när någon försöker gräva en grop åt någon annan, "då trampar man själv ner i träsket (eller någont sådant).    

Sen kan jag tycka att det var galet roligt att få snacka lite med Lotta och Jenny, detta vart ju påtvingat då vi kom först till krogen. Jag kommer nog komma bra överens med mina svägerskor. Lite pinsamt och lite taskiga känner vi oss ändå mot Lotta som passade på att köpa champagne åt oss på Olles, det var väl fint i sig MEN vi satt då i taxin och var på väg hem. Hoppas den gick åt iaf.

                     Patrik, snart äkta man.


Såhär var det.

Okej. Vi tar det från början...

Fredag. 12 September 2008.
Vi satt själva i soffan och var lite arga eftersom ingen behagade dyka upp i tid. Jag är lite anal vad gäller renlighet och passande av tider. Sen dök dom upp. Träsket med anhängande syskonskara, minus en syster som ligger på BB med Knottran. Jenny och anhängande pojkvän i form av Skellefteåfan. Jag blev överväldigande glad för att se Jenny igen och stod och pratade med henne när det knackar på altandörren. Här står syster från Värmland... Jag behöver nog inte säga mer. Många tårar trillade faktiskt och sentimentaliteten nådde outgrundliga höjder...

Stockholmsförortsvän dyker upp. Bananfluga dyker upp.

Sen outar vi...

Och nej, nu har vi faktiskt för många läsare för att ni ska behöva tro att vi är komplett galna. Vi hade diskuterat det innan och bloggen kom i andra hand den här gången.

Men... Faktum kvarstår. Igår blev jag morbror och igår anhöll min blivande make om min hand. Nu är det lite svårt att toppa det här. Ebba von sydow vill förmodligen skära handlederna av sig nu. Och jag vill att det ska bli vardag nån gång, för surfandet på vågen gör mig lite ont men mestadels gott...

Svaret... 22:48

Anna:

-Jag  älskar dig, Patrik... Och JA!!!

22:44, om fredagen

Patrik

- Anna, jag älskar dig, varje sekund utan dig är som en evighet av längtan, jag vill alltid vara hos dig. Vill du gifta dig med dig?

Alltid på ICA Maxi


Och idag bjöds set på hamburgare i tunnbrödrulle. Vad jag inte begriper riktigt är varför han måste se så jävla nöjd ut bara för att någon lagat mat åt honom... Är det nåt jag missar??/7Anna

Lilla Bananflugan min...


Sen besökte vi vår adoptivdotter Åsa. Vi ville se så hon åt ordentligt. Det gjorde hon. Endast fiskbullar, inget annat. Men hon bedyrade att hon åtminstone mikrat dom. Det var nog när jag sa att hon skulle få sina fiskar varma som hon förekom mig.../7Anna

Min dag...Det ingick tydligen att köpa mössa till herrn i huset. Jag lyckades övertyga Patrik att detta var senaste modet i Norrland. Han var väl skeptisk tycker jag. Borde man inte lita på sin fru?? Det gör lite ont i mig att mannen börjar förstå mina ondaste intentioner. Mao, et blev inget mössköp.

Tävling

Eftersom min fru tävlar om allt, (jag sysslar inte med sånt) så hävdar hon att hennes kompisar är mer aktiva bloggläsare än mina, jag hävdar ju givetvis motsatsen (dock inte för att tävla, mer för att redovisa fakta), men ett faktum är ju iaf att mina kompisar kommenterar mer än vad hennes gör. Min fråga nu, visst har jag vunnit då (om jag hade tävlat alltså) ??

I morgon drar lyckligaparet till Lycksele för att hämta vinterdäck samt för att fika, vidare så står det en 740 där som vi ska kolla på. Jag har även blivit lovad att jag ska få se och beröra renar på vägen dit. Jag kan eventuellt komma att kränka dom, men om så sker så vill jag så här på förhand säga att det var en olycka/Patrik

Avbön

Nu vart det ju inte så där bra och stressigt med lägenheten, så ist valde jag tydligen att säga något dumt till min fru när vi snackade storlekar på kläder. Detta var lite klumpigt men inte avsett att vara så, jag måste gå försiktigare när vi är på minfälten helt enkelt. Jag är dummare helt enkelt än vad som är hälsosamt.

Idag har vi en sån där inflyttningsfest, eller fest, det blir nog mer som att sitta och dricka sig full i samklang med omgivningen, kan bli bra. Men idag ska jag förnya mitt körkort, byta kontakten jag köpte fel i går, samt motera en lampa. Jag ska också fortsätta min jakt på min gamla hyresvärd så jag kan skjuta upp besiktningen av lägenheten sen borde jag verkligen läsa, typ 6-7 kapitel. Det kommer jag givetvis inte att göra, när man har pluggat i X antal år så blir man så pass bra att man aldrig behöver läsa, detta kommer givetvis tillbaka och biter en på det fula stället när det är dags för tentan. Den tiden den sorgen, ni som pluggar/pluggat vet vad jag menar/Patrik  

Tvångsblogg

Det gick väl lite för bra för vårt lag antar jag.
Nu måste jag ta på mig Bananmasken och åka ner till Västerås och begå illdåd i berått mod. Detta illdåd riktas helt och fullt, med största engagemang (var det någon som trodde nåt annat gällande mig??), gentemot ett flickebarn som bedragit och fört min käre blivande äkta hälft bakom ljuset genom att förtälja en berättelse om huru hon skola lägenhet överta.
 Idag fick vi ett sms där hon bröt mot alla konventioner. HUR KAN MAN GÖRA SÅ??!!

Med andra ord så blir vi alltså inte av med sommarhuset i Västerås ännu.

Däremot känns det lite spännigande att ändå pröva på bilköp. I morgon hoppas jag att Lycksele bjuder på hallonsås vad gäller bilinhandling. Jag äro en shoppare av rang vad gäller sånt där och om Patrik bara håller en låg profil vad gäller Stockholm och Sosse-skämt kanske man t o m kan pruta ner den rackaren en del...

Annars laddar vi inför kvällens bestyr. Som vanligt blir det ett samelsurium av olika slags löst folk, skillnaden är att detta inte längre klassas som Bananborg utan som etablerat par-tillhåll. Vi har kommit överrens om att visa Patrik från hans bästa sida. Jag är som vanligt väldigt älskvärd vad jag än tar mig för. Nu ska jag uppenbarligen jobba igen... //Anna

Lyckligaparet köper bil!!

Eftersom min fru är både smart och vacker så har hon löst våra transportproblem Om nu den lilla damen som skall titta på min lägenhet i morgon kl12 (ifa nån vill vara där å titta på henne) så måste vi tömma barren nästa helg. Ist för att hyra en lastbil eller konstla till det på något sätt som hade blivit galet dyrt hur som helst så kom frugan fram till att vi köper en bil med dragkrok ist. Vi skulle ju ändå köpa en bil innan vintern och nu gör vi två flugor på smällen!! Inte illa, finns även andra intressenter i denna affär som förtjänar att förärans, det blir väl någon form av barnbarn som tack:-)

Med en bilmekanikerutbildning samt 1 års erfarenhet på en bilfirma så kan nu ju inget gå fel då vi ska köpa en dragbil för en billig slant. Eh, vis av erfarenhet så kommer jag att bli bitter snart, men den tiden den sorgen, jag älskar att bilshoppa!!:-)))


Se där ja,

Jag sa ju att något skulle hända i dag. Nu ringde det en tjej från Västerås som ville titta på min lägenhet där, hon ville flytta in nyss. Jag förklarade att det är lite stökigt där men att jag skulle försöka få dit min Västerås anna med nycklar så hon kan titta på den. Vore galet bra om jag blev av med den nu i månadsskiftet, skulle spara typ 8000 kr i hyrespengar på det. Anrda problem som nu dyker upp är det som jag hitintills har lyckast skjuta på.

Hur fan ska jag transportera bohaget hit? Lite olika anternativ finns, kom gärna med förslag.

1: Åka ner med Annas bil (som saknar dragkula) och där hyra en lastbil, fylla den och åka till Umeå sen ner och åka upp med Annas bil igen. Denna lösning känns dyr med kilometerkostnaden på hyrbilen + tidskrävande då vi gör samanlagt 4 resor på sträckan. 

2: Låna en bil här (vilket kanske inte går) som har dragkula och köra ner till Västerås för att där hyra ett släp som går "one way" och alltså kan lämnas här. Detta alternativ känns mest realistiskt och inte så dyrt, MEN, då ska vi hitta någon häruppe som är villig att låta oss lägga 120 mil på deras mätare. 

3: Flyga ner, och på plats hyra en lastbil som går "one way", detta hade varit det absolut bästa alternativet då det förmodligen hade varit billigaste. Nu tycks det vara så att det inte går att hyra en lastbil one way, utan bara släp.

Av alla våra bloggläsare så är jag säker på att någon har den gyllene lösningen som bara väntar på att vädras. Help us/Patrik

Den där vardagen

Min lilla fru är på väg till jobbet, vi tror att hon efter 9 klädbyten nu äntligen är nöjd. Jag har disken kvar samt att jag ska skruva upp en lampa idag. Shit va hände egentligen? Fort gick det och varje dag tillsammans med den här lilla varelsen är en dag då jag inser vad jag har saknat. Vidare rapport om roliga saker kommer , för idag kommer något att hända, det ligger liksom i luften/Patrik
 

Frieriet

Jaha, då hade jag tänkt att blogga om frieriet men så ingrep ödet i form av en knapp. Min Anna stod hos mig vid datorn och sen när jag skulle skriva mitt inlägg fick hon gå iväg (det är så det funkar, vi vet ju alla att det finns regler vid bloggning), jag strök henne över ryggen när hon gick iväg och tog ett lätt tag i byxlinningen, då stack knappen i fram iväg, inte så att den ramlade till golvet utan den SKÖT verkligen iväg genom rummet. Och hade det där stått någon så hade den nog dött av någon form av sårskada.

Anna föll nu ist till golvet skrattandes och jag över henne, parfetman har infunnit sig, och hon är inte ensam. Nästa vecka är det vi som börjar träna kom vi fram till, vi skulle egentligen ha gåt utt å powerwalkat ikväll men istället åkte vi till macken och köpte choklad. När den var slut (innan vi kommit hem) så stannade vi på 07-01 (en form av 7-11 fast i Umeå style) och köpte där smågodis.

Men vi har som vanligt lösningen, vi utmanar varandera till träning så kommer vi antagligen att bli galna och springa oss smala på ingen tid alls/Patrik

FAN-FAN-FANOki då, det skall villigt erkännas, jag blev galet glad av att min Banan kom hem och överaskade mig en dag tidigare. Jag menar, nu får ju hon vika tvätten som hon tycker så mycket om ist för att jag skulle behöva göra det. Jag som inte ens sorterar in dom i garderoben enligt färgskala. MEN, och det finns ett MEN, eller det finns egentligen två problem med det här. Dessa skall nu definieras:

1: Nu kommer jag efter i "galna saker som vi gör för varandra". Shit det här tilltaget gör att jag snart MÅSTE fria för att komma ikapp. Och det vet hon, och det räknar hon med!

2: Nu sprack min plan, i morgon skulle jag ta 0820 bussen till Härnösand för att komma in på hennes jobb och överaska henne, ni vet så där Hugh grant:igt smörigt romantiskt, detta hade gett mig det försprång som jag så väl behöver.

Nu tänker ni givetvis - men det är väl ingen tävling. Joo det kan ni ge er fan på att det är, och jag ligger svårt efter/Patrik

And the winner is...

....as always Anna!
Den här hustomten som Patrik bloggat om idag togs på bar gärning, sittandes i soffan, slötittandes på TV. Hmmm...MEN, han är ursäktad p g a nuvarande matlagning som försiggår i köksregionerna för tillfället.

Jag lyckades alltså överraska den jäveln (det här är MYCKET romantiskt btw) genom att komprimera ihop Hudiksvall och Härnösand på en dag. Detta innebär att istället för att behöva stumma 80 mil på en vecka, drar jag lasset på 100 eftersom jag måste åka till Ö-vik imorrn bitti. Om ingen berättar detta för någon kan jag erkänna att jag kanske tycker att det verkligen var värt besväret.

Nu ligger jag alltså i en grym ledning med detta överraskningsmoment som drog hem ett jäkla lass med poäng i ställningen. Jag invänar nu med spänning och ledvärk det stundande frieriet. I mitt högra öra har det hörts viskats om en stackars dansk pojke som väääääldigt gärna vill hålla med svensexa och det vore ju alldeles fruktansvärt att inte tillgodose alla danskars behov?! Så om inte annat för hans skull...

Nu får jag uppenbarligen äta. Tackar för det eftersom lunch och frukost påminde alltför mycket om mitt tidigare bananliv. //Anna

Tidspress

Nu har jag GÅTT tillbaka från skolan, där vi tittade på en film om effektiva team som var ifrån tiden innan datorer. Vidare lekte (gjorde) vi tre olika typer av test om hur man var som ledare. Jag var ju givetvis fantastisk som ledare på alla testade variabler. Det nedslående i det hela var att det är självrapporteringstest, då det är lite svårt att förhålla sig objektivt till sig själv så betyder just resultaten ingenting, FAN.

Min vackra tilltänkta kommer tydligen hem i morgon, detta är förenat med stor glädje då hon har lovat att vi ska sitta i soffan å dricka kaffe med Bailys och trubadura oss. Detta roar säkert hela västvärlden undantaget våra grannar. Hur som helst allt är inte av glädje då någon har brutit sig in här varje dag då jag har varit i skolan (förlåt Bosse, Universitetet) och använt porslin och kastat kläder på golvet, mao jag måste röja i kväll.

Är lite förundrad över vädret häruppe, det har nästan alla dagar när jag har bott här (12 dagar!!) varit fint väder, nu undrar jag. - Får man lida för det här sen eller är det alltid så här? Har snackat med söderbona och dom har haft det regnigt ett antal dagar nu. Detta kommer att utredas med hjälp av en reggrissionsanalys alt en Anova, (Magnus du får hjälpa mig)/PAtrik

Hyllar kärleken

Eftersom denna sida är en hyllning till allt vackert här i världen så kommer här ett litet klipp på alternativa vägar att gå. Vi tjatar ju ofta om att inte behöver förlja normerna.
http://www.youtube.com/watch?v=_Re7Z3vmnco här visa Abu som vanligt vägen.  

En rod knapp till dig.

Om nagon ar dyslektiker eller utvecklingsstord raknas inte.
Om nagon provocerar med glimten i ogat och visst matt av humor ar det bara harligt.
Om nagon ar utstuderat provokativ och ratt elak blir jag lite imponerad.

Den varsta sorten ar bara den som provocerar bara for att och inte kan harledas till annat an dumhet. Då, forst da, blir jag riktigt provocerad.

På skoj

Snackade nyss med en gammal västeråskompis. Han undrade lite över det här med Annas och mitt giftemål, sen avslutade han med ett - men ärligt, visst sitter du i en lägenhet i Husby och asgarvar åt alla som du lurar nu, typ det är väl ett socialt experiment? Jag vart osäker och blev  tvungen att gå in på FB för att kolla, nope, still ihop med fröken Tväråna. Och Elton, vi Kommer att gifta oss och baren kommer att vara fri/Patrik

Lite radd ar jag nu...

Det blir inte helt mycket roligare nar lobbyn uppenbarligen bestammer sig for att lasa tankar och spela "Tell me why I don`t like Mondays" samt "Leaving on a jetplane" och AVEN "Whats the coulur of love". Tippade latar i en hotelllobby??!!Hade detta varit en riktigt film nu sa hade faktiskt blivande Make kommit genom ytterdorrarna typ NU. Nahe.... Synd.

Kvallsrapport Sundsvall city

Efter bara en och en halv dag fran hemmets trygga vra, inser jag snabbt att jag ar totalt utesluten fran det gemensamma forhallande jag hade en gang i tiden (las en och en halv dag tillbaks). Uppenbarligen diskuteras det nu friskt giftermal, sporttittande och jobb pa nivaer jag inte forstar.

Organisatorisk som jag ar benar jag upp detta lite i mitt eget huvud:

Giftermal: Jag avsager mig harmed ALL inblandning i frieriet, jag har statt for uppraggning, hitslapning och inflyttning med tillhorande trubadurspelande. Nu ar det i jamstalldhetens namn hans tur (aj, jag bet mig sjalv i svansen just; det dar med jamstalldhet ar ju politiskt korrekt, VI sysslar ju inte med sant... Jaha, da far val jag fria ocksa da)

Sporttittande: Vi har ju pratat om detta med konsrollerna nu och jag tror att den diskussionen stagnerat. Elitserien blir det. Iaf slutspelet. Och ja, Jenny, du ar heligt inbjuden till ol i soffan. Patrik kan fa en cider om han ar snall.

Jobb: Har en smygande kansla av rivalitet. Det har med att ligga med chefen... Inte helt korrekt. Me like.

Vidare kan jag rapportera fasansfullt trist vader fran Sundsvall, riktigt dalig kvallsbuffè och nyinkopt kokslampa på *trumvirvel* IKEA!!!!!!!! (Visst var det nu Bjornjakten borjade? Borde jag och min karl ga ut i skogen och latsas vara bjornar? Det har ar lite to much egentligen, valdigt parigt...)

Sen saknar jag min ironiserande spindelgris overvaldigande mycket, ar det normalt?

Förlåt

Det är tydligen så att man inte kan eller ska göra fler inlägg per dag i bloggen, detta visste vi inte. Inte heller har någon berättat att det finns regler för hur man bloggar. Min tanke nu är att det är vår blogg och då bestämmer väl vi hur mycket vi vill blogga. Vän av (blogg)ordning svarade då att man inte orkar läsa för många inlägg, varvid mitt svar blev - vem tvingar dig? Missförstå oss rätt, vi tycker det är galet skoj att den läses, jag tycker det är skoj att mina vänner tar del av mitt nya liv för att det händer rätt mycket nu och jag har inte möjlighet att ringa runt och berätta allt till alla även om jag skulle vilja. Ännu roligare är det att läsa era kommentarer.

Vidare har vi ungefär 50% MER läsare när vi bloggar mycket och ännu mer när vi lägger upp kort, so in you're face bloggreglementet. Om bloggare är människor och människor är olika bör då inte bloggarna vara olika?

Eftersom jag och Anna har en samanlagd mental ålder av 9 år så älskar vi att göra tvärtom vad man SKA göra, inte för att vi kan utan för att visa att det går utan att man dör. Detta torde vara genomgående för våra ljuva personer och knappast någon nyhet för de som känner oss (det är tydligen "oss" nu).

Annars kan jag idag säga att jag saknar min Anna galet mycket och att jag har dödat tre spindlar. Nu vankas snart en närande måltid i plingform (ni vet, mat som låter "pling" när den är klar). Vet fortfarande inte om jag ska plugga på det här programmet och eller ta det där extrajobbet inte heller vet jag hur pengarna ska räcka till bil/träning/ flytt/dubbla hyror utan ett extrajobb. Allt jag vet att jag gjorde rätt som flyttade hit och allt det andra ger sig, det gör det alltid. Lät lite bittert men det kan ju inte alltid vara kul, då har man ju inget att jämföra med/Patrik

Det där med att gifta sig

Anna och jag har nu på morgonen via telefon försökt dra upp riktlinjer för hur övningen "förlovning" samt den större och dyrare övningen "giftemål" skall gå till. Vi är båda oskulder (när det gäller sånt) och vet därför inte ur man gör. Frågan som ställs här och nu är alltså. -Måste man gifta sig bara för att man förlovat sig? - måste man gifta sig inom en viss tid från och med förlovningen? - hur gör man när man friar, säger man vill du gifta dig med mig, eller säger man vill du förlova dig med mig?
        
Vi vill och måste ju veta det här så vi vet vilka sociala konventioner som styr det här så vi kan bryta mot dom/Tacksam för svar, undrande...

Annons- Annons- Annons- Annons

Finnes: Beteendevetare med en fil kand i psykologi samt en nästan klar fil kand i pedagogik med inriktning organisation och ledarskap. Utöver det studier i retorik, sociologi samt marknadsföring. Ledarerfarenhet samt erfarenheter från olika seviceorganisationer. Honörsord: Flexibiletet, lojatlitet, flit samt humor.

Sökes: Arbetsgivare med spännande uppgifter inom HR eller utveckling där förbättring och framåtanda är viktigare än stagniation och byråkrati.

Umeå med omnejd, omnejden sträcker sig rätt långt. 

Det går inge bra för ossVi vet att vi är nya på det här med att handla, vi vet också att vi har mycket att lära. Vi vet däremot inte hur man tar en kölapp.

Totalt meningsløst, men bara før att...

Som familjeførsørjare sitter jag då hær, på hotellet i Sundsvall och bloggar. En fågel viskade just i mitt øra att VI, som par, inte længre ser på ishockey... Hmmmm, något har åter gått mig førbi kan jag kænna.
Men, men. Alla mæn har ju rætt. Jag glømde det.

Och så ær jag lite depp också fast det ær ju bara att bestæmma sig før att vara glad så ær man det.

Sen har jag inte køpt ny snus heller. Fast det ær ju bara att sluta rakt upp och ner.
 
Och så har jag inte jobbat klart æn før dagen (trots 10 timmar redan) MEN det ær ju bara att tænka på hur spænnande och roligt allt ska bli. Det handlar ju om instællning, eller hur??

Och har man ingen positiv instællning då kan man bara læsa nån bok som talar om før en hur man ska gøra før att bli en lycklig, harmonisk, drogfri, positiv och korrekt mænniska. Før att det ær JÆTTEVIKTIGT att mann gør RÆTT!! Och att man gør rætt på ett bra sætt. Før det har någon bestæmt, då måste det ju vara rætt. (?)

*Suck*

Jag tænker føreslå tidigare omnæmnda blivande make att førfatta en sjælvhjælpsbok gemensamt. Den kan vi sedan sælja dyrt så behøver ingen av oss någonsin jobba mer (fast det vore ju inte rætt?).
Den ska iallafall heta:
"Att se værlden genom total respektløs ironi. En sjælvhjælpsbok till alla fatalt distansløsa mænniskor"
Den ska æven vara skriven på danska ser jag nu, det såg jættefint ut!

(Och, ja, jag ær lite bitter før tillfællet).


Latblogging, den nya trenden från Lyckligaparet!

Hittade den här listan hon "Lilla Anna", låter den här belysa hur galet bra jag känner min fru genom att fylla i den åt henne. Allt för att behålla partemat på sidan. (eventuella fel i rapporteringen beror på att hon inte känner sig själv).


DAGENS PLAYLIST:
Tell me why I don't like mondays, ingen playlist, bara repet.
DAGENS KLÄDSEL:  Svart kjol och någont svart upptill med en jeansväst (vet inte varför det vart fet stil nu)
DAGENS DUSCH: Inte, luktar naturligt än.
DAGENS FRISYR: Jo, den är fin, något uppsatt.
DAGENS SMINK: Eh, oki PASS.
DAGENS HÄNDELSE: Körde över en byggarbetare på E4:an, det var dock ingen olyckshändelse.
DAGENS PLANER: Styla skiten ur den där butiken sen dra till hotellet och ringa Spindelgrisen.
DAGENS VILL HA: Fjärrkontrollerna som jag glömde i Västerås så min man slipper gå upp varje gång han ska byta kanal.
DAGENS SAKNAD: Min Patrik så klart.
DAGENS DROG: Se ovan.
DAGENS TRÅKIGASTE: Att bilen måste tvättas så byggarbetardelarna försvinner innan lacken tar skada.
DAGENS FINASTE: Det där messet som jag kommer att få i kväll där det framgår att Patrik har en förstärkt "tyckaomdig" känsla gentemot mig.
DAGENS KÖP: Mackkaffet.
DAGENS MAT: Pastasallad på ICA
DAGENS SJUKA:  Jag lider av att jag nu har kommit på att jag har ett privatliv sjukan. Väldigt farligt men ganska god prognos. 
DAGENS MÅENDE: Saknad...

Gräsänka inte så kul som på film

Nu har hon lämnat mig, för det där jobbets skull. Hon kommer tebaks på torsdag och då skulle maten stå på bordet sa hon, jävla körande med mig. SJälv ska jag försöka vara seriös med skolan i veckan, ska tydligen läsa en del (800sidor tills nästa vecka). Har även lite funderingar på att anta ett jobberbjudande som jag fick i slutet av förra veckan. Skulle sitta som en spruta i armen med lite X-tra dollares nu när vi tittar på en bil till, samt att min vördnade fru har en stark önskan om någon form av utrikesresa i januari. Får se hur jag gör, risken är ju att skolan hamnar i skymundan så fort jag börjar jobba och det skulle ju inte vara så bra/Patrik

FelnavigeringVi tog fel avfart någonstans och hamnade i en galax far far away.

Shopping gosEftersom vi handlade med ett erfaret par så vart vi lite utslitna, här ses det lyckliga paret när dom tar sig en välbehövd rast vid joshyllan.

Objects in mirror may appeare bigger....


Alla är vi nybörjare i början

Ny dator, halvny uppkoppling men samma fantastiska blogg. Söndagen var som en söndag ska vara, allt utom klockan går på halvfart. Vilket bara förstärker skräcken inför den kommande veckan, "tell me why I don't like mondays".

Vi var i vår affär idag, ni vet den där ICA Maxi butiken där vi ofta äter oss parfeta. Idag var det ju söndag och vi förväntade oss något särskillt. Jag chansade på kärleksmums men Anna trodde mer på Mexicanasoppa, har ingen aning om var hon fick det ifrån men det är ju idiotiskt!! Alla vet ju att dom kör soppor på tisdagar. Vi hade med oss ett annat par, mest för att dom tjatade så förbannat men lite för att se hur etablerade par gör. Denna dolda agenda avslöjade vi givetvis inte. Det första vi la märke till är att man inte ska gå runt och skratta, sen fattade vi att man tydligen ska ha nån slags fjärrkontroll som styr sina inköp, denna fjärris fick godkänna alla varar innan dom la dem i vagnen. Mycket märkligt.

Vi hörde av mannen i paret att man tydligen spenderar 23% mindre stålars om man handlar med en lapp. Anna trodde att det skulle gå lika bra med en stockholmare och höll stadigt i mig. Vi motbevisade dock hans tes då vår nota gick på 160 balobas och deras landade på närmare 300 spänn. Det hela började dock med satt vi som vanligt stegade in mot köket, där bjöds på glass, SIA har tydligen en ny smak ute, halvgod, mandarin någonting. På väg mot vårt mål så gick vi förbi en barnvagn, och jag höll på att tappa matlusten, för ALLTID. I vagnen låg en av vår herres små skapelser, men det var det fulaste barnet ever!! Såg ut som en asförbannad minime med ögonbryn som Hulken. Tur att det inte grät för det hade nog låtit som Adam Sandler i "Little Nicky", ni vet, när han är satans son.

Sen bar det av hem där vi killar mekade dator och kvinnan (min vördnade fru alltså) tvättade. Det sket sig givetvis så jag fick ringa jourhavande stockholmare, dom har ju lång erfarenhet av datorer därnere. Brosan klarade biffen. I morgon drar frugan ut på jobb och kommer inte åter förens jag har blivit snäll, det blir jag tydligen på torsdag/Patrik

Vi kom av ossEftersom vinet var starkare än vår motivation så hamnade vi i trubadurläge. Väl här så dog stämningen helt och vi sjöng oss till sömns med varierade resultat till grannarnas stora förtjusning.

VapenförådetEfter maten drog vi till Kezsmet på hörnet för att fixa en 9:a till Anna, hennes första tripp till hooden skulle bli något extra.

Lilla Al FadjiSå här såg min fru ut när hon i Kista foodcourt  övade på gestikulerande tal, vi var här på väg till Husby och jag tyckte det var på sin plats att hon fick ta del av detta uttryckssätt.

Helgen i stort

Efter att ha kört 138 mil på tre dagar så var det galet skönt att komma hem till "tja ume", där väntade urlastning av fordon samt köttbullar. Men innan jag fick styra Bemern till Tomtebolyckan så gjorde vi en sväng förbi det högst inofficiella bolaget på Ålidhem där vi stärkte upp alkoholförådet med en flaska vin. Vi hade nu en kvarts sjuttis vodka, en halvpanna Bailys samt en skvätt Passioa och nu en flaska vitt med ett hjärta på. Vår familjeterapeut hade tidigare på dagen varnat oss för att bygga IKEA möbler tillsammans men nu kände vi att vi hade vidtagit försiktighetsåtgärder. Lägg där till att vi har tagit del av Kaj Polaks visdommar som han så rart levererar i boken "att välja glädje". Vi har helt enkelt valt att vara glada och därför är vi det. (förstår inte varför människor med cancer eller såna som förlorar sina barn inte läser Kaj, då skulle dom precis som Kaj säger kunna välja att se det som utmaningar och något spännande ist). Vi snickrade ihop TV bänken, satte upp TVn, sen tvättades det och hängdes in kläder till höger och vänster. Vi gav inte upp förens tretiden på natten. Däremellan hade vi en poesiafton samt att gitarren åkte fram. Vi körde av dom viktigaste bidragen till kulturen signerat "winnerbäck". Sen fortsatte vi med röjandet.

Idag ska jag jaga ifatt på min gamla hoodkompis och få han att hjälpa till med rautrar, uppkolppingar och annat knas av It relaterad karaktär.

Btw, vi har nu kommit fram till att vi ska gifta oss (alltså med varandra till Å med), den långa bilturen tycks ha drivit oss till vansinne/Patrik

Jag är kvinna, han är man.

Okej. Såhär är det.
Vi är trygga i våra könsroller, vi är trygga med varandra och vi värnar om varandras intressen. MEN, nu borde vi kanske prata lite med varandra igen...

Följande konversation utspelar sig mellan Hudiksvall och Sundsvall igår vid 19-tiden. Patrik kör och jag sitter bredvid och läser skvallerpress (i brist på annat såklart, Kay Pollak känns uttjatad).

Jag säger till Patrik att nu när vi har TV kommer jag äntligen kunna följa Färjestad i slutspelet och förhoppningsvis hinna med att se de flesta matcher i elitserien. Han tittar på mig med avsmak och ryser lite i förarsätet när han säger att han minsann INTE tycker om att titta på någon form av sport. Och jag säger att jag kommer bara se slutspelet, kanske bjuda hem lite folk och ta en öl i soffan liksom. Patrik ser nästan gråtfärdig ut och gnyr lite om att "Neeeheeeehhheeejjj, jag vill verkligen inte se på sport....snälla...." Jag bedyrar att "Patrik, jag kommer bara se slutspelet och oftast kan jag följa det på hotellen, det blir inte så mycket" samtidigt som jag tänker att dert var väl snyggt räddat ändå.

Vi avslutar konversationen med att jag ser nån brud med jättesillisar i skvallertidningen och säger till mannen bredvid mig:
"Kolla Jättepattarna!"
Han svarar:
"Åh, vilken fin färg på klänningen hon har. Turquise!"

Så var det en liten detalj till såklart.

Sen tror jag kanske att jag förstörde mitt intryck hos framtida släkt och vänner med uttalandet:
"Jag och Patrik kommer inte och hälsar på till jul eftersom vi inte firar jul i vår familj".

Jag skulle ha gett mig när jag fortfarande trodde att jag hade en chans lix....

Hjälp till självhjälp i Västerås

Som ett litet extra steg i VÅRT nya liv bestämde vi oss även för att bli mycket bättre människor (hur nu det skulle gå till?!!). I alla fall... Hemma i VÅR övernattningslägenhet i Västerås fanns en av alla våra fina självhjälpsböcker. "Att välja glädje" av Kay Pollak. Det är då vår all time high favvobok.

Jag vill bara citera några viktiga fraser ur boken som vi hädanefter, som vackert, etablerat par, kommer använda som riktlinjer för vår fortsatta relation:

"Varje gång jag skyller på någon annan är det för att befria mig själv från skuld"
"Jag är ytterst sällan störd, irriterad eller förbannad av de skäl jag tror"
"Jag är inte föraktfull av de skäl jag tror"

Att Kay sedan fyllt ut resten av sidorna i boken med exempel som upptar åtskilliga sidor var och tar upp exempel där karln SKÄLLER UT sin femåriga son med kraftord såsom "Men herregud! Du kan väl för SJUTTON göra som jag säger?" är så fint, så fint så jag och Patrik var tvugna att gråta tillsammans i ett ömsesidigt lovemoment, sittandes i en trasig tvättkorg...

Jag minns inte den dag då jag skrattade så mycket.

Tillägg:
Till alla er som INTE förstår ironi.... Förträng det här inlägget och radera adressen till denna blogg. För er egen skull (och för min, annars kommer ni hata mig forever and ever.//Anna

Litet inlägg innan hemfärden

Hej alla fina människor. Jo, nu har vi landat i Aros, här ser för jävligt ut då min senaste evakuering skedde i all hast. Egentligen borde jag inte kunna blogga nu så ser ni inte det här då har det aldrig hänt. Jag borde inte kunna blogga pga Telia har stängt av mitt bredband å min telefon i måndags, det verkar gå så där för vårt lag.

Har haft ett galet dygn, vi har kört 75 mil, landade i går hos Annas stora storesyrra, där lektes det med barnet som var galet sött, hon och jag fikade i oranga muggar, sen somnade vi och reste på morgonen till Hooden. Där dumpade vi bilen och begav oss via tunnelbanan till storstan. Tandläkaren var hård mot mig men tuffare mot ekonomin, 2400 riksdaler senare gick jag öm i hövve där ifrån raka vägen till plattan. Anna ville se på pundare och jag pekade ut några, vi tittade bedömande och gick ner till blå.

Gick v arvet runt i kista och handlade leksaker till systersonen som fyller 4 dagen till ära, sen fikade vi med Jeppe, eller frugan fikade, jag duschade mest då jag tydligen luktade arbetare. Vidare till syrran där Anna visades upp i samband med kalaset. Alla klämde och kände på henne, synade henne och bröt ut i en spontan applåd över hur fantastisk hon är. (nu får jag + poäng).  Vi kastade oss i BMW'n som tog oss dom där 10 milen till Aros på 45 minuter, dock i laglig fart, vi hittade bara nya vägar.

Nu ska vi packa, sen sova och i morgon bege oss till hemmet  i Umeå. Utförlig rapport med bilden kommer/Patrik

HöstövningI går övade vi parförfarande vid årstid höst. Som gammal militär så är övningar en stor del av vardagen och ibland får man "bita ihop och kötta på" som det heter. För att överleva häruppe måste man bla drillas i levande ljusanvändning samt i parfetma (detta för isoleringens skull givetvis). Det var jobbigt men när det var över så var vi båda överens om att det var värt det samt att vi hade lärt oss något av det hela.

Nu drar vi söderut, Anna har lovat mig att vi ska få soppatorsk på Höga kustenbron så jag kan ta kort där/Patrik

Hemmamannen

Jag är degraderad till hemmaman, jag lagde frulle till frun, skjutsade henne till jobbet. Nu ska jag diska, städa sen packa för vår Stockholmsturne, sen åka ner till hennes jobb med lunch (för vi äter ju låda, det är biligare så). Efter det så drar vi söderöver. Min undran är, har jag verkligen åldrats 10 år på en vecka? Sanningen ska väl fram i detta forum, jag gillar det, jag gillar det stort.

Det jag inte gillar är att jag ska till tandläkaren på fredag morgon. han är snäll men per definition så är dom ju onda. Onda och dyra.  Vidare ska vi träffa mina syskon, dom är hyfsat nyfikna på tjejen som drog mig ur singelträsket efter Å så länge. Sen drar vi till Västerås för att packa and shit. Vi kommer även att göra ett gästspel på kåren, det lär bli sista gången på bra länge som jag ser mina Bävrar, det är nog det enda som känns lite tungt i allt det här, människorna som man tar farväl av. Blir väl lite tårar, detta förstärks nog av min gamla vän alkoholen. Ska även försöka hinna med att träffa den där mannen som inte hänger på kåren i Västerås, vi har hängt sen första terminen på Betvet och han har vart en bra kontrast till festandet. Den där "lilla Anna" hemma i Aros kommer nog att fattas mig mest, men vi får väl fortsätta att fika interaktivt. Den här turen till Västerås känns som punkten i kapitlet.

Vi kommer inte att vara så duktiga på att uppdatera bloggen under helgen men lite nedslag lär vi ju göra. Sen måste man ju bara prova på att mobilblogga. Detta lär ske med varierad framgång/Patrik ärkebävern

Gravid

Alltså, i vår strävan att göra så många stora saker som möjligt på så kort tid som bara är tänkbart så hade vi idag kommit till att ÖVA, på att vara gravida. Så jag gjorde som alla vettiga pojkvänner när man övar sånt ,för det gör man väl. Jag lade mig på lilla fruns mage och sparkade med benen. Hon var något tveksam till om benen verkligen skulle räcka till hennes fötter och om ett foster på riktigt verkligen väger som jag. Det här är väl inte konstigt? så här gör väl alla par? eller.

Nu ska jag laga mat till frun så hon inte slår mig igen/Patrik

BIG THINGS

I dag avslutade jag en 11 årig resa i mitt liv. Det tycks lite vara tidens tempo för mig det här med interpersoniella paradigmskiften. Förra veckan flytten och i början av denna vecka så var det ny skola. Vad är det då som har hänt? jo, jag kanske aldrig mer kommer att få släpa in en intoxinerad person i ett avvräkningsrum (min fru undantaget) i väntan på polis, det jag så fint försöker säga är att jag i dag sa upp mig från mitt vaktjobb. Har jag något nytt jobb? nej, behöver jag pengarna? kanske, men jag är något äldre än 30 år och har klarat mig så här länge, så jag lär inte dö av det här heller. Snarare tvärt om, när jag har suttit och låtit saker hända omkring mig så har livet gjort lite som det vill med mig, nu när jag ser till att det händer saker så har jag åtminstonde roligt, och det måste ju ändå vara en av livets stora meningar, att ha roligt alltså/Patrik

Väl hemkomna från ICA...

Så säger Patrik såhär:
-Vi har en full frys, gumman!

Jag ser så många orostecken i  detta uttalande.

Nummer ett:
VI har en full frys (aj, aj. Nu verkar det verkligen vara ett "Vi" alltså)

Nummer två:
Jag har aldrig haft nånting i frysen förut (dvs Vad ska jag göra med allt i frysen? Äta? Tillaga? Ge bort till vår Gestapotant som bor på området? Så många frågor...)

Nummer tre:
"Gumman"? Orkar vi ens kommentera?

Eftersom det förefaller vara samma dag ännu (tydligen min matlagardag) så får jag väl pröva det där då. Matlagning alltså...
Mer politik

Alltså jag blir lite konfunderad, har fått höra här att jag är en flicka som snusar miniportion och dricker cider ist för öl. Så långt allt väl, sen att jag är från huvudstaden spär ju bara på min girly- image. Dessa erfarenheter korrelerar väl med de stereotypa bilder som jag hade innan jag flyttade hit om hur man ska vara för att anses vara en "man" här uppe. Det förefaller vara starka kontraster mellan traditionellt manliga kontra kvinnliga symboler. Jag tar seden dit jag kommer och accepterar mitt öde, om min könsidentitet nu sitter i vad jag dricker eller snusar, må så vara.

MEN, av hävd är norrland ett ganska "rött" område rent politiskt, vidare har Umeå som jag har förstått en stark feministisk rörelse. Hur stämmer detta överens med de klassiska vänsteridialen om att alla är lika värda och alla ska ha lika mycket av allt (grovt förenklat). Min förvirring infinner sig i den markanta åtskillnad som görs mellan manliga och kvinnliga symboler men även av kvoteringstankar och uttalanden om att det ena könet är "mer" värt än det andra (något jag lärde mig när jag idag lyssnade på några O så upplysta unga kvinnor på skolan). Jag blir liksom lite trött, kan vi inte bara kramas/Patrik

Bloggens verkliga syfteEfter omfattande utforskningar på andra bloggar så har vi nu äntligen förstått att man tydligen ska visa vilka kläder man har på sig när man bloggar eftersom detta och inte vad som händer i våra liv är av intresse. Detta var vi inte informerade om men nu när vi är upplysta så ska vi givetvis bättre oss. Förlåt och varsågod, här kommer första modebloggningen från lyckliga paret.

Här ser vi Annas fötter iklädda strumpor i klara färger med farm-motiv, som accessoar har hon valt en gul understrykningspenna som bryter fin mot de dova tonerna i strumporna.

Det här med maten måste vi snart prata om.

Jag satte lite i halsen av uppriktigt oförstånd när han sa åt mig att laga mat. På morgonen? Då kan man ju inte beställa nåt nånstans? Allt är ju fortfarande stängt... Det tog nån halvtimme att klura ut hur han menade och jag lyckades kreera typ mackor och sånt. Sen fick jag skäll för att jag inte serverade maten på rätt sätt, men hur enkelt är det när jag inte riktigt vet än hur mycket kaffe han vill ha i sitt socker och mjölk?

Jobbar fortfarande på hemmaplan, det är fantastiskt, tänk, såhär har de flesta det hela tiden i sitt arbetsliv (Jag trykte fel tangent först och skrev arbetslik, undermening?). Weird.

Och så verkar det vara min tur att laga mat IGEN! Jag gjorde ju det i morse. Men, men... Det får väl bli fil och sås ikväll då. Den maträtten samt ketchup och morötter är ju det jag är som bäst på.//Anna

Lite naket, å lite frulle

Alltså, nu har jag blottat mig för grannarna, det här är inget jag tar extra för, bara en liten del av Stockholm som dom inte har sett förut. Det här var ju inte uppsåtligt så därför inget jag kan dömas för, Patrik är Patrik.

 Min fru lät mig sova en extra halvtimme pga att jag var uppe och hade ont i den där magen i natt. Sista dagen med pencelin och nu börjar den pajja, det är ok kan jag tycka, det har gått över förväntan.  Frukosten på bordet , min söta fru mitt emot  och det är INTE min laga mat dag idag!! Livet är fint.

Drama queenEftersom min fru och jag hade det stora "men är du verkligen så bra som du verkar" snacket i går så redde vi även ut underkategorin "så du ÄR ingen drama queen" som gör knasiga saker för att undvika den där hemska vardagen. Så var jag helt lugn när hon ville att jag i kväll skulle åka och tanka med henne, - ett bra tillfälle för dig att öva eco- driving, sa hon. När vi sen satte oss tillrätta och rullat iväg så såg jag på färddatorn att vi hade soppa kvar för 13km, det är 15 km enligt uppgift till den macken som jag tydligen var tvungen att åka till. Hon tittade konstan på färddatorn och jag är säker på att hon hoppades på soppatorsk. Till saken hör att hon innan vi åkte föreslog att vi lämna mobilerna hemma?

Eftersom jag är miljövän så klarade jag provet men när vi tankade fullt i hennes 60-liters tank så stod det hyfsat klart att hon ÄR en liten drama queen. Men, hon är min Drama queen och jag är glad att det inte är vinter.

PrärienDetta är "min" busshållplats numera, T-centralen i Stockholm har i snitt 500,000 passagerare per dag. Dessa kontraster gör min värld lite mer förvirrande.

Från fröken fräken.

Nyss hemkommen från ett sammelsurium av ett slags fenomen som kallas jobb. Jag var inte helt förberedd på att arbeta på riktigt idag. Det är något i min värld som upptar en massa andra icke-jobbrelaterade tankar för tillfället. Jag tror att det kallas privatliv.

I alla fall. Min chef kan få ett utbrott då jag, i all välmening (eller egenroande), skrev en saga istället för en sammanfattning av Fönsterutbildning till henne. Det är smällar man får ta. Jag är i Norrland, hon i Stockholm. Come and get me if you can...

I dag frångick vi alla parprinciper och övergav ICA Maxi på Strömpilen till förmån för Sveriges dyraste ICA-handlare på Ålidhem. Mannen i huset skall, som sig bör, åter laga mat. Och jag skall, vilket jag egentligen inte behöver, gå en lång promenad...

Det är ett sjuhelvetes massa tafsande i faggorna hela tiden, vilket stör en aning när man bloggar....eeehhhhrrmm, jag menar jobbar på kvällen. Annars är det som vanligt. Fast annourlunda, som vanligt.

F-U-C-K

En bok av tre kostar 1400kr!!! wtf, det är dödens kaviar att plugga på masternivå. Min första kurs på det beteendevetenskapliga programmet kostade 42 kr, den var gravt dålig men åtminstonde billig. Frågan är: vill jag vara fattig och smart eller dum å obildad?KontrastDet här är en del av Tomtebo där jag bor nu, ordet idyll räcker inte riktigt till. I bakgrunden hör man nästan soudtracket till serien Weeds, "little boxes". Kan tycka att jag har fattat ett ganska bra beslut, lägg till att jag nu bor med en människa som är svårt fantastisk. 

KontrastDet här är en bild på Husby, en miljonprogrammsförort i västra Stockholm. Här har jag bott i 25 år.

Vad tycker du vi ska göra i helgen?

När jag, i ett hyfsat svagt ögonblick, lovade Patrik en Volvo 142 (som numera utvecklas hela tiden, vi är nånstans på merca vill han tro) så lovade han mig TV, en slags möbel med rörliga bilder i färg som man underhåller sig själv med?.
Så i helgen ska vi åka och hämta bl a denna i Västerås. Var planen. Alltså....

Så i helgen ska vi alltså:
-Hälsa på min syster i Uppsala.
-Ta oss till Stockholm.
-Köpa nån form av gåva till ett gossebarn.
-Fika med ca tusen personer i Sthlm.
-Hitta på nåt mer i Stockholm.
-Ta oss till Västerås.
-Festa i Västerås.
-Packa saker från VÅR övernattningslägenhet i Västerås.
-Åka tillbaks dom 60 milen i bil.

Och på Måndag åker jag då 40 mil i bil neråt igen, för att jobba.....
Och vissa människor (läs Patrik) undrar liksom över magsår och sånt.
Men jag är inte bitter.....Det är nånstans på grund av detta jag tycker lite om den här mannen som faktiskt bor här hos mig nu.


Asså

Hur bra är jag, jag har tydligen gått med på att gå upp och koka gröt och göra kaffe till min fru medans hon duschar. Det här när jag själv har sovmorgon (jag är ju trots allt student och tänka är jobbigt), det konstiga är att jag gick med på det när jag var i ett lättmanipulerat tillstånd. Jag tror att jag sov, ska det vara så här?

Smala Sussi goes Umeå

Fick ett fint tips angående vår färdtjänstepisod på ICA maxi igår, fin värmlandsanknytning, vädigt träffande.


DillKöpte du dill älskling, jaa här är den. Norrländsk dill.

Den där jävla mostramparenVill bara förtydliga att anledningen till att vi missade Rusta var att vi bara var tvungna att gå in på en av Annas butiker för att hämta en strykbräda. Lärdom dragen: När man åker iväg för att köpa en mosstamp klockan 1810 köp INTE ost i en halvtimme, köp den första bästa mosstamp som du hittar, samt passa inte på att göra arbetsrelaterade ärenden (Nää inte ens för att rätta till skyltdockorna som ser något homoerotiska ut). Nu hittade vi som tidigare sage en mosstamp för samma pris på Coop ist, men den ska Anna få lämna tillbaka imorgon, för vi har en likadan i Västerås/Patrik

Inte är jag ekonom heller.

Vi behövde en sån därn mostrampare alltså. Såg vår chans att äta förrätt på ICA-Maxi, i deras kök. Vår överrenskommelse såg ut såhär i bilen:

Patrik: "Gumman, nu handlar vi Mostrampare... INGET annat, ok?!"

Anna: "Jag vet, det var inte bra sist det där.... Men vi kör på endast mostramp, inte en pinal till. Vi kan inte fortsätta handla för tusenlappen för en dags hushåll lix."

Patrik: "Nä, en billig mostramp. Lite käk på ICA Maxi, sen hem och laga mat."

Anna: "Fan va bra, nu kör vi på det. Vi måste lära oss detta nu..."

Resoluta kliv mot ICA köket där det dagen till ära serverades ost. Lagrad sådan. 17%-ig. Väldigt god...
Det blev till en slags sport att lokalisera denna ost och vi fick mindre god hjälp av Frukt-Patrik som var tvungen att ringa efter chefen till slut eftersom osten inte verkade kunna uppbringas någonstans i affären. Efter många turer kring fiskdisken, bullhyllan och oststället hittade vi till slut den där förbaskade osten och var liksom tvugna att köpa den. Annars hade ju Frukt-Patriks slit inte fyllt någon som helst funktion (förutom att roa oss då, men det var lite väl elakt t o m för oss tyckte vi).

Nån mostramp blev det dock inte. Den var alldeles för dyr så vi bestämde oss för att åka en mil till Rusta istället, dom är mycket billigare där har man ju hört.  Fast nu tog ju ostleteriet en sån jäkla tid så när vi kom till Rusta hade dom just stängt två minuter innan. Det fick bli Coop. På Coop kommer vi aldrig mer att handla. För där finns inget provsmakskök... Och dessutom kostar mostramparen lika mycket som på ICA Maxi.

Nu provar Patrik matlagningstricket iallafall. Och vi är 110 kronor fattigare men fortfarande ack så lyckliga (inbillar vi oss).
Jag ska väl bidra med nån form av sång verkar det som. Måste man roa sin sambo såhär varje kväll?//Anna

Jag har aldrig påstått att jag är elektriker heller, faktiskt.

Med blivande Make i skolan åkte jag ner på City för att "jobba" för att kunna försörja studenterna i den här världen. Hrrrmm.... Jobba var det ja. Efter två timmar i telefonen kändes det som att jag behövde en välförtjänt lunch. Dessutom är man som familjeförsörjare uppenbarligen tvungen att hämta barn, eller nej, sambo heter det, på skola och se till att även denne äter. Fruar ser till sånt har Ebba sagt. I min lånebil (en BMW som är snäppet piggare än min! Fan, vilka försäljningstrix!) hämtade jag Patrik och han fick serva med pannkakor och vatten. Nu är man inne i gemensamma lucher oxå verkar det som.

Sen jobbade jag i några timmar till, vilket resulterade i en demolerad ljusskena och ett något svagare hjärta eftersom jag såg till att visa personalen hur man INTE bör göra ljussättning. Tre riktiga elchocker senare bokade jag en tid med en elektriker samt lämnade butiken halvmörk. Mycket effektiv dag.

Nu vrålar sambon nåt om att man måste ha ett verktyg i köket som heter nåt i stil med Mostrampare??!! Jaja, jag får se till att detta ärende tar såpass lång tid att maten står på bordet när jag kommer hem. Vi klurar på samtalsämnen till middagen. Jag tror att det får bli lite politik idag, mest för att reta gallfeber på sämre hälften av mitt samboskap.//Anna

StudentrevoltJo, det var ju min första skoldag på universitetet idag. Glad i hågen sökte jag upp min sal och fann mig tillrätta. Programmet verkar vara skitintressant och jag ser fram emot studierna på min nya skola i min nya stad i mitt nya liv. Däremot trodde jag inte att jag skulle behöva pendla ända tills 60- talet för att komma till skolan! (se banderollen). Detta budskap kom med tre alternativt klädda ungdommar som med stor frenesi sprang runt och letade efter barrikader att klättra upp på. En tanke är, hade det i norrland på ett universitet överhuvutaget gått om det hade stått i blått "stoppa vänsterpolitiken". Spontant så tror jag inte det och då kommer frågan, är det demokrati?

Vart upphämtat efter skolan av min lilla fru, tillsammans åkte vi hem och jag gjorde lite av ICA- farbrorns pannkakor till oss. Eftersom vår micro är i Västerås så vart det den vedeldade ugnen, sen bar det av till bilfirman för hämtning av ett stycke nyservad bil. 6000 spänn senare och en något gladare Anna. Nu ska jag kriga med MDH, CSN samt universitetet. Sen fundera på vilken av mina kroppsdelar vi behöver minst så jag kan sälja den och köpa studentlitteratur/Patrik

Så många frågor....

Matlåda?? Gör man sånt nuförtiden?

Och adressändring... Måste man verkligen beställa flyttkort??

Det här med hemtelefon??! Har människor det idag??

Shit, jag har missat grejjer. Verkar som om det börjar bli dags att krypa till Ebba-korset och göra avbön. Jag har inte riktigt förstått att det bor någon mer här än.


Förra veckan

Förra veckan vid den här tiden funderade jag på en föreläsninge jag skulle hålla, vidare hade jag tankar på att gå till tvättstugan och hurvida jag skulle dricka sprit eller inte samtliga dagar under 0 ningen eller om jag skulle ta det lungt och dricka varannan dag. I dag har vi lämnat in bilen, sen passade vi på att titta på "nya" begagnade bilar. Sen ska Anna dra till jobbet och jag till uppropet på min nya skola. I kväll är det jag som lagar maten eftersom jag slapp undan i går. Asså, kontentan av det här är väl att man aldrig så noga vet från en stund till en annan vad fan som händer.

Sociologen Rollo May hade rätt, frihetens yrsel ÄR svindlande, men härlig.

Vi måste åka nu.

Första riktiga vardagsdagen är idag tydligen. Perfekt att skaffa sambo lagom till att bilen ska lämnas in på genomgång tycker jag. Jag menar, det är väl det mannen i huset gör?

Sen ska han börja skolan idag också. Tiden går, jag minns när jhan var liten och bodde i Västerås, det är längesen nu...//Anna

RSS 2.0