Det där med att gifta sig

Anna och jag har nu på morgonen via telefon försökt dra upp riktlinjer för hur övningen "förlovning" samt den större och dyrare övningen "giftemål" skall gå till. Vi är båda oskulder (när det gäller sånt) och vet därför inte ur man gör. Frågan som ställs här och nu är alltså. -Måste man gifta sig bara för att man förlovat sig? - måste man gifta sig inom en viss tid från och med förlovningen? - hur gör man när man friar, säger man vill du gifta dig med mig, eller säger man vill du förlova dig med mig?
        
Vi vill och måste ju veta det här så vi vet vilka sociala konventioner som styr det här så vi kan bryta mot dom/Tacksam för svar, undrande...

Kommentarer
Postat av: Svär-M

Ang. frieri: det helt väsentliga är att man hos den kvinnliga kontrahentens föräldrar på ett så vördnadsfullt sätt som möjligt anhåller om hennes hand, samt att man vid det tillfället anger referenser och övrig bevisning för att man är mogen att axla manteln som familjeförsörjare......

På ren svenska: Smörja för svärmor!

2008-09-09 @ 08:37:19
Postat av: Patrik

Det här kommer som en fullständig chock för mig, ska jag behöva vara snäll mot svärmor också? Mitt CV och mina referenser översändes snarast. Vidare kommer en formell framställan vid tillfälle att presenteras.

2008-09-09 @ 09:16:45
Postat av: M

MEN: skulle inte ni ha reda på konventionerna för att kunna bryta mot dem? Har jag missat nåt igen?

2008-09-09 @ 11:58:01
Postat av: Patrik

fan, fan, du lurade mig igen, och jag kan villigt erkänna att det inte ens tänkte tanken!! bättring lovas,

2008-09-09 @ 12:35:37
Postat av: Anna

Man ska INTE vara romantisk och planera något fint, så som middag eller någon annan trevlig överraskning.

Man ska INTE gifta sig, bara för att man älskar varandra och förlovat sig. Man ska INTE gifta sig inom ett år från förlovningsdagen ;-P

Hoppas ni fått svar på hur man INTE ska göra...



För jag om någon, borde väl veta hur man INTE ska göra ;-P

2008-09-09 @ 15:43:33
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Lt W

Gubben, skaffa stålars till ringar, skaffa inte silver. Bjuppa på käk på ngt högklassit ställe ex. förorts pub/pizzeria alt kinahak. Dra fram ringarna vid lagomt tillfälle förvarna INTE. Gärna mycket folk runt så det blir lite genant, nu är ni förlovade.

Kröka till, bjussa lite folk i närheten. Nu har firat förlovningen.

2008-09-09 @ 16:46:07
Postat av: Anonym

Gubben, skaffa stålars till ringar, skaffa inte silver. Bjuppa på käk på ngt högklassit ställe ex. förorts pub/pizzeria alt kinahak. Dra fram ringarna vid lagomt tillfälle förvarna INTE. Gärna mycket folk runt så det blir lite genant, nu är ni förlovade.

Kröka till, bjussa lite folk i närheten. Nu har firat förlovningen.

-Slut, tänk 30 sekunder, Frågor?

- KAN OMÖJLIGT VARA Lt

2008-09-09 @ 16:47:30
Postat av: Patrik

nu infann sig stora förvirringen, är det så här jag SKA göra eller inte alltså? hur som helst, jocke det där med en kinarestaurang lät lite classy, fråga om det inte är FÖR fint för oss. Å syrran, jag tror du försöker lura mig nu, nu blir jag nästan lika sporrad som när min Anna tjatar på mig om ATT jag ska fråga. Återigen, förvirring.

2008-09-09 @ 16:54:26
Postat av: Magnus

Eftersom jag kan stoltsera med att ha erfarenhet i ämnet så ska jag komma med ett par tips Patrik:

Först och främst är det viktigt att säkerställa kvaliteten på din blivande fru. Hon måste vara fertil, duktig i köket och stark med plogen. Hon får inte ha för mörk röst, vara för hårig eller väga för mycket, eftersom det då kan bli onödigt arbetsamt att bära henne mot hennes vilja. Kolla gärna även kvalitet på tänder och försök även säkerställa att ni inte råkar vara syskon eller på något sätt nära släktingar.

Skulle hon efter ovanstående besiktning fortfarande kännas intressant så erbjuder du hennes far ett tillämpligt antal kameler alternativt getter (antalet getter bör då bli något fler än för kameler) för henne. Har du senare för avsikt att skaffa fler fruar parallellt så bör du vara medveten om att värdet på dina tidigare fruar kommer att sjunka i takt med att antalet fruar ökar. Oftast kan även en äldre kamel vara starkare med plogen än en äldre fru, så disponera dina kameler väl.



Vill man vara lite modernare av sig så kan man även tillämpa ett så kallat "modernt västerländskt protestantiskt äktenskap". Det är då tillämpligt att brudens far bekostar bröllopet.

2008-09-09 @ 23:21:14
Postat av: Patrik

Mm, värdefulla tips det där Magnus, hennes far har lämnat detta jordeliv så då är det nog upp till oss att bekosta bröllopet själva, mao så utgår "det traditionella protestantiska". Vi är ju rätt öppna ännu så eventuellt så blir det ett klassiskt katolskt bröllop, men då vägrade kungen att komma så då utgick även det. Det finns en del intressanta stamriter från östafrika som ligger nära till hands just nu. men som sagt, intressanta tips.

2008-09-09 @ 23:32:44
Postat av: Anna

Finns det nan slags variant sa att JAG far kameler?? Jag tycker dom ar sa fina...

2008-09-10 @ 07:25:28
Postat av: Magnus

Är inte Patrik att klassa som en kamel? Vill minnas att han både är hårig och pucklig...

2008-09-10 @ 10:17:32
Postat av: Patrik

Pucklig?? menar du mina svällande biceps?? men hårig, ja där kommer jag inte undan.

2008-09-10 @ 10:35:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0