Darwin hade rätt (givetvis)

Två omkom i helgen då de surfade på biltak, eh, oki. Vilket bevisar (med en religiös retorik) att Darwin och evolutionisterna har rätt. De mest lämpade individerna i en population överlever och får därmed överföra sitt genetiska arv till kommande generationer och på så vis reproduceras de attribut som premieras i aktuell kontext. 

Att då dessa två individer har överlevt så här länge är enligt min brilianta retorik endast ett tecken på att vårt välfärdsamhälle har satt naturlagarna ur spel. Följ med mig i mitt resonemang. Om vi utgår ifrån att generation efter generation blir bättre och bättre, och att vi hela tiden anpassar oss efter det samhälle vi verkar i samtidigt som vi även utvecklar mer och mer empati med de som inte är så gynnade genetiskt.  Så kommer vårt samhälle att producera mer och mer idioter och mer och mer lågpresterare. För vad gör vi med de som inte passar in? Jo, istället för att vi slår ihjäl dem eller låter dem svälta så tar vi hand om dem. Vi sätter in dem på hem eller skaffar ledsagare till dem. De får även (vilket ur ett darwinistiskt perspektiv är helt fel) reproducera sig med andra lågpresterare. Detta innebär att de naturlagar som säger att det genmaterialet som inte själv klarar sig i naturlig tillstånd får hjälp att överleva och därmed sätts evolutionen ur spel. 

Stämmer detta så kommer vi få se mer och mer av idiotiska tilltag och mer och mer defekter. I de fall där det har blivit riktigt olyckligt i gencocktailen tenderar ju naturen själv att korrigera sig redan under deras egen livstid./Patrik, inte så dogmatisk som jag låter.    

Kommentarer
Postat av: Anna

Alltså, för en gång skull så håller jag med!

2009-07-13 @ 08:34:14
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Patrik

För en gångs skull?? jag har väl alltid rätt!!

2009-07-13 @ 09:08:33
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: Bror

Jag håller med till 50 % :)



//J

2009-07-13 @ 10:24:10
Postat av: Patrik

Till 50% ? Är det för att ni Ekeröbor håller ihop eller?

2009-07-13 @ 10:40:30
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: Anonym

50 % därför allting inte sitter i generna.

2009-07-13 @ 11:12:23
Postat av: Patrik

Ah du tänker så, det var därför jag hänvisade till Darwin, så att parallellen mest lämpad kontra idiot skulle tydliggöras.

2009-07-13 @ 11:22:33
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: Ampel

Ja men det där måste du väl upptäckt för längesen?

För inte fan kom du väl på det där nu när dom skulle surfa biltak?

Jag provade igår förresten, fick ont som fan i hela kroppen, biltak är tamejtusan farliga att åka på.

2009-07-14 @ 13:41:25
Postat av: Patrik

Ampel, ibland blir saker mer uppenbara, som när folk taksurfar tex. Om du upplevde en smärta i kroppen då du själv taksurfade så kan det bero på att du satt på antennen.

2009-07-14 @ 15:00:53
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0