Det hårda livet

Då ska jag iväg till jobbet snart då. Ett pass på 5,25 timmar ger tid över både innan och efter jobbet, men hur rik blir man? Well, jag borde vilken sekund som helst få antsällning på någon av de 70 ställena där jag sökt jobb de sista året. Då blir jag ju båda rik och arbetslycklig, vad men kan man begära?

Jag läste en artikel om en "moderat" (inte partiet alltså) islamist. En tanke som slog mig var att vi skiter oss själva i näven då vi försöker vara alla till lags. Vi vrider och vänder oss för att passa allt och alla då vi egentligen kanske borde inta en ställning och hålla fast vid det. Det blir pinsamt uppenbart i artikeln att vår "låt gå"- mentalitet placerar diametrala motsatser i samma låda. Exemplet nedan: Vi tillåter alla religioner att finnas och praktiseras, samtidigt så jobbar vi med flit och iver för att de homosexuella ska få en jämlik status samt att kvinnor och män skall vara lika värda. Allt väl så långt, men när förespråkarna för en viss religion vill arbeta mot skapandet av det equilibrium som eftersträvas så krockar idyllen. Måste alla ha rätt?  

Kan inte låta bli att tänka på den där mesen i filmen Tillsammans, han som ville vara alla till lags och som sen expolderade.
 
"Och den har kommit för att hjälpa västvärlden ur den här situationen, ur feminismen och homosexualiteten och andra sjukdomar. Islam är botemedlet" (Mohamed Omar, i Aftonbladet).

Kommentarer
Postat av: Jenny

I´ll be back till hösten :P

2009-04-21 @ 14:30:44
URL: http://jennyandersen.blogg.se/
Postat av: Ampel

Hörru

Om du vill ha jobb med långa pass?

Jag har hört att det i stockholmsområdet behövs

sommarvikarier till Securitas.

;)

2009-04-23 @ 09:56:20
URL: http://vad menas med det här egentligen?
Postat av: Anna

Ja! Vilken bra idé. Om DU sen behöver jobb så kommer det finnas en plats ledig som barnvårdare i Värmland. Vääääldigt långa pass.

2009-04-23 @ 10:43:30
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: Ampel

meen hallå!

jag är redan barnavårdare, visserligen åt vuxna efterblivna barn, anställda av Securitas!

2009-04-24 @ 21:42:52
Postat av: Anonym

Ah, så rätt.. Jag glömde...

2009-04-24 @ 22:00:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0