Påtvingat blogginlägg.

Det är väl själva faen oxå! Ikväll ringde Tesse, en av de mina från Norrlands inland, och önskade god valborg eller nåt liknande. Det som är själva faen är inte att hon ringer, det gör mig bara varm i hjärtat. Utan det är att jag inte hinner ringa tillbaks och då känner jag mig som en trasig kompis som aldrig hör av sig. Vad mer som är faen är att jag PÅ RIKTIGT tänkte ringa henne. Så sent som igår vandrade mina tankar uppåt i Sverige och jag funderade över telefonering dit upp. Nästa gång ska jag förbanne mig hinna först ;)

Nåja, dom hade iaf lite snö kvar, trots att det var riktig vår även där. Jag skröt lite extra om vårat sommarväder och rekommenderade en flytt söderöver. Mest för min egen skull såklart!

Nu haver vi ätit ihjäl oss hemma hos Mamma, tacos, kakor, fikabröd och vinegums. Man måste ju balansera upp alla hurtiga styrkepromenader vi företagit oss i veckan!
Så då väntar jag på att Patrik ska sluta jobba. Han har precis lämnat oss för jobbet på SJ i två timmar. Inte fullt så personlighetsutvecklande kan jag tänka. Så vill ni bidra till vår ekonomi ikväll har ni två alternativ. Ett något enklare än det andra:

1. Ge karln min en heltidsanställning (vi kan nöja oss med 30-35 000/månad i lön, det handlar ju inte bara om pengar) med åtta veckors betald semester och fasta jobbtider Mån-Fre 9.00-17.00.

eller

2. Ring och surra strunt med mannen så inte han hinner ringa upp och vi får en supertelefonräkning att betala med våra surt förvärvade pengar från försäkringskassan nästa månad.

Imorgon ska vi ut i skogen och hajka lös med delar av Patriks lössläppta umgänge från storstan. Jag kommer att representera den kvinnliga och nyktra delen av sällskapet (vill vi gärna ge sken av). Jag ser verkligen fram emot det iallafall, inte minst för Patriks skull. Och Munkfors vill man ju alltid vistas i?

//Anna, bloggstatus: påtvingad.

Go förmidda!

Min kära familj tycks finna ett visst intresse i att ringa och väcka folk mitt i natten hela tiden. I morse var det min kära lillebror som stod för påringningen. Nu var ju inte klockan halv tre och ingen i huset skulle iofs upp och jobba klockan fem men ändock. Fin syster som man ändå är klev jag upp (och drog med Patrik i fallet) och kokade kaffe och lagade storfrukost. Mina familjemedlemmar är inte så duktiga på att äta heller.

Därför skall vi ikväll till Mamman (min) och laga valborgsmässokäk, om man äter speciella saker vet jag inte, vi är inte helt traditionsbundna. Sedan ska Patrik jobba några timmar ikväll. Men innan dess tänkte vi dra oss ut till smultronstället och sola lite när det förhoppningsvis ska vara soligt hela dagen och vi är uppe i normal tid.

Sen ringde radiotjänst i Kiruna också, men jag hann inte svara. Jag tror att dom ville fråga om jag hade en TV, vilket jag inte har. Jag har heller ingen dator med tv-kort, kanske inte ens en dataor. Och inget internet, ingen el och när jag tänker efter så har jag nog inte ens en telefon så hur i hundan ska jag kunna prata med dom om dom ringer igen??

Jag blir lite trött. Gör i så fall om  tv-licensen i skatt istället, för dom som nu har tv har ju ändå ingen valmöjlighet att välja bort de "fria" kanalerna, dvs de statliga som då inte alls är fria utan tvärtom påtvingade så fort man har tv.

Ni som undrar vad Radiotjänst iband ringer från för nummer;
0980-75166

//Anna, snart i solen.

Nutella är väldigt gott

Då har vi kekat, vi gjorde järpar med potatismos. Jag har blivit övergud på mos så det bara måste göras till alla måltider, lite konstigt när man serverar pannkaka. Innan dess så var vi ute och powerwalkade, med betoning på POWER. Vi gjorde varvet som i vanlig fart tar 1,25 timme på 1,07. Jag är galet impad av lilla frun som i 9 ånde månaden kör så här hårt.

Tidigare idag så var vi ute vid vårt nya favoritställe, det som ligger i skärgården (fniss, dom kallar det faktiskt så). Galet vackert och galet soligt. Vi ska eventuellt dit i möra också, fast då som turister och inte modeller./Patrik, going strong.

Igen då: Jobb sökes

Finnes beteendevetare med en fil kand i psykolog samt en högskole-examen i arbetslivspedagogik. Även studier i retorik, marknadsföring samt sociologi. Arbetslivserfarenheter som omfattar ledarskap (både strategiskt samt operativt), ekonomi, utbildning och rekrytering.  Noggrann, lojal, arbetssam och flexibel är mina honörsord.

Söker arbeta att växa med, oganisationens huvudsyssla oaktad. Har ett brett intresse av frågor rörande utveckling, ledarskap samt förändringsarbete och utredningar. Inom dessa ramar ryms en stor del arbeten och tjänster, är öppen för det mesta.

Jag kan allt bara ni lär mig./Patrik. 

Ge mig en havrekaka till då.

Nigella, tv-kocken, hade igår ett ypperligt bra tips på hur man kan få i sina barn lite mer frukt. Häll i blåbär i lika mycket sirap som man sedan häller på pannkakorna som är gjorda av, i stort sett, smör och mjöl. Hur bra som helst! Vi kom även på att om barnen äter för lite grönt kan man svänga ihop den där morotskakan. Den innehåller bl a TRE stora morötter. Det ni!

Okej, jag klagar på Anna Skipper också men börjar vi ana ett tema? Det stavas R-E-L-E-V-A-N-S. Inte många går till de här ytterligheterna. Tyvärr tror jag ändå att allt för få reflekterar över sådana idiotier som att det är en god idé att blanda ut alla frukter och grönsaker med socker och fett för att få i barnen nyttigheterna.

En jättetrevlig och mysig hemmarnsägare i mellersta Norrland försökte en gång övertyga mig (eftersom han var övertygad) om att havrekakor var det nyttigaste du kunde äta. Här fanns allting, typ tallriksmodellen fast nerbantad, som kroppen skulle kunna behöva för att överleva. Havre, det var super! Behöver det tilläggas att karln hade ett BMI på uppemot 35?

Nya rön från forskare visar nu att det inte spelar så stor roll vilken bantningsmetod vi följer. Dessutom reagerar olika kroppstyper olika på olika behandlingar. Vi bör äta balanserad kost och det som faktiskt hjälper oss till ett sundare leverne, säger forskare nu, är att vårt energiintag ligger i fas med den energin vi gör av med. Vill man gå ner i vikt minskar man energiintaget och ökar den energin man gör av med. Tänka sig...


Sur...

Jag är på riktigt på ett  jävla uruselt humör idag. En del lägger jag till nattens bestyr att vända på sig och ha sådär lagom ont i bäckenbotten. Lite för ont för att kunna sova och lite för lite ont för att det egentligen ska behövas klagas över...

Mest av allt vill jag faktiskt inte va på smällen längre. Sådeså.

Anitra Steen, en sopa av rang

Såg precis på Debatt att Anitra Steen skulle gå i pension nu i veckan. Som en passus till debatten som handlade om alkoholpolitik så frågade herr: objektiv (läs: Janne J, jag var btw ironisk) vilket belopp hon får i pension. Efter lite slingrande så kommer det fram att den hårt arbetande socialdemokraten kommer att få per månad 100,000 kr. Må så vara, det finns dem som får mer. Det är till å med ok trots att det här rör sig om ett statligt bolag som inte är belagt med vinstkrav och som är en monopolistisk kapitalistisk organisation (bara det är ju en motsägelse i sig). Men vad som INTE är ok är att hon lägger till, - men det är jag värd, - det är pengar jag har jobbat ihop under åren!! Hur kan en uttalad SOCIALIST uttala sig så korkat?! Min tanke är att det finns individer som gör ett viktigare jobb under en längre tid men som inte kommer upp i 15 % av det belopp som hon nu anser sig förtjäna. Jag ser det som ett hån mot t.ex. ett vårdbiträde eller en barnskötare som efter ett helt arbetsliv (d.v.s. fram tills 65 inte 60 som Anitra) får leva på en spottstyver av hennes feta pension.

Alla ni naiva socialister där ute, ge upp nu. Rörelsen är död, de stora ideologierna har spelat ut sin roll. Vänd era kappor och tänk lite på er själva, för de som för de socialistiska idealens talan ser bara till sig själva, ni vill väl inte vara sist att lämna skeppet?/Patrik, vatten på sin kvarn. 


Äh, nu blev jag sådär upprörd igen...

Jag känner att jag blir lite radikalfeminist efter att ha tittat mig dum på "the Dr´s" på tv:n. Idag handlar programmet om sex (!). Dom varnar tydligt innan att programmet inte är lämpligt för barn och kan innehålla stötande material samt uppmanar till diskretion. Unge, snygge doktorn törs inte ens säga ordet sex utan bokstaverar hellre S-E-X eller pratar om programmets innehåll som "saker som händer mellan lakanen".

Så, nu till det riktigt underhållande. Att Amerika inte är lika frispråkiga eller öppna med sex och samlevnad som Sverige var väl egentligen ingen nyhet. Men hurpass mycket detta förefaller påverka jämlikhetsfrågor var lite mer intressant.
I programmet visas blurriga bilder på vad som försiggår bakom lykta dörrar hemma hos förorternas hemmafruar (på dagtid dessutom!). Vad som händer är homepartyn där man, lyssna nu noga och hör och häpna, säljer SEXHJÄLPMEDEL. Vi får se bilder på massagehandskar och oljor och fjädrar och puer. Men vad vi inte får se, men som avslöjas i programmet, är att det även säljs värre sexhjälpmedel. Jo jo, jag tackar. Snusk minsann!

Den kvinnliga gynekologen i programmet lugnar sina manliga kollegor med att säga att kvinnor faktiskt kan använda dessa oljor och handskar till annat än bara sex och egen njutning. Phu, vilken tur! Det hade varit förödande om dom hade suttit hemma och snuskat sig dagarna i ända. Fått sånadärna kvinnliga orgasmer och porrat sig.

Som pricken över i:et ställer en av doktorerna sig frågande till om det finns något liknande för männens räkning. Nåt slags homeparty som dom är i behov av. Jo, svarar en annan av doktorerna. Jag, vet inte men det borde väl finnas. Det skulle kunna heta nåt i stil med "How to do the laundery"...

Åh, herregud. Det är nästan i samma stil som snubben jag stötte på, som på fullaste allvar menade att det måste finnas en speciell "smink-gen" inbyggd i flickor. 

Men, föralldel. Ni som tror att det är så tror på det. Och ni män, ni står för knullandet. Vi kvinnor, vi njuter på riktigt först när vi får diska eller tvätta. USA, år 2009. Fantastiskt...

//Anna, ska köpa ett nytt diskhjälpmedel till Patrik idag.

Vargen

Läste en fin liten artikel i Aftonbladet. Den handlade om en varg som hade förföljt en 14 årig flicka i Dalarna. Jag har förstått efter min tid i norrland att landsbyggden är betydligt mer involverad i rovdjurspolitik än vad man generellt är i Stockholm. Ofta så är man mot rovdjurens spridning och kräver större avskjutning per år än vad som är tillåtet (inte bara idag utan det gäller nog alltid). Pga detta så demoniseras rovdjuren och tillskrivs egenskaper som de inte har, dem är betydligt elakare och betydligt mer hatiska mot människor än vad de i verkligheten är. Detta får man som Stadsbo givetvis inte ha åsikter om eftersom man inte fattar något. MEN, den där demoniseringen av djuren är ungeför lika söt och skojig och lyssna på som förklaringarna man hade på vissa svårförklarade fenomen för 100-150 år sen.

Citat ifrån Aftonbladets faktaruta om varg, och vargattacker:

"I kyrkböcker från tidigt 1700-tal finns några uppgifter om att människor ”tagits av varg”. Men på samma gång finns också uppgifter om att människor ”tagits av troll

Låter som dagens rovdjursdiskurs./Patrik, road.

MAGBLOGG V33+6Så här mycket plats tycker vår dotter att hon behöver i denna stund. Har hon frågat om lov? Har hon bett om ursäkt för alla sparkar? Har hon lämnat datum till berörda instanser om när och hur hon ämnar att göra oss sällskap? Nej, nej och nej. Vi är givetvis inte jättearga men vi kommer nog att skälla lite på henne iaf. Själv håller jag på att gå i bitar av längtan, men det struntar hon väl med i. Otroligt hur man kan sakna någon man aldrig har sett...

Vi var på den där förlossningsföreläsningen uppe på sjukhuset i dag. Vi kände oss inte alls speciella när alla magar började vagga in där, detta förargade oss till den milda grad. Så vi drog i pausen, körde 1 timmers stenhård powerwalk istället. Nu var det lite innehållet i själva föreläsningen som gjorde att vi tröttnade på den också men den andra anledningen lät roligare.Anna har rekat lite promenadstråk när jag har jobbat. Så idag visade hon mig STORA rundan, den som skall ta längre än en timme. Vi gick den på 58 minuter, FAN. Men då bröt vi hos Svärmor om sanningen skall fram så den är nog längre på riktigt.Så här fin spång låg utmed stora delar av vår "trail", den gick genom ett träsk till stora delar parallellt med Klarälven. Såg en och annan kanot och båt och vart galet sotis.  Allt knoppar här nu och värmen har nog kommit för att stanna./Patrik, glad som en liten flicka över våren!!


Mot barnabördsavdelningen.

Vi ska alldeles strax pröva oss på det där konststycket att ta oss till sjukhuset för någon form av visning av förlssningssal osv. Vi fick ju inte vara med i någon föräldragrupp så vi har missat alla fikastunder med prat om vad som komma skall, första blöjbytena och alla skräckhistorier kring förlossningen. Men nu tänkte vi alltså gå på en sån där öppen visning. Rykten har sagt oss att det är det allra finaste förlossningsrummet som visas men det är ju det vi ska ha så det blir alldeles utmärkt.

Egentligen vet jag inte hurpass viktigt det är med sån här information. Jag menar, ut ska den ju. Och ut kommer den ju. På ett eller annat sätt. Detta är vetenskapligt fastställt har jag för mig. Men det kan ju vara lite roligt och eftersom vi som sagt inte kommit med i någon föräldragrupp är väl det nog så vettigt med lite förhandsinfo. Om inte annat så för att se om jag fattat hela grejjen rätt; bebisen ska alltså pressas ut mellan mina ben och det kommer förmodligen göra ganska ont.

//Anna, mer nervös än jag vill göra sken av.

Facebookkomplott!

Det är jättekonstigt. Jag tror att jag blivit utsatt för en konspiration! Vad pratar vi om? Facebook såklart... Man (jag) har oftast en hel bunt vänner på FB som man egentligen inte känner speciellt väl, om ens alls. Det kan vara gamla klasskompisar eller nån random ytlig bekant man hängt lite med förr i tiden. Jag har som "kompisregel" att om man skulle hälsa på personen i fråga när man stöter ihop, var man än stöter ihop, då är det ok att bjuda in honom/henne som vän.

Man kan ju radera sina bekanta även, vilket görs av olika anledningar titt som tätt. Det är inget konstigt med det, kanske någon annan har andra premisser  än en själv för vad som kan räknas som bekanta. MEN nu till konspirationen:

Hur många vänner jag än skaffar på FB, eller som lägger till mig som vän, så kommer jag inte över en viss summa vänner. Det stannar vid ett nummer och lägger jag till en vän till så är det någon annan som plockas bort. Det är lite creepy, men såhär har det varit i några veckor nu.  Det handlar inte bara om att man blir lite ledsen när man plötsligt inte duger som bekant åt någon längre. Men vad värre är, är egentligen att jag blir i det närmaste paranoid för att någon inte tillåter mig att ha fler än 310 bekanta.

Är det en högre FB-makt som jävlas eller bara en polare som har lite skoj?? Eller blir folk kontinuerligt trötta på mig efter mönstret -en in -en ut?

Facebook är ett fantastiskt roligt tidsfördriv och jag tänker inte vara nån översittare eller snobbist som säger att detta minsann inte är för mig. Däremot är det även ett ypperligt verktyg att sprida dynga med eller intrigera med människor. Detta gör iallafall inte mina FB-vänner, för i så fall plockar jag bort dom.

//Anna, in your face.


En skall bort??Minihäst.Minigris.Jättekanin.Minifåglar.

Vi var som sagt på en husdjursmässa, jag och min fru plankade givetvis in. Inte en gång utan två! Vi tjänade på detta 4*80 kr, så nu har vi en större budget att köpa annat för. Arvsfinenden var där med, jag var tvungen att titta i deras monter och fick äran att nonchalera personen i fråga som stod där när han bad mig skriva under en namnlista för någon viktig "sak" som de kämpar för. Anna skämdes givevis, sen gick vi och tittade på en hästshow med M och H som hade varit ärliga nog att betala för sig.

Nu är vi hemma och vi har köpt högtalare till datorn!!!! nu ska jag lyssna ikapp mig på musiken jag har missat i en månads tid. Inte lätt att vara grannar till oss nu./ Patrik, skall laga mat. 

Djurmässa eller så!??

Vi ska iväg på en djurmässa eller liknande. Oklart vad det är men jag är på, det har min fru sagt. ILnnan dess skall vi handla högtalare till datorn,  vi har inte haft någon musik sen vi bodde i Umeå!! Jag håller på att dö själsligt.

Igår vart man hemskickad tidigare från jobbet, den där vi vaktade fick gå hem och då upphörde ju även bevakningen! Själ tror jag att et beror på att vi bevakade honom så bra så att det inte behövdes något mer. Så idag är man ledig och då är det molnligt ute, så klart. Men vi ska ändå mäkta med en kvällspromis, nu till den stora staden./Patrik, hemförlovad.

Sommar, sommar, sommar.

En picknick i parken. Sedan en vända in på stan. Lite shopping med Maria och Johanna. Maria ska snart gifta sig och vi testade ut lite läckra underkläder åt henne. Inne på affären fanns även en jättefin "bikini" med överdel i form av ett badlinne. Perfekt för mig i sommar om inte magen blir sådär supervacker med en gång (vilket jag hört kan ta lite tid). Lilla M mötte upp i butiken och tillsammans med dessa tre trallande jäntor, mamma och Tommy satte vi oss i solen vid pråmen för en pressbyrånkaffe och glass. Hur somrigt som helst...

Dagens underbara citat:

"Anna, är jag fertil?" Kvinna 25, inne på apoteket. 

Mellanlandning

Mellanlandade hos mamma för en toapaus och en kaffe. Nu bestämde jag att stadsparken är ett bra alternativ för solande och picknickande. Då är det några hundra meter till mammas toalett. Inte är det lätt att behöva vara toaberoende...

Lördag.

Inatt vaknade jag bara fyra gånger. Två av mig själv, två av Patriks telefon. Uppenbarligen ville någon att vi skulle kliva upp, först 00.41 och sedan 02.47, men det tänkte inte vi. Patrik skulle ju ändå upp vid femsnåret så jag rekommenderade honom att ringa upp då istället.

Dom andra två väckningarna stod min dotter för. Vi var ju hos BM igår och  hon förklarade att ungen lix är färdigbakt nu men inte fullt mogen för att komma ut ännu. Dom här sista veckorna är bara tillväxt men vi skulle inte vara oroliga om saker och ting satte igång nu. Jag tror inte att det är bra att säga sånt till mig, eftersom jag är så intensiv och rastlös. Så nu vet jag vad en sammandragning/förvärk är för något. Fram tills igår var jag clueless. Däremot har jag haft ett långt samtal med magen imorse och nu har vi lovat att vi stannar som det är fram tills sista Maj iaf, då kan vi omförhandla.

Idag tänkte jag mig väl ut i solen igen. Stackars mig som är ledig och måste ut i solen. Fast fika och uteserveringar sätter sina spår på kontot och eftersom vi faktiskt inte har råd så ska jag vara så huslig och göra fika, ta med en filt och en bok och sätta mig i solen istället.

//Anna, ekonomisk.


Sötaste av sötaDetta är alltså lilla Moa, jag är givetvis stolt att hon har samma spridning på håret som sin blivande favoritmorbror. Vidare tycker jag mig ana en sån där nonchalant kylig min, typiskt tub- vakt. Här är hon inte en vecka gammal iaf.

Som behovare är man lite av en köpflicka (fast med annat ord), så när firman ringde i morse så var det bara att tacka ja och åka iväg. Jag hamnade på en, typ sjukhusbevakning, fast något bättre. Fick 24 timmar till där i helgen, bra men inte så kul att gå upp 0500 i morgon och på söndag.

Vi var även hon vår BM i dag, hon sa att vi var lite bättre än många andra och att vårt barn antagligen kommer att vara mycket bättre än många andra. Eller vi tolkade henne så iaf./Patrik, snart pappa.

FullaktivitetsdagKvällen slutade (så här långt iaf) på Arena (sorry Oskar, inte jag som valde ställe) där vi käkade god och dyr mat. man skall tydligen "unna" sig vissa saker emellanåt fick jag lära mig. Det var som sommar och det var proppfullt på uteserveringarna på torget, precis som i somras. Trevligt var det i alla fall.

Mer somriga kort, här på lilla frun och lilla M (nu har vi bundit dig till bloggen igen). Fast vi drog när solen gick bakom husen för då kom stora kylan igen. 

Man är som man är helt enkelt.

Idag är det SMÄLLFINT väder igen. Hallelulja för solstaden! Och försäkringskassan verkar ha skött sina utbetalningar denna gång så att jag får en liten ersättning därifrån. I och med detta förefaller det inte sämre än att vi klarar av att betala alla räkningar samt mat även denna månad. Att vi sedan inte har ett korvöre att leva på gör mindre. Det hänger väl i, den här arbetaruppfostran som både jag och Patrik verkar fått inbyggt i vårt DNA, alla räkningar och hyra betalas först, oavsett hur lite stålars man kommer ha över.

Jag har funderat lite över det där. Alla såna issues som vi förmodligen kommer överföra på vår dotter så småningom. Ja, det är väl den där rädslan som börjar smyga sig på...

Om vi drar det till sin spets kommer det alltså någon gång, helst inom en månad, födas ett flickebarn som kommer växa upp till en städmanisk, matfobisk, protestantisk, enerverande, uppmärksanhetstörstande, sarkastisk liten primadonna med grymma humörsvängningar. Det ni! Såklart kommer hon att vara alldeles bedårande. Och förmodligen över en och åttio lång, men det spelar mindre roll eftersom ingen kommer tordas reta henne då hon också kommer vara starkare än de flesta killar i klassen.

Nu ska jag göra frukost till mig och magen. Sen tänkte jag fundera ut nåt sätt att njuta av vädret. Vi ska väl försöka fotoblogga lite sen, det blir så mycket roligare då.
//Anna, i mindre djupa tankar

Kvällsblogg i herrens år

Då har man avverkat ännu en dag i sanningens tjänst. Förutsatt att sanningen är att låsa dörrar och säga -hej, till butikspersonal. Idag som igår så tackade jag ja till att avlasta min kollega då han gärna ville slippa de sista 1,5 timmarna på mög-bevakningarnas mögbevakning. Den där biljetthallsgrejen mao, det var lika tråkigt idag. Hade det inte vart för min fagra frus uppmuntrande sms och den där expressen så hade jag nog skjutit mig själv idag med. Sen fick jag även lite intellektuell stimulans då jag snackade med min gamla klasskompis T, vi hånade icke akademiker och satte oss på höga hästar som vanligt. Skönt med lite hederligt arbetarförakt i denna politiskt tillrättalaggda värld, synd bara att man är arbetare.

Nu ska jag snabbduscha och sen väntar fortsättningen på Vasa-ättens krig, är inne på Erik den 14:onde, mycket spännande./Patrik, I'm contemplating thinking about thinking, It's overrated just get another drink in.

Kvällsgnäll.

Det är så himla, himla tråkigt hemma utan min gamla galosch (min sambo). Han är fantastisk som jobbar för att vi ska kunna betala hyra å sådär, trots att jobbet kanske inte är det vi helst av allt önskat. Prisa gud för den protestantiska stoltheten. Men vad än värre är, är ju som sagt att jag har så tråkigt utan honom...

Om nån timme börjar jag med middan iaf, vi äter efter kontinentala tider här hemma.

Ja just det... Jag har faktiskt fått en ny bästa vän också: Samarin.

//Anna, surkart.

VM i fikastunder.

And the winner is... Jag! Hurra hurra. Eller nåt.
Iallafall mötte jag upp M på staden och fikade lite på Waynes (otippat?). Tommy kom förbi och undrade om jag skulle haka på fotografering av mat i dagarna. Han lockade med att man får äta upp maten efteråt och då kunde jag ju inte tacka nej. När M lämnade in handduken efter att ha lurat in mig i skoköpsfällan, gick jag och Tommy vidare på matmarknad (anar vi ett tema?) och köpte korv. Sedan lämnade även han mig för att åka hem och äta (hmmmm...) och jag ringde min ömma moder som befann sig på stan och bjöd mig på lunch, man tackar!
Mamma skulle i sin tur sedan gå och jobba och då gick jag upp på Waynes nr 2 och tog en kaffe medans jag väntade på att syrran skulle sluta. En skitsnygg vakt kom förbi och flörtade med mig, det är tydligen sånt ordningsvakter sysslar med, men han avvek när syster kom. Vi gick vidare till Arena och jag fick bjuda henne på en hof, eftersom jag själv inte bör dricka dessa sortens drycker, och jag själv festade lös på en mineralvatten. Sen var det bara att vagga hemåt. Jag ringde Mia på vägen och fångade upp det senaste på Umeåfronten.

Nu sitter jag hemma och har rakt ingen lust att hitta på vad man ska käka ikväll.

Imorgon ska vi ta en liten after-work-fika på stan. Eftersom jag inte jobbar blir det väl nån form av after-barnmorsketräff-fika antar jag.

Memo:
Fråga barnmorskan varför magen växte från en husvagn till en sjumiljonersvilla inatt. Det är inte bara jag som upplevt detta utan ex antal personer har även påpekat det under dagens lopp. (OBS! Detta var innan all fika även)

//Anna, stinn.

Dirty day

Anna är ute och fikar med sin nya bekantskap, vilket gör mig till en mycket ensam man. Men det ger sig för jag är på väg till jobbet. Fick ett avslag till idag på ett jobb jag sökt, börjar bli tjatigt. Någonstans undrar jag vad det är som går fel, skall man bygga om sitt personliga brev? göra om sitt CV? Oklara tankar om oklara saker kan bara leda till oklara händelser./Patrik, tuffar på.

Arbetarn

Jo, då har man arbetat igen, jag är ju för fan helt unik. Minns svunna tider då man sov till kl:12 på dagarna, klädde på sig lagom till Cops och gick ut efter middagen, kom hem småfull och somnade framför repriserna av Våra värsta år. Det var den tiden som förberedde mig för det här, för arbetslivet. Så här i retrospekt skulle jag kunna ha sovit till kl:14 ist. Bla bla bla något om bitterhet, bla bla bla Tony Rickardsson, bla bla intellektuellt självmord.

Idag släpptes jag vind för våg helt på egen hand, iaf de sista 1,5 timmarna då bevakningen består av, just det, en biljetthall. Jag har tydligen svårt att slita mig ifrån spårbunden trafik när jag vaktar. Inte en fylla, inga pundare på toaletten, inte ens en protest ifrån ungdomarna som jag körde ut vid stängning. Am I loosing i't?.

Till min stora tröst så hade min vackra fru maten klar när jagk om hem. lax å ris, gött som man säger här./Patrik, 33032

På promenad med reklamradio.

18.00 travade jag ut genom dörren för att gå på långprommis. Det förefaller nämligen vara stört omöjligt att vara ute och motionera i längre än en timme i den här stan. Vart och hur man än går så är man ändå hemma inom loppet av en timme. Men nu jävlar skulle det ske, tänkte jag. Jag hade med mig telefonen av diverse olika anledningar men kanske främst för att kunna lyssna på radio eftersom det är riktigt tråkigt att lyssna på lövsångare och bofinkar enligt mig (förlåt alla naturvänner).

När en och samma låt spelats fyra gånger kan man verkligen tycka att man borde ha gått i en timmes tid ungefär. Om ICA-Stig dessutom deklarerat och orerat om sina sänkta priser på en sjuhelvetes massa varor sisådär en fem-sex gånger, då är det väl ändå säkert att man knallat i minst en timme? Så jag kollar på klockan och den visar på 18.25.

Jag lyckades hitta ett stråk som tar ungefär en och en halv timme iallafall men jag var tvungen att mellanlanda hos mamma så jag missade nog Måns Zelmerlövs nya hit åtminstone tre gånger. Fast jag har ju hört det åtta idag så jag överlever nog.

Vi kan väl bara vara överrens om att RIX Fm är en jävla skitkanal?

Kvällens lärdomar:
*Längst in i Mariebergsskogen finns ingen toalett.
*Bli inte kissnödig längst inne i Mariebergsskogen.
*Blir du kissnödig längst inne i Mariebergsskogen, se då för fan till att pissa där du har såpass lång synvidd att du kan avbryta om det skulle komma någon fler glad motionär i spåret.
*Sätter du dig och kissar i Mariebergsskogen så glöm inte att kolla så att det inte åker fyra kanotister i viken strax bakom dig.

//Anna, inte längre kissnödig

Varning: Mammainlägg.

Jag ska börja med att förtydliga att jag inte ämnar att lägga in mina egna värderingar i detta inlägg. Dom kommer säkerligen lysa igenom i vilket fall som helst. Men det är inte poängen. Poängen är reflektionen i sig.

På senaste tiden har jag läst och hört kommentarer och åsikter såsom:

"Ammar du ditt barn längre än sex månader gör du det beroende och icke-självständigt"
"Det är så jävla äckligt med folk som ammar sina barn när de är så stora så att de kan gå själva."
"Om man kan, ska man absolut amma, det är det bästa för barnet sägs det. Men inte längre än sex månader, då kan dom ju äta annan mat."
"Amma gärna offentligt, men utom synhåll för mig. Man kan ju skyla sig faktiskt."
"Ammar man längre än sex månader är det mest för mammans skull och inte för barnets."
"Många som ammar offentligt gör det bara för att provocera."


Detta är uttalanden som inte är alltför ovanliga och ganska okontroversiella. Alla har rätt till sin åsikt sägs det. Jag fick bara en tanke. Vad skulle man tycka om man vände på resonemangen? Om det var vanligt att folk uttalade sig på det här viset:

"Om du inte ammar mister ditt barn all trygghet och kommer att växa upp utan självförtroende och styrka."
"Det är så jävla äckligt att se människor som stoppar in plast i munnen på sina barn och så ska de dricka kemiskt sammansatt skit som ersättning för modersmjölk."
"Det är hemsk med mammor som inte vågar amma sina barn offentligt eftersom barnet far illa på det viset."
"Om man inte ammar är det för sin egen skull och inte för barnets."
"Dom som inte ammar offentligt gör det bara för att provocera."


Jag vet inte hur vanliga dessa påståenden är, jag har mest stött på de översta själv. Frågan är bara om vi måste vara så jäkla dogmatiska i allting? Finns det ingen eftertanke och relevans kvar? Kanske kan man göra på många olika sätt? Kanske gör folk redan det? Kanske växer dom allra flesta barn upp och blir riktigt vettiga människor? Kanske?

Anna, graviditetsfunderande.

Seeeegt idag.

Näää, det är en oförskämt dålig dag alltså. Varken fysik eller hjärna fungerar. Men om jag tar mig i kragen och går den där promenaden nu så kanske jag blir lite intelligentare på kuppen. Idag har jag sett på tv, facebookat, läst nättidningen, duschat och ja...Inte annat faktiskt. Väldigt tragiskt. Inte kommer the entertainer i familjen hem i tid heller. Nä, han skulle uppenbarligen vakta centralstationen i en timme eller två också.

 Som tur var messade min vikarie och jag fick chansen att ringa upp för att beskriva vägen till det enda statoil i Östersund. Hon hade jobbat en hel dag och var på väg till Sundsvall ikväll. Det är nästan så att man saknar det. Fast bara nästan...

//Anna, latast i världen.

Jag borde...

...gå ut på långpromenad.
...glädjas åt att andra har det fint och bra.
...laga mat.
...strunta i att ingen har tvättat idag.
...vara en lite, lite bättre människa än jag är idag.

//Anna

Det hårda livet

Då ska jag iväg till jobbet snart då. Ett pass på 5,25 timmar ger tid över både innan och efter jobbet, men hur rik blir man? Well, jag borde vilken sekund som helst få antsällning på någon av de 70 ställena där jag sökt jobb de sista året. Då blir jag ju båda rik och arbetslycklig, vad men kan man begära?

Jag läste en artikel om en "moderat" (inte partiet alltså) islamist. En tanke som slog mig var att vi skiter oss själva i näven då vi försöker vara alla till lags. Vi vrider och vänder oss för att passa allt och alla då vi egentligen kanske borde inta en ställning och hålla fast vid det. Det blir pinsamt uppenbart i artikeln att vår "låt gå"- mentalitet placerar diametrala motsatser i samma låda. Exemplet nedan: Vi tillåter alla religioner att finnas och praktiseras, samtidigt så jobbar vi med flit och iver för att de homosexuella ska få en jämlik status samt att kvinnor och män skall vara lika värda. Allt väl så långt, men när förespråkarna för en viss religion vill arbeta mot skapandet av det equilibrium som eftersträvas så krockar idyllen. Måste alla ha rätt?  

Kan inte låta bli att tänka på den där mesen i filmen Tillsammans, han som ville vara alla till lags och som sen expolderade.
 
"Och den har kommit för att hjälpa västvärlden ur den här situationen, ur feminismen och homosexualiteten och andra sjukdomar. Islam är botemedlet" (Mohamed Omar, i Aftonbladet).

Och så till föräldrarövning no :54 (minizoo)
Eftersom föräldrarutbildningen på sjukhuset bara är jämna veckor så väntade vi bara i de mjuka sofforna till kvart i fem innan vi gick därifrån. Det blev en promenad ist, vi sökte upp minizoo i Mariebergsskogen. Där fann vi grisar i olika storlekar samt getter och får, fann även några sk "överlevare" ifrån påsken (kycklingar). Dessa var dock allt för traumatiserade för att avbildas. Grisen på bilden har förövrigt inget med bilden att göra. Vi fann en "desperat housewife" som stod i begrepp att äta upp sitt hus. Detta ger termen en helt ny innebörd. Denna gris var stor som en lagom häst (egen värdering gäller), betänk att taket som betuggas pryder ett trevåningshus.

Till middag då? Frun fyller ju år så då tar vi fram det "svenssonfinaste" frysen kan bjuda på så här i spatider. Så för att följa gristemat så blir det fläskfile å potäter, svingött. /Patrik, snart hungrig.

My B- girl!!Idag fyller hon alltså år, 26 för att vara exakt. Enligt ett test på FB så är det nu bara 15 år kvar innan hon skall skaffa barn, få se om hon hittar någon lättlurad.

Jag var på jobbet idag, skulle kolla vem hos polisen man kan ringa och tjata på angående mitt förordnande. Det kunda man tydligen inte. Så det planerade passet på onsdag utgår. Vad bättre är att jag lyckades tjata till mig lära på ett annat objekt, och där skall jag jobba tis, ons samt torsdag.

Ikväll ska vi gå upp till hospitalet för att gå på en föreläsning om förlossningen, eller vi tror att det är om det iaf. Vi har glömt vad vår BM sa, men vi är som två brevduvor, vi vet att vi ska dig men vi vet inte varför./Patrik, smygfet.

Före födelsedagsfirandet!!Eftersom varken jag eller frun har tålamod så fick hon sina galet bra presenter idag istället för i morgon då hon faktiskt fyller ÅR!! Så här glad vart hon iaf, jag träffade rätt tror jag eller så spelar hon bra.
"När du snart har blivit mamma och måste upp om natten och amma, men i sängens värme vill stanna då kan du svepa in dig i denna så du inte blir kall om din panna"

Nu vet jag ju att man inte rimmar på födelsedagspresenter men jag gjorde ett undantag. Det var varken bra eller poetiskt men det kom från hjärtat.Sen gick vi med Lotta på någon form av spritcafe, jag fick en cider och blev Stockholmsdryg. Anna fick nöja sig med en kopp te och Lotta hällde i sig över 11 glas vin.Nu hade jag trevligare än så här, men jag ville spela lite svår. Snart stundar sängen och i morgon skall jag upp tidigt och laga födelsedagsgröten./Patrik, är där det händer.

Fantastiska människa"Raps är den färg som gud skapade två gånger innan han blev nöjd"
Björn Ranelid.

Hela karln är poesi.

Inlägg Söndag

Dagen vart inte som den skulle så klart. Började med frustrationshöjande aktiviteter i form av borrning i betongvägg. Det blev som jag förutspådde vid frukosten, skit. För slö borrmaskin, oskarpa borrar, oskarp hjärna som bara hade ordförrådet inställt på "shuffle" och "random". Min fantastiska sambo gjorde iaf allting för att få mig på bättre humör och hennes uppenbarelse i sig räckte faktiskt för att två hyllor samt hemmabygget "tygsvepet" skulle inta sina platser i vårat vardagsrum.

Sysselsättning nummer två blev för dagen en födelsedagslunch som var tänkt att avnjutas ute på det fantastiska smultronstället där vi avbildades igår. Men det var såklart stängt och då åkte vi tillbaks till stan och gick på vårt stammishak (jo, det verkar som om vi har ett sådant, vi har varit där tre gånger sedan November) och självklart sparades det inte på kalorierna här heller eftersom dom har suveränt god pizza. Lunchen åtföljdes av en het diskussion om frustration som enkomt födde ännu mer frustration. Väldigt trevligt.

För att be min fru om ursäkt åkte jag iväg på stan och köpte hennes födelsedagspresenter. Lite med hjärtat i halsgropen då en av gåvorna var nya underkläder om inte kapar blodflödet mellan under- och överkropp. Den andra presenten var en fluffig morgonrock som hon kan ha så hon slipper frysa när hon och barnet ska sitta uppe nätterna i ända, så att jag får min skönhetssömn. Hon halshögg mig inte utan blev jätteglad och kysste mig utan att ha tuggat ur munnen som var full med cornflakes.

Nu stundar ett bad i godan ro innan vi ska möta släkt och vänner (det är samma person btw) för ett parti sällskapsspel och te på en av stadens serveringar som håller öppet jämt. Faktum är att jag redan ligger i badet och har överlåtit hela det här textskriveriet till min eminenta spökskrivare. Allting för att spara tid. //Patrik (:s spökskrivare), effektiv.

En omtumlande dagVar det idag, dagens största händelse var ju givetvis att jag blev morbror IGEN och Anna blev platsmoster. Detta var ju dock mer eller mindre planerat. Det konstigaste idag var att jag hamnade på en Michael Bolton festival i någon form av skärgårdsmiljö. Eftersom stort och mycket hår är en förutsättning för en framgångsrik Michael Bolton session så anpassade jag mig till omständigheterna och jag gjorde det med bravur.

Nu stundar bokläsningen jag skulle ha hunnit med i morse därefter är det på puten ställ som gäller ("gå och lägga sig" för er alla värnpliktsbefriade smitare)./Patrik, 6 syskonbarn och en egen på G. 

Å så kom barnet....

Då håller i denna stund på att bli morbror för 94e gången. Lillesyrran som skulle in på en kontroll inför snittet på tisdag tyckte att hon hade väntat klart idag. Så på plats i väntrummet om jag har förstått skrönan rätt så bestämde hon sig för att släppa ut fostervattnet. Detta fick tydligen avsedd verkan och operationen var ett faktum.

STORT GRATTIS TILL SYRRAN MED FAMILJ!!!!!  

Hoppas allt gick bra och att ni båda mår fantastisk. Nu är det bara att vänta på att pappa Mange ringer och berättar allt.../Patrik, glad morbror!! 

Det ljuva modellivet...

Idag har vi agerat modeller. Inte särskilt värdiga sådana då det bjöds på mat och vi (läs Anna) vräkte i oss ceasarsallad och hamburgare och brownies. Gratis är ju som vi alla vet den bästa kryddan. Nåväl, faktum är att photoshooten ägde rum ute på en fantastisk restaurang på Hammarö och allting blev idylliskt. Vi blev nästan nykära...
Lite bilder från dagen (tagna med såndärn mobilkamera och inte häftig systemkamera dock.):Väääldigt somrigt alltså. Och jag, i egenskap av varuplacerare, fick rätta till fotografens stenar på borden.Här låtsas vi lite att rosen är till mig och att vi inte var gratisätare utan betalat för maten.Detta är taget innan Patrik börjat frysa som en dåre och stulit alla filtar på serveringen. Man kan nästan skymta en räkbåt i bakgrunden, visst??

Nu ska jag ut i solen lite mer, över till grannen närmare bestämt. Hon hade tänkt bjuda på tacos men nu är man ju fullproppad med gratismat redan. //Anna, dålig planering.

Photostar

Vi ska tydligen iväg på en reklamfotografering för något oklart. Det är som jag förstår det Annas kompis som fotar, fan på tiden att man blir upptäckt!!

Annars har jag smärtan från helvetet när jag går på min stukade fot. Det är tur att min fru har pluggat på smärtlindring nu så hon kan rekomendera rätt typ av knark till mig. Att föda är ju ändå naturligt, det här med foten är ju en abnormalitet, stackars mig. Här i K-town lyser solen som om vi vore i värsta öken, galet najs. Få se hur länge det håller i sig, själv är jag fortfarande på ett sällsamt dåligt humör./Patrik, snart bäst igen.

Sociala hinder.

Till skillnad från min sambo har jag haft en mycket underhållande och mysig dag i Karlstadsolen. Ett litet missöde på uteserveringen dock då jag föll handlöst mot magdräpardöden men lyckades i sista stund rädda fallet genom att slita loss koftan på en tjej framför. Och uteserveringen stämde in i en gemensam suck av lättnad. Man kommer undan med en hel del när man är pregnant som sagt.

Här hemma hade det ringt på dörren. En kille i enmetershöjden hade frågat Patrik om det fanns någon som ville leka hemma. Fantastiskt! Precis så kände jag för att fråga en tjej idag som var med på fikastunden. Hon verkade trevlig och kul och eftersom jag har skralt med umgänge hade det varit så bra att bara frågat typ "vill du bli min vän?". Men vad är det med oss "folk" och sociala konventioner som ställer till det så att man är helt fel ute om man är den som frågar såna saker?

Jag minns att jag en gång lovade mig själv att inte hindra mig från sådant jag verkligen vill om det bara är p g a sociala konventioner. Nu hindrade jag mig själv ändå. Töntigt...

//Anna, lite fegare än vanligt.

I dag är jag ARG

För att:

- Jag stukade foten som en motherfucker!! Galet ont och skönt svullet.
- Skulle koppla in förstärkaren till datorn men då kontaktgrejjerna för högtalarna till slut har pajat så blir det inge mer musik. Bara att vänta tills pengarna kommer flygande.
- Mitt finbesök ifrån Stockholm tycks utebli helt pga av kylskåp och flickvänner. Har endast fått slutgiltigt nej ifrån 50% av deltagarna dock.
- För att folk INTE kan parkera i parkeringsgarage.
- För att jag inte fått klara besked angående mina timmar.
- För att jag fick sitta i telefonförhör med sheriffen i  20 minuter i morse. Efter 10 minuter ringer han tillbaka och läser upp vad han hade skrivit om förhöret och han hade fått allt om bakfoten, nästan iaf.

Nu skall vi se om vår hemlagade pizza och lite soffmys kan få mig på rätt köl annars kanske jag måste frustrationsbita någon i vaden./Patrik, inte att leka med idag.  

Bara för att förtydliga stereotyperna.

Patrik skall alltså göra lite manssaker här på hemmaplan idag. Dvs:

*Söka jobbgrejjer (sånt jag inte behöver för att jag ska bli mamma snart, dessutom förstår jag mig inte på internet.)
*Läsa intressant facklitteratur. Skönlitterärt är för tjejjer.
*Borra i väggarna efter att ha räknat fram en upphängningsanordning (eller rädda mitt skinn när jag börjar slå i betongkrokar lite hursom och det inte blir bra eftersom jag inte tänkte efter före.)
*Planera eldning och groggdrickning och häftiga kanotturer med sina polare.


Jag ska:
*Dammsuga klart.
*Vika tvätt.
*Fika med min vännina (åh, fan. Nej! Det är juh en killkompis... Men okej, Tommy, du får vara lite girly idag).
*Borsta håret.
*Tjata på min man.


Jag deklarerar härmed att vi nu är ett etablerat par i parhelvetet. Grattis till oss!
Nu måste jag trippa iväg och fika på stan. //Anna

Back on the streetSå där lyxig mat fick jag igår, fantastisk liten människa den där frun.

Idag skall vi skjutsa Annas syrra någonstans, detta skall tydligen ske innan lunch. Därefter ska Anna fika med en kompis på stan och jag skall...eh, ja, läsa eller så. I eftermiddag kommer KANSKE två av mina Stockholmskompisar hit. Det vart kanske för att dem har lite svårt att bestäma sig. Eller så får jag åka och hämta en av dem i Örebro, det är ju onekligen en fin dag för en biltur på landet så why not? Hur som, vi skall (om de nu dyker upp) dricka grogg och planera sommarens dumheter. Sedan eventuellt åka förbi Munkfors en sväng för lite eldning och lite fiske, det lär vi märka.

Ska vällan söka något jobb idag med, funderar på att ringa de där behandlingshemmet som jag sökte jobb på i tisdags. Utöver det skall det borras i väggarna här idag, känns bara som att allt annat är viktigare just nu. Typ JOBB, jobb och kanske det där med jobb. Har ingen jättelust att vara kvar som behovsanställd vaktslusk i 12 år till./Patrik, inte bitter.

1§ Brb: Den som skrattar åt den som ligger ner dömes...

Till "olaga skrattande åt liggande" i minst 6 månader. Jag har letat efter den texten i den där boken med lagar men fann den inte? Det började med en brottningsmatch på ca 6minuter i morse, vilket för er som inte brukar brottas upplysningsvis är en väldigt lång och svettigt tid för att få på någon fängsel. När jag sen sitter på personen i ett sk "benlås" för att han inte skall kunna göra mer dumheter så är en av alla smarta saker han säger till mig att han skall knulla mig. Eftersom jag är lite rädd för min fru så upplyste jag honom om att han bör gå via henne för att få tillstånd en sådan grej. Polisen som tog hand om avrapporteringen tyckte att det var lite lustigt och skrattade till. Han fick då lära sig ytterliggaren en sak som dem hade missat att lära honom på PHS. Det var just att det finns något som heter "olaga skrattande åt liggande".

Man lär så länge man lever./ Patrik,snart pannkaksstinn.

Sådan mor sådan dotter...

Lååång promenad i Mariebergsskogen med sällskap av Mamma och blodblåsor på hälen. Men det var jätteskönt väder och fötterna gjorde sig inte påminda förrän vi kom in igen. Patrik ligger och sover och har beställt pannkakor till middag vilket jag ställde upp på trots att jag är den sämsta pannkaksvändaren i världen. Barnet kommer tycka att det alltid är pappa som ska göra pannkakor.

Så lånade jag ett sånt där gummiband av mamma som man tränar armar med. Det börjar bli lite jobbigt att göra armhävningar nu nämligen. Hon lånade ut den med orden "jag fick sån träningsvärk av det här bandet". Hmmm... Jag vet inte om jag bör berätta att det är tanken.

Nu har jag själv gjort tre övningar med bandet och jag börjar förstå hur hon tänker. Kanske den nu får ligga och vila i min garderob en stund istället.

//Anna, lite latare än vanligt.

Godmorgon.

Jaha.
Ny dag, nya göromål...
Idag får jag inget besök av hantverkare och inga nya möbler så då måste jag använda fantasin igen. Patrik åkte till jobbet klockan halv sex i morse och klockan åtta ringde han för då hade det varit action ute på Bergvik. Det är första gången jag hör talas om handgemäng på Bergvik vid sjutiden en Torsdagmorgon. Så då fick väl stockholmar´n visa sina brottartalanger.

I natt drömde jag att man fick betala i alla affärer med knallorangea eller knallröda sedlar och valörerna var precis så stora man själv ville. Det var fantastiskt.

//Anna, ska hitta på nåt vettigt idag.

Hemma hos The happy coupleDå har det hänt lite, soffan har kommit och tapeterna är på plats. Det är ju inte våra drömtapeter direkt men dem är hela iaf. Mattan är hela grejjen, tokröd!  Sen är ju inte väggarna borrbara förens i morgon så vi har det rätt kalt. Just d, vi saknar bord, vi vet.  Mitt nästa projekt blir balkongen, bygga trall samt köpa möbler dit. Men det får nog vänta tills skattepengarna kommer.

Nu till något viktigare, jag sökte en KY- utbildning häromdagen. Idag hade jag fått ett mail där det stod att de måsta ha in mina gymnasiebeyg för att kunna behandla ansökan. Man måste alltså ha Högskolebehörighet. Eh? Jag bifogade bevis på min Högskoleutbildning och i mitt något syrliga svar till dem undrade jag om det inte räckte eftersom man måsta ha Högskolekompetens för att plugga på Högskolan. Ska bli kul att få ett nej därifrån, hon lär inte uppskatta den lilla huvudklappen men jag kunde inte låta bli./Patrik, fortsätter att såga på den där grenen.
 

Husfrumode off!Min sötnos till ersättare i jobbet ringde nyss och bad om ett telefonnummer. Hon skulle bara veta hur mycket hon gjorde min dag när hon befriade mig från desperata husfrunstiteln en stund och jag fick låtsas att jag fortfarande visste lite om jobbet. Hon var i Kiruna nu och jag var bara tvungen att berätta hur det ser ut utanför vårt fönster med solsken och massa plusgrader. Att jag sedan varken visste vilken vecka eller veckodag det var tog hon som ett tecken på att jag mår alldeles utmärkt.Nu väntar jag med spänning på att Nisse ska komma tillbaks och tapetsera efter sin spackling.
Soffan är oxå på plats fast icke ihopmonterad.

Bakom mig på bilden är min egengjorda tygsak som vi ska ha i vardagsrummet. Antingen kommer det se mycket bra ut eller så kommer folk undra vilket dagis dom klivit in i när det bara sitter egengjorda saker på väggarna.

Nu ska jag försöka hitta på något vettigt.
//Anna, i behov av sysselsättning.

Bjud på kaffe och stick ut magen!

Har varit vaken sedan 0440 och bränner därför en riktigt svart panna kaffe för tillfället. Först och främst vaknar jag av oro för att mannen inte skall hinna till jobbet i tid om inte jag är vaken. Sedan ligger jag kvar vaken för att höra att han åker till jobbet. Så ligger jag vaken och filosoferar en stund innan jag ska somna om. Fast då vaknar jag av ett sms från Patrik. Ligger och vrider och funderar en stund till innan jag somnar. I fem minuter för sedan ringer målaren och ber att få komma och tapetsera om de där våderna vi fått beviljade.

Läget är följande:
Vi betalar sjutusen jävla kronor i månaden för att hyra det här plejset.
Vi flyttar in till borrhålens paradis.
Vi får beviljat omtapetsering av några våder (de med borrhål i ).
Vi anser att det är befängt att tapetsera om endast några våder då detta gör färgskiftningar i lägenheten.
Hyresbolaget anser inte det.
Vi kan omtapetsera själva föreslår vi.
Det får vi för hyresvärden MEN då får vi inte välja vilka tapeter vi vill.


Valmöjligheterna hitintills har alltså varit:

*Att få omtapetserat från hyresvärden gratis ungefär varannan våd och bo i ett vardagsrum som liknar lustiga huset.

                            ELLER

*Att tapetsera om själva för några slantar ur egen ficka fast utan att få välja tapeter själva.

Inte så mycket att tjafsa om eftersom man inte vill göra sig ovän med hyresvärden redan första månaden man bor här.

Nu ser läget något annourlunda ut eftersom Nisse (tapetseraren) var här för en stund sedan. Vi diskuterade väggarna och duktig husfru som jag är bjöd jag på kaffe. Jag berättade hela historien och putade lite extra med magen. Då tog han luren och ringde vår hyresvärd och *VIPS* så har vi fått beviljat omtapetsering av två hela väggar istället. Man bör utnyttja alla lägen man bara kan när man är gravid, så länge det är på ens egna villkor. Det är typ det enda nöjet man har. Så måste jag avsluta med att det var riktigt skönt att få rätt nån jävla gång också.

//Anna, riktigt trött men glad.

Finn fem fel i min tillvaro...

...just för tillfället, i detta nu.

1: Det ligger gröna kalsonger på skrivaren i datorrummet.

2: Jag kan inte se skruttan längre.

3: Jag har googlat på "hemorojjder" (och jag stavade det precis så).

4: Kupstorlek DD är för trång.

5: Valfri punkt som involverar min sambo och gasutsläpp/exkrementer.

Det är lite fint att man kan älska varandra ändå...


Vämlandssnack

Jag har förstått två saker sen jag flyttat hit. 1. Folk från Kil sjunger när dom pratar och saknar förmåga till artikulation. 2. Alla från Kil jobbar på något sätt med telefonkommunikation. Detta innebär att jag TROR att vår soffa kommer i morgon mellan 11-11:30.  Vi var inne på Mio idag och dubbelkollade och det verkar stämma. Dock så kändes soffan lite mindre nu när vi provade den än vad den gjorde då vi köpte den. Kan vi ha växt så mycket?

Nu har vi vart ute och gått i en timme igen, vädret ser inte mycket ut men det är galet varm för årstiden tycker jag. snart väntar fisktillagning, och den eviga frågan är som vanligt. - Skall jag doppa mjöl först sen ägg sist ströbröd och kryddor eller skall jag kasta om ordningen? Det blir nog skitbra ändå.

Sängen väntar typ vid 21:30 redan då jag skall upp så där galet tidigt i morgon igen. Jobbar dag ons, tors så inge såsande i TV - soffan i morgon heller./Patrik, nyrastad. 

Terpentinfylla

Då haver jag påbörjat en målarkarriär istället. Jag letar och letar och letar efter en röd tavla till vardagsrummet men hittar ingenting som passar. Och hittar man inte det man tänkt sig så får man göra det själv helt enkelt. Nu står den på vila över natten och jag får se om det var en så lyckad tanke imorgon egentligen. Allting handlar om att styra sina impulser och ibland har jag lite svårt för det.

Nu bör vi nog gå ut på tur igen eftersom oljefärgs- och terpentinångorna håller på att dräpa mig.

(Imorgon får vi soffan!!! Fantastiskt!)

//Anna, smått berusad

Min familj i ekonomipack!!

Så här snygg borde man inte få vara som gravid. Idag är vår lilla amfibie 32 Veckor gammal, 8 V kvar.Så här firade vi 32V dagen, terpentin-ångor på balkongen. En skönt dag med halvtaskigt väder så att man inte behöver skämas för att man är hemma./Patrik, rätt nöjd.


Men jag slipper Kiruna iallafall.

Kvart över nio i morse fick jag en flashback. Min chef ringde på mobilen och jag hann tänka att fan, jag har missat telemötet och försovit mig och undrar vart det är jag ska idag....osv. Tills jag kvicknade till och svarade och fick ett jättetrevligt "prat-om-ingenting"-samtal i några minuter. Fantastiskt att slippa prata jobb med sin chef! Hon ville bara be mig njuta lite extra eftersom hon var på väg upp till norrbotten, Kiruna närmare bestämt. Jag tittade ut och bestämde mig för att 10 grader och mulet inte är så tokigt ändå om man nu jämför med minusgrader och snö...

Jag kan inte riktigt säga att jag saknar jobbet i sig för tillfället. Däremot saknar jag en hel del människor och även att ha något att göra. Något vettigt och kreativt och utvecklande. Idag har jag dammsugit och bäddat sängen. Hur utvecklande är det??

//Anna, lite gnällig.

Mest för att bibehålla traditionella könsroller.

Okej.
Det r är vad vi/jag gjort idag:

*Tvättat
*Hängt tvätten
*Bäddat
*Köpt blommor och vaser
*Lunchat ute
*Emottagit en begagnad barnvagn i utbyte mot en flaska med ankor på samt barntandborste.

Jag förvandlas sakta men ack så säkert till en desperate housewhife (att jag bara refererar mig själv till ett TV-program i den stilen är ju förödande!). Jag måste med andra ord skaffa en hobby. Men först ska jag vara hurtfrisk och gå ut och gå igen (vore jag en av karaktärerna i "desperate..." så vore jag nog Bree blandat med hon slampan).

//Anna


Då så

Idag har vi/jag:

- Sökt två jobb.
- Sökt tre olika utbildningar till hösten ifa det där med jobben skiter sig.
- Fått en barnvagn.
- Ätit ute.
- Köpt blommor.
- Haft lite strul med bilen.
- Skjutit upp promenaden tills snart antar jag.

Så nu är det ju bara att luta sig tillbaks och se hur allt avlöper. Nu ska jag tydligen ut och gå, för det behöver jag./Patrik, smygfet. 

Lite av varje!!

Min första ledighet ifrån det otroligt betungande jobbet. Idag skall jag skicka iväg en ansökan till en utbildning samt söka de jobb som jag inte har kunnat söka när vi var utan Internet. Det hade ju inte hopat sig direkt, men två-tre stycken lär det bli iaf. Igår anmälde jag mig till en kurs på universitetet här i K- town också. Som reservplan ifa man står helt utan sysselsättning i höst. Jag känner annars att jag är rätt trött på det här med studier men något måste man ju göra.

Jobbet ja, det finns något otroligt befriande i att göra det lilla till det stora, till det enda faktiskt. Att begränsa sin livsåskådning, om så för ett kort tillfälle, till att bara handla om här och nu. Mycket känns bekant, kollegorna, fikapauserna väntan på ingenting. Det skulle tydligen vara lite att göra där men nu i helgen har vi varit helt utan ordningsjobb, det är ju lite trist. Få se hur det blir efter helgen nu, ska tillbaka på ons, tors.      

Frun ligger och kollar på Bröderna Lejonhjärta men jag misstänker att hon vill dra med mig ut på dåligheter. Få se hur länge mina ursäkter hjälper./Patrik, har helg.


Men ett säkert vårtecken är det.Tog en lång vårpromenad längs älven. I norrland skulle den här skylten inte stå kvar i det här läget. Det kan tänkas att det istället skulle stå något i stil med "Om du int ser att det är öppevattne så ere int vårt problem".
Men för all del... Det är alltid bäst att vara övertydlig.

//Anna

Ibland ser man det fula i världen alltför väl.

Jag är nyss hemkommen från långpromenad och lammytterfilémiddag hos mamma. När jag går över utegården springer en kille som bor i samma port förbi med sönderriven tröja. Hans mamma möter honom i dörren och undrar varför han ser ut sådär. Han hulkar fram att någon jävla Jesper bråkat med honom igen och rivit sönder hans tröja. Grabben är kanske tio eller tolv år gammal.

Och jag blir jätteblödig och går upp till mig och hänger tvätt samtidigt som jag gråter.

Jävla ungar.

Jävla samhälle.

Jävla oss och allting.

Men det blev bättre sen. Och jag föreställer mig att han nu sitter i köket med sin mamma och en ny, ren tröja och dom pratar och han äter glass. Och den sönderrivna tröjan ligger redan i miljöstationen på vårt fina område.
Det får mig att må bättre.

Hur han mår vet jag inte...


Tröttsamma råd från förnumstiga människor.

"Passa på att sova nu för när ungen kommer är det slut med god nattsömn..."

"Guud, så skönt att gå hemma och bara göra INGENTING"

"Ta vara på tiden som är. Den kommer aldrig igen."

"Ät nu, medans du kan. Och bry dig inte om vikten, det där rinner bara bort av sig själv sedan".

Jag vet inte riktigt hur trött jag ska orka bli på såna här idiotiska uttalanden. (Jag kan säga redan här att jag förstår mer än väl att människor som spottar ur sig såna här floskler bara menar väl så är den saken utredd.)

Men om man nu är en sån som tycker att det är jättetråkigt att gå hemma och släpa benen efter sig?? Alla andra jobbar så man har inte största utbudet av umgänge. Och utöver det så är det rätt svårt att hitta på aktiviteter aom helst inte ska kosta någonting och helst inte vara alltför ansträngande för att man har jordens största mage att släpa på.

Att "sova nu" ??Jo, om man kunde kanske det skulle vara skönt. Sova bort tiden tills ungen kommer alltså. Men jag ser ingen nytta med det och jag är aldrig speciellt trött heller. Då ser jag liksom ingen poäng i att sova hela tiden. Att "tiden aldrig kommer igen" är väl ingen hemlighet. Så är det ju jämt så redan där spricker resonemanget a la "fånga dagen".

Näää, jag orkar faktiskt inte ens argumentera eller fula mig mot sån här regelrätt idioti. Och ja, jag har tråkigt och är lite bitter för det. Ja. 

Jag vill jobba, motionera ORDENTLIGT, stressa, köra bil långt, lyfta jättetunga saker, dricka grogg och starköl tills jag blir ramlaomkullfull och vara smal. Så är det idag minsann.

//Anna, från den bittra sidan av livet.

Bilbyte? no way hombre.

 Träffade en bondpöjk som ville byta till sig Volgan, han hade inte sett en 740 i sådant bedårande skick någon gång sa han. Han ville att jag skulle ta hans Caddie i byte. Jag studerade den nog och kom fram till att jag nog måste tacka nej.

För det första så var hans bil Mycket äldre, Volgan är trots allt en 86:a, så det är liksom inte helt antik.

För det andra så var hans bil lite matt i lacken. Volgan är som ni säkert har fattat betydligt mer glansig, jaa den har en viss aura kring sig som folk bara inte kan undgå att se.


Piskafton

Utsiken från vår balkong, vore det ett hotell skulle det stå "sjöglimt" i beskrivningen. Detta skulle givetvis vara fel då det är klarälven man ser mellan träden. Men skit samma, solen skiner och det är varmt, mycket varmt. Sug på det ni norrlänningar. På jobbet så sprang vi på en liten hårig rymmare, jag BYGGDE ett koppel och fixade vatten Sen kom ägarna just när vi hade funnit varandra som bäst. Det kanske var lika bra för Anna sa att den var ful så det hade aldrig kunnat bli vi ändå.


Garderosproblem? Inte jag!

Ska slänga i mig lite mat och sedan åka in till stan igen för att häcka på uteserveringar innan påskfesten hos H ikväll. Syrran ringde just och sa att hon inte visste vad hon skulle ha på sig. Tufft!!! Jag vet iaf vad jag ska ha, det finns liksom inte så många valmöjligheter längre...

Munkfors finasteEftersom Anna och jag förra helgen gjorde en liten värmlandsturne så svängde vi även förbi Munkfors. Jag har huserat där sen slutet av sjuttiontalet eftersom min väldigt gamle vän har sommarställe där. Det jag kände att jag främst ville visa min fru var det ställe som jag håller högst i denna byggd. Nämligen cafet "Punkten", denna inrättning är nämligen mitt förstanhandsval av toalett då den har en modern spolfunktion av 12-liters modell. Nu var det ju så tyvärr att cafet var stängt då holländarna som äger det är djupt religiösa och därav låter bli att arbeta på vilodagen (jag hittade på det där sista för att krydda berättelsen lite).
     Men det roliga är skylten, om man studerar den så framgår det att dem inte bara serverar kaffe och bullar där utan att de även arrangerar bröllop, utöver det så gör dem smörgårdstårtor. Påminner lite om den där affären Anna har berättat om som ligger i det norrländska inlandet "metmask, glass, läsk och däck". Nu stundar arbete i sann protestantisk anda, man skola lida för livet så man kan njuta när man dör. Vilken dynga./Patrik, nyskiten.  

Värmlandsvakt

Jag trivs rätt bra här i Karlstad, värmlänningarna är väldigt trevliga människor. Eller så tycker jag det bara för att jag innan bodde i norrland, eller i Stockholm. Skit samma, dem är trevliga, och dem tycks gilla mig. Tills igår, när jag kommer till jobbet så är kön från helvete där. Det var något fotbollslag eller motsvarande som skrev autografer där. Mitt jobb vart direkt att gå till slutet av kön och räkna bort en så där 140-150 personer som inte skulle hinna få sina saker singerade. - Tack, sa jag och tog mitt avspärrningsband och gick ut. Min Stockholmska måste ha gnagt i deras inre då jag förklarade att deras köande hade vart förgäves. Men jag överledve, och jag gjorde det utan en skråma!! Vakter tycks ha en större respekt här och folk verkar inte spotta efter oss?? Vilken utopi! Behöver nog inte leva efter den gamla TUB-vakt devisen "dem må hata oss men dom skall frukta oss"./Patrik, förvånad.

 

Flyttresume i bilder

Eftersom vårt släp inte hann fotas för att vi var så snabba och effektiva så är här en bild på ett annat släp som inte har med oss att göra, mest så ni fattar....snö, släp, packning jaa ni har bilden klart för er. Denna bild är tagen från BBs fönster.
Dagen för flytten, släpet hade här packats och Anna och Bror hade utgått som förtrupp. BB poserar villigt på motorhuven som värsta plåtludret. Skylten förstärker känslan av dekadens och ironi i en härlig symbios. Vädret som ni ser var strålande.När vi kom till Ö-vik tog vi vår första kaffe/freddemåsteskita paus. Snöstormen som vi snart skulle köra rakt igenom hade gjort entre. Jeppe undrar i stillhet varför han tackade ja till detta äventyr när Södermalm är snöfritt.På plats i Härna (Härnösand för er som inte kan tugget) tog vi oss en kaffe/fredde försöker skita färdigt-rast. Det snöade ymnigt som inte framgår på kortet och vi var sååå glada. Anna och Bror låg fortfarande i ledning.Jaa det var snart två veckor sen och nu har vi fått det så fint. Jag sover bakom den högra stapeln och anna inte alls. Skämt åt sidan (tack Ibbe), någonstans mellan 15,000-20,000 senare i möbelkostnader så har vi nu något som kan liknas ett hem.


Sammanfattning.

Just hemkommen från en superlång promenad (med gravidmagemått mätta) på 1,5 timme med hundar och Maria. Bara en kisspaus i skogen och underbart väder. Sen bjöd jag in mig själv till henne och Henke på en kaffe med soffsittning. Mycket trevligt. Nu har jag premiärbadat i vårt badkar, det var skönt och så lagar jag lite mat eftersom jag glömde bort att äta middag. Livet känns smått fantastiskt för tillfället och jag har förmodligen den finaste av fina människor som sängkamrat och ikväll längtar jag ihjäl mig efter att få se hur den människa vi tillverkat tillsammans kommer att se ut. Faktiskt.


Lång och trist Fredag.Rådhuscaféet en solig eftermiddag då livet behövde en paus.
Fast numer heter det förstås Wayne´s som alla acféer i stan tycks ha bytt namn till. Jag antar att man kommer vara rätt trött på dom i slutet av sommaren.

Nu har Patrik åkt på jobbet. Och jag åkte och handlade med självscanning på ICA Maxi, min nya vuxenhobby. Idag fick jag lära mig hur en avstämning går till och den avstämmande expiditen berömde mitt handlande med ett "utomordentligt korrekt kvitto". Jag kommer alldeles snart att sprängas bort i små, små molekyler av ren irritation. På vägen ut från Maxi krockade jag med världens längsta autografkö, FBK vann ju som sagt elitserien så att INGEN missat det!! Längst bak i kön stod en securitasvakt och höll ställningarna. Jag hälsade på denne och försökte inleda en slags konversation med honom men han måste ha varit från stockholm eller nåt för han var väldigt busy och överlägsen så jag bar vidare min köttfärs och mina bananer och åkte hem istället. Nu har jag jäääääättetråkigt...//Anna

Jag var på hocky (fast på TV men på krogen)Eftersom jag nu är värmlänning så måste jag ju heja på FBK (som inte alls är en bollklubb utan ett hockylag, helt ologiskt precis som matte), sagt och gjort. Jag och lilla frugan med syskon var på "Tables" för att kolla på en match, rätt lag vann tror jag för att jag fick massa cider och uppmärksammhet i pauserna. Se så glad jag var./Patrik, lite gladare i värmland.

Norrland, i'm leaving you behind

Den sista veckan i norrland fick jag äntligen se detta mytomspunna djur, Renen. Hälften älg, hälften rådjur och hälften (Ja jag vet, tre "hälftar", det är det som gör det så konstigt) hälften tomtehäst. Det trista var att den här renen hade dränerats på blod och jagats upp på en hylla på ICA Maxi, symboliken var lika slående som grym, ett uppskrämt djur på en hög höjd. Precis som lappen, precis som renen. Nedan hittade jag renens blod, på bägare, kan fås med sugrör eller drickes direkt ur bägaren. Ett "säsongens smak" i form av nötblod fanns även att tillgå. Jag kommer inte att sakna det norrländska köket, ELLER deras fullkomliga inkompetens då det gäller snabbmat.Denna präriehund hittades på stäppen utanför Lycksele, som ni ser så är den helt galen. Detta var väl de samlade intrycken ifrån min sista vecka i norrland. Då var det ändå en bra vecka. Vidare kan jag säga att det skall till en "
Stockholmsfjolla" till att klara vintern utan vantar./Patrik, lite hårdare, lite bättre.


Stupid.

Jaha.
Nu har vi internet för andra gången.
Jag fick en utskällning som lät ungefär såhär:

"Om man stoppar i en internetsladd direkt i en dator, utan router och utan fysisk brandvägg så är man helt totalt jävla körd i huvet och en idiot som ber om trojanska virus".

Därför, kära läsare, har det inte bloggats. För jag var alltså inte så duktig på internet som jag trodde. Jag fick koppla om. Eller... Patrik fick koppla om allting. Och det gjorde han fantastiskt bra verkar det som. Så nu kommer ajg inte ha mycket bättre för mig än att blogga om dagarna. (Fast har jag tur har jag skaffat mig lite umgänge till kvällen när Patrik jobbar).

//Anna, inte fullt så internetsmart uppenbarligen.

Blogg HEMIFRÅN!

Fantastico!!!
Vi har numera internet också. Vuxenopäng i mängder!!! Internet med kabel, dubbelsäng, middagsbjudning, svärmorstedrickning och självscanning på ICA. Jag ska bara snabblogga, sen väcka Patrik som sover (wonder why? Vi klev ju bara upp 0505).

Små, små saker som irriterat mig idag:

*Fastighetsskötaren Lasse Kongo hade idag med sig en kollega som pratade likadant och jag fattade ingenting.
*Nougat botar inte halsbränna, den gör det värre!
*Om en lägenhet är "nytapetserad" för två år sedan spelar det uppenbarligen ingen roll hur tapeterna ser ut. Dom ska ändå hålla i fjorton år innan man får omtapetserat.
*Hyresgästerna som bodde här inann oss bajsade och stoppade ner fyrahundrafemtio ton hår och äckelsaker i avloppet innan dom flyttade utan att städa efter sig.
*Internetkabeln är bara 15 meter lång så om man inte köper ett trådlöst system till modemet får man leva med kabelhelvetet från satan (förutsatt att man vill ha datorn ståendes i ett arbetsrum och inte vardagsrummet men DET VILL MAN!)

Små, små saker som gjort min dag lite bättre:

*Lasse Kongo x 2 bytte vårat handfat till ett nytt och rensade äcklet från de förra hyresgästerna åt mig.
*Ikväll får jag träffa min stora syster m familj.'
*Vardagsrummet kommer inte se alltför taskigt ut när vi får vissa våder otapetserade och lite snyggt på väggarna.
*Jag har bakat en morotskaka som jag ska bjuda på ikväll och en cheesecake till syrrans jobb imorgon. Bra Karma-kom min väg!
*Vi har iallafall internet.

Nu ska jag kanske väcka P...

//Anna, internetmästaren.

Smygbloggarn

Vi kan ju egentligen inte blogga pga akut Internetbrist. Men idag har jag ringt och beställt sån där Internet som alla snackar om så i veckan blir vi med uppkoppling. Datorn helade jag på ett mystiskt sätt i förrgår, jag vill inte gå in på detaljer men det var ett fel som var trasigt som vanligt.

På onsdag skall jag jobba,och sen i typ 7 dagar på 1,5 vecka, kränkande på mig ära. Men stålarna blir ju ett välkommet inslag i fattigdomens Karlstad. Vi har tydligen börjar powerwalkat igen, vi var ute i går och i morse, vi ska nog ut på en längre tur i kväll också, späka fettet.

Sitter nu hos svärmor och försöker klura ut hur jag bäst kan skriva ut en ansökningshandling till en sån där KY - utbildning som lär vara sååååå bra (allt enligt Fröken Vit och Ozzy). Går allt som det ska så hinner jag söka den hemifrån i övermorgon. Nu ska vi ut i solen igen, K-town bjuder på sol som vanligt och en så där 12- 13 sköna grader/Patrik, snart där. 

Det resande folket

Idag så begav vi oss till Torsby, det är ungefär som värmlands Lycksele (så förstår alla norrlänska läsare och alla värmlänska förstår hur Lycksele är). Annas bror bor i en liten kåk strax utanför och där har vi nu bestämt att vi skall ha grillfesTER i sommar, från verandan löper gräsmatta hela vägen ner till sjön, fantastiskt. Utöver det så fick jag klämma och känna på hans gamla Cadillac, jag SKA bli raggare. 

Efter Torsby och studerandet av söndagsnöjet där (åka runt, runt och lyssna på hög 90- tals musik men rutorna nere) så for vi till Munkfors, tala om tragiska hålor, innan vi svängde ner till torget så sa jag till frun, - här nere kommer det att sitta alkisar och oundare. När vi svängde ner på toget så satt det där alkisar och pundare. Min vanliga fälttoalett på det holländska cafet var stängt så det vart majas grill ist. 

 Nu är vi hos Svärmor och nyttjar datorn som framgår av bloggen. Vi har powerwalkat hit och skall väl göra detsamma tillbaka. Sen blir det matlådorsfixning och soffmys./Patrik, berest.

Skriftlig fotoblogging

Eftersom vi envisas med att inte ha varken Internet eller Dator igång hemma så får ni tänka er de kort jag har tagit. Dom är både finaoch coola, ja lövar (Lovar på Värmlandska).

Jag har i veckan lyckats få igenom bilen i besiktningen, utöver det har jag inte fått något vettigt jobb. Däremot så har jag blivit Värmlandssecurian, detta är inget jag vill men någon jag måste, tror inte att det kommande barnet bryr sig om hur jag drar in pengarna. Seccen värmland tycktes gilla mig och mitt OV-förordnande är klart i veckan som det lät. Välkommen åter bitterhet, cynism och allmänt människoförakt.

Datorn ja, den hade den fantastiska egenskapen att inte hitta skärmen när jag jackar in datorn i skärmen, det är nog något fel som är trasigt. Btw, om nu mina vänner inte har förstått det så får ni gärna komma hit och hälsa på, vi har ett eget rum och en riktig säng att erbjuda. Sprit i frysen och uteserveringar på stan. Nu ska jag äta kaka, det är ett av kraven hos svärmor för att få låna datorn./Patrik, den ständiga vakten.

FBK-HV71 4-1 !!!!!!!!!!

Den andra semifinalen FBK-HV71 igår kväll. Spännigande värre. Jag lockade med min man med cider först till pianobaren och sedan vidare till Tables där vi såg hockeyn. Jag är riktigt stolt över hur värmländskan smyger sig på honom. Han lärde sig snart hur och var man skulle ropa i matchen samt att man inte skulle ropa varken "hög boll" eller "omkast" någonsin.

Det var fantastiskt att vara ute en sväng och jag fick fyra "hej-vad-längesen-så-kul-att-se-dig-välkommen-hem-kramar" av mer och mindre känt folk. Väldigt mysigt!

Jag mutade till mig en ny kort-kort kjol med hjälp av ciderna igår. Kort-korta jeanskjolar är tydligen helt okej att ha som mammaplagg men det finns förödande dåligt utbud på roliga strumpbyxor att ha till. Men det gör mindre, man kan ha sina gamla om man kämpar lite.

Så ikväll ska vi på "The rocky horror show" på Värmlandsteatern och jag antar att Patrik kommer få några fler cider.

Jag längtar efter eget internet så att vi kan ta upp fulbloggeriet på allvar igen. Ha överseende.
//Anna, uppklädd för första gången på ett halvår.


Tråkig uppdatering

Jaha. Fortfarande inget internet. Och fortfarande lite för skralt med möbler. Fortfarande viss ilska gentemot slarvmajorna som bott i lägenheten före oss och dessutom prånglar hål överallt i alla väggar. Men det är väl inte värre än att man får lära sig att tapetsera. Jag har ju tiden iallafall. Sen ska jag bara ha råd att göra fel x antal gånger. Min första lunchbjudning hemma idag. Lotta kom förbi på kycklingpasta, sen fick jag låna bilen till mamma för att snoka rätt på en häftpistol så att jag kan bygga klart min fina väggsak idag. Såklart har jag inte hittat någon sådan.

Patrik flydde fältet idag och brände iväg med volvon till sin ömma moder för att umgås och byta däck på skutan. Vår ombesiktning går ut imorgon och ett körförbud är inte optimalt även om det är jättevarmt och jättevår och man kan gå överallt så behöver vi nog bilen titt och tätt. Han ska inte tro att det burits klart ännu. MIO gav oss en glad och en dålig nyhet igår. Den glada vara att vi sist betalat 350 spänn för mycket och fick därför tillbaks beloppet. Den dåliga var att vi inte får soffan förrän tidigast om två veckor... Så det är vi och madrassen som vanligt. Dock har vi en riktig madrass istället för tältsängsmadrassen iaf...

Jaha, tillbaks till påteriet med lghtn.
//Anna

RSS 2.0