LP goes Betner.

Förlåt mig men jag skall göra som Magnus Betner och dra växlar på självklara frågor. Det verkar vara ett lätt sätt att få medvind. 

Rush Limbaugh är namnet på en konservativ radiopratare i USA. Han är republikan och hatar då givetvis Obama och allt denne står för. Det farliga är att han har folk med sig, folk som tror sig stå bakom sin messias. Han anser att Obama hälsoplan för USA är kistspiken i ekonomin för den fria världen. Vidare menar han att de socialistiska utspelet som Obama nu tar sig för kommer att göra USA till kommunistiskt. Det bästa sättet för regeringen att styra sitt folk är att kontrollera deras tillgång på sjukvård, säger han. Här kommer den individuella friheten som har gjort USA så stort att ta slut.

Att resonemanget haltar på så många ställen gör mig frustrerad då man aldrig kommer att få chansen att fråga honom och hans gelikar hur de tänker. Vad grundar de sitt resonemang på? Han menade att det som Bush gjorde bra var att han skyddade befolkningen. Mina teman som jag skulle vilja sitta och prata med Rush är:

- Hur kan du anse att Bush inte undergrävde den individuella friheten mer än vad Obama kommer att göra i och med sin hälsoplan? Att Bush i förvirringen efter 9/11 klubbade igenom "The PATRIOT act" som i stort tillåter myndigheterna att gå hur långt som helst i sitt integritetskränkande så länge målet är att stävja terrorism är inget som näms?
- Du menar att det bästa sättet för att kontrollera befolkningen och göra frihetskränkande åtgärder är att kontrollera sjukvården. Finns det något belägg för det uttalandet? Det finns länder där de har fri sjukvård som inte är kommunistiska och där invånarna har sin frihet. Är det bara båg eller vänsterpropaganda? Och är det nu så, vore det så fel om sjukvården hade lite att styra om i ett land där fetman kostar mer än vad offren för rökning och alkohol gör tillsammans? Kanske finns där ett systematiskt fel att rätta till som skulle göra medborgarna friskare och därigenom ha större frihet.
- Lever ni verkligen i ett fritt land? nu har jag själv inte varit i USA efter 9/11 men vad jag har förstått så är kontrollen av medborgarna omfattande. Detta gäller allt ifrån skyltar på motorvägarna som uppmanar bilister att ringa och ange bilar som de upplever som misstänkta till att beväpnade vakter som godtyckliget genomsöker medborgare på offentliga platser efter en "terroristmall". Låter inte som ett fritt land i mina öron.
- Rush, att via skattemedel finansiera sjukvården och därigenom göra den tillgänglig för ALLA är inte samma sak som kommunism. Jag är ledsen, det gamla monstret faller platt då retoriken är helt felaktig.
- Vidare visar flertalet jämförelser med länder som har allmän sjukvård att det kommer att bli billigare.

Jag är en kapitalistiskt troende individualist, detta till trots så känner jag mig lika långt ifrån Rush som jag gör till Mao./Patrik, borde verkligen plugga ist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0