Appropå ED-dieten

Jag hade fått en kommentar på det här inlägget om en revolutionerande diet. Kommentaren löd:

Postat av: aaaa

hej:) jag googlade på ed dieten och hamnade på din blogg, jag håller på skriver en uppsats om olika dieter, och jag undrar om följande : gick det bra för dig att hålla denna diet? och hur påvärkade det din kropp? dålig, bra? vad e för och nackdelar med denna diet? (om du bortser från att det tex är jobbigt att räkna ut eller sånt, jag vill ha mer bättre svar som tex "jag fick massa finnar, min mens blev utesluten eller jag fick andra biverkningar=

 

Jag ska nu svara:

 

Hej!

 

Kul att du googlar inför dina uppsatser, många olika källor gör en uppsats mer intressant att läsa. Var dock noga med att kolla upp ordentligt vilka sorters sidor du hamnar på (Var källkritisk till det du hittar). I mitt inlägg ser det alltså ut som att jag är seriös när jag skriver att denna diet verkar vara het, ny och revolutionerade och att jag absolut ska pröva den. Detta var ironiskt, sarkastiskt och mer menat som en sågning av dieten. dess uppfinnare och utövare.

Jag menar lite att uträkningen av "ED-värdet" är det paltnackigaste jag läst och att man kanske hellre kunde tänka på att äta lite mindre än vad man gör av med. Vad jag förökte få fram i inlägget var att det verkar som ännu en av alla fjantiga dieter som man kan syssla med istället för att försöka fokusera på att röra sig lite mer och äta lite mindre.

Jag hoppas jag inte gjorde dig alltför besviken och hoppas att du kan få andra svar av andra. Alla som någon gång räknat kalorier torde egentligen ha testat den här dieten om man ser vad den baseras på. Var lite källkritisk till även denna diets förespråkare så blir nog uppsatsen om än bättre.

Lycka till och fortsätt gärna läs bloggen och andra inlägg med vetskapen om att det mesta som skrivs är blaj och bör läsas med en nypa salt eller åtminstone glimten i ögat.

Ha en bra dag!

MVH Anna

Kommentarer
Postat av: Beda

Klockrent!

2009-11-18 @ 12:47:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0