Fråga barnvetare

Just det! Det här med kudde till barnet? Såklart vill barnaffärerna pracka på en kuddar, det fattar jag med. Men man blir så jävla osäker när dom säger att barnen SKA ha det (underton "annars är ni dåliga föräldrar"). Vi har bestämt oss för att stora barnvaruhus nästan är lika illa som självhjälpsböcker men vi undrar fortfarande;

Ska vi ha en egen kudde till barnet? Behöver hon det när hon är liten? Spridda skurar av råd och rön, ge oss!

//Halvdarriga blivande småbarnspäron.

Kommentarer
Postat av: Elin

Precis den frågan ställde jag till bvc sköterskan som var här igår. När dom är såhär små behöver dom inte ha någon kudde, sålänge dom ligger på ett mjukt underlag. Men om man nu känner för att ha en så går det bra, en liten inte så tjock. :)

2009-05-27 @ 11:16:48
URL: http://elliinh.blogg.se/
Postat av: Älsta Sis

Kudde behövs inte. Eftersom man reommenderar att spädisar inte ska sova på mage så kan bakhuvudet bli platt, det vill en del avhjälpa med kudde. men om man bär mycket så att barnet inte hela tiden ligger på rygg i en vagn, och om man sover nära sitt barn, och barnet då ofta sover på sidan, så minskas risken för platt huvud också. Sen kan barnet gärna ligga på mage (om det vill) när det är vaket, och det kan sova på mage om det ligger på sin förälder (samsovning minskar också riksen för plötslig spädbarnsdöd, så länge ingen är full eller drogad i sängen).

2009-05-27 @ 13:12:19
Postat av: M

Jamen jag har ju redan sagt att man inte behöver kudde.........vad är det för fel på antika råd och rön? De ingår ju under rubriken om inte evidens så i alla fall beprövad erfarenhet.

Förövrigt kanske jag ändrar mig - ni är möjligen alla fyra lite platta på bakhuvudet?

2009-05-27 @ 14:07:00
Postat av: Karin

Skit i kudden (inte bokstavligt nu) Tilde hade kudde-som hon aldrig använde eftersom hon ändå sov på sidan i mammas säng. :)

2009-05-27 @ 17:30:48
URL: http://silto.blogg.se/
Postat av: Nina

Samla in alla goda råd och gör som ni vill ändå. man blir galen av allt man ska tänka på. Låt inte ungen sova på mage bara så går det nog bra =)

2009-05-28 @ 10:05:28
Postat av: Anna

Karin: Du har börjat fatta hur vi jobbar. Tack för tipset =)



Nina: Om du var ironisk var det en extra rolig kommentar. Annars var den ändå lika fin och söt som er andras. Thank´s!



(det blev för tillfället ingen kudde).

2009-05-28 @ 13:30:21
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0