Diskursen: Förvirring.

Diskursanalys 15p hette kursen jag skulle ha börjat på om jag inte hade emigrerat till norrland förra hösten. Diskursanalys...sug på det ett tag, ordets innebörd ställt i ljuset av den kultur som använders sig av ordet. Orden har makt över dess användare, ordets betydelse skiftar över tid, men det går långsamt. De kallar det för "tröghet", den sakta förändringen av ordets betydelse. Användningsområdet för diskursanalysen är varierande, men inom vetenskapen kan den bla användas för att kartlägga maktstruktuerer. Vem råder över ordets innebörd? Den som råder över innebörden är den som styr. Är det vetenskapsmännen eller politikerna som dikterar innebörden? Är det folket? Jag skulle ha läst en termin med diskursanalys, en termin mer än de 5 p jag redan hade.

I Sunne söker man jobb som vaktmästare, butiksbiträden och som mekaniker. Diskursanalys är inte på tapeten då kaffet ska intas, det är inte ens en fråga då vi fastnar i djupa diskussioner om plugget och pop och livet så klart. Man lever alltså helt och hållet utan vetskap om hur diskurserna påverkar det dagliga, det jordiska och det himelska. Var det då tur att jag inte bättrade på mitt saldo hos CSN ytterliggare? Var det utan mening jag pluggade de extra terminerna, var det dåligt planerat eller bara utslag av ett akademiskt högmod?

- Vet inte, men jag skulle inte vilja vara utan diskurserna. Dem finns där vare sig vi vill eller ej, dem finns där för att vi vet att de finns där. Men vetskapen om dess oviktighet i Sunne gör att jag ifrågasätter diskursen kunskap. Det är där det motsägelsefulla ligger, jag vet att de finns och därför finns de. Utan kunskapen om den så hade den inte funnits där./Patrik, i ett virrvarr av tankar.

Kommentarer
Postat av: unga faster

GRATTIS! de där va årets tråkigaste inlägg!!

2009-12-15 @ 23:01:41
Postat av: Anna

Hahahahaha, instämmer!

2009-12-16 @ 06:58:11
URL: http://ionlywish.blogg.se/
Postat av: Patrik

Tack!! Då vet jag att jag håller rätt nivå nu då:-))

2009-12-16 @ 08:14:39
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/
Postat av: jesper

Jag vill känna din kropp emot min...



Tack Per Gessle

2009-12-17 @ 12:04:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0