Mamma vet bäst

Jag hittar lite barnchattar och barnforum där man ställer frågor till och svarar varandra så gott man gitter. Alltså; paralellprat återigen. Eller gestapomammor som med alla korrekta medel uppfostrar sina små till perfekta prinsessor. Aldrig i deras värld att dom skulle klädkoordinera sitt barn med röda mimmi pigg brallor och random röd nalle body som undertecknad gör. Just en sån morsa vill jag trycka upp i nåt mörkt hörn och berätta att jag faktiskt är kung på just klädkoordination (speciellt färger) men kan aldrig tro att treveckorsbarn bryr sig speciellt mycket.

Nåväl, mammagrupper igen. Jag har ju lovat mig att ge det en chans men hitintills gör jag ingen succé på barnforumen heller. En tjej hade ställt en fråga om när det var okej att ha sex efter förlossningen och om man då kunde ha det i samma rum som bebisen.

Den här frågan lämnar alla utrymmen för skrytmånsar som "Vi hade minsann sex en timme efter kläckning och min mage har inga bristningar och jag har magrutor igen och är skitsexig och allting är som vanligt med undantaget en liten *valfritt kladdsmeknamn på barn* härhemma".

Eller så återfinns svaren: "Vi vill inte ens tänka på sex och våran *kladdnamn igen* är arton bast och har moppemusch. Efter förlossningen exploderade min kropp och blev ett fettberg som är rödblåstrimmigt och min man tittar bara på porr på datorn om nätterna. Faktum är att vi inte ens delar säng längre. Jag sover tillsammans med moppemuschen vilket jag gjort sedan förlossningen för arton år sen och det är HEEEEEELLLLTTT okej!"

Jag försökte vara lite nyanserad och faktiskt starta en diskussion kring den här tjejens faktiska fråga utan att förtälja om mina egna erfarenheter från förlossning, kroppsförändringar och faktiskt sex. Behöver jag säga att jag fick noll respons. Du är ingen om du inte har egna erfarenheter att slänga dig och uppröra andra med.

//Anna, går på promenad istället

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0