Uppdrag granskning, vilka hjältar

På Uppdrag Granskning kunde man idag se hur två damer som tidigare hade jobbat på Ericson nu mera var anställda av Manpower. Där fick de göra samma sak då de som oftast vart uthyrda just till Ericson. När de inte var på jobb tvingades de att stå i jour (mellan 07-17 mån- fred). En av damerna utryckte det som att de var stöld av deras tid, hon visste aldrig när hon kunde hämta barnen på dagis, hon kunde inte åka och handla för de kan ju ringa när som helst. Vidare var det ju så märkligt att Ericson inte kunde anställa henne istället för att hyra in henne. Det hela jämfördes med hamnsjasarna i Stockholm vid förra sekelskiftet. Utnyttjade arbetare i händerna på rika fabrikörer. Reporten på Uppdrag granskning var väldigt granskande då hon ställde rika VD:ar mot väggen genom att fråga dem frågor vad de tjänade och hur deras avtal såg ut. Allt detta hade hon luskat fram i de offentliga årsredovisningarna som alla har tillträde till.

Som svar på detta:

- Om alternativet är att Ericson i det här fallet varslar anställda under perioder med låg orderingång så är det väl mycket bättre att få jobba på Manpower ist?
- Det där med hennes stulna tid garvade jag ihjäl mig på, hon får ju för fan 90% av sin timlön för att gå hemma och skrota!!! Som Manpowers VD så fyndigt påpekade,- det är ju inte så att man måste sitta vid bakelittelefonen och vänta på samtal. Helt rätt, hon kan alltså vara ute och göra vad fan hon vill bara hon kan svara i sin telefon, OCH få betalt för det! Stackars stackars hon....
- Om det nu är så förhatligt att jobba för ett bemanningsföretag så finns ju alltid möjligheten att söka ett nytt jobb. Detta har jag svårt att tro att de hade gjort då de hade jobbat på Manpower väldigt länge. Och hur smart är det att i TV pissa sin arbetsgivare OCH sina kunder i munnen offentligt? Tror dem att det blir bättre så?

Nää där tog de verkligen upp en het potatis! /Patrik, trött på gnäll.

Kommentarer
Postat av: Anna

90% i lön för att göra ingenting....?

Det jobbet VILL jag ha!!!!

2010-01-21 @ 07:33:56
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: unga faster

jaa alltså du får väl ingen "lön" om du inte fått något uppdrag??? d v s jobbar!? alltså när man går hemma och väntar på att dom ringer får dom ju inget pröjs!?

2010-01-21 @ 11:40:33
Postat av: Patrik

Eh jo det är det dom får. 90% av sin lön får dem när de är i jour. Stackarna.

2010-01-21 @ 18:30:25
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0