Lattemorsan är inte så tokig ändå...

Det skulle varit bvc-dags idag igen men jag gav upp den tanken ännu en gång. Däremot hade vi celebert besök återigen i går i form av Patriks vännina. Som de verkligt goda värdpar vi är bjöd vi på Tyra Banks show som underhållning samt ICA s bullar och svärmors vinbärssaft. Vi anstränger oss ska ni veta.

 Jag kanske bara ska vara nöjd över mina lattemammakollegor här i Sverige ändå. Här tävlas det ändå lite om vem som har det jävligast (också), vem som får sova minst, vems unge som skriker mest och mest troligt har kolik och det förenar väl alla osäkra morsor på ett vis. Ingen är perfekt. Att det sedan tävlas i vem som älskar sitt barn mest är ju en annan form av osäkerhet som inte är lika smickrande (och sedan finns det ytterligare former som t ex dom jäklarna som bloggar om själva fenomenet t ex men det tar vi en annan gång)..

Nå, vad jag vill säga är att jag tror att de amerikanska hemmafruarna har det många resor värre och proppas fulla, inte bara med sirapspannkakor, utan även med präktighetsideal, så till den milda grad att dom per automatik rapar rosenknoppar också. Tyra show bjöd igår på uthängning av tonåringar som utforskar sin sexualitet via sms-konversationer. Fruktansvärt, enlig Amerikas alla präktighetsregler. Att de sedan undvek att ha verkligt sex istället var inget man lade speciellt stor vikt vid. Det var ett stort samhällsproblem att unga tjejer sms:ade och chattade om sina sexuella fantasier med pojkar.

Jag kommer vara väldigt tacksam om min dotters enda sexuella erfarenhet, vid femton års ålder, kommer vara sexuellt utforskande sms-konversationer och inget mer fysiskt. Sedan har jag en tanke på att kanske prata med min dotter i framtiden, istället för att bara förmana och predika mina egna ideal. Vi får väl se hur det blir om femton år. Tyra tyckte inte att man skulle det. Och, egentligen... Varför inte låsa in ungdomarna, utan kontakt med omvärlden, se till att dom förblir okyssta och obesudlade tills dom är 28 åtminstone. Då borde det bli folk av dom. Och förbjud telefoner, datorer och all form av kommunikation mellan barn och ungdomar. Vi måste ju ha koll på vad som sägs!! Stagnation av utvecklingen verkar vara melodin, är det inte alltid så? Det var väl alltid bättre förr? Och Mamma och Pappa vet väl alltid bäst?

Showens bästa kommentar var iallafall en mamma, vars dotter var så ledsen över att hon inte var attraktiv (enligt hennes egna utsago) och mamman säger tårfyllt till henne:

"Men, du är ju så vacker!! Du ser ju ut precis som jag..."


Sorry, präktighetsvärldsmästarinnan. BIG NO NO!

//Anna, har alltid rätt.

Kommentarer
Postat av: Fröken M

haha... en helt underbar kommentar av en ovanligt slipad mamma. Inte undra på att hennes dotter är en smula vilsen... men ganska underhållande för oss som har förmånen att betrakta eländet på avstånd =)

2009-08-11 @ 19:53:16
URL: http://www.metrobloggen.se/michaelaj

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0