Jämförelse

Av Norrland vs Stockholm. För det första förändras ens språkbruk drastiskt så fort man åker in i den här jävla stan! Ungefär vartannat ord förvandlas till svordom. Och vid bilkörning är det etter värre. Jag fick den äran att agera passagerare ner till Gävle där vi bytte förare och jag skulle knixa mig igenom västerort (som jag så fint lärt mig att det heter på ren och skär stockholmsdialekt). Patrik kränkte mig när jag frågade när vi skulle komma ut på Essingeleden, den enda led jag kan namnet på i storstan. Så fick jag den stora äran att åka igenom den berömda BR-rondellen (jag får inte säga så för Patrik för att han tycker att jag är töntig då men jag får visst hitta på egna förkortningar på saker, den här gången Bromma-rondellen).

Det tog oss alltså lika lång tid att åka tre mil i stockholm som det tar mig att i vanliga fall åka mellan Umeå och Ö-vik.

Kontentan av eftermiddagen är att jag inte tycker om Stockholm eftersom jag inte har så många referenser från staden, Patrik gillar inte stockholm för att han har för många referenser. Men det slutar alltså på samma vis ändå. Me don´t like...
//Anna

Kommentarer
Postat av: Sofie

Stockholm ska inte koras utan ses till fots.

Jag tycker det ar skont att aka med ocksa, typ buss eller taxi, da ar det ok. Men helst ska man promenera langs vattnet fran ena till andra anden av stan, det ar riktigt vackert!

Annars har det blivit lite for mycket folk i stan och nar jag flyttar tillbaka vill jag nog bo lite offpist.

2008-12-07 @ 07:28:36
URL: http://Bloggfri
Postat av: Patrik

Hej Sofie, det där med att gå längst vattnet blir inte helt okomplicerat om man skall mellan upplands - Väsby och Ekerö.

2008-12-07 @ 20:21:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0