Facebookfunderingar

Facebook är ett fantastiskt fenomen och verktyg om man vill nätverka eller bara spionera på sina vänner utan att behöva ringa eller fördriva tid. Om man är aktiv (som jag, mammaledig som har all tid i världen) på facebooksidan så är den även ett av de största irritationsmomenten på en dag. Man kan, i sitt statusfält, skriva vad man sysslar med för stunden, eller något allmänt om världen/livet/snus och malaria. Ja, ni fattar, man kan skriva ett litet meddelande om vad som helst och detta ser sedan alla ens vänner på facebook.  Under helgerna skriver 80% något som innehåller ett av följande ord;

"god"
"jul"
"gott"
"nytt"
"år"

Vidare är facebook det ultimata nätmobbingsverktyget. På det där lite subtilare, lite ondare sättet, ni vet som tjejjerna i skolan som kunde frysa ut varandra i omgångar i kompisgängen. Snacka skit, men ändå inte. Mobbas lite sådär så att dom inte kunde bli ditsatta. Man skulle t ex kunna skriva i sitt statusfält "Fy fan vad trött jag är på vissa idioter" om man bråkat med en kompis. Vid en konfrontation ang detta uttalande finns ingen som kan komma åt en. Det går att bortförklara hur enkelt som helst samtidigt som den där kompisen förmodligen (förhoppningsvis) känner sig riktigt träffad.

Idag domineras statusuppdateringarna dock av människor som vill berätta hur kallt det är ute och hur mycket dom fryser. Detta uppskattas faktiskt då jag så småningom tänkte ta en promenad och gärna bygger lite extra ångest innan.

//Anna, hade jag inte flyttat ifrån norrland?


Kommentarer
Postat av: alexandra

jag blir mest irriterad på hr många 'vänner' man tycks få på facebook! det är en enda stor tävling om att ha många kontakter så man får så många förfrågningar av folk som man inte känner utan bara vet namnet på. Är man vänner då?



sv: Jag minns hur du brukade sitta och skratta åt jag och Kristoffers 'gnabb' titt som tätt och inte lever vi skilda för det! :P Så jag håller med dig! :D

2010-01-02 @ 13:10:44
URL: http://xandraa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0