Back to C - town

Då är vi i Karlstad igen då, efter vår flykt ifrån storstaden. Vi gjorde en liten men värdefull paus på IKEA i Aros där vi käkade köttbullar och hälsade på lilla Anna. Hon vart lite beklämd över att träffa oss med hon höll god min iaf, det var ju snällt. Kul att se henne iaf. Köttbullerescention av IKEA:s mellanportion var att köttbullarna var ljumna och potatis fick man för lite utav. Resultatet var att det var köttbullar över och betyget kan därför bara bli en 2:a.

Nu har vi avnjutit en riktig måltid iaf, den första på länge och det var njutbart. Pastagratäng is the shit. Vidare har vi avhandlat BARN (som vanligt), ätstörningar samt universitetens vetenskapliga avstamp. Denna diskussion hade sin början i ett illa formulerat uttalande som jag yppade i bilen. Jag kan ha sagt något om att sjuksköterskor och lärare inte har något på de högre lärosäterna att göra då det är rena yrkesutbildningar. Detta tog sån fart på min fru att hon inte tystnade förrens hon kom ut från toaletten hemma hos sin arma mor. Sen kan man diskutera om alla yrkesutildningar borde slängas ut från universiteten eller inte, det är inget jag tycker givetvis utan bara något som är värt att diskuteras om man har det narturvetenskapliga kunskapsidealet som grund för universitetens berättigande. Hur som, kul var det och vi lyckades köra igenom Karlskoga utan att notera stan i fråga. 

Vi har haft en rätt hektisk vila i storstan där vi effektivt har avverkat fika på fika och tillslut så hade vi bara min ungerska reservkamrat (förlåt Moni) kvar och när hon var avverkad så var det ju bara att sticka från stan. Nu stundar en kväll på Plaza där vi givetvis kommer att önska Dörning Queen av pianisten då detta skänker oss stor glädje/Patrik  

  

Kommentarer
Postat av: Anna

Jaha, så ni tog en genväg via Värmland ;-P

2009-01-03 @ 22:26:11
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Anna

Och jag är helt med dim fru när det gäller lärarutb. osv. Dom hör hemma på univeritetet!

Fast det visst du nog redan att jag tyckte.

2009-01-03 @ 22:27:55
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Stefan

Hmmmflfff!

2009-01-04 @ 11:00:51
Postat av: Patrik

Som vanligt då så får jag be er att läsa HELA inlägget. Då förstår ni kanske att JAG inte heller tycker att dessa utbildningar skall slängas ut. MEN utifrån det kunskapsperspektiv som jag nämnde så har de inget där att göra.

2009-01-04 @ 13:06:59
Postat av: Tina

Skönt att läsa att Patrik inte kan sluta få igång finna samtalsämnen bara för att få igång ALLA.

HIHIHIHI



P.S

Ni är välkommna till skogen imorgon, det är väldigt kallt -18 när jag åkte till träsket (Sthlm).

2009-01-04 @ 23:07:43
Postat av: Älsta Sis

Utifrån ett naturvetenskapligt kunskapsperspektiv så har lärarutbildningar hemskt mycket att göra på universiteten, och sjuksköterskeutbildningar än mer. Hur (om?) personalvetenskapen passar in i ovan nämnda kunskapsperspektiv får vi diskutera vidare vid tillfälle.

2009-01-06 @ 00:10:23
Postat av: Anna

UPPDATERA LITE DÅÅÅÅ!!!!!

Har ni ett liv, eller???

Eftersom ni inte har tid att blogga.. ;-P

2009-01-06 @ 11:23:09
URL: http://annalexing.blogg.se/
Postat av: Patrik

Älsta sis: Där tar du fel, Syftar universiteten till att föra forskning och kunnande framåt så betyder det att man skall kunna doktorera i ämnena man studerar. Detta görs (vad jag vet) inte inom ramen för lärarutbildningen alt sjuksköterskeutbildningen då dessa endast är till för att producera yrkeskunniga individer. Traditionellt och historiskt sett så har filosofin en grundläggande ställning inom universitetsvärlden och långt senare adderades andra perspektiv på vad som bör husera inom universitetens väggar och inte. En av dessa perspektiv som kom att få stor betydelse under 1900 talet är det som kallas för positivismen. Detta vetenskapliga synsätt har sin grund i naturvetenskapen och utgörs av ett ramverk som skapades utav den sk "wienerkretsen" under 1920- talet. Det är ur deras perspektiv som jag tittade på dessa sk yrkesutbildningar och därav resonerade kring om de har sitt berättigande eller inte på universiteten. Det är av samma anledning som andra mer abstrakta utbildningar har och bör ha tillträde till universiteten. Som jag sa tidigare, detta är inte min åsikt bara ett tankeexperiment som jag inte får hål på med logikens hjälp.

2009-01-06 @ 11:45:51
URL: http://www.lyckligaparet.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0