Blicken som säger.....



...."jag har en hemlis".....Lite i bögigaste laget kanske men det verkarde som det rätta just där och då. Mina kamrater aktuell natt såg inte bättre ut dom om det nu är någon lindrande omständighet. Hur som helst så var det här i Västerås och där har jag tillåtelse att göra dumma saker, mest för att Elton och Ozzy har dåligt inflytande på mig. Trist att alla jag hade velat träffa inte dök upp men det går väl fler båtar till Aros/Patrik

Kommentarer
Postat av: Jenny

Hahaha, nu vet vi hur eran dotter kommer se ut =)

2009-02-06 @ 22:33:10
URL: http://jennyandersen.blogg.se/
Postat av: Anna

Ooooookeeeej. Ja, jag får väl ta tag i mitt gamla supande i såna fall. Kom ner till K-D och Arena i Juli.

2009-02-06 @ 23:07:52
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: Glänne

Hej!



Det jag menade i min text är att vi alla har olika strategier att hjälpa oss själva. Effekterna av dessa strategier kan vara både bra och dåliga. Självhjälp är ingenting bra, per definition. Att tex dricka alkohol för att man har ångest, är ganska dålig självhjälp.



Med kortsiktig och långsiktig effekt, menar jag att självhjälpen dels får en direkt effekt, samt en mer långvarig effekt. Det är inte säkert att både kortsiktig och långsiktig effekt är bra eller dåliga. Ibland kan man tex må dåligt till en början, för att en behandling är jobbig, men på sikt må bättre. Eller tvärtom, känna en kick i början, men att det inte ger någonting i längden.



Min syn på självhjälp är också kritisk. Framförallt för att många säger sig vara "mycket effektiva" och kostar massa pengar att genomföra antingen i terapi eller på annat sätt. Jag vill förmedla mina erfarenheter kostnadsfritt.



Hmm, hoppas det besvarade några av dina frågor :)

2009-02-07 @ 13:16:34
URL: http://sokrates.webblogg.se/
Postat av: Patrik

Mm det kan jag väl inte säga att det gjorde. Men det där med att du jämställde subjektivt välbefinnande med långsiktiga effekter känns inte heller helt klart.

2009-02-07 @ 14:04:58
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: Glänne

Syftet med att lägga ut tentapluggsanteckningar är helt enkelt ett roligare sätt att plugga. Meningen är att andra ska kunna få en bild av vad det innebär att studera psykologi.

2009-02-07 @ 15:14:12
URL: http://sokrates.webblogg.se/
Postat av: Patrik

Åh så altruistiskt av dig, och jag som trodde att det handlade om självuppfyllnad. Så cyniskt av mig.

2009-02-07 @ 15:22:00
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0