Frukostfunderingar

O, vi är så miljömedvetna i Sverige. Det är bra. Jag anser att det är super med miljötänk (även om jag tror att de flesta konsekvensanalyserna är nog så dogmatiska - moder jord rensar väl lite befolkning, går igenom ännu en klimatförändring och de som blev kvar anpassar sig. Men det här är fortfarande en parentes så jag ska avsluta den nu eftersom det inte var den som var det viktiga.). Jag själv är väl normalsvensson. Jag sopsorterar lite lagom, köper lite ekologiskt när jag inte är utfattig, städar med bikarbonat, ättika och citron där jag kan och kör tvättmaskinen på miljöprogrammet. Däremot kör jag tvättmaskinen lite väl ofta kanske, använder inte alltid miljövänliga rengöringsmedel ("BANG! och smutsen är väck! - inte helt miljövänligt men ack så bra) och nån gång händer det att bananskalet åker i samma soppåse som plastpåsen. Och det var just det. Häromdagen köpte jag ekologiska bananer - lite dyra men lite bättre tänkte jag. Men varför envisas butiker med att packa in en massa ekologiska varor (särskilt grönt och frukt) i MASSVIS med plast?? Blir inte det lite som att man inte kan vinna hur man än gör?

Tänker dom kanske såhär att "jag måste plasta in dom här finfina varorna riktigt ordentligt så att alla ser hur fina och bra och miljövänliga och nyttiga dom är."? Trött är vad jag blir.

//Anna Banan, frukostfrustrerad

Kommentarer
Postat av: Älsta Sis

Jag tror det är priset man betalar för att saker inte ska vara besprutade. Plast alt besprutningsmedel = ingen ohyra i fruktlådorna. Typ.

2009-10-02 @ 17:54:27
Postat av: Anna

Det var väl min kvalificerade gissning också typ. Men lite konstigt är det att man behöver två, ibland tre, plastpåsar kring t ex bananer. Fånigt.

2009-10-02 @ 19:14:05
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0