Kvalité

Kvalitétstid? Verkligen?

Vi har inte helt fett med pengar. Vi kan inte gärna köpa den nya jackan på Stadium utan vi måste kanske gå på en något billigare affär och kanske handla på REA eller kanske t o m åka till Myrorna och se om det inkommit någon het "vintage" som kan fungera som vinterplagg. Vår fyramånaders bebis kanske inte har dom fräschaste kläderna och är kanske inte helt färgkoordinerad alla dagar. Inte alla dagar kan vi äta ren nötfärs (haha) utan får kanske köpa euroshoppers blandfärs. Vi har inte alla möjligheter att handla leksaker, barnvagnar, kläder eller hårshampo och vi kan kanske inte alltid unna oss resturangbesök, utlandsresor eller biobesök.

Dock är vi ganska hela och rena (hela familjen utom Isa när hon just kräkts i hakvecken) och vi äter en och annan pizza om vi inte orkar laga mat nån helg. Vi gör ganska goda köttfärsbiffar av euroshopperfärs och barnvagnar, leksaker och kläder ärver vi alternativt får vi av snälla släktingar och vänner.

Vadan detta?

Patrik har inget jobb och jag har inget jobb och mammapeng + studiebidrag räcker inte jättelångt.

Det pratas om kvalitétstid med barnen. Folk jobbar och tjänar stålars för att kunna ge sina barn tid med kvalité. Så mycket tid blir ju inte över men den blir jäkligt bra åtminstone. Tror vi att dom diskuterar. Jag ser det lite såhär:

Det är jäkligt lyxigt att ha båda föräldrarna hemma nästan hela tiden. Mycket går dubbelt så fort, man hinner duscha länge varje dag och ungen blir inte lika uttråkad av att bara snacka med ett päron hela tiden. Vi frågade Isa lite hur hon kände, om hon ansåg att tiden vi spenderar med henne innehåller kvalité nog? Jag menar, vi kan ju inte hitta på mycket mer än en och annan biltur, promenad och soffhäng om dagarna. Ibland körs dammsugaren också. Men vet ni, hon sa att hon way mycket hellre spenderar MASSOR med tid med både sin morsa och farsa än att vi ska försöka fylla tiden med vad en del kallar kvalité. Vi satsat alltså på kvantitetstid istället. Och fastän flickebarnet går i rosaröda strumpbyxor över en orange body så förefaller hon rätt nöjd med den dealen.

//Anna, en del av värmland.


Kommentarer
Postat av: Anna

Amen, till det!

Kommer ihåg när jag frågade Jessica när hon var 11 om

hon ville ha den senaste stereon av sin pappa eller om hon ville gå ut och gå i tex skogen med honom. Hon svarade utan att tänka efter eller tveka, jag vill gå i skogen med pappa.....

Att frågan kom upp var att han aldrig hade tid, och att han skyllde det på att han jobbade faktiskt så att Jessica skulle kunna få det bra, materielt.



Barn vill ha TID, och i dagens samhälle är det tydligen kostsamt. Så ni har gjort alla rätt än så länge och jag förstår att Isa är nöjd ;-)

2009-10-11 @ 18:27:48
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: Älsta Sis

Lägg av! Ni vet mycket väl att ni aldrig kan väga upp för avsaknaden av det här: http://www.dashinfashion.com/kidsfashionfrance/babydior.html

2009-10-12 @ 13:43:49
Postat av: Patrik

Isa kommer att vara nöjd med den här dealen ända tills hon inser att vi är två stycken som säger NEJ där hemma. Men vi trivs med det iaf, sen var det ju det där med stålars.



M: Vi behöver alla saker (gärna i rosa) men vi har inte råd och då väljer vi att presentera det på ovanståeende sätt.

2009-10-12 @ 15:42:34
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0