Anitra Steen, en sopa av rang

Såg precis på Debatt att Anitra Steen skulle gå i pension nu i veckan. Som en passus till debatten som handlade om alkoholpolitik så frågade herr: objektiv (läs: Janne J, jag var btw ironisk) vilket belopp hon får i pension. Efter lite slingrande så kommer det fram att den hårt arbetande socialdemokraten kommer att få per månad 100,000 kr. Må så vara, det finns dem som får mer. Det är till å med ok trots att det här rör sig om ett statligt bolag som inte är belagt med vinstkrav och som är en monopolistisk kapitalistisk organisation (bara det är ju en motsägelse i sig). Men vad som INTE är ok är att hon lägger till, - men det är jag värd, - det är pengar jag har jobbat ihop under åren!! Hur kan en uttalad SOCIALIST uttala sig så korkat?! Min tanke är att det finns individer som gör ett viktigare jobb under en längre tid men som inte kommer upp i 15 % av det belopp som hon nu anser sig förtjäna. Jag ser det som ett hån mot t.ex. ett vårdbiträde eller en barnskötare som efter ett helt arbetsliv (d.v.s. fram tills 65 inte 60 som Anitra) får leva på en spottstyver av hennes feta pension.

Alla ni naiva socialister där ute, ge upp nu. Rörelsen är död, de stora ideologierna har spelat ut sin roll. Vänd era kappor och tänk lite på er själva, för de som för de socialistiska idealens talan ser bara till sig själva, ni vill väl inte vara sist att lämna skeppet?/Patrik, vatten på sin kvarn. 


Kommentarer
Postat av: Tväråna

Word!

2009-04-28 @ 21:48:49
URL: http://tvaeraana.blogg.se/
Postat av: M

Vägrar ge upp idéer bara för att idioter förvrider, förvränger, förfular dem! Individer som Anitra har jag givit upp för länge sen. Och för övrigt : först att lämna skeppet är som bekant råttorna.

2009-04-28 @ 22:29:27
Postat av: Jenny

Amen ta mig faan!

2009-04-28 @ 22:40:45
URL: http://jennyandersen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0