Ge mig en havrekaka till då.

Nigella, tv-kocken, hade igår ett ypperligt bra tips på hur man kan få i sina barn lite mer frukt. Häll i blåbär i lika mycket sirap som man sedan häller på pannkakorna som är gjorda av, i stort sett, smör och mjöl. Hur bra som helst! Vi kom även på att om barnen äter för lite grönt kan man svänga ihop den där morotskakan. Den innehåller bl a TRE stora morötter. Det ni!

Okej, jag klagar på Anna Skipper också men börjar vi ana ett tema? Det stavas R-E-L-E-V-A-N-S. Inte många går till de här ytterligheterna. Tyvärr tror jag ändå att allt för få reflekterar över sådana idiotier som att det är en god idé att blanda ut alla frukter och grönsaker med socker och fett för att få i barnen nyttigheterna.

En jättetrevlig och mysig hemmarnsägare i mellersta Norrland försökte en gång övertyga mig (eftersom han var övertygad) om att havrekakor var det nyttigaste du kunde äta. Här fanns allting, typ tallriksmodellen fast nerbantad, som kroppen skulle kunna behöva för att överleva. Havre, det var super! Behöver det tilläggas att karln hade ett BMI på uppemot 35?

Nya rön från forskare visar nu att det inte spelar så stor roll vilken bantningsmetod vi följer. Dessutom reagerar olika kroppstyper olika på olika behandlingar. Vi bör äta balanserad kost och det som faktiskt hjälper oss till ett sundare leverne, säger forskare nu, är att vårt energiintag ligger i fas med den energin vi gör av med. Vill man gå ner i vikt minskar man energiintaget och ökar den energin man gör av med. Tänka sig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0