Gud va trött jag blir...

Scientologerna har trakasserat någon som enligt egen uppgift lämnade dem på 70- talet med räkningar på 200,000 kr. Det hade givetvis blivit fel sade en representant för dem, så fint. Att dem är galna är ställt utom allt tvivel, jag är fortfarande inne på att Hubbard skapade "kyrkan" i fråga pga ett bar- vad. Däremot så är deras anhängare fullt seriösa med att tro på det där dem nu tror då. Det som är mest störande med Scientologerna OCH de flesta alla religioner är att utövarna och de troende ofta är väldigt nedlåtande mot de som är av en anna åsikt. Man kan nästan höra dom tänka,  ja ja tro inte då, men du kommer att brinna medan jag kommer till himlen/åker med det där rymdskeppet/får X- antal oskulder eller vad de nu utlovar.  

Jag minns en kollega jag hade en gång som var Jehova, vi snackade religion i två dagar och en av hans meningar var, - men tror du på att det har varit istider också? Eh! - Tro har inget med det att göra, försökte jag. Men det föll platt, jag fick veta att vattnet och spåren efter istiderna är lämningar efter Noahs ark och att vattnet innan det översvämade jorden "flöt" runt jorden, typ i atmosfären. Aa, det verkar ju mer logiskt. Detta hade Jehovas egen forskar kommit fram till, för dem har en forskare. Men kol- 14 metoden är bara bluff, men det som deras forskare kommer fram till, det stämmer. Jag frågade hur de förklarar att en forskare kan ha rätt mot resten av världens forskare. Då i alla möljiga frågor (deras forskare var givetvis expert på allt och kunde därför uttala sig om precis allt). Svaret jag fick förstod jag inte riktigt men det gick ut på att deras forskare hade omkullkastat alla andras teorier till den grad att de har mörklagt allt. Ja, men det är ju logiskt. 

En annan kostig grej är att de flesta religioner är relativt nya om man jämför med när respektive skapelsemyt hade sin början. Tex Jehova som "uppfanns" på 1800- talet av en köpman. Så alla själar innan 1800 - talet brann i helvetet och gick förlorade? Usch vilken hemsk gud. Det där går igen i flertalet religioner, för det finns regler och straff för allt. 

Som tex, lämna oss och du får betala, i det här fallet 200,000 kr 30 år senare. Snacka om själuppfyllande./Patrik, tänker guds- tankar.
   

Kommentarer
Postat av: randler

Ett tips är att länka till nyheter som ni kommenterar, då kanske det kommer massor med främlingar via twingly och vill läsa om ert fantastiska liv. Är det icke önskvärt så låt bli. =)

2009-08-13 @ 18:33:02
Postat av: Patrik

Det är väldigt önskvärt, men jag har misslyckats då jag försökt tidigare. Prövar igen, tack för tipset.

2009-08-13 @ 21:05:48
URL: http://lyckligaparet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0